yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde geride bıraktığımız yılın bereketi tartışılmaz kanımca. oldukça iddialı diziler ekrana merhaba derken (boardwalk empire, the walking dead vb), zaten var olan dizilerin de en güzel sezonlarını yaşadık (weeds, dexter , desperate housewives, fringe vb). fakat dizi maratonunda dikkate değer bir başka noktaya değinmek istiyorum; 2010 sonbaharında başlayıp yeni yılı göremeden ekrana veda eden dizilerimiz! bir nevi geldiği gibi gidenler; lone star, caprica, my generation, outlaw vb.

Lone starfox‘un başlatmasıyla bitirmesi bir olan dizisi lone star iki kadın arasında kalan bir adamın hayatını konu almaya yüz tutmuştu ki, kahramanımız hem kadınlarından hem de izleyicilerinden oldu iptal haberiyle.

running wildeyine fox‘tan; zengin ama hayatından sıkılan bir adamın gezgin bir kadınla olan münasebeti izleyenlere ilginç gelmemiş olacak ki iptal haberi duyuldu. gerçi iptal oldu olmasına, fakat kalan bölümler aralık ve ocak aylarında yayınlanacak. yeni yılı görecek sayılır ama 2010’da kaldı yine de (=

my generation;abc‘nin iddialı ve ilginç başlayan dizisi potansiyel olarak umut vadetmişti, fakat bu yine de iptal olmasını engellemedi.

undercovers;nbc‘den; projede jj abrams imzası olması yine de diziyi kurtaramadı ve iptal oldu.

outlaw;nbc‘den; işinden ayrıldıktan sonra kendi avukatlık şirketini kuran kahramanımız yayınlanan kanaldan da iptal haberiyle ayrıldı.

caprica;ve yeni başlayan diziler bir yana ama yıllardır içinde bulunduğumuz bir dünyayı daha da genişleten battlestar galactica‘nın uzantısı caprica da 2010’da başlayıp 2010’da kalanlar arasında.neyse ki bu iptal haberine katlanmak için yeni bir proje sunuldu syfy tarafından. battlestar galactica; blood and chrome.