TNBlog_TVEvet, bu yazıyı hatırladınız mı arkadaşlar? Sezonun ilk yarısı için hazırlamış olduğumuz şu derlemenin, sezonun ikinci yarısına uyarlanmış haliyle – o yazının 2. sürümü diyebiliriz- karşınızdayız. Artık sezonun ikinci yarı dizileri ile buluşmamıza ramak kalmışken, sizleri önümüzdeki sezonun ikinci yarısında ulusal kanalların mutfaklarında hazırlanan bu yeni lezzetleri ve onların birbirinden başarılı oyuncularını bir kere daha hatırlatalım ve sezonun ikinci yarısına sizleri biraz daha hazırlayalım istiyoruz. Başlayalım:

Başlamadan Önce Notu: Bu arada, liste herhangi bir sıra gözetilmeksizin hazırlanmıştır.
 

Josh Holloway, Marg Helgenberger ve Meghan Ory – Intelligence || CBS

Intelligence, CBS’in sezonun ikinci yarısı için bizlere Reckless ile birlikte hazırladığı iki yeni dramasından biri. Dizi her şeyden önce Lost‘un Sawyer’ı Josh Holloway‘in ekrana dönüş dizisi olduğu için bir rüzgar estirdi. Bunun haricinde dizinin Once Upon A Time‘da çok sevsek de bir türlü doya doya izleyemediğimiz Meghan Ory ile CSI ile herkesin gönlünde taht kuran Marg Helgenberger’i de içermesi izleyicileri için dizinin kaymağı olacak. Kısaca dizi her şeyden önce kadrosu ile dikkatleri üzerine çekti, çekiyor.

Ayrıca dizi yeni teknolojik gelişmelerle bilgisayarlaştırılmış yeni nesil ajan Gabriel‘i merkezine alacak suçla savaşan bir ekibin hikayesini anlatacak olması ile de CBS’in dizi tarzının en büyük örneklerinden birini teşkil edecek. Yani dizinin kanalının tarzını birebir yansıtması da dizinin tutacağına delil teşkil edebilir.

Tek sorun ise Amerikan’ın en yüksek reytingli yarışmalarından The Voice’nin arkasından yayınlanan rakibi The Blacklist‘in, onun da desteği ile saatine göre çok iyi reytingler alması. Valla The Blacklist’in bu reytinglerini küçümsemeyin, çünkü dizi CBS’in Intelligence’nin gün ve saatinde yayınlanan iddialı dizisi Hostages‘ını çoktan mezara gömdü bile. Kısacası, Intelligence ya Hostages’in yapamadığını yapıp iyi bir başarı gösterecek ve konuşulacak ya da Hostages’in izinden gidecek ve iptali görerek hayranlarını üzecek ve yine konuşulacak.

Greg Kinnear – Rake || FOX

Dizi en başta Avustralya’da hit olmuş ve çok sevilen aynı isimli 2010 yapımı dizinin uyarlaması olması ile dikkatleri üzerine çekti. Dizinin türü komedi drama olacak.
Rake‘i merak ettiren bir başka unsur ise öncelikle sinemada daha sonra ise TV’de gerçekten başarılı bir filmografisi olan Greg Kinnear‘ın dizinin başrolünde yer alması. Dizi, zeki ama hayatı kendisine zindan eden hafif sorunlu bir tip olan Keegan Deene’nin günlük hayatına odaklanacak. Cesur mu aptal mı olduğuna karar veremeyeceğimiz bir karakter profili çizen Keegan ekranlarda sevilen bir tip de olduğundan bu durum dizinin tutma ihtimalini de artırıyor.

Aimee Teegarden ve Matt Lanter – Star Crossed || CW

Star Crossed, bilim kurgu soslu gençlik draması olacak ve görünen o ki The CW kanalının klasik dizi skalasının dışına da çıkmayacak. Dizinin konusu en basit haliyle uzaylı bir delikanlı ile Amerika’nın banliyo kasabalarından birinde yaşayan dünyalı liseli bir kızın aşkını anlatacak. Ama bu aşkın arka planında uzaylı ırkı Atrian‘ların hikayesi de es geçilmeyecek.

Açıkçası bu dizi ve oyuncuları gençler arasında çeşitli platformlarda bayağı dikkatleri üzerine çekmiş durumda, benim kendi adıma kanalın diğer yeni dizisi olan The 100 daha çok dikkatimi çekse de The CW izleyenleri Star Crossed diye tutturmuş durumdalar. Bu gidişle The CW dizilerinin arasından sıyrılıp yeni sezon onayı alabilir gibi duruyor ama yayınlanacağı gün de önemli tabii. Ayrıca kanalın diğer dramaları olan Beauty and The Beast ve The Carrie Diaries dizilerinin şu anda reyting bakımından iyi durumda olmamaları da dizinin yararına olacak tabii.

Adan Canto, Vanessa Lengies – Mixology || ABC

Dizi her şeyden önce farklılığı ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Çünkü Mixology’de koca bir sezon boyunca tek bir gece anlatılacak. Bir kere bunun nasıl olacağını görmek için bile ilk birkaç bölüme bakmayı hak ediyor sanki. Dizinin konusuna gelirsek; büyük ölçüde Manhattan’daki Mix adlı bir barda geçecek ve 5 erkek ile 5 kadının aşkı arayışı üzerinden yürüyecek. Dizinin dikkatleri üzerine çekmesinin en büyük sebeplerinden bir diğeri ise son dönemin en çok beğenilen komedi serisi olan The Hangover yazarları John Lucas ile Scott Moore’un elinden çıkması. Filmin sevenlerinin yarısı diziyi deneyecek olsa zaten Mixology devam şansını kazanabilir gibi duruyor.

Dizide The  Following‘ten hatırlayacağınız Adan Canto ile onun kız arkadaşı rolünde Vanessa Lengies dizideki en eğlenceli çiftlerden birine hayat verecekler. Dizi tutar da devam ederse ikisini sık göreceğiz gibi gibi.

James Van Der Beek ve Kevin Connolly – Friends With Better Lives || CBS

Dawson’s Creek ile tanıdğımız, son zamanlarda da Don’t Trust the B…. in Apartmant 23 ile karşımıza çıkmış James Van Der Beek ile  Entourage‘ın Eric’i ve The Notebook filminin Fin’i Kevin Connolly‘yi bir araya getiren Friends With Better Lives, “Acaba yeni bir How I Met Your Mother dizisi mi doğuyor?” imajı yaratarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Çünkü dizi, bir arkadaş komedisi olacak ve 6 kafadar arkadaşın hangisinin hayatının daha iyi olduğunu bulmaya çalışmalarının komedisini çıkaracak. Konusu ile bile dizi ilginç geliyor değil mi? Çünkü konu bayağı hayatın içinden.

CBS’in komedi skalası oldukça başarılı olduğundan bu dizi de diğer kanalların komedilerine göre bir adım önde başlıyor. Fakat, CBS’in sezonun ilk yarısında başlattığı dizileri The Crazy Ones, The Millers ve Mom da reyting bakımından şimdilik fena gitmediğinden, bu dizi acaba onların arasında kaybolup yeni sezon onayı alamayabilir mi korkusu da yaratmıyor değil.

Gillian Anderson ve Rachael Taylor – Crisis || NBC

rs_1024x759-130513085748-1024.crisis.ls.51313Crisis birbirinden güzel bu iki başarılı oyuncuyu bir araya getirmesi ile dikkatleri hemen üzerine çekmeyi başardı. Ayrıca dizi aksiyon ve gerilim türlerini de içinde barındıran bir drama niteliğinde olacak. Konusuna gelirsek, Washington DC‘de yaşayan seçkin insanların çocukları bir grup tarafından alıkonulur. Bu olay ise bir ulusal krizin başlangıcı olacaktır; diye lanse ediliyor.

Crisis, NBC’nin bu sene polisiye türüne ağırlık vermesinin ürünlerinden biri ve diğerlerine oranla hem bütçesi hem de kadrosu ile en iddialısı. Amma ve lakin dizinin yayın günü biraz sakat; Pazar akşamları saat 10:00-11:00 aralığında ekrana gelecek. Bu gün hem bol reytingli futbol programları, hem birbirinden başarılı kablolu kanal dizileri, hem de ABC dizileri ile domine edildiğinden, dizi bunların arasından sağ salim çıkabilecek mi korkusu yaratıyor. Bunların arasından kurtulabilirse zaten zoru başarmış olacağından, daha da sırtı yere gelmez sanırım.

Landon Gimenez ve Frances Fisher – Resurrection || ABC

Resurrection en başta, geçen senenin en iyi dizisi ödüllerini de kazanmış olan ve dünya genelinde popülerlik kazanan Fransız yapımı Les Revenants adlı gerilim türündeki dizinin uyarlaması olup olmadığı tartışmaları ile gündeme oturdu. Bu konu bayağı konuşuldu, konuşulması da diziye yaradı açıkçası. Sonra ortaya çıktı ki dizi Jason Mott adındaki yazarın Eylül 2013′te piyasaya çıkan The Returned isimli romanının uyarlaması olacak ve Les Revenants ile bir alakası olmayacak. Dizi bu tartışmaların ardından arkasındaki isimlerden birinin Brad Pitt gibi beğenilen bir aktör olması ile de gündeme geldi ve diziye merak da arttı.

Dizide, Missouri‘nin Arcadia kenti sakinlerinden ölü olduğu bilinen pek çok insan, hayatlarına ve sevdiklerine geri dönmeye başlıyorlar; hem de öldükleri zamanki halleri ile. Böylece kasabanın şerifi olayları araştırmaya başlıyor ve işler ilginç bir hal alıyor. Konu da fena değil sanki değil mi? Dizide Landon Gimenez, Jacob Garland adlı yıllar önce ölmüş bir çocuğu canlandıracak. Onun şanslı mı şanssız mı belli olmayan annesine hayat verecek isim ise Titanik‘ten hatırlayacağınız Frances Fisher. Dramları ile de gönüllerimize taht kuracaklar sanki.

Jason Ritter, Alexis Bledel, Ashlie Atkinson ve Dustin Ybarra – Us&Them || FOX

Us_Them2Dizi, başarılı ve bol ödüllü 2007 yapımı Gavin&Stacey adlı İngiliz dizisinin uyarlaması olması ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda, öyle ki bu dizinin onun başarısına yaklaşmasının yeterli olacağı çeşitli platformlarda dile getiriliyor. Ayrıca dizinin kadrosu da oldukça sağlam, yine dizi FOX’un diğer komedilerine göre de birkaç adım önde durması ile de dikkatleri üzerine çekti. Ama seveni çok olan bir dizinin uyarlanması işi tehlikeli de olabilir. Çünkü hem beklenti yüksek olacaktır hem de bu dizinin orjinalinin altında kalma ihtimali diziye olan ilgiyi azaltabilir.

Dizi ilk başlarda bu şekilde dikkatleri üzerine çekmiş olsa da, FOX kanalı gelen bölümlerden memnun kalmamış olacak ki dizi sezonunu 6 bölüm eksilterek, diziyi resmi olmasa da iptal etmiş durumda. Ama buna rağmen FOX çekilmiş olan bölümleri de çöpe atmayarak, en azından onları bizimle paylaşacak. Yani bir uyarlama daha balon gibi şişip dikkatleri üzerine çekse de, sönmesi erken oldu. ;)

ll

Ashlie Atkinson ile Dustin Ybarra

 

Johnny Sequoyah ve Jake McLaughlin – Believe || NBC

Believe her şeyden önce bir J.J. Abrams projesi. İşin içine Abrams faktörü girince zaten dizi hemen iyi ya da kötü söylemlerin muhatabı oluveriyor ve dikkatler hemen üzerine çekiliyor. Bu dizide de böyle oldu. Ama bunun haricinde dizinin başrol oyuncusu olan Jake McLaughlin o kadar başarılı bir filmografiye ve hayran kitlesine sahip ki bu oyuncunun bu işin içinde olması da diziye olan ilgiyi artırmış durumda.

Dizi, özel yetenekleri olan ve bu sebeple peşinde birileri olan bir kız çocuğu ve haksız yere idam cezasına çarptırılmış bir adamın yollarının kesişmesinden sonra yaşananları konu edinmiş durumda. Believe’in tek handikapı ise tıpkı Crisis‘te olduğu gibi pazar günleri saat 9:00-10:00 aralığında yayınlanacak olması. Onun hakkında bahsettiğimiz sıkıntı bunda da geçerli.