Uzun süredir ara verdiğimiz “ayın yenileri” bildirilerimize geri dönüp Şubat ayında başlayan dizilere bir göz atalım dedik. Bakın bakalım, bu ay başlayan 9 yeni diziden kaçı dişinize dokunuyor.

House of Cards (Netflix)

House of Cards 1 Şubat’ta başladı ve aynı gün 13 bölümü birden yayınlandı.
Bir politika dizisi. Daha önce burada ele almıştık.
Dizide, kalpsiz bir politikacının Amerikan başkanı olmak uğruna çevirdiği dolapları ve entrikaları izliyoruz. Aynı isimli BBC mini dizisinin uyarlaması. (O mini dizi de Michael Dobbs‘ın aynı isimli romanının uyarlaması idi.)
Başrolünde Kevin Spacey var. Kendisine Robin Wright, Kate Mara, Michael Kelly, Constance Zimmer eşlik ediyor.


Motive (CTV)

Motive 3 Şubat’ta başladı, 13 bölüm sürecek.
Kanada’dan gelen bir polisiye. (Bu yaz, Amerika’nın ABC kanalında da yayınlanacak.)
Çalışan ve bekar bir anne olan Dedektif Flynn’ın suçluları kovalaması üzerine. Formüllü bir polisiye olan Motive’in benzerlerinden bir farkı var: Her bölümün başında katilin ve kurbanın kimliği gösteriliyor.
Başrollerinde Kristin Lehman (The Killing), Louis Ferreira (Stargate Universe), Lauren Holly (NCIS), Roger R. Cross (Continuum, Arrow) var.


Monday Mornings (TNT)

Monday Mornings 4 Şubat’ta başladı, 10 bölüm sürecek.
Geçmişte birçok başarılı yapım ile Amerikalı’ları ekran başına yapıştıran, ancak son yıllarda bu büyüsünü kaybetmiş görünen yapımcı David E. Kelley‘den gelen bir tıp draması.
Portland’daki Chelsea General Hastanesi’nde olan biteni bizlere sunan dizide, 5 doktorun hem profesyonel, hem de özel hayatlarına yakından bakıyoruz.
Kalabalık kadrosunda öne çıkan isimler: Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Jennifer Finnigan (Better with You), Bill Irwin (CSI), Alfred Molina (Hangi birini sayalım? En son Law and Order:LA‘e gelmişti), Sarayu Rao (Sons of Tucson), Ving Rhames (birçok film, Gravity), Keong Sim (Glee)


Being Eileen (BBC1)

Being Eileen 4 Şubat’ta başladı, 6 bölüm sürecek.
Başta, ismi Lapland idi ve 24 Aralık 2012’de 75 dakikalık bir bölümle yayın hayatına giriş yaptı. Dizi tutunca, ismi Being Eileen olarak değişip, 30’ar dakikalık 5 yeni bölüm siparişi aldı.
Kahramanımız Eileen Lewis, çocukları ve torunlarından oluşan geniş, birbirine bağlı ve fakat arıza bir Kuzey Avrupa ailesinin dul annesi. İlk bölüm, ailenin Finlandiya’da Lapland şehrine seyahati ile başlasa da dizi, İngiltere’nin Birkenhead şehrindeki yaşamlarına eğiliyor.
Başrolünde Sue Johnston (Waking the Dead) var.


Seed (City)

Seed 4 Şubat’ta başladı, 13 bölüm sürecek bir Kanada komedisi.
Barmenlik yapan ve sevilen bir bekar olan Harry’e odaklanıyor. Kahramanımızın, bir zamanlar yaptığı sperm bağışlarından birinin sonucunda ortaya çıkmış olan bir çocuk hayatına girince işler karışıyor. Hikaye, Harry’nin bu çocuktan dolayı kendini aralarında bulduğu yeni akrabaları ve onların arasındaki ilişkilere dayanıyor.
Oyuncu kadrosunu şuradan inceleyebilirsiniz.


Zero Hour (ABC)

Zero Hour 14 Şubat’ta başlayacak ve –bir değişiklik olmazsa– 13 bölüm sürecek.
Daha önce şu yazıda da ele alınan bu normal ötesi (paranormal) içerikli yapım, bir komplo dizisi olarak lanse ediliyor.
Karısı kaçırıldıktan sonra kendini, şimdiki ve geçmiş zamanlarda dünyanın çeşitli yerlerinde gezer bulan bir adamın öyküsüne odaklanıyor.
Başrollerinde Anthony Edwards (E.R.), Scott Michael Foster (Greek), Addison Timlin (Californication), Jacinda Barrett (Suits), Carmen Ejogo (Chaos), Michael Nyqvist var.


Cult (The CW)

Cult 19 Şubat’ta başlayacak ve –bir değişiklik olmazsa– 13 bölüm sürecek.
Daha önce şu yazıda da ele alınan bu dizinin kahramanı bir blog gazetecisi ve prodüksiyon asistanı. Kahramanımız, televizyonda popüler olan Cult isimli bir diziyle bağlantılı olduğunu düşündüğü esrarengiz kayıp vakalarını araştırmaya girişiyor.
Başrollerinde Jessica Lucas (Melrose Place 2009), Matt Davis (The Vampire Diaries), Alona Tal (Supernatural), Robert Knepper (Prison Break) var.


Golden Boy (CBS)


Golden Boy 26 Şubatta başlayacak ve –bir değişiklik olmazsa– 13 bölüm sürecek.
Daha önce şu yazıda da ele alınan bu dizide, kısa sürede polis memurluğundan polis teşkilatının başına başarıyla yükselen kahramanımızın 26-34 yaşları arasındaki bu kariyerinin ilerleyişine tanık olacağız.

Başrollerinde Theo James (Bedlam), Chi McBride (Pushing Daisies, Human Target), Kevin Alejandro (Southland, True Blood), Bonnie Somerville (The OC, Cashmere Mafia), Holt McCallany (Lights Out), Stella Maeve var.


Boston’s Finest (TNT)

Boston’s Finest 27 Şubat’ta başlayacak.
Genç ve işine bağlı bir Boston polis dedektifi, polis teşkilatının içindeki bir yolsuzluğu farkedince, eski bir polis ile birlik olur ve bu konuyu su yüzüne çıkartmak için araştırmaya başlarlar. Bu, biri dişi biri erkek ikili, birlikte çalışırlarken aynı zamanda önlerine çıkan yeni davaları da çözeceklerdir.
Başrollerinde Goran Visnjic (E.R.), Jason Wiles (Persons Unknown), Katee Sackhoff (Battlestar Galactica), Nia Long (Big Shots), Richard T. Jones (Hawaii Five-0), Treat Williams (Everwood), Will Yun Lee (Hawaii Five-0) var.


Sonradan ek :

Lightfields (ITV)

Lightfields 27 Şubat’ta başlayacak.
Geçen yıl yine ITV’de yayınlanan Marchlands‘in devamı olarak sunulan bir dizi.
Aynı evde farklı yıllarda (1944, 1975, 2012) yaşamış olan 3 ailenin hayatlarının korkutucu bir sebeple birbirlerine bağlanmasını ele alıyor: Evde, trajik ve gizemli bir şekilde ölmüş olan bir genç kızın hayaleti var.
(Marchlands’de Yorkshire’da bir köy evinde 1968, 1987 ve 2010’da yaşamış ailelerin, küçük bir kız çocuğunun hayaleti yüzünden hayatları karışıyordu. Lightfields’ta ise Suffolk’ta bir çiftlikte 1944, 1975 ve 2012’de ergen bir kızın hayaleti ile münasebete giren aileler var.)
Başrollerde Jill Halfpenny, Kris Marshall, Sophie Thompson, Dakota Blue Richards ve Danny Miller‘ı izliyoruz.
Bu da fragmanı:

http://www.youtube.com/watch?v=QlRRO7Ce88k