2013-temmuz-yenilerDaha Haziran’da başlayan yeni dizileri hazmedememişken, Temmuz ayı 3’ü animasyon olan 7 yeni diziyle geldi çattı.

Bu ayki liste (şimdilik) şöyle:

Siberia

nbc-siberiaSiberia (NBC)
Başlangıç tarihi : 1 Temmuz
Bölüm sayısı henüz belli değil.
Oyuncular: Jonathon Buckley, Joyce Giraud, Johnny Wactor, Esther Anderson, Miljan Milosevic, Daniel Sutton, Neeko O.J. Skervin, Irene Szuchun Yee, Sam Dobbins, Sabina Akhmedova, Natalie Scheetz, Anne-Marie Mueschke, Victoria Hill, George Dickson, Tommy Mountain, Berglind Icey, Harpreet Turka

NBC’nin bu doğa üstü, korku temalı yaz dizisi, Sibirya’da geçen bir reality şovunun arka planında olan karışık olayları ele alıyor ve dizideki sahneler de gerçek bir reality şovu gibi parçasıymış gibi sunuluyor.

1908 yılında, Sibirya’nın Tunguska bölgesine bir meteor düşer. Bunun üzerinden 100 seneden fazla geçmiştir ve bu bölgenin gizemli geçmişini bilmeyen yarışmacılar, burada bir reality şov yarışmasına katılırlar.
16 yarışmacının olduğu yarışmada, oyunculardan biri yaralanıp da yardım gelmeyince kahramanlarımız, bulundukları adada her şeyin de bu oyunun bir parçası olmadığını farkediyor.


Marvel’s Avengers Assemble

Marvel’s Avengers Assemble (Disney XD)
Başlangıç tarihi: 7 Temmuz
Bölüm sayısı: 26 bölüm
Seslendirenler : Laura Bailey, Troy Baker, Tim Curry, Adrian Pasdar, Bumper Robinson, Roger Craig Smith, Fred Tatasciore, Travis Willingham
İlk bölümü 26 Mayıs’ta yayınlandığı için daha önce şu yazıda ele almıştık. Dilerseniz bu kez, diziye ait bir fragman da paylaşalım.


Camp

2013_0515_Camp_Hero1a_CACamp (NBC)
Başlangıç tarihi: 10 Temmuz
Bölüm sayısı: 10 bölüm
Oyuncular: Rachel Griffiths, Tom Green, Tim Pocock, Dena Kaplan, Rodger Corser, Nikolai Nikolaeff, Charlotte Nicdao, Charles Grounds, Lily Sullivan, Adam Garcia

Göl kenarındaki bir yaz kampındaki kampçılarla, danışmanlardan oluşan bir grubun antikalıklarına tanık olacağımız bir yaz dizisi.

http://www.youtube.com/watch?v=KlNeHo-9ob0


The Bridge (ABD)

bridge2-fxThe Bridge (ABD) (FX)
Başlangıç tarihi: 10 Temmuz
Bölüm sayısı: 13 bölüm
Oyuncular: Diane Kruger, Demián Bichir, Annabeth Gish, Ted Levine, Thomas M. Wright, Matthew Lillard, Emily Rios, Catalina Sandino Moreno, Sandra Echeverría

İzleyenlerinden yüksek notlar alan, şu bildirimizde tanıtılan İsveç/Danimarka ortak yapımı polisiye Bron/Broen’in Amerikan uyarlaması, FX kanalından geliyor ve orijinal diziye çok bağlı kalmayacağı, sadece esinlendiği belirtiliyor.
Dizide, biri Amerikan diğer Meksikalı iki polis dedektifi, bir seri katilin peşine birlikte düşüyorlar. Bu katil, TeksasMeksiko sınırında işlediği cinayetler ile korku salıyor. Meksikalı yetkililerin nam salmış yolsuzlukları ve umursamazlıkları ile sınırdaki güçlü uyuşturucu çetelerinin yarattıkları şiddet, bu soruşturma sırasında dedektiflerimizin işlerini fazlasıyla zorlaştırıyor.
Dizinin “köprü” anlamına gelen adı, Amerika-Meksika sınırında El Paso ve Juárez‘i birbirine bağlayan Bridge of the Americas‘tan (Amerika Köprüsü) geliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=rF7d4itfrYA


Orange Is The New Black

orange-is-the-new-black-posterOrange Is The New Black (Netflix)
Başlangıç tarihi: 11 Temmuz
Bölüm sayısı: 13 bölüm (Hepsi aynı günde yayınlanacak.)
Oyuncular: Taylor Schilling, Jason Biggs, Laura Prepon, Kate Mulgrew, Michael Harney, Michelle Hurst, Natasha Lyonne, Pablo Schreiber

Daha önce şu yazıda ayrıntılı ele aldığımız dizinin ilk sezonu yayına çıkmadan, 2. sezon onayı aldı bile.

http://www.youtube.com/watch?v=nryWkAaWjKg


Axe Cop

axe_copAxe Cop (FOX)
Başlangıç tarihi: 27 Temmuz (21 Temmuz’da ön gösterimi olacak.)
Bölüm sayısı: 6 bölüm
Seslendirenler: Nick Offerman, Ken Marino, Megan Mullally, Patton Oswalt, Peter Serafinowicz
Dizinin yaratıcıları: Jonathan Banks, Rob Huebel ve Dan Harmon
2009 yılında 5 ve 29 yaşındaki Malachai Nicolle ile ağabeyi Ethan Nicolle’nin yarattığı aynı isimli çizgi romanın televizyon uyarlaması olacak bu animasyon dizisi.
Yapımı televizyona uyarlayanlar ise Nick Weidenfeld ve Judah Miller (American Dad).
Matt Silverstein ile Dave Jeser (Drawn Together) de yapımcılar arasında yer alıyor.
FOX’ın Animation Domination isimli Animasyon Kuşağı’nda yayınlayacağı bir aksiyon parodisi Axe Cop.

Dizinin kahramanı olan Baltalı Polis (Axe Cop) gecede 2 dakika uyuyan, sadece doğum günü pastası yiyen bir süper kahraman; yardımcısı ise Flütlü Polis (Flute Cop). İkilimiz, kötülere karşı kendilerine has yöntemleri ile savaşmaktalar.

The Tick‘teki (Kene) gibi bir absürd mizah bizi bekliyor sanki…


High School USA!

High_School_USAHigh School USA! (FOX)
Başlangıç tarihi: 27 Temmuz (21 Temmuz’da ön gösterimi olacak.)
Bölüm sayısı: 6 bölüm
Seslendirenler : Mandy Moore, Vincent Kartheiser, Nathan Barnatt

Yine FOX’ın Animation Domination‘ının (Animasyon Egemenliği) parçası olan High School USA’de aşırı olumlu milenyum çağı öğrencileri ile tanışacağız. Kahramanlarımız modern dünyada büyüyor olmanın kendine has sorunları ile boğuşmaktalar. Grubun başında, inanılmaz saf ve neşeli Marsh Merriwether var. Bu çocukların karşılarına çıkıp da olumlu bir yöne çekilemeyecek herhangi bir şey yok; ki bunlara siber kabadayılık, seks içerikli sms’ler atarken sürekli faka basmak gibi utandırıcı sahneler de dahil.

Dizinin henüz bir fragmanı yok.


–_– Sonradan ek –_–

Run

run channel 4Run (Channel 4)
Başlangıç tarihi: 15 Temmuz
Bölüm sayısı: 4 bölüm
Oyuncular: Olivia Colman, Katie Leung, Lennie James ve Jaime Winstone, Neil Maskell, Kate Dickie, Benedict Wong
İlk olarak şu bildiride ele aldığımız dizide, birbirinden ayrı hayatlara sahip 5 kişinin nasıl da birbirlerine bağlı hayatlar yaşadığını izleyeceğiz. Kahramanlarımız, yapmak zorunda kaldıkları seçimler yüzünden, hayatta kalmaları bile bir lüks haline gelen hayatlar yaşamakta. Dizinin her bölümünde, ayrı bir karakter ele alınacak.


julytv2013Güncellenen yaz takvimimizi takip etmeyen ve bu ay ekranlara dönecek olan dizileri hatırlamak isteyenler için de bu ayki listeyi hatırlatalım :
1 Temmuz – Skins (7. ve son sezon)
2 Temmuz – Luther (3. sezon)
14 Temmuz – The Newsroom (2. sezon)
16 Temmuz – Covert Affairs (4. sezon)
16 Temmuz – Suits (3. sezon)
23 Temmuz – Web Therapy (3. sezon)
25 Temmuz – PhoneShop (3. sezon)
28 Temmuz – Unforgettable (2. sezon)