ekimyenileritepe

Bildiğiniz gibi Amerikan ulusal kanallarının yeni dizilerini tek başlıkta ve kanal kanal ele alarak tanıtıyoruz. Bunlardan ABC için şuraya, CBS için şuraya, The CW için şuraya, FOX için şuraya ve NBC için şuraya bakabilirsiniz. Şimdi de daha önce (ve genelde ilkbahar ve yaz döneminde) yaptığımız gibi “Ayın Yenileri” tarzında bir yazı yazalım; ama ulusal kanal dizilerine zaten daha önceki yazılarımızda yer verdiğimiz için sadece İngiliz dizileri ve Amerikan kablolu kanal dizileri olsun dedik.

İşte Ekim’in getirdiği 3 İngiliz, 6 Amerikan, 9 yeni dizi:

DETECTORISTS

detectorists-banner-37c948

Detectorists

Kanal: BBC 4
Başlangıç Tarihi: 2 Ekim
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 6
Oyuncular: Mackenzie CrookToby JonesLucy BenjaminRachael StirlingAimee-Ffion Edwards
Konu: Maden keşfine çıkma tutkunu olan iki çok yakın arkadaşı merkezine alan bir komedi.

Andy ile Lance bir aradayken adeta yaşlı bir evli çift gibidirler. Birbirlerinden sürekli yakınırlar ama aralarındaki bağ çok güçlüdür. Ayrıca biraz işlevsiz bir gündelik yaşamları vardır. Tarihin en büyük efsanelerinden, paha biçilemez Saxon definesini bulma hayalleriyle oradan oraya koşuşturmaktadırlar.

SCROTAL RECALL
(yeni adıyla LOVESICK)

dscf4937

Scrotall Recall

Kanal: Channel 4
Başlangıç Tarihi: 2 Ekim
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 6
Oyuncular: Johnny FlynnAntonia ThomasDaniel IngsRichard ThomsonHannah Britland.
Konu: 20’li yaşlarındaki romantik bir adam Dylan, kendinde klamidya (Cinsel yolla bulaşan bir hastalık) olduğunu öğrenir. Şimdi, en yakın arkadaşı Eve ile ikna edicilik konusunda korkunç derecede başarısız Luke’u yanına alarak seks yaptığı her kızla iletişime geçip onlara hastalıktan bahsetmek zorundadır.
Her bölümde bir kızla irtibata geçmesi ile o kızla olan ilişkisi mercek altına alınıyor ve geri dönüşler izliyoruz.

SURVIVOR’S REMORSE

10659316_340335312801876_4998148531180206464_n

Survivor’s Remorse

Daha önce şu yazımızda ele alınmıştı.

Kanal: Starz
Başlangıç Tarihi: 4 Ekim
Tür: Komedi, Drama, Dramedi
Bölüm Sayısı: 6
Oyuncular: Jesse T. UsherRonReaco LeeMike EppsTichina ArnoldTeyonah ParrisErica Ash
Konu: 20’lerinin başındaki yetenekli basketbol oyuncusu Cam, keşfedilir ve büyük bir takımla anlaşma imzalar.  En yakın dostu olan kuzeniyle birlikte varoş mahallesinden taşınır ve başarı yolculuğu başlamış olur.  Fakat geçmiş yaşantısını tamamen geride bırakamaz. Fırsatçı ailesiyle baş etmek ve para ile şöhretin getirdiği zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacaktır.
NOT: Dizinin 10 bölümlük 2. sezon onayı aldığını da belirtelim.

GRANTCHESTER

940x339_glarge (1)2

Grantchester

Kanal: ITV
Başlangıç Tarihi: 6 Ekim
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 6
Oyuncular: James NortonRobson GreenMorven ChristieTessa Peake-JonesAl WeaverPheline Roggan.
Konu: James Runcie’nin kitabından uyarlanan bir dedektiflik draması. 1950’lerde geçiyor. Anglican’dan gelen ve aynı zamanda bir rahip olan vekil dedektif Sidney Chambers, ek iş olarak Grantchester’ın Cambridgeshire köyündeki bir davaya girer. Buradaki dedektif Geordie Keating ise tanıklardan ve şüphelilerden bilgi alırken sezgisel yaklaşan bu sıradışı adamla çalışmak konusunda oldukça isteksizdir.

KINGDOM

3673794

Kingdom

Kanal: Audience
Başlangıç Tarihi: 8 Ekim
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Nick JonasFrank GrilloJonathan TuckerKiele SanchezMatt Lauria.
Konu: Spor salonu işleten bir ailenin etrafında gelişiyor. Dizide, dövüş sanatları dünyasına bir bakış atarken aynı zamanda aile içi ilişkilere, karakterler arası dinamiklere ve aile bireylerinin bağlılıklarına tanık oluyoruz.

NOT: Dizi 20 bölümlük 2. sezon onayını aldı.

AMERICAN HORROR STORY
FREAK SHOW

10702192_771889542847031_6403911186504954932_n

American Horrow Story: Freak Show

Kanal: FX
Başlangıç Tarihi: 8 Ekim
Tür: Drama, Korku, Gerilim
Bölüm Sayısı: 13
Oyuncular: Sarah PaulsonEvan PetersMichael ChiklisFrances ConroyDenis O’HareEmma RobertsFinn WittrockAngela BassettKathy BatesJessica Lange.
Konu: Amerikan korku edebiyatını yeniden gündeme getiren American Horror Story, şu an 4. sezonu devam eden bir antoloji dizisi ve çoğumuzun bildiği gibi her bir sezonu, birbirinden farklı temalara sahip birer mini dizi niteliğinde. Bu nedenle Freak Show’u da yeni bir dizi olarak nitelendirebiliriz.
1952 yılında geçen dizide Elsa adlı Alman göçmeni bir şarkıcı, kurduğu Ucubeler Sirki’ni Florida’nın sessiz sakin bir kasabası Jupiter’e getirir. Yeni üyelerin de katıldığı ekip, kasaba halkı tarafından aşağılanmakta ve istenmemektedir. Ekip ayakta kalmaya çalışırken cinayet, gizem ve daha nice unsur da işlerin içine karışır.

THE AFFAIR

steven-lippman_the-affair-12

The Affair

Daha önce şu yazımızda ayrıntılı olarak ele alındı.

Kanal: Showtime
Başlangıç Tarihi: 12 Ekim
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Ruth WilsonJoshua JacksonDominic WestMaura Tierney.
Konu: Noah evli ve 3 çocuklu bir adamdır. Ailesiyle birlikte, 3 aylık yaz tatilini geçirmek için Hamptons’taki ailesinin evine gelir ve burada sorunlu bir evliliği olan Allison ile tanışır. Zamanla aralarında ileride büyük sorunlara yol açacak olan bir yasak aşk başlar.

Dizi, benzerlerinden farklı olarak kadının ve erkeğin bakış açısını ayrıntılı olarak ele alıyor ve farklı bir sunumla karşımıza çıkıyor.

STAR WARS REBELS

star-wars-rebels-poster

Star Wars Rebels

Daha önce şu yazımızda ayrıntılı olarak ele alındı.

Kanal: Disney XD
Başlangıç Tarihi: 3, 13 Ekim
Tür: Bilim kurgu, Aksiyon, Macera, Drama
Bölüm  Sayısı: 16 (Ayrıca 1 saatlik özel ilk bölüm)
Konu: CGI animasyonuyla hazırlanmış yeni bir Star Wars animasyonu daha… Dönem olarak 1977 ve 2005 filmleri olan Yıldız Savaşları: Bölüm III – Sith’in İntikamı ve Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut arasında geçiyor. Galaktik İmparatorluk, Galaksi’deki diğer tüm Jedi savaşçılarını yakalamayı amaçlamaktadır. Bunlar olurken de İmparatorluk’a karşı acemice bir başkaldırı şekillenmektedir.

Dizinin ilk iki bölümü 3 Ekim’de çift bölüm olarak özel bir bölüm niteliğinde yayınlandı. Ayrıca bu bölümün ABC yayınında fazladan bir sahne bulunuyor.

BENCHED

22benched_aspot_preview_2490x1418_0

Benched

Kanal: USA Network
Başlangıç Tarihi: 28 Ekim
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 12
Oyuncular: Eliza CoupeJay HarringtonOscar NunezJolene PurdyCarter MacIntyrePeter Spruyt
Konu: Kahkaha efektsiz bir komedi. Çok güçlü bir hukuk firmasında çalışan ve saygın bir avukat olan Nina, aynı gün işinden olur ve erkek arkadaşından ayrılır. Sonrasında kendine Halk Savunucusu (avukata verecek parası olmayanları savunmakla görevlendirilen avukatlar) firmasında iş bulur. Zamanla görür ki buradaki sistem sandığından çok daha farklı ve saçmadır.
Dizide Nina ve bir grup halk savunucusunun karmaşık dünyasına tanık olacağız.