tovaSevdiğimiz dizilerin sezon finalleri birer birer yayınlandı. İzlediğimiz dizilerin bir kısmı iptal olarak dizi mezarlığındaki yerlerini alırken, şanslı olanlar oyuna bir sezon daha devam edecek. Sezonluk hikayelerini belli bir noktaya getirip yeni sezon için heyecanlanmamızı sağlayan dizileri beklemek elbette ki kolay değil. Neyse ki TVLine, Fall TV Preview etiketi altında bize yeni sezonda izleyeceğimiz olaylarla ilgili edinebildiği bilgileri sunmaya karar vermiş.

Ben de dönem dönem, bu haberler arasından bildiri niteliğini taşıyanları size aktarmaya çalışacağım. İlk olarak geçtiğimiz günlerde sezon finallerini seyrettiğimiz The Originals ve Arrow dizileri ile başlayacağız.

Yazının bundan sonraki kısmı, The Originals’ın ilk, Arrow’un 2. sezon finallerini izleMEmiş dizi severler için ispiyon (spoiler) içerir.tovaThe Originals, bu sonbaharda geri döndüğünde menüde intikam var! TVLine, geçtiğimiz günlerde şu anda yapım aşamasında olan ikinci sezonun ilk üç bölümü hakkında bilgi edinmek için dizinin yıldızları – Joseph Morgan, Daniel Gillies, Phoebe Tonkin ve Charles Michael Davis – ile konuşmuş. İşte öğrenebildikleri…

HAYLEY’NİN YARDIMCILARI | Klaus’un bebeğinin annesi artık serbest bir hibrid olduğuna göre dizginleri kullanmayı öğretmesi için birinin yardımına ihtiyacı olacak. Peki, New Orleans’ın sivri dişli sakinlerinden hangisi buna gönüllü olacak? Morgan “Aslında biz de bunu keşfetmeyi bekliyoruz.” dese de diğer oyuncularının birkaç fikri var. “Sanırım hepimizin ismini bir kaseye koyacağız.” diyor Davis. Gillies da ekliyor; “Bence Hayley’nin isimleri çeken eğitimli bir hamsterı var.” (Açıkçası dizide daha garip şeyler de oldu.)tova3HOŞÇAKAL BEBEK HOŞÇAKAL | Sezon finali Klaus ve Hayley’nin Hope bebeği Rebekah ile yaşamaya göndermesi ile bitse de Tonkin, hibrid ebeveynlerin kızlarının yakın zamanda unutulmayacağını söylüyor. “Görmezden gelinen bir durum olmayacak.” diye açıklıyor Tonkin; “Bebek hakkında ilk üç bölümde kesinlikle konuşacağız. Hiç var olmamış gibi davranmayacağız.” Siz, Morgan ve diğer oyuncuların kollarında bir bebekle çalışmak zorunda kalmadıklarını öğrenince rahatladıklarını düşünmeden söyleyelim, oyuncuların hepsi bebeklere bayıldıkları konusunda ısrarcı.tova4KARDEŞLER TAKIMI | Herkesi birbirinin canını alma noktasına getiren birinci sezonun aksine ikinci sezon, New Orleans sakinleri arasında nispeten bir uyum ile başlayacak. “Sezon finali kıyamet gibiydi ancak artık önceye göre birbirimize daha bağlı olduğumuzu düşünüyorum.” diyor Gillies. Morgan da “Biraz huzursuzluk olabilir ama bir ittifak olacak. Finalle birlikte kesinlikle hepimiz ortak bir amaç geliştirdik.” diye ekliyor.tova2EBEVEYN KONTROLÜ | …ve iki erkek kardeş kendilerini, ailelerini yok etmeye çalışan Mikael ve Esther’ı durdurma amacı doğrultusunda bir araya gelmiş bulacak. Klaus ve Elijah’nın ebeveynleriyle ilgili olarak Morgan; “Bizden pek memnun değiller. İkisinin de ölümünden sorumluyuz, bu nedenle intikam peşinde olacaklarını düşünüyorum.

The Originals, önümüzdeki sonbaharda 2. sezonuyla geri dönecek.



tova5Gelelim okçu kahramanımıza! Çizgi roman uyarlaması dizi Arrow’un “Unthinkable” adlı ikinci sezon finalinden birkaç saat sonra TVLine, dizi oyuncularını cevabı merakla beklenen soruları sormak için davet etmiş. İşte öğrenebildikleri…tova6SLADE WILSON’IN İZİNDEN GİDEN KİM OLACAK? | Arrow’un başrol oyuncusu Stephen Amell, 3. sezondaki Büyük Kötü’nün kim olacağını biliyor –ancak tanıtmayı reddediyor. Neyse ki Oliver’ın gelecek düşmanıyla ilgili birazcık bir şeyler söyledi. Slade ‘her zaman her yerde hazır’ durumda olmuşken, Amell yeni sezon için; “3. sezonda durumun mutlaka yine böyle olması gerektiğini düşünmüyorum.” diyor. “2. sezondan biraz farklı olacak.AMALCOLM’IN THEA İÇİN PLANI NEDİR? | Zaten kardeşi Oliver’a küsmüş olan ve sezon finalinde de erkek arkadaşı Roy’un suçla mücadele sırları nedeniyle ihanete uğrayan Thea, en son yeni keşfettiği babasının limuzini içinde şehirden firar ederken görülmüştü. 3. sezon için düzenli oyuncu mertebesine yükselmiş olan John Barrowman, Malcolm Merlyn’in küçük kızını kendisine saygısızlık yapan herkese doğruyu (yani yanlışı) göstermek için büyük ve kesinlikle alçakça bir amaç için hazırlayacağından şüpheleniyor. “Bir dinamo olması için, güçlü bir kadın olması için onu eğitmesi lazım.” diye teoride bulunuyor Barrowman. “Artık çetin biri ama daha da çetin olacak.” (Oyuncunun 3. sezonu için diğer büyük dileği ise daha az klostrofobik olan Kara Okçu elbiseleri. “Yapımcı Andrew Kreisberg’e çoktan ‘Stephen’ın [Amell] kıyafetine benzeyen ama siyah olan bir kıyafet istiyorum.’ dedim bile.”)Streets of FireLAUREL RESMEN YENİ CANARY OLMA YOLUNA GİRDİ Mİ? | Özellikle küçük kardeşi Sara’nın Nyssa ve Suikastçilere tekrar katılması ve anlamlı deri ceket hediyesi sonrasında neler olacak? Katie CassidySiz ne olacağını düşünüyorsunuz?” diye cevap veriyor büyük bir gülümsemeyle ve ekliyor; “Artık meşalenin aktarıldığını düşünüyorum. Ben böyle hissediyorum ve bence diğer herkes de böyle hissediyor.” Birkaç hafta önce konuya cevap vermekten kaçınan oyuncu, belki de sadece tedbirli olmak amacıyla vücut çalışmaya başladığını doğruluyor. Etkileyici kol kaslarını gösterip böbürleniyor, “Şuna baksanız! Daha ne diyeyim!

Arrow, önümüzdeki sonbaharda 3. sezonuyla geri dönecek.