temmuz-3
Temmuz’da sezona giriş yapan dizilerle ilgili yazı dizimizin sonuncusuna geldik. Bu kez önümüzde, 6 adet ilk sezonunda olan Amerikan, 1 adet de 2. sezonuyla dönen İngiliz dizisi var. Bakalım bakalım.

2014 Temmuz Ekranı – 3

Backpackers-logoBackpackers utopia-logoUtopia the-divide-logoThe Divide married-logoMarried
ytw-logoYou’re the Worst the-lottery-logoThe Lottery manhattan-logoManhattan

2014 Temmuz Ekranı -3

MV5BMjI2NTc5NzQ2Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwODI1NjkxMDE@._V1_

Backpackers

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 14 Temmuz
Kanal: The CW
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: Noah Reid, Dillon Casey, Giacomo Gianniotti, Meghan Heffern
Konu: Bir web dizisiyken, televizyon dizisine dönüşen yapımda web’den izleyenlerin görmediği yeni bölümler de var.
Avrupa’da gezen iki yakın arkadaşın yol hikayesi diye özetleyip, gerisi için şizi şu yazımıza alalım.

Fragmanı

utopia2

Utopia

Sezon: 2
Başlangıç Tarihi: 14 Temmuz
Kanal: Channel 4
Bölüm sayısı: 6
Oyuncular: Fiona O’Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett, Adeel Akhtar, Oliver Woollford, Paul Higgins, Neil Maskell, Geraldine James
Konu: İlk olarak şu yazımızda değindiğimiz Utopia, verdiği ‘1,5 yıllık’ sezon arasını nihayet bitirdi.
Çizgi roman düşkünlüğü nedeniyle ilk sezonda başlarına gelmedik kalmayan grubumuz geri dönüyor, kaldıkları yerden maceraya devam ediyorlar. Ian, Becky, Grant ve Wilson’ın artık farklı hayatları ve farklı amaçları var. Tabii Bay Tavşan’ı ve Arby’yi de unutmamak lazım. Sahi, Jessica Hyde nerede?

Fragmanı

The_Divide

The Divide

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 16 Temmuz
Kanal: WE tv
Bölüm sayısı: 8
Oyuncular: Jan Maxwell, Marin Ireland, Damon Gupton, Nia Long, Clarke Peters, Joe Anderson, Paul Schneider
Konu: Azimli bir savcı ile onun gibi tuttuğunu koparma istekli bir sosyal hizmet görevlisinin günümüz adalet sistemi içinde ahlak, hırs, etik ve politikayı keşfedişi üzerine bir dizi -ki ikili birbirilerinin adalete karşı bakışları üzerine karşı karşıya gelip doğruluğunu da sorguluyorlar.

Fragmanı

married-fx

Married

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 17 Temmuz
Kanal: FX
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: Judy Greer, Nat Faxon, Jenny Slate
Konu: Bir “durgun evlilik” komedisi. Russ ve Lina Bowman evliliklerinde uzun bir zamanı geride bırakmış bir çifttir. Başta seks yaşamları olmak üzere durgun bir döneme girmişler ve üç çocuk ile borçlar öncesi beraber geçirdikleri o güzel ve sakin vakitleri hatırlayamaz olmuşlardır. İşte evli bir çift değil de yakın iki arkadaşa dönüştüklerini fark eden ikilimiz, ilk zamanlarına dönmek için çaba sarf etmeye karar veriyorlar.

Fragmanı

you-re-the-worst

You’re the Worst

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 17 Temmuz
Kanal: FX
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: Chris Geere, Aya Cash, Desmin Borges, Kether Donohue, Ginger Gonzaga
Konu: Gretchen ve Jimmy kimseye faydası olmayan, dahası kendilerine de zararı olan iki kişidir. Günün birinde bir şekilde tanışırlar ve dahası birbirlerinden hoşlanırlar. Üstüne de sevgili olurlar. İşte ikisinin bu sevgililik dönemi komedi ögeleri eşliğinde bu dizide işlenecek.

Fragmanı

The Lottery

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 20 Temmuz
Kanal: Lifetime
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: Marley Shelton, Michael Graziadei, David Alpay, Athena Karkanis, Yul Vazquez, Shelley Conn, Martin Donovan, Lesley-Ann Brandt,
Konu: Bir kıyamet sonrası dizisi daha ekranlara geliyor. Yıllardan olmuş sana 2025. Dünya’da son bebek dünyaya geleli uzun bir zaman geçmiş ve gün geçtikçe insan sayısı azalıyor. İnsanoğlu da haliyle tükenmeme yarışı içine girmiş.
Bu konuda herkes bir araştırmanın peşinde ve işte derken bir gün Dr. Alison Lennon ve ekibi başarıyor; 100 adet embriyo dölleniyor. Haliyle bunları taşıyacak denekler de lazım. İşte bunun zamanı gelmişken devlet laboratuvara el koyuyor ve Başkan’ın da ikna edilmesiyle ülke çapında bir loto düzenlenmesine karar veriliyor. Bu durum da ortalığı karıştırarak bir çeşit güç ve kontrol savaşına neden oluyor.

Dizinin sloganı: “Nesli tükenmekte olan bir sonraki tür biziz.”

Fragmanı

Manhattan

Sezon: 1
Başlangıç Tarihi: 27 Temmuz
Kanal: WGN America
Bölüm sayısı: 13
Oyuncular: John Benjamin Hickey, Olivia Williams, Daniel Stern, Ashley Zukerman, Rachel Brosnahan, Katja Herbers, Alexia Fast, Christopher Denham, Harry Lloyd, Michael Chernus, Eddie Shin
Konu: Bir dönem dizisi olacak ve 1943 yılından giriş yapıyoruz. Tarihte ‘Manhattan Projesi’ olarak bilinen proje, 2. Dünya Savaşı zamanında nükleer araştırmalar ve silah üretimi yapılması için başlatılan ve savaş sonrasında bitirilen bir çalışma.
Dizideki yerimiz ise New Mexico ve merkezde bir grup bilim adamı var. Bu kişiler verilen işleri yapan ve devletin kendilerine söyledikleri kadarını bilen, dahası ne üzerinde çalıştıklarını herkesten gizleyen kişiler. Klişe şekliyle de Dünya tarihinde ‘derin’ bir iz bırakacak şekilde tarihe tanık olma yolunda ilerliyorlar.

Söylenenlere göre dizide gerçek kişiler konu edilse de tarihi kesinlik tam olarak takip edilmeyecek.

Fragmanı


Ortak bir çalışma olan bu bildiride emeği geçen ikili:
aytackara, dkamoy.
Okurlarımıza afiyetler diliyoruz.