netflix150

Komediler

F IS FOR FAMILY
+++
6 bölüm sipariş aldı. Yetişkinler için bir animasyon komedi.
1970’lerde Murphy Ailesi ile birlikteyiz. Öyle bir zaman ki çocuğuna vurabiliyorsun, kapalı alanda sigara içebiliyorsun ve havaalanına silahla girebiliyorsun.

FLAKED
+++
Daha önce şurada bahsettiğimiz komedi 8 bölüm sipariş aldı ve 2016’da yayınlanacak.
Kendi yalanlarına yetişmekte zorlanan, kendi kendini guru ilan etmiş bir adam en yakın arkadaşının çarpıldığı kıza aşık olunca hayatını çevreleyen yarı gerçek, yarı uyduruk ağ yavaş yavaş çözülmeye başlıyor.

LOVE
+++
Dizi 2 sezonluk anlaşma yaptı. 10 bölümlük ilk sezon 2016’da, 12 bölümlük 2. sezon 2017’de yayınlanacak.
Kahramanlarımız Gus ve Mickey’nin, fazla yakın, birbirine bağlı olmasının getirdiği coşku ve rezillikleri izleyeceğiz.

RICHIE RICH
+++
21 bölümlük sipariş aldı.
Klasik çizgi roman karakteri Richie Rich’in kanlı canlı oyuncularla televizyona taşındığı ve 2015’te yayına girecek olan dizi pek yetişkinlere uygun gibi görünmese de meraklıları içn listemize alalım dedik.
Kahramanımız dünyanın en zengin çocuğu. Yaptığı çevreci, teknolojik icat ile trilyon dolarlar kazandıktan sonra kendine ait bir konağa taşınıp hayal edilemeyecek bir hayat yaşamaya başlıyor. Biz de Richie’nin ve arkadaşlarının maceralarına tanık oluyoruz.

WET HOT AMERICAN SUMMER
+++
2015 yaz aylarında 8 bölümlüğüne geliyor.
2001 yapımı filmin uyarlaması, Firewood Kampı’nın meşhur yaz sezonunun ilk gününü anlatıyor.
Kalabalık ve tanıdık bir kadrosu var: Elizabeth Banks, Michael Ian Black, Bradley Cooper, Judah Friedlander, Janeane Garofalo, Joe Lo Truglio, Ken Marino, Christopher Meloni, Marguerite Moreau, Zak Orth, Amy Poehler, David Hyde Pierce, Paul Rudd, Molly Shannon, Michael Showalter gelen ilk isimlerdi ve şu video ile duyurulmuşlardı.
Biz de şu ve şu yazılarda kadrosuna katılan ünlülere değinmiştik.

SOME ASSEMBLY REQUIRED
+++
Knickknack oyuncak şirketinin yeni sahibi olan 14 yaşındaki Jarvis Raines, okuldan bir grup arkadaşını harika oyuncaklar icat etmek için işe alır. Ufaklıkların başlarından geçen günlük maceralar yetişkin olmayan izleyici kitlesini hedef alıyor.

Dramalar

BETWEEN
+++
İlk sezonu 6 bölüm sürecek.
Hayatta kalma üzerine bir gerilim dizisi.
21 yaşın altındakiler dışında herkesi öldüren bir virüsün hakim olduğu bir kasabada geçiyor olaylar.
Hükümet 16 km çaplı bir bölgeyi karantina altına alınca, bölgede bir iktidar boşluğu oluşuyor ve burada yaşayanlar kendi başının çaresine bakmak durumunda kalıyor.

THE CROWN
+++
10 bölümüyle 2016’da yayına girecek olan diziden daha önce şurada ve şurada bahsetmiştik.
2013’te Londra’da sahneye konan The Audience isimli Peter Morgan oyunundan esinlenmiş.
20. yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth‘in (evet, şu anda hala hayatta olan 88 yaşındaki kraliçeden bahsediyoruz) ve bakanlarının savaş sonrası İngiltere’sini şekillendirirken kulislerde olan biteni izleyeceğimiz bir drama. Ağırlıklı olarak Buckingham Sarayı ve 10 Numara’da (İngiltere başbakanının resmi konutu ve ofis merkezi) geçecek.
Entrikalar, aşk hayatları ve çağa yön veren büyük olayların arka planında dönen dolaplar gırla. Dizinin her sezonunda Kraliçe’nin hayatından 10 yıl ele alınacak. İlk sezon, kızımız 25 yaşındayken ve başbakan da Winston Churchill’ken başlıyor.
Dizinin mutfağında yazar Peter Morgan, yönetmen Stephen Daldry ve yapımcı Andy Harries var ki toplarsak bu ekibin 6 Oscar ödülü var. ;)
MARSEILLE
+++
2015’te yayına girmek üzere 8 bölümlük sipariş aldı.
Fransa’nın zengin kıyı şehri Marsilya’da geçecek. 25 yıldır şehrin belediye başkanlığını yapan Robert Taro’nun öyküsü. Önümüzdeki seçimlerde makamını devralmak için karşısına dikilen genç adamla kıyasıya bir mücadeleye tutuşurlar. Öyle ki işin içine uyuşturucu baronlarından, politikacılara, dernek yöneticilerinden, şehrin diğer önde gelenlerine kadar herkes karışır.
NARCOS
+++
Kolombiyalı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar‘ın hayatından esinlenen bir dizi.
Medellín kentinde kurulan uyuşturucu kaçakçılığı organizayonunun, Medellín Karteli’nin hikayesi bir kez daha ekranlara taşınacak.

SENSE8
+++
2014 sonunda yayına girmesi beklenen 10 bölümlük dizi hala ortalıklarda yok.
İlk haberlerini 2013’te aldığımız Wachowski Kardeşler‘in bu dizisiyle ilgili şurada çeşitli bilgiler paylaşmıştık.
O günden bu güne, konu hala “Bağlantılı zihinler ve avlanmış ruhlar üzerine sürükleyici bir hikaye” denip geçilmekte.

A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS
+++
Talihsiz Serüvenler Dizisi isimli kitap serisinin uyarlamasına daha önce şu haberde yer vermiştik.
Kötü kalpli Kont’un eline düşen 3 yetim kardeşin maceralarını anlatan bir dizi. Kahramanlarımızın peşini birçok bela, aksilik ve servetlerinin peşinde olan kötü bir amca bırakmayacak ve bizimkiler bunlarla başaçıkmaya çalışırken bir yandan da anne-babalarının esrarengiz ölümünü aydınlatmaya çalışacaklar.
THE OA
+++
2016’da yayınlanmak üzere 8 bölüm sipariş aldı.
Dizinin konusu şimdilik gizli tutuluyor.
THE GET DOWN
+++
2016’da yayınlanmak üzere 13 bölüm sipariş aldı.
1970’lerin bozuk, vahşi, paracı New York’unda geçecek ve hip-hop müziğin doğuşunu ele alacak. Baz Luhrmann‘ın elinden çıkacak oluşuyla dikkat çekiyor. Sanatçının Moulin Rouge!‘dan bu yana ilk müzik bazlı yapımı olacak deniyor.
Dizinin ilk reklam filmi de çıktı.
MONTAUK
+++
8 bölümlük dizi 2016’da yayınlanacak.
Long Island’ın Montauk bölgesinde 1980 yılında genç bir oğlan ortadan kayboluyor. Arkadaşları, ailesi ve yerel polis aramaları sonucunda beklenmedik gizemlere erişiyor. Çok gizli devlet deneyleri, korkutucu doğa üstü güçler ve garip bir küçük kız da bu gizemler arasında.

(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların isminin yanına da +++ işareti ekleyip

böyle

ya da

şöyle

kızartıyoruz.
Pas geçilenlerin ise başlık ve konusunun üstünü çiziyoruz.)

netflix150 starz turner-network-television