pizap.com14428653002711Şaşırtıcı bir şekilde beklentileri aşan Yaz animelerinin ardından Ekim ayı ile yepyeni bir anime sezonuna giriyoruz. “Neler geliyor? Neleri izlemeliyiz?” gibi sorularınız varsa eğer bu kısa kısa tanıtımların işinize yaramasını umuyorum. Haydi neler varmış bir inceleyelim!

YENİLER


One Punch Man
Türler: Aksiyon, Komedi, Parodi, Bilim Kurgu, Süper Güçler, Seinen, Doğa üstü

Başlama Tarihi: 5 Ekim

Bölüm Sayısı: 12 + 1 Özel Bölüm

Konusu: Bu seri cansız duruşu, kel kafası ve de hiç de etkileyici olmayıp her tarafından sıradanlık fışkıran Saitama adındaki genç hakkında. Ne var ki sıradan görünüşünün altında sıradan problemler yatmamakta. İşin aslında kendine zorlu rakipler arayan süper bir kahraman o! Asıl sorun işte burada ortaya çıkıyor. Ne zaman umut vadedebilecek bir rakip ortaya çıksa tek yumrukla amele sümüğü gibi yere yapıştırıyor. Acaba Saitama sonunda kendisine meydan okuyabilecek kötü birisini bulabilecek midir? Meydan okumak için yeni kötüler ararkenki Saitama’nın kolay ve komik zaferlerini sakın ola kaçırmayın!

Yazarın Beklentisi: Çok Yüksek


Heavy Object
Heavy ObjectTürler: Aksiyon, Mecha, Bilim Kurgu, Askeri

Başlama Tarihi: 3 Ekim

Bölüm Sayısı: Bilinmiyor

Konusu: Objeler, savaşın gidişatını değiştiren ve Elit Obje pilotları tarafınca kullanılan güçlü ve devasa silahlardır. Garip bir Elit olan Milinda, Obje teknisyeni olmak isteyen bir öğrenci olan Quanser ve talimdeki asker Heivia ile karlı bir muharebe alanında tanışır.

Yazarın Beklentisi: Orta


Concrete Revolutio: Choujin Gensou
Concrete Revolutio Choujin GensouTürler: Aksiyon, Süper Güçler

Başlama Tarihi: 4 Ekim

Bölüm Sayısı: 13

Konusu: Tokyo, “İlahlaştırma” devrinde sayısız kahramanlar ile, yani “Choujinler” ile doludur. Hepsinin de başlangıç hikâyesi birbirinden farklıdır. Kimisi kötü örgütlerce bozulmuş, kimisi uzay ya da diğer sihirli dünyalardan gelmiş, kimisi antik zamanlardan gelme bir peri, kimisi de robottur. Lâkin Japonya hükümeti de bu kahramanlar azıtınca görmezden gelmemeye ve gerekli önlemleri almaya başlar.

Yazarın Beklentisi: Orta


Gakusen Toshi Asterisk
Gakusen Toshi Asterisk

Türler: Aksiyon, Komedi, Fantastik, Romantik, Ecchi, Bilim Kurgu, Okul, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 3 Ekim

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: Asterisk olarak da bilinen su üstündeki akademi şehri Rikka, dünyanın en büyük karma savaş eğlencesi olan “Yıldız Savaşları Festivali”’ne ev sahipliği yapıyor. Altı farklı akademiye mensup “Yıldız Darbesi” neslinde genç kızlar ve oğlanlar, ellerinde Parlak Teçhizatları ile dilekte bulunurken egemenlik için mücadele ediyorlar ve Amagiri Ayato da onlardan biri. Ayato, Sridoukan Akademisi’nin Öğrenci Konseyi Başkanı Claudia’nın daveti üzerine Rikka’ya gelir ve gelir gelmez de “Taçalazı Cadısı” Julis’in gazabına uğrar ve onunla düello yapmak zorunda kalır. En büyük akademi savaşı eğlencesi burada başlıyor!

Yazarın Beklentisi: Yüksek


Young Black JackYoung Black JackTürler: Dram, Shounen

Başlama Tarihi: 2 Ekim

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: 1960’larda yaşayan tıp öğrencisi Black Jack’in hayatı anlatılıyor.

Yazarın Beklentisi: Orta


Comet Lucifer
comet-lucifer_key2_web_Türler: Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Başlama Tarihi: 4 Ekim

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: Gift, gifdium kristalleri ile kaplı bir dünyadır. Sougo Amagi, İndigo Bahçesi adında ufak bir kasabada yaşayan bir oğlandır. Kasaba geçimini kristallerden sağlıyordur. Sougo’nun hobisi de nadir bulunan kristalleri toplamaktır. Bir gün arkadaşları ile madende yeraltı gölü keşfederler ve burada mavi saçlı, kırmızı gözlü bir kızla karşılaşırlar. Bu buluşma yepyeni maceralara kapı açacaktır.

Yazarın Beklentisi: Yüksek