WallpaperDaha önceden itsmypurgatory tarafından yazılan sezonluk anime tanıtımlarını bundan böyle ben yazmaya çalışacağım. Şimdi sizlere bahar sezonunda yeni gelecek olan animeleri ve devam sezonu gelecek olan animeleri kısa kısa tanıtmaya çalışacağım. Hadi başlayalım.

 

YENİ GELENLER:


Bungou Stray Dogs

Bungou Stray Dogs:

Türler: Gizem, Seinen, Doğaüstü

Başlangıç Tarihi: 7 Nisan

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: Kaldığı yetimhaneden atılan Nakajima Atsushi’nin ne yiyecek bir lokma yiyeceği ne de gidecek bir yeri vardır artık. Açlığı had safhadayken bir nehir kenarında durur. Bu sırada bir adamın intihar etmeye çalıştığını görür ve onu kurtarır. Kurtardığı adam Dazai Osamu ve ortağı Kunikida, çok özel bir dedektiflik kuruluşunun üyeleridir. Doğaüstü güçlere sahip bu ikili, polis ve ordu için tehlikeli olan görevleri üstlenirler. Atsushi‘nin bölgeye geldiği sıralarda, ikili son zamanlarda ortaya çıkan bir kaplanın izini sürmektedirler ve Atsushi ile kaplanın bir bağı varmış gibi görünmektedir. Anlaşılan odur ki Atsushi‘nin geleceği, Dazai ve diğer dedektiflerden daha fazlasını içerecektir.

Fragman: 12


Koutetsujou no Kabaneri

Koutetsujou no Kabaneri:

Türler: Aksiyon, Steampunk, Macera

Başlangıç Tarihi: 8 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Kabaneri of the Iron Fortress

Konusu: Sanayi Devrimi’nin ortasındaki bir dünyada, kalbini parçalamadan (kalbi demirden bir tabaka ile kaplıdır) ölmeyen bir canavar ortaya çıkmıştır. Bu canavar, Kabane olarak bilinen, enfekte eden ısırığa sahip, saldırgan ve ölümsüz yaratıklar yaratabilir. Hinomoto Adası‘nda, insanlar istasyon dedikleri sığınaklar inşa ederek buralarda yaratıklardan korunmaya çalışırlar. İstasyonlar arası ulaşım ise Hayajiro adı verilen zırhlı trenler ile sağlanmaktadır. Aragane İstasyonu‘nda yaşayan Ikoma adındaki bir çocuk, Hayajiro yapımına yardım eder ve yaratıkları öldürmek için Tsuranukizutsu adını verdiği bir silah yapmaya çalışır. Bir gün, silahını denemek için bir fırsat ararken Mumei adındaki bir kızla karşılaşır. Gece yarısı, bir Hayajiro‘nun kontrolden çıktığı görülür. Hayajiro‘nun çalışanları yaratıklara dönüşmüştür ve istasyon şimdi saldırı altındadır. İşte bu, Ikoma‘nın beklediği fırsattır.

Fragman: 12345


Boku no Hero Academia

Boku no Hero Academia:

Türler: Aksiyon, Macera, Komedi, Shounen, Doğaüstü

Başlangıç Tarihi: 3 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: My Hero Academia

Konusu: Izuku Midoriya, eşsiz güçleri olmadan doğan yegane insanlardan biridir. Küçüklüğünden beri eşsiz güçleri olanlar tarafından ezilse de hayatı idolü olan efsanevi kahraman All-Might ile karşılaşınca değişecektir. Bir Kahraman Okulu‘na kaydolur. İdolünün yardımı ile Izuku hayal ettiği gibi bir kahraman olabilecek mi?

Fragman: 1234 – 5


Kiznaiver

Kiznaiver:

Türler: Bilim-Kurgu

Başlama Tarihi: 27 Mart

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Hikayemiz Katsuhira ve diğerlerinin yaşadığı Sugomori Şehri’nde geçmektedir. Sugomori Şehri ıslah edilmiş bir alanda bulunur. Ancak yıllar geçtikçe nüfusu azalmaktadır. Bir gün, Noriko Sonosaki sınıf arkadaşı Katsuhira Agata‘ya “Sen bir Kiznaiver olarak seçildin” der. Kiznaiver, Kizuna Sistemi’nde olan kişilere denir. Kizuna Sistemi, insanları yaralar aracılığıyla birbirine bağlayarak dünya barışının uygulanmasını sağlayan tamamlanmamış bir sistemdir. Bir Kiznaiver yaralandığında, yara bölünerek diğer Kiznaiver‘lara iletilir. Kahramanımız Katsuhira da bu sistem ile yaralarını paylaşabiliyor ve hayatları ile kişilikleri tamamıyla ondan farklı olan sınıf arkadaşlarına bağlanabiliyordur.

Fragman: 12


Magi Sinbad no Bouken

Magi: Sinbad no Bouken:

Türler: Aksiyon, Macera, Fantastik, Büyü, Shounen

Başlangıç Tarihi: 16 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Magi: Adventure of Sinbad

Konusu: Magi anime serisinin baş kahramanı Sinbad‘ın gençlik yıllarını konu alacak.

Fragman: 123

 

 

 


Gyakuten Saiban Sono Shinjitsu Igi Ari

Gyakuten Saiban: Sono “Shinjitsu”, Igi Ari!:

Türler: Komedi, Dram, Gizem, Polisiye

Başlama Tarihi: 2 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Phoenix Wright: Ace Attorney

Konusu: Çaylak avukat Ryuuichi Naruhohou‘nun alışılmadık davalarda müvekkillerinin masumiyetlerini kanıtlamak için canını dişine takmasını izleyeceğiz.

Fragman: 12

 


Joker Game

Joker Game:

Türler: Askeri, Seinen

Başlama Tarihi: 5 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: 1937 yılındayız, 2. Dünya Savaşı başlamadan hemen önceki zamanlarda. Hikayemiz, Japon Kraliyet Ordusu Teğmeni Yuuki tarafından kurulan “D Agency” adındaki gizli bir casusluk birimini konu almaktadır.

Fragman: 12345

 

 


Big Order

Big Order:

Türler: Aksiyon, Shounen, Süper Güçler

Başlama Tarihi: 16 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: On yıl önce, bir çocuk dünyanın yok olmasını diler. Ardından, insanların dileklerini yerine getirme gücüne sahip olan “Order Kullanıcıları” ortaya çıkar. Bu kullanıcılar ortaya çıkmadan önce bu büyük güce sahip tek bir kişi vardı; kendisinin dünyayı yönetme ve fethetme, kendi yönetimindeki insanları kuklaya çevirme gücü vardı. Bu kişi, 10 sene önce dünyadaki felakete yol açan Hoshimiya Eiji idi.

Fragman:


Mayoiga

Mayoiga:

Türler: Dram, Gizem

Başlama Tarihi: 1 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Genç erkek ve kızlarla dolu olan bir tur otobüsü Nanakimura adındaki bulunması zor bir köye doğru gitmektedir. Bu köyde, ütopik bir oluşumun parçası olmak ve Dünya’nın engellerinden kurtulabilmek mümkündür. …ya da o şekilde rivayet edilir. Dağın derinliklerine ilerleyen otobüste, her biri farklı farklı beklentilere ve kaygılara sahip 30 kişi vardır. Köye varıldığında hiç yaşam belirtisi yok gibidir. Peki, Nanakimura‘nın sırrı nedir?

Fragman: 1


Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta

Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta?:

Türler: Komedi, Ecchi, Romantik, Okul

Başlama Tarihi: 7 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: And You Thought There is Never a Girl Online?

Konusu: Saf başkahramanımız Hideki, bir online oyunda bir kıza evlilik teklif eder. Ancak karşısındaki kişi erkek çıkar. Hideki, bu olaydan sonra online oyunlardaki hiçbir kıza güvenmemeye karar verir. Olayın üzerinden 2 yıl geçer ve günümüze geliriz ve bu kez bir kız oyuncu bizimkine evlilik teklif eder. Bunun üzerine neler olacak dersiniz?

Fragman: 1


Flying Witch

Flying Witch:

Türler: Komedi, Shounen, Slice of Life, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 10 Nisan

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: Yön duygusu sıfır ve aklı bir karış havada bir kız olan Kowata Makoto, bir akrabasının evine taşınır. Peki, hepsi bu kadar mı? İzleyip görelim.

Fragman: 12

 

 

 


Sousei no Onmyouji

Sousei no Onmyouji:

Türler: Aksiyon, Fantastik, Shounen, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 6 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Twin Star Exorcists

Konusu: Rokuro bir şeytan avcısı aileden gelen ve aile mesleğini sürdüren biridir. Ancak şarkıcılık, futbolculuk veya herhangi başka bir mesleği icra etmeyi şeytan avcısı olmaya yeğlemektedir. Taze şeytan avcısı Benio’nun rekabetçi kişiliği yüzünden Rokuro da potansiyelini kullanıp daha iyi olmaya sürüklenmektedir. Ne zaman ki ikilimiz “Sousei no Onmyouji (İkiz Yıldızın Şeytan Avcısı)” titrini alırlar, o zaman işler değişir. Zira bu titre sahip olmak için iki süper dövüşçünün evlenip en güçlü şeytan avcısını dünyaya getirmeleri gerekmektedir!

Fragman: 123


Re Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu:

Türler: Dram, Fantastik

Başlama Tarihi: 3 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Re: Life in a Different World from Zero

Konusu: Lise öğrencisi Subaru Natsuki marketten dönerken birdenbire başka bir dünyaya çekiliverir. Daha kendisini kimin buraya getirdiğini bile bilmezken, işler iyice sarpa sarar ve saldırıya uğrar. Ancak gümüş saçları ve kedisi olan bir kız tarafından kurtarılır. Subaru bu iyiliğine karşılık vermek için kızla işbirliği yapmaya karar verir. Birlikte bir ipucuna ulaştıkları zaman biri tarafından öldürülürler. Daha sonra Subaru ilk geldiği yerde tekrardan uyanır ve bir güce sahip olduğunu farkeder; Ölümle Geri Dönme. Artık her öldüğünde bu dünyaya geldiği ana geri dönebilmektedir. Peki, o kızın ölmemesini sağlayabilecek midir?

Fragman: 1


Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge

Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge:

Türler: Komedi, Okul, Slice of Life

Başlama Tarihi: 9 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Tanaka bütün gün iç çeken, dirseklerine dayanıp, uykulu gözlerle bakan, özünde çaba göstermeyen ama beri yandan tiksinilmeyen bir gençtir. Bu gençlik komedisinde Tanaka ve onu hiç yalnız bırakamayan sessiz sakin Oota‘nın hayatlarını izleyeceğiz.

Fragman: 1234

 

 

 


Hundred

Hundred:

Türler: Aksiyon, Ecchi, Harem, Mecha, Romantik, Okul, Bilim-Kurgu

Başlama Tarihi: 5 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: “Hundred”, dünyayı ziyarete gelen gizemli yaşam formu “Savage”a karşı koyabilecek tek silahtır. Kahramanımız Kirosagi Hayato, Hundred‘ı kullanarak dövüş sanatları ustası olmak istemektedir. Bunun için Little Garden isimli savaş akademisine kayıt olur ve okuldaki asıl savaş başlar.

Fragman: 123

 


Sakamoto desu ga

Sakamoto desu ga?:

Türler: Komedi, Okul, Seinen

Başlama Tarihi: 8 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Haven’t You Heard? I’m Sakamoto

Konusu: Sakamoto liseye yeni başlayan bir gençtir. Çok havalıdan da öte havalıdır. Okula adım atar atmaz herkesin dikkatini çeker. Öyle ki bütün kızlar onu beğenir ve tüm erkekler onu kıskanır. Havasını söndürmek için Sakamoto‘nun kuyusunu kazıp dursalar da Sakamoto sakinliği ve erdemiyle kendisini hedef alan planları daima savuşturur. Oğlumuz her ne kadar çok havalı görünse de aynı zamanda kendisinin yardımını isteyenlere koşan biridir. Kahramanımız lise hayatında başına ne gelirse gelsin emin adımlarla ve klas bir şekilde ilerleyecektir.

Fragman: 1


Super Lovers

Super Lovers:

Türler: Komedi, Dram, Romantik, Shounen-Ai

Başlama Tarihi: 6 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Yaz tatilini annesiyle geçirmek isteyen Haru, evlatlık yeni kardeşi Ren ile tanışır. Haru yaz sonuna kadar kardeşi ile sıcak bir ilişki kurmayı hedeflese de Ren pek kolay bir çocuk değildir. İlk başlarda ikisi pek anlaşamazlar. Ama birlikte daha fazla zaman geçirdikçe yakınlaşırlar ve Ren de Haru’ya ısınmaya başlar. Acaba yaz bitmeden gerçek bir “aile” olabilecekler midir?

Fragman: 1


Endride

Endride:

Türler: Macera, Fantastik

Başlama Tarihi: 3 Nisan

Bölüm Sayısı: 24

Konusu: Shun Asanaga, 15 yaşında iyimser ve parlak bir lise öğrencisidir. Bir gün bir bilim adamı olan babasının ofisinde gizemli bir kristal bulur. Kristale dokunduğunda kendini Endra dünyasında buluverir. Endra Krallığı‘nın prensi Emilio‘nun 16. yaş günü yaklaşmaktadır ve kendisi şu anki kral olan Delzain’i küçümsemektedir. Yaşı da geldiği için silahını kapıp Delzain’i devirmeye çalışacaktır. Ancak çok güçsüz olan Emilio, Delzain tarafından yakalanıp hapse atılır. Emilio kahrından ölmek üzereyken, atıldığı hücrenin duvarı yarılır ve içinden Shun çıkar.
Birisi intikam alıp krallığı ele geçirmeye, diğeri ise kendi dünyasına dönmeye çalışmakta olan farklı dünyalardan bu iki kahramanı bakalım nasıl bir gelecek bekliyor.

Fragman: 1


Kuma Miko

Kuma Miko:

Türler: Komedi, Seinen

Başlama Tarihi: 3 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Girl Meets Bear

Konusu: Japonya’nın kuzeyindeki Tohoku bölgesindeki Shinto Tapınağı‘na tapınak görevlisi olarak hizmet eden Machi adında bir kız vardır. Kendisi orta okula gitmektedir ve tapınakta bir ayıya göz kulak olmaktadır. Ayı Natsu ise konuşabilme yeteneğine sahiptir ve Machi‘nin koruyucusudur. Machi, Natsu‘ya şehirde okula başlayacağını söylediğinde Natsu, Machi‘yi şehirde hayatta kalıp kalamayacağına dair bir seri teste tabi tutmaya girişir.

Fragman: 123


Seisen Cerberus Ryuukoku no Fatalités

Seisen Cerberus: Ryuukoku no Fatalités:

Türler: Macera, Fantastik

Başlama Tarihi: 4 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Ailesini öldüren ejderha Danguard‘dan intikam almak için kılıç kuşanan 16 yaşındaki Hiiro‘nun hikayesini konu almaktadır.

Fragman: 123

 

 

 

 


Shounen Maid

Shounen Maid:

Türler: Komedi, Shoujo, Slice of Life

Başlama Tarihi: 8 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Boy Maid

Konusu: Chihiro annesi öldükten sonra kimsesiz ve evsiz kalmıştır. Ne yapacağını düşünürken amcası ortaya çıkar ve ona bakacağını söyler. Yoksa tam tersi mi olacaktır?

Fragman: 1

 

 

 


Bakuon

Bakuon!!:

Türler: Arabalar, Seinen, Slice of Life, Spor

Başlama Tarihi: 5 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Hikayemiz bir grup motosiklet tutkunu liseli kız etrafında geçiyor. Sakura Hane aklı bir karış havada bir kızdır. Bir gün devam ettiği kız lisesine giderken bisikletiyle yokuş çıkarken bitap düştüğü bir sırada Onsa Amano isimli bir kızı okula motosiklet ile gelirken görür. O anda motosikletlere ilgi duymaya başlar. O ve Onsa hemen okulun motosiklet kulübüne kaydolurlar. Ancak önce Sakura’nın ehliyetini alması gerekmektedir.

Fragman: 123

 


Kuromukuro

Kuromukuro:

Türler: Mecha

Başlama Tarihi: 7 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Kurobe Barajı‘nın inşası sırasında antik bir eser bulunur. Bunun üzerine Kurobe Araştırma Enstitüsü kurulur. Dünyanın çeşitli yerlerinden bu eseri araştırmak için aydın insanlar gelmeye başlar. Bu araştırmacıların çocukları da Mt. Tate Lisesi’ne yazılır (Enstitü’nün müdürünün kızı Yukina Shirahane dahil). 2016 yazında, yalnız bir samuray bir kez daha uyanır.

Fragman: 12

 

 

 


DEVAM SEZONU GELENLER:

Gakusen Toshi Asterisk

Gakusen Toshi Asterisk:

Türler: Komedi, Ecchi, Fantastik, Harem, Romantik, Okul, Bilim-Kurgu, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 2 Nisan

Bölüm Sayısı: 12

Alternatif İsim: The Asterisk War: The Academy City on the Water

Konusu: Asterisk olarak da bilinen su üstündeki akademi şehri Rikka, dünyanın en büyük karma savaş eğlencesi olan “Yıldız Savaşları Festivali” dahil birçok turnuva ve dövüşün yapıldığı bir yerdir.
Sridoukan Akademisi’nin Öğrenci Konseyi Başkanı Claudia’nın daveti ile “Yıldız Darbesi” neslinden olan Amagiri Ayato, Rikka’ya gelir. Burada “Taçalazı Cadısı” Julis’in gazabını üzerine çeker ve kendini onunla düello ederken bulur. Peki, Ayato’nun büyük sırrı nedir?

Serinin ikinci sezonudur.

Fragman: 1


Ushio to Tora

Ushio to Tora:

Türler: Komedi, Şeytanlar, Shounen, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 1 Nisan

Bölüm Sayısı: 13

Alternatif İsim: Ushio and Tora

Konusu: Kocaman, doğaüstü ve zaman zaman görünmez olan kaplan benzeri bir canavar olan Tora tarafından sürekli takip edilen kahramanımız Ushio Aotsuki’nin yolculukları ile savaşları.

Serinin ikinci sezonudur.

Fragman: 1

 


JoJo no Kimyou na Bouken Diamond wa Kudakenai

JoJo no Kimyou na Bouken: Diamond wa Kedakenai:

Türler: Aksiyon, Macera, Shounen

Başlama Tarihi: 2 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: JoJo’s Bizarre Adventure Part 4: Diamond is Unbreakable

Konusu: JoJo’s Bizarre Adventure serisinin 3. sezonu manganın dördüncü parçasını kapsayacak.

Hikayenin kaldığı yerin 11 yıl sonrasında 1999’da başlayarak Japonya’daki kurgusal şehir Morioh’da giriyoruz bu kez mevzuya. Artık bir yetişkin olan Jotaro Kujo, bizleri dedesinin gayri meşru çocuğu olan genç Jousuke Higashikata ile tanıştırıyor ve bu kez de Jousuke’nin maceralarına dalıyoruz.

Fragman: 12

 


Kyoukai no Rinne

Kyoukai no Rinne:

Türler: Komedi, Romantik, Okul, Shounen, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 9 Nisan

Bölüm Sayısı: 25

Konusu: Sakura daha küçük bir kızken büyükannesinin evinin yakınlarındaki ormanda kaybolur. Sağ salim geri döner dönmesine ancak artık yeni bir yeteneği vardır. Hayaletleri görebilmektedir. Aradan geçen uzun yıllardan sonra artık genç bir kız olmuştur ve tek dileği gördüğü hayaletlerden kurtulmaktır. Bir gün okula gittiğinde senenin başından beri boş olan yanındaki sandalyede birinin oturduğunu görür. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir.

Serinin ikinci sezonudur.

Fragman:


Concrete Revolutio Choujin Gensou - The Last Song

Concrete Revolutio: Choujin Gensou – The Last Song:

Türler: Aksiyon, Süper Güçler

Başlama Tarihi: 10 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Dünya süper insanlardan tutun uzaylılara, sihir dünyasından gelen perilerden hayaletlere ve hatta şekil değiştirebilen robotlara kadar her tür paranormal yaratık ve olayla kaynayan bir yerdir. Ancak bu durum dünya devletleri tarafından hasıraltı edilmekte ve resmi olarak ortalıkta dile getirilmemektedir. Japon hükümeti de gizlice bir “Süper Nesil Araştırma Laboratuvarı” (ya da diğer adıyla “Süper İnsan Bürosu”) kurup bu yaratıkları takibe alır, tehdit unsuru oluşturduklarında müdahale edip yok eder. Bu büroda çalışan Jiro Hitoyoshi 5 yıl sonra kendini büronun avı olarak bulur.

Serinin ikinci sezonudur.

Fragman: 1


Kagewani Shou

Kagewani: Shou:

Türler: Korku, Gizem, Doğaüstü, Gerilim

Başlama Tarihi: 1 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Konusu: Gizemli bazı yaratıklar günümüzde bir anda ortaya çıkar ve insanlığa saldırmaya başlar. İnsanlık onların oyuncağı haline gelir. Peki bu yaratıkların amacı nedir? Neden insanlara saldırmaktadırlar? Bilim adamı Sousuke Banba, işte bu soruyla ve anahtar kelime “Kagewani” ile gerçeğin peşine düşer.

Serinin ikinci sezonudur.

Fragman:

 


Kaitou Joker

Kaitou Joker:

Türler: Macera, Komedi, Gizem, Shounen

Başlama Tarihi: 4 Nisan

Bölüm Sayısı: ???

Alternatif İsim: Mysterious Joker

Konusu: Gizemli hırsız Joker’in tek yaptığı hırsızlık değildir. Aynı zamanda mucizeleri gerçeğe dönüştürür. Arkadaşı ve aşçısı Hachi ile hazine bulma yolunda seyahat etmedikleri yer yoktur. Bu süreçte bir yandan karşılarına çıkabilecek polislere ve tuzaklara yakalanmamaya çalışırken bir yandan da en büyük hedeflerine ulaşmaya çalışırlar. Timeslip Hazineleri’ne…

Sezonun üçüncü sezonudur.

Fragman: 1

 


 

Yazıyı yeni bilgiler geldikçe güncelleyeceğim. Herkese iyi seyirler dilerim :)