No Game No Life ilk başta hafif roman (light novel) olarak ortaya çıkmıştır. Elde ettiği başarılardan dolayı öncelikle manga, sonrasındaysa anime uyarlaması yapılmıştır. Benim özellikle çok sevdiğim bu animeyi, sizlere herhangi bir ispiyon (spoiler) vermeden tanıtmaya çalışacağım. Öncelikle bu çalışma hakkında biraz bilgi vereyim.

No Game No Life, Yū Kamiya tarafından yazılan ve resimlendirilen bir Japon hafif roman dizisidir. Aralık 2013 itibariyle beş cildi Media Factory tarafından yayınlanmıştır. Sanat çalışmalarını Mashiro Hiiragi‘nin yaptığı, hikayesi yine Yū Kamiya‘ya ait olan mangası Media Factory’nin manga dergisi Monthly Comic Alive‘da 27 Ocak 2013’te yayınlanmaya başlamıştır. Anime uyarlaması ise Madhouse tarafından 9 Nisan 2014’te yayınlanmaya başlamıştır.

Konusu: Sora ve Shiro, herhangi bir eğitimi, işi olmayan, ünleri internet üzerinde şehir efsanesi gibi yayılmış çok parlak oyunculardır. İlk bölümde anlayacağınız üzere iki kişi olmalarına rağmen dört karakteri idare edebilmektedirler. Öyle ki gerçek dünyayı bile berbat bir oyun olarak tanımlamaktadırlar.

Bir gün Teto adında bir çocuk tarafından alternatif dünyaya davet edilirler. Burada Teto, alternatif dünyanın tanrısıdır ve öldürmeyi yasaklamıştır. Ülkelerin sınırları da dahil olmak üzere tüm anlaşmazlıklara oyunlarla karar verilir. İnsanlığa, oyunlardaki başarısızlıklarından dolayı son bir şehir kalmıştır. Sora ve Shiro, bu alternatif dünyada insanlığın kurtarıcısı olabilecek midir?

Ana Karakterler

Sora ve Shiro

Hikayemizin ana karakterleri birbirlerinden ayrıldıkları zaman hiçbir şey yapamaz duruma geliyorlar. Shiro (kız kardeş) çok tatlı, güzel ve çok zekidir. Sora (erkek kardeş) ise kız kardeşine kıyasla az bir zeka seviyesine sahip olmasına rağmen stratejik dehadır. Bu dehasını strateji oyunlarına borçlu olduğunu söyler. Ayrılmadıklarından hiç kimse oyunda, bu ikiliyle boy ölçüşememektedir.

Stephanie Dora

Altenatif dünyada, insanlık ırkının kralının kızıdır. Animenin başlarında biraz aptal gibi görünmesine rağmen zekası üst seviyededir. (Haksızlık etmeyelim :D )

Teto

Alternatif Dünya’nın tanrısı. İlk bölümde Sora ve Shiro’yla bir oyun oynar ve onları dünyasına davet eder. Dünyasına davet etmesinin sebebi ise animenin sonraki bölümlerinde anlaşılır.

Alternatif dünyada tam olarak 16 tane ırk vardır. Bunlar kendi aralarında büyüye yakınlıklarına göre sıralanmıştır. Imanity (insanlık) en son sıradadır. Diğer ırklar büyünün yardımıyla oyunlarda hile yaparken, Imanity büyüyle uğraşmadığından bu hileleri tespit edememektedir ve oyunları kaybetmektedirler. Bu yüzden Imanity’ye son şehir kalmıştır. Sora ve Shiro, bu durumu bir meydan okuma gibi kabul eder ve diğer ırklarla çok ciddi oyunlar oynamaya başlarlar.

Çok fazla akıl oyunu içeren bu anime, İngilizce’deki ‘mindfuck anime‘ tanımlamasını tam olarak karşılamaktadır. Birinci bölümü izleyip bu animeye bir şans verin derim. Son olarak sizleri fragman, açılış ve kapanış şarkılarıyla başbaşa bırakıyorum.