Kanalların peş peşe iptal/devam kararlarını açıklamaya devam ettiği şu günlerde, ABC ve NBC cephesinden de birkaç iptal – devam haberi geldi. Merak edenleri yazının devamına alalım.EK:11.05.2012’de yeni gelen haberler doğrultusunda yazı güncellenmiştir.
EK (2): 12.05.2012 itibariyle iki dizi hariç NBC ve ABC’nin bütün dizilerinin akıbetleri belli oldu ve yazı tekrar güncellendi.
EK (3): 14.05.2012’de akıbeti belli olmayan dizi kalmadı ve listeler son halini aldı.


ABC, dün 7 dizisine yeni sezon onayı verdi. Bunlar: Once Upon A Time, The Middle, Modern Family, Grey’s Anatomy, Suburgatory, Revenge ve Castle.Cougar Town ise yeni kanalında (TBS) yoluna devam edecek.

NBC, Parenthood ve Community‘ye 4. sezon onaylarını verdi. 30 Rock ise 13 bölümlük 7. ve son sezon onayını aldı.

Araya bir de kötü haber sıkıştıralım:CBS‘te Cuma akşamları yayınlanan ve iptaline kesin gözüyle bakılan A Gifted Man‘in resmi iptal haberi dün geldi.

SONRADAK EK:Son gelen haberlere göre ABC, Happy Endings‘e 22 bölümlük 3. sezon onayını verdi. NBC de Parks and Recration‘a beşinci, Up All Night ve Whitney‘e ikinci sezon onaylarını verdi.Yine NBC, Are You There, Chelsea?, Awake, Best Friends Forever ve Bent‘i ise iptal etti.

SONRADAN EK (2):Son güncellemeden birkaç saat sonra Harry’s Law‘un da iptal haberi geldi.

SONRADAN EK (3): 12.05.2012’de gelen haberlere göre ABC, Scandal, Last Man Standing ve Don’t Trust The B—- In Apartment 23 için 2. sezon, Body of Proof için 3. sezon ve Private Practice için ise 6. sezon onaylarını verdi. Private Practice’in siparişi 13 bölüm ve muhtemelen son sezonu olacak.ABC’nin kalan diğer dizileri GCB, Pan Am, Missing ve The River ise iptal edildi.

Bütün bunlara göre ABC ve NBC’nin iptal-devam listelerinin son halleri şu şekilde:

Devam Onayı Alanlar:
Modern FamilyGrey’s AnatomyOnce Upon A TimeThe MiddleSuburgatoryRevengeCastleCougar Town (TBS’te devam edecek)Happy EndingsBody of ProofLast Man StandingDon’t Trust The B—- In Apartment 23ScandalPrivate Practice

İptal Olanlar:
Charlie’s AngelsWork ItMan UpPan AmMissingThe RiverGCB

Miadı Dolanlar:
Desperate Housewifes

Devam Onayı Alanlar:
SmashLaw & Order: SVUParenthoodCommunity30 RockGrimmWhitneyUp All NightParks and RecreationThe Office

İptal Olanlar:
Prime SuspectThe Playboy ClubFree AgentsBest Friends ForeverBentAwakeAre You There, Chelsea?Harry’s LawThe Firm

Miadı Dolanlar:
Chuck