Amerika’nın ulusal kanalları, geçtiğimiz günlerde bir süre boyunca bizlere yayınladıkları dizilerle ilgili iptal-devam haberlerini vermişti. Hatta, CBS kanalına ait haberler daha önce şu bildiride de toplandı. İşte, bu zamandan itibaren, tıpkı diğer kanallar gibi CBS de boş durmadı ve önümüzdeki dönemde yayınlayacağı yeni dizilerini bizlere tanıttı. 2012-2013 sezonu için kanalda yeni nelerle karşılaşacağımızı öğrenmek istiyorsanız buyurun yazının devamına.

* Komediler
–Partners–

Kanalın yeni komedilerinden Partners, birbiriyle uzun yıllardır dost olan, aynı zamanda mimarlık şirketine de sahip iki adamın arasındaki arkadaşlık üzerine kurulu.
Karakterlerimizden Joe (David Krumholtz) heteroseksüel, Louis (Michael Urie) ise eşcinsel birisidir. İkilinin “kankalık” durumları normal bir şekilde sürerken, günün birinde alınan kararlar bütün işleri farklı bir noktaya getirir. Joe kız arkadaşıyla nişanlanmaya karar verir, Louis ise yeni bir ilişki içine girmeye… Peki, ikilinin “garip bir evlilik” şeklinde tanımlanabilecek ve birbirlerinin duygusal birlikteliklerine burun sokacak kadar ilerlemiş arkadaşlıkları böylesi bir test için hazır mıdır? İki adam hem arkadaşlıklarını hem de ilişkilerini korumaya çalışırken, tabii ki ortaya komik bir sürü durum çıkar.
“4 kişi-3 ilişki” şeklinde tanıtılan Partners, aynı zamanda Will and Grace‘in de yaratıcıları olan David Kohan (heteroseksüel) ve Max Mutchnick‘in (eşcinsel) uzun yıllardır süren arkadaşlıkları üstüne kurgulanmış bir yapım. Dizide Joe’nun nişanlısı Ali, 9 sezonluk One Tree Hill‘in final yapmasının ardından bu diziye dahil olan Sophia Bush; Louis’in hayatına giriş yapan Wyatt rolüyse 2006 yapımı Superman Returns‘teki başrolüyle bilinen Brandon Routh tarafından canlandırıyor.
CBS, diziyi Pazartesi günü, How I Met Your Mother‘dan sonra ve 2 Broke Girls‘ten önceki aralıkta (20:30) yayınlayacak.

http://www.youtube.com/watch?v=MalSCznb6jo

–Friend Me–

Evan (Christopher Mintz-Plasse) ve Rob (Nicholas Braun)

Evan (Christopher Mintz-Plasse) ve Rob (Nicholas Braun)

Kanalın bir diğer komedisi Friend Me ise Groupon’da çalışmak için Indiana’dan Los Angeles’a gelen iki iyi arkadaşın başından geçenler üzerine kurulu.
Dizideki ana karakterlerimizden Evan (Christopher Mintz-Plasse), yeni bir hayata başlamış olsa da bu durumun üstünde çok durmayan, işten sonra eve dönüp arkadaşlarıyla Internet’te poker oynayan birisiyken, Rob (Nicholas Braun), onun tam tersi olarak içinde bulundukları ortama dahil olma ve keşfetme gönüllüsü birisidir. Ayrıca, Rob bunu yalnız yapmak istemediğinden, Evan’ı da gerekirse sürükleyerek ya da zor kullanarak her şeye dahil etmeye de kararlıdır. İşte ikili, böylesi bir yeni iş-yeni şehir-yeni çevre üçgenin içine girmişken başlarına komik pek çok olay gelir.
İkilinin çalıştıkları şirket Groupon, insanlara günlük fırsat seçenekleri sunan, aynı zamanda gerçek bir şirket. Dizinin yaratıcılarıysa Raising Hope‘un arkasında çalışanlardan biri olan Alan Kirschenbaum ve Ajay Sahgal. Friend Me, CBS’in sonbahar programında yer almadığı için sezon ortasında başlayacak bir yapım, dolayısıyla tanıtım filmi de yok.
* Dramalar
–Elementary–

CBS’in iddialı dramalarından Elemantary, ünlü dedektif Sherlock Holmes’ün ve yardımcısı Watson’ın günümüz dünyasına uyarlanmış halleri ve maceraları üzerine kurulu. Diziyi farklı kılan bir diğer etken ise Watson’ın -normalin aksine- kadın bir karakter olması.
Eskiden Scotland Yard için çalışan Sherlock Holmes (Johnny Lee Miller) bağımlılık tedavisi görmek için New York’a giderek rehabilitasyona girer. Dizideki bir diğer ana karakter Juan Watson (Lucy Liu) ise Sherlock’u ayık tutmaya çalışmakla görevli, onun yanında yer alan ve dolayısıyla davalarında yardımcı konumuna gelen birisidir. Sherlock Holmes rehabilitasyondan çıkınca 11 Eylül Olayları sırasında birlikte çalıştığı Komiser Gregson’ın (Aidan Quinn) teklifini kabul eder ve birçok kişinin tanıdığı ünlü dedektif Sherlock Holmes’un yeni adresi, davalarının merkezi artık, Brooklyn olur.
Elementary, ünlü İngiliz dizilerinden Sherlock‘a benzetilse de böylesi bir durumun (artık) olmayacağı yapımcılarca açıklanmış durumda. Dizinin uyarlama haklarının verilmemesi üzerine kendi modern Sherlock uyarlamasını yapmaya karar veren CBS, geçtiğimiz yıllarda 2 kere televizyon filmi olarak ekrana getirdiği Sherlock ve kadın Watson projesinden bu sefer dizi çıkarttı.
Dizi, Perşembe günü 22:00’de, Person of Interest‘in ardından kanalda yayınlanacak.

http://www.youtube.com/watch?v=yrDVSxNycKc

–Made In Jersey–

Bir diğer drama dizisi Made In Jersey ise kanalın yeni bir hukuk dizisi. Manhattan’daki hukuk firmalarından birinde işe giren bir kadının, iş arkadaşları ve ailesinin çıkardığı tüm zorluklara rağmen ayakta kalabilme ve davalarını sonuca erdirmeye çalışması üzerine kurulu.
Zeki, eğlenceli ve kendine güvenen biri olan Martina Garretti (Janet Montgomery), doğma büyüme New Jersey’li birisidir. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra New York’un en büyük hukuk firmalarından birine iş için başvurur ve kabul edilir. İşte, bu andan itibaren hayatı tam bir değişime uğrayan Martina’nın, Manhattan gibi bir yerde bir çömez olarak hayatta kalmanın kolay olmayacağını anlaması çok uzun sürmez. O da Jersey’li bir kızın neler yapabileceğini çevresindeki herkese kanıtlamaya karar verir.”Bir kızı Jersey’den uzaklaştırabilirsiniz, ama Jersey’i bir kızdan uzaklaştıramazsınız” sloganıyla tanıtılan Made In Jersey, bir başka hukuk dizisi Franklin and Bash‘in yapımcısının elinden çıkma bir dizi. Dizide Martina’nın patronu Desperate Houseviwes‘ta uzun süre izlediğimiz Kyle MacLachlan tarafından canlandırılıyor.
CBS diziyi CSI:NY ve Blue Bloods‘ın arasında, Cuma günü 21:00’de yayınlayacak.

–Vegas–

Yeni sezonda dönem dizisi işine de el atan CBS, 1960’lı yıllarda geçen ve rodeo kovboyuyken Las Vegas şerifi olmuş Ralph Lamb’in bu yolda başından geçenler üzerine kurulu bir diziyle karşımıza çıkacak. Vegas, gerçek bir yaşam hikayesinin üzerine kurgulanmış bir yapım olma özelliğini taşıyor.
Ralph Lamb (Dennis Quaid), diğer herkes gibi çiftliğinde sakin bir hayat yaşamak isteyen insanlardan birisidir. Ancak bu istediğinin 1960’lı yılların değişen ve yükselen Las Vegas’ında düşündüğü kadar kolay olmayacağı da aşikardır. Günün birinde, onun 2. Dünya Savaşı’ndaki başarısını, kararlılık ve sorumluluk bilincini bilen belediye başkanından bir teklif alır: Bir gazino çalışanının cinayetinin araştırılması. Lamb teklifi kabul ederek işe girişir ve bu sayede yolu Şikagolu bir gangster olan Vincent Savino (Michael Chiklis) ile kesişir. İşte, bu andan itibaren Vegas’ı kendinin yapmak isteyen Savino ile adaleti yerine getirmeye kararlı Lamb’in savaşı da başlamış olur. Hem de ikisinin de asla vazgeçmeye ve kaybetmeye niyetli olmadığı türden bir savaş…
Dizide Lamb’e yaptıklarında yardım eden tayfayı Jason O’Mara (kardeşi Jack), Taylor Handley (yakışıklı ve düşüncesiz oğlu Dixon) ve Carrie-Anne Moss (yan çiftliğin hırslı kızı Katherine O’Connell) canlandırıyorlar. Vegas, Without A Trace ve The Defenders gibi dizilerin arkasındaki isimlerden Greg Walker‘ın imzasının olduğu bir dizi.
CBS, Vegas’ı başarılı dizileri NCIS ve NCIS:LA‘in ardından, Salı günü 22:00’de yayınlayacak.

http://www.youtube.com/watch?v=ZIJSII0LwSY

–Golden Boy–

CBS’in bu sezonki son yeni dizisi Golden Boy ise genç bir polisin yaşadıklarının anlatılacağı, kanalın yeni polisiyelerinden olacak bir dizi.
Teşkilatın genç ve azimli polislerinden Walter William Clark Jr. (Theo James), bir uyuşturucu çetesini çökerterek kahraman olunca, her genç polisin istediği bir şeye sahip oluverir: Detektiflik terfisi. Golden Boy, çoğu kişinin hızlı olduğunu düşündüğü bir terfiyi alan bir polisin terfiden sonra başkomiserliğe giden yolda yaşadıkları üzerine kurulu. Dizide Walter’ın 26-34 yaş arasındaki hayatı temel olarak alınacak.
Golden Boy, Law and Order ve NYPD Blue‘nun arkasındaki isimlerden Nicholas Wootton‘ın yazarlığında-yapımcılığında hazırlanan bir yapım. Ayrıca, CBS’in sonbahar programında yer almadığı için sezon ortasında başlayacak, dolayısıyla tanıtım filmi de yok.