article

Bol yeni diziyle gelen 2014 yaz sezonundan Haziran’a baktığımızda 14 tane Amerikan dizisi gördüğümüzü söylemiş; ve bunların 7 tanesini geçtiğimiz günlerde, kısa kısa şu yazımızda ele almıştık. Geldik şimdi kalan 7’limize:

The Last Ship

10365792_543479449094769_1740316753340038759_n

The Last Ship (TNT)
Başlangıç Tarihi: 22 Haziran Pazar
Tür: Drama, Kıyamet Sonrası
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Eric Dane, Rhona Mitra, Adam Baldwin, Tracy Middendorf, Jocko Sims, Charles Parnell, Christina Elmore, Michaela McManus, Sam Spruell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling.
Konu: Daha önce şu yazıda da ele alınmıştı. William Brinkley‘in aynı adlı kitabından uyarlanan, Armageddon ve Transformers gibi filmlerin ünlü yapımcısı Michael Bay‘in elinden çıkan bir kıyamet sonrası draması.

Ölümcül bir virüs salgınının ardından dünya nüfusunun %80’i ölmüştür. Şimdi ABD donanmasına ait bir geminin halen sağlıklı kalmayı başaran birbirine bağlı ve uyumlu ekibi, tedaviyi bulup insanlığı kurtarmak zorundadır.

Tyrant

tyrantTyrant (FX)
Başlangıç Tarihi: 24 Haziran Salı
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Adam RaynerJennifer FinniganAshraf BarhomAnne WintersMoran AtiasJustin Kirk.
Konu: Daha önce şu yazımızda da ele alındı. Homeland‘in yaratıcıları ile Harry Potter‘ın son dört filminin yönetmeni David Yates‘in elinden çıkıyor.

Bassam “Barry” Al Fayeed, savaş sonucu yıkılmış kurgusal bir ülke Baladi/Abbudin’li bir adam… 20 yıldır bir mülteci olarak Los Angeles’ta yaşamaktadır. Barry aynı zamanda Baladi’nin diktatör yöneticisinin küçük oğludur. Sürgünü bittiği için Amerika’da kurduğu ailesiyle birlikte bir yeğeninin düğünü için anavatanına dönmeye karar verir. Geldiğinde ise yine kendini bir zamanlar bırakıp gittiği birtakım kavgaların, ailevi ve ulusal politik meselelerin içinde bulur.

Mystery Girls

mysterygirls

Mystery Girls (ABC Family)
Başlangıç Tarihi: 25 Haziran Çarşamba
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Tori SpellingJennie GarthMiguel Pinzon
Konu: Dizide, eskiden çok popüler olan eski bir dizideki dedektif karakterleri gizemli ve bu sefer gerçek bir olay için tekrar bir araya getiriyor.

Charlie Contour şimdilerde varoş bir ev hanımı ve annedir. Holly Hamilton da aynı şekilde 90’larda televizyonda olduğu ve zafere ulaştığı günlerinden çok uzaktadır. Şimdi hayatları bir suça şahit olan ve Mystery Girls fanatiği Nick sayesinde değişir. Nick onları bu davayı çözmek için ikna eder ve meşhur ikili yeniden bir araya gelip hünerlerini göstermeye başlar.

Dizi gerçekte de bir buluşma sağlıyor aslında. Başroldeki ikili bir zamanların popüler dizisi Baverly Hills, 90210‘un yıldızları.

Young & Hungry

Young-and-Hungry-620x250

Young & Hungry (ABC Family)

Başlangıç Tarihi: 25 Haziran Çarşamba
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Emily OsmentJonathan SadowskiRex LeeAimee CarreroKym Whitley.
Konu: Varlıklı bir teknik girişimci Josh, işinde başarılı, azimli bir aşçı olan ve hatta bunun üzerine bir bloga bile sahip Gabi’yi işe alır. Josh, Gabi’den memnun olsa da başyardımcısı Elliot ünlü bir şefi işe alma taraftarıdır. Gabi şimdi umutsuzca yeni işinden olmamak için maharetlerini Josh ve Elliot’a ispatlama çalışmalarına başlar.

Dizi, San Francisco yemek bloggerı Gabi Moskowitz’in yaşamından esinlenilerek ortaya çıkarıldı.

Taxi Brooklyn

taxi-brooklyn-season-1-2014-poster Taxi Brooklyn (NBC)
Başlangıç Tarihi: 25 Haziran Çarşamba
Tür: Komedi, Aksiyon
Bölüm Sayısı: 12
Oyuncular: Chyler LeighJacky IdoAlly WalkerJennifer EspositoJosé ZúñigaBill HeckJames ColbyRaul Casso.
Konu: Daha önce şu yazıda ele alındı. Fransa ile ortak yapım olan dizi, NBC’de yeni başlayacak olsa da bütün bölümleri Fransa’da yayınlandı ve hatta 2. sezon onayı da aldı.

Taxi filminin uyarlaması dizide, babasının katili peşindeki Dedektif Caitlyn “Cat” Sullivan’ın kurallara uymaması nedeniyle ehliyeti elinden alınıyor. Yolu taksici Leo Romba ile kesişince birlikte çalışmaya ve sokaklarda suçluları avlamaya başlıyorlar.

Reckless

about Reckless (CBS)
Başlangıç Tarihi: 29 Haziran Pazar
Tür: Drama, Suç
Bölüm Sayısı: 13
Oyuncular: Cam GigandetAnna WoodShawn HatosyGeorgina HaigAdam RodríguezMichael GladisKim WayansGregory Harrison.
Konu: Daha önce şu yazıda ele alındı.

Charleston’da geçen seksi bir hukuk draması ve polisiye karışımı dizi. Büyüleyici bir Yankee’li dava vekili ile güneyli yakışıklı bir avukat, polis departmanında gerçekleşen ve şehri ikiye ayıracak bir seks skandalında karşı karşıya gelirler. Bu sırada aralarında zapt edemedikleri bir çekim oluşur; fakat ilişkilerini herkesten saklamaları ve işlerine yoğunlaşmaları gerekmektedir.

The Leftovers

the-leftovers-premiere-hbo

The Leftovers (HBO)
Başlangıç Tarihi: 29 Haziran Pazar
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Justin TherouxAmy BrennemanCarrie CoonChristopher EcclestonLiv TylerAnn DowdAmanda WarrenMichael GastonMargaret QualleyCharlie CarverMax CarverChris ZylkaEmily Meade.
Konu: Daha önce şu, şu ve şu yazılarımızda ele alındı. Bıkmadık, son kez ve kısaca bir kez daha ele alıyoruz. ;)

Tom Perrotta‘nın aynı isimli romanının uyarlaması dizinin mutfağında Lost yapımcılarından Damon Lindelof  bulunuyor.

Bir kesimin ‘Rapture’ olduğunu iddia ettiği (Hz. İsa’nın yeryüzüne inip inançlılarla birlikte yeniden yükseleceğine dair bir çeşit inanış) bir olay sonrasında dünya genelinde milyonlarca insan birdenbire ortadan kaybolmuştur. Biz ise dizide, olayın küçük bir banliyö kasabasındaki bir grup insana olan etkilerine şahit olacağız. Merkezdeki karakterimiz iki çocuk babası, polis müdürü Kevin Garvey… Kendisi kasabadaki insanları sakinleştirmeye ve olayları kontrol altında tutmaya çalışırken karısı onu terk edip bir tarikata katılıyor.
Yine oldukça çeşitli yan karakterler de mevcut.