nbc-2014yazSon yıllarda bol bol yeni dizi sipariş edip, 1 sezon (ya da daha kısa süre) yayınlayıp iptal etmesi ile ön plana çıkan NBC kanalı bu yaz da 2 yeni drama ve 4 yeni komedi ile karşımızda.

NBC 2014 Yaz Yenileri

The Night Shift Undateable Crossbones Taxi Brooklyn
wte
Working The Engels

Welcome to Sweden

NBC 2014 Yaz Yenileri

 


tns

The Night Shift

27 Mayıs‘ta başladı.
Bölüm sayısı: 8
Oyuncular: Eoin Macken, Freddy Rodriguez, Jill Flint, Ken Leung, Brendan Fehr, Daniella Alonso, Jeananne Goossen
the_night_shift-cast2013-2014 sezon ortasında yayına girmek için 2013 yazından beri bekleyen bu tıp draması, NBC’nin kalabalık programında kendine anca yer buldu.
Daha önce şu yazıda da değinildiği gibi San Antonio Hastanesi’nin acil servisinde gece nöbetinde çalışan bir grup doktorun yaşadıklarına odaklanacak, tıp ağırlıklı bir dizi.
Bu aralar klişeleri güzel ısıtarak, izleyiciyi memnun bırakaran Chicago Fire, Chicago PD gibi yapımlarının yanına bu acil servis klişesini de ilk bölümden iyi ısıtmış olsa gerek ki reyting bakımından ilk bölümde kötü olmayan bir giriş yaptı. (5 yıldır bir yaz dizisi prömiyeri bu kadar yüksek açılış yapmamış NBC’de.)
Başarısız posterleri ile itici olduğu kesin; ama umarız bunun aksine türünün güzel ve kalıcı bir örneği olur.

Fragmanı

Undateable

Undateable

29 Mayıs‘ta başladı.
Bölüm sayısı: 13
Oyuncular: Chris D’Elia, Brent Morin, Bianca Kajlich, Rick Glassman, David Fynn, Ron Funches
undateable-castBu komedi de 2013 yazından beri sırasını bekliyordu.
Daha önce şu yazıda değinildiği gibi bir kitap uyarlaması. Yaratıcısı Adam Sztykiel olsa da yapımcıları arasındaki Bill Lawrence‘ın ismi ile reklam ediliyor.
Ana kahramanımız 30’lu yaşlarındaki bekar Danny. Tüm arkadaşları bir bir ciddi ilişkilere yelken açmış. Son olarak ev arkadaşı da evlenmek üzere evden ayrılınca edindiği yeni ev arkadaşı kadınlarla iletişim ve flört konusunda gayet başarısız. Kadınlarla kalıcı ilişkiler peşinde olmasa da “çıkma” müessesesinde de gayet başarılı biri olan Danny, yeni çevresine ve taze boşanmış kız kardeşine işin inceliklerini öğretmeye girişiyor.
Bu dizi de ilk bölüm reytingi ile NBC’ye son 5 yılın en iyi açılış yapan yaz komedisi rekorunu getirdi.

Fragmanı

cb

Crossbones

30 Mayıs‘ta başladı.
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: John Malkovich, Yasmine Al Massri, Richard Coyle, Claire Foy, David Hoflin, Tracy Ifeachor, Chris Perfetti

crossbones-castDaha önce şu ve şu yazılarda da değinilen bu yeni korsan dizisi haliyle, sinemadan transfer ettiği bol ödüllü başrol oyuncusu ile dikkat çeken bir yapım.
Üstelik yaratıcılarından biri de Luther‘ın arkasındaki isim olan Neil Cross.
1 yıldır sırasını bekleyenlerden olan bu dizinin Ocak-Şubat 2014 sularında yayına girmesi beklenirken, Starz’ın elini çabuk tutup Black Sails‘ı piyasaya sürmesinin ardından Crossbones’un yaza atıldığı haberi gelmişti.

Aksiyon, macera gırla; üstelik kimin iyi kimin kötü adam olduğunu çözemediğiniz bir dünyada geçiyor.” diyor NBC bu dizi için.
Ülkemizde Kara Sakal olarak bilinen Edward “Blackbeard” Teach isimli İngiliz korsanın Bahamalar’da geçen hayatının hayali bir kurgusu. The Republic of Pirates kitabından uyarlanmış.
Yıllardan 1729. Çoğunlukla barbar korsan Kara Sakal olarak nam salmış olan Edward Teach, gizli bir adada kanun kaçakları, hırsızlar ve zalimlerden oluşan bir ülkeyi yönetmektedir. İngiliz İmparatorluğu tarafından ölü olduğu sanılan kahramanımız, kimliğini gizli tutarak “Kumandan” lakabı ile işlerini buradan yürütmektedir. Ama bu, yine de İngilizler’in, kellesinin peşinden gelmesini engellemez.
Başrol oyuncusunun cazibesi yetmiyorsa; son yıllarda Amerikan yapımlarına yeşil ışık yakan Coupling‘in unutulmazlarından Richard Coyle’u da ciddi bir rolde izlemenin keyfini yakalamak için güzel bir fırsat.
İlk bölümü NBC’nin son 3 ayda elde ettiği en iyi reytingi getirdi. Devamının da gelmesi dileklerimizle…

Fragmanı

taxi_b

Taxi Brooklyn

25 Haziran‘da başlayacak.
Bölüm sayısı: 12
Oyuncular: Chyler Leigh, Jacky Ido, Ally Walker, José Zúñiga, Jennifer Esposito
taxi-brooklyn-castLuc Besson‘un Taxi filminden uyarlama.
Sessiz sedasız gelen bu aksiyon komedi drama polisiyesi Amerikan-Fransız ortak yapımı.(Belçika’da 21 Mart, Fransa’da 14 Nisan’da başlayıp ilk sezonunu devirdi. Fransa’da 14 bölümlük ikinci sezon siparişi aldı.)
Dizide iki ana kahramanımız var:
Babasının katilini bulmaya and içmiş kızımız Dedektif Caitlyn “Cat” Sullivan ve oldukça becerikli bir taksi şoförü olan Leo Romba. Dedektifimiz kurallara uymama ve dikkatsiz araba kullanma nedeniyle ehliyeti elinden alınınca, yolu Marsilya’nın bağrından çıkma, Afrika kökenli Fransız taksici ile kesişiyor. Olaylar gelişiyor… Leo, Cat’in özel şoförü oluyor ve böylece ikilimiz birlikte suçlu avına düşen ortaklara dönüşüyorlar.

Fragmanı


Working The Engels

10 Temmuz‘da başlayacak.
Bölüm sayısı: 12
Oyuncular: Andrea Martin, Azura Skye, Benjamin Arthur, Kacey Rohl
working_the_engels-castBu yılın dizi projeleri arasında gördükten kısa süre sonra diziye dönüştü. Amerikan-Kanada ortak yapımı ve Kanadalı Global TV kanalında 12 Mart’ta yayınlanmaya başlayıp, 29 Mayıs’ta da sezon finali yaptı bile.
Diziye Martin Short ve Eugene Levy gibi ünlü isimlerin de konuk olduğu bir aile komedisi sitkom.
Ölen kocasının avukatlık firmasını ayakta tutmak için çaba eden ama hukuk dalında bir diploması olmayan annemiz Ceil Engel’ı Andrea Martin canlandırıyor. Bu uğurda, ailenin diğer fertleri de işin içine giriyor ve fakat içlerinden sadece Jenna avukat.

Fragmanı

Welcome to Sweden. 2014.

Welcome to Sweden

10 Temmuz‘da başlayacak.
Bölüm sayısı: 10
Oyuncular: Greg Poehler, Josephine Bornebusch, Lena Olin, Claes Månsson
welcome-to-sweden-castYine bu yılın dizi projeleri arasında gördükten kısa süre sonra diziye dönüşen bir komedi daha.
Bu dizi de Amerikan-İsveç ortak yapımı ve İsveç kanalı TV4’te 21 Mart’ya yayına başlayıp, 14 Mayıs’ta ilk sezonunu devirdi. Hatta, TV4’ten ikinci sezon siparişini de aldı.
Amy Poehler‘in erkek kardeşi olan ve New York’ta muhasebecilik yapan Greg Poehler’in gerçek hayat öyküsüne dayanıyor. Dizinin yapımcıları Poehler Kardeşler.
Bruce (Greg Poehler) İsveçli bir kıza, Emma’ya aşık oluyor ve kalbinin peşinden İsveç’e gidiyor.

Fragmanı