Daha önceden gördüğünüz veya duyduğunuz hiçbir şeye benzemeyen Apple TV+’ın yeni dizisi Calls, 19 Mart’ta başlıyor. Bu çığır açan dizi, 12 dakikalık telefon görüşmeleriyle geçiyor.

Pedro Pascal, Rosario Dawson, Lily Collins, Aaron Taylor-Johnson, Aubrey Plaza ve Nick Jonas, 9 bölümlük dizinin ilk sezonunda seslerini duyacağımız isimler.

Ayrıca Nicholas Braun, Clancy Brown, Mark Duplass, Karen Gillan, Judy Greer, Paul Walter Hauser, Danny Huston, Riley Keough, Joey King, Stephen Lang, Jaeden Martell, Paola Nuñez, Edi Patterson, Danny Pudi, Ben Schwartz ve Jennifer Tilly dizide yer alıyorlar.

Timothée Hochet tarafından yaratılan aynı adlı Fransız dizisine dayanan Calls, tüyler ürpertici atıştırmalık hikayeler anlatmak için yalnızca ses ve minimal soyut görselleri ustaca kullanan çığır açan, sürükleyici bir televizyon deneyimi. Her bölümde, hızla gerçeküstü ve rahatsız edici hale gelen bir dizi ortalama, bağımsız telefon görüşmeleriyle ortaya çıkan karanlık bir gizem var.

Calls, gerçek terörün kişinin ekranda göremediklerini yorumlamasında ve hayal gücünün onları götürebileceği rahatsız edici yerlerde yattığını kanıtlıyor.

2013’te yayınlanan Evil Dead’in uzun metrajlı filmini ve 2016’da yayınlanan korku filmi Don’t Breathe’i yöneten Fede Álvarez, dizinin yönetmeni.

Calls, Apple’ın Haziran 2018’deki ilk uluslararası dizi siparişiydi ve aynı zamanda ilk küresel ortak (Canal+ ile) yapımı oldu. Apple, Studiocanal ve Bad Hombre ile üretilen dizinin 100 ülkede lansmanını yaparken, Canal+ bir dizi pazarda Fransızca bir versiyonun prömiyerini yapacak.

Kaynak