Mayıs ayındaki Star Wars Celebration konferansında, Dave Filoni ve Charles Murray’nin yaratıcısı olduğu, yapımcılığını Lucasfilm Animation’ın üstlendiği yepyeni bir animasyon antoloji kısa dizisi Tales of the Jedi’ın sonbahar aylarında Disney+ ekranlarında olacağının haberini almıştık.

The Walt Disney Company’nin yıllık D23 Expo hayran etkinliğinde animasyonun tüm bölümlerinin 26 Ekim’de yayınlanacağı söylendi ve diziden ilk fragman yayınlandı.

6 orijinal animasyon kısa diziden oluşan bu yeni antoloji dizisi, prequel döneminden Jedi hikayelerini anlatacak. Her bölüm yaklaşık 15 dakika uzunluğunda olacak ve bölümlerin 3’ü Ahsoka’nın hikayesine, diğer 3’ü Kont Dooku’ya odaklanacak.

Bu hikayeler, Ahsoka’nın çocukluk günlerini, Klon Savaşı döneminde Anakin Skywalker’ın padawanı olarak geçirdiği zamanı ve nihayet Order 66 verildikten sonra Inquisitor ile karşı karşıya kaldığı karakterin hayatlarındaki farklı dönemler yer alacak. Star Wars Battlefront II oyununda Iden Versio karakterini seslendiren Janina Gavankar , Ahsoka’nın annesi Pav-ti karakterini seslendirecek. Animasyonlarda Ahsoka Tano’yu seslendiren Ashley Eckstein, karakterini seslendirmek için geri döndü.

Kont Dooku’nun bölümleri, karanlık tarafa geçmeden önce hayatının üç hikayesini anlatacak. O bir Jedi’ydı, onlardan biriydi. Genç bir Dooku ve elbette Padawan’ı Qui-Gon Jinn’e göz atacağız.

Liam Neeson, dizide Qui-Gon Jinn’i seslendirmek için geri dönecek ve Liam’ın oğlu Michael, ekranlara padawan olarak geri dönecek bilge Jedi ustasının genç versiyonunu seslendirecek. Qui-Gon, Jedi Konseyi’nden farklı olan felsefesi nedeniyle en iyi ve bazı açılardan en ilginç Jedi’lardan biriydi. Peki bunu akıl hocası Kont Dooku’dan değilse nereden öğrendi sorusunun cevabını alacağız.

Türkçe Dublaj