Pek çok sinemaseverin zaten bildiği gibi, 1970’ler paranoyak politik gerilim filmleri (“The Parallax View,” “All The President’s Men”), suikast filmleri (“The American Friend”) ve yükselen terörizm dalgasına dayanan filmler (“Black Sunday”) için harika bir zamandı. Tüm bu temelleri kapsayan ve o zamanlar oldukça popüler olan bir film, Fred Zinnemann’ın yönettiği ve Edward Fox ile Michael Lonsdale’in oynadığı 1973 yapımı The Day Of The Jackal’dı.

Eddie Redmayne

Frederick Forsyth’ın 1971 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan film, 1963 yazında Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle’e suikast düzenlemek üzere tutulan ve sadece “Çakal” olarak bilinen profesyonel bir suikastçıyı konu alıyor. Aynı kitaptan uyarlanan yeni bir Sky ve Peacock dizisi de, aynı malzemeyi daha modern bir şekilde ele alıyor. Dizi, bu tehlikeli ve yakalanması zor suikastçı için gerçekleşen insan avına odaklanıyor.

Lashana Lynch

Akademi Ödülü sahibi Eddie Redmayne (The Theory of Everything) ve BAFTA ödüllü Lashana Lynch’in (No Time To Die) başrolünde olduğu dizide, rakipsiz ve yakalanması son derece zor bir yalnız suikastçı olan Çakal (Eddie Redmayne), en yüksek ücret karşılığında suikastlar gerçekleştirerek hayatını kazanmaktadır. Ancak son cinayetinin ardından, Avrupa’da heyecan dolu bir kedi-fare kovalamacasında Çakal’ın izini sürmeye başlayan ve ardında yıkım bırakan azimli bir İngiliz istihbarat subayı Bianca (Lashana Lynch) ile karşılaşır.

Ursula Corbero

Úrsula Corberó (Money Heist), Çakal’ın özel hayatının merkezinde yer alan ve onun gerçekte kim olduğundan habersiz olan Nuria karakterini canlandırıyor.

Charles Dance

Charles Dance (Game of Thrones), Timothy Winthrop; Richard Dormer(Blue Lights, Fortitude, Game of Thrones), Norman; Chukwudi Iwuji (Guardians of the Galaxy Vol.3), Osita Halcrow; Lia Williams (The Capture, The Crown), Isabel Kirby; Khalid Abdalla(The Crown), Ulle Dag Charles;  Eleanor Matsuura(The Walking Dead, I Used To Be Famous), Zina Jansone; Jonjo O’Neill(Andor, Bad Sisters), Edward Carver; Nick Blood (Slow Horses), Vince; Sule Rimi (Classified, Andor), Paul Pullman; ve Florisa Kamara (Eastenders), Jasmin Pullman karakteri ile dizide rol alacak diğer oyuncular.

Lia Williams, Chukwudi Iwuji

Top Boy dizisinin yaratıcısı ve yazarı, İrlandalı senarist ve romancı Ronan Bennett, dizinin yazarlığını ve yürütücü yapımcılığını üstlenecek. Televizyon çalışmaları arasında Game of Thrones, Luther, Boardwalk Empire ve uzun metrajlı film 21 Bridges’in de yer aldığı uluslararası ödüllü yönetmen Brian Kirk, dizinin yönetmeni.

Dizi, 7 Kasım Perşembe günü İngiltere’de Sky Atlantic ve streaming servisi NOW’da yayınlanırken, Peacock, 10 bölümlük dizinin ilk 5 bölümünü 14 Kasım Perşembe günü yayınlayacak ve sonrasında haftalık bölümler şeklinde ekranlara getirdikten sonra, 12 Aralık Perşembe günü çift bölümlük finalle noktayı koyacak.

Dizinin yapımcılığını Carnival Films, dağıtımını ise NBCUniversal Global TV Distribution üstleniyor.

Redmayne ve Lynch, Carnival Films’den Gareth Neame ve Nigel Marchant, Sky Studios’tan Sam Hoyle, Sue Naegle ile birlikte dizinin yönetici yapımcıları. Marianne Buckland, ortak yönetici yapımcı. Kitabın yazarı, 84 yaşındaki Frederick Forsyth, danışman yapımcı, Christopher Hall, yapımcı olarak görev alacak.

Kaynak