Game of Thrones’un öncül dizisi A Knight of the Seven Kingdoms’ın tanıtım fragmanını yayınlandı.
15 yorum abidin77 09 Ekim 2025 19:42

HBO, New York Comic Con’daki panel sırasında yarım saatlik orijinal drama dizisi A KNIGHT OF THE SEVEN KINGDOMS’ın resmi tanıtımını yayınladı. Westeros dünyasından, beklenmedik bir ikilinin maceralarına odaklanan sevimli bir hikaye geliyor. Altı bölümlük sezon 18 Ocak Pazar günü saat HBO’da başlıyor ve HBO Max üzerinden de izlenebilecek. Yeni bölümler sonraki Pazar günleri yayınlanacak.

“Game of Thrones” olaylarından bir asır önce, Westeros’ta iki beklenmedik kahraman dolaşıyordu… genç, toy ama cesur bir şövalye olan Sör Duncan the Tall ve onun ufak tefek yaveri Egg. Targaryen soyunun hala Demir Taht’ı elinde tuttuğu ve son ejderhanın hatırasının henüz hafızalardan silinmediği bir çağda geçen bu hikayede, bu imkânsız ve eşsiz dostları büyük kaderler, güçlü düşmanlar ve tehlikeli maceralar bekliyor.

Başrol ikilisi Peter Claffey ve Dexter Sol Ansell, Ser Duncan “Dunk” the Tall ve Egg’i canlandırıyor. Onlara Daniel Ings, Ser Lyonel Baratheon; Bertie Carvel, Baelor Targaryen; Danny Webb, Ser Arlan of Pennytree; Sam Spruell, Maekar Targaryen; Shaun Thomas, Raymun Fossoway; Finn Bennett, Aerion Targaryen; Edward Ashley, Ser Steffon Fossoway; Tanzyn Crawford, Tanselle; Henry Ashton, Daeron Targaryen; Youssef Kerkour, Steely Pate; Tom Vaughan-Lawlor, Plummer; ve Daniel Monks, Ser Manfred Dondarrion karakteri ile eşlik edecek.
Teknik olarak GOT zaman çizelgesine göre konuşursak, A Knight of the Seven Kingdoms House of the Dragon’dan 72 yıl sonra, GOT’tan 100 önce geçiyor. Targaryer’ların artık ejderhaları yok, bu da şu soruyu akla getiriyor: Neden onlar sorumlu? Bu da mızrak dövüşüne yol açıyor…
George R.R. Martin, dizinin ortak yaratıcısı ve yönetici yapımcısı. Ira Parker, ortak yaratıcı, yürütücü ve yönetici yapımcı. Sarah Bradshaw, Owen Harris, Ryan Condal ve Vince Gerardis, yönetici yapımcı olarak görev alıyorlar. Owen Harris ve Sarah Adina Smith dizinin yönetmenleri.
.



yorumlar
Çok gereksiz uzantılar peşindeler çooook.
Yayın tarihleri de paylaşıldı ama yazmaya gerek bile duymadım. Bölüm süreleri 30-35 dakika şeklinde olup mini dizi gibi olacak. GRRM tarafından kitaba aşırı bağlı kalınmış açıklaması geldi. Zaten izlediğim fragmanda da pek çok kitaptan yazıları hatırladım hatta bir kaç sahneye ise gülümsedim.
İlk çıktığında almış okumuş, hatta bu yaz 2. kez okumuştum hikayesi fena değil aslında çıtır çerezlik bir dizi. Bir üstteki yoruma katılıyorum aslında pekte gereği olmayan bir dizi. Etinden sütünden faydalanalım misali..
A Knight of the Seven Kingdoms & House of the Dragon | Yeni Sezonlar
Poster
Official Final Trailer
Dizi nedeniyle 16 Ocak’a kadar Kadıköy’de Westeros sergisi açmışlar.
Game of Thrones’un karanlık/sert evreninde sempatik ve esprili kalan iki karaktere odaklanmışlar. Bu havası işimi gördü. Bayağı giriş bir bölümdü üstelik.
Gördüğüm yorumların geneli iyi, iş görecek gibi duruyor. R.R. Martin’in demesine göre devamını getirmeye niyetli zaten. Bakarız.
… beklediğim şey bu değildi
Bir şeyler yerken izlemeyin (en azından bir 15 dk)

1×1
İlk bölümü izledim ara sıra haftalık olarak devam ederim / edebilirim.Belkide biriktiririm belli olmaz. İlk bölüme göre güzel sevimli bir iş çıkarmışlar ortaya kitaba oldukça bağlı kalınmış karakterler yerli yerinde tasvir edildiği gibi işlenmiş tabi ilk bölüm için.
Yukarıda yazdığım yazıya bir kez daha katılıyorum. Bu mini dizi şeklinde çıtır çerez dizisi. Sosyal medya kullanıcılarının / influencerların gazını, pasını almak için 2 sezona ve 2027 yılı dahil yaydıkları, süreleri yarım saate düşürdükleri bir dizi.
Normalde 13 bölüm 1 saat süreyle çok rahat bir şekilde işlenebilen konusu var, keza kitabı da sıkmayan seri şekilde max 1 haftada bitirilebilen bir kitap.
Ara sıcak yemek diye genelde insanlara söylerim bu diziyi ve kitabı. Çok aç değilsindir çokta tok değilsindir ara sıcak atıştırmalık
ilk bölümdeki o malum sahnenin gereksiz olmasına katılmakla birlikte, benim dizi izleme tarihimde ilk defa gördüğüm bir sahne olabilir. bu açıdan takdir ettim.
ilk iki bölüm itibariyle;
beğendim diyemem… beğenmedim de diyemem… çünkü ortada hiçbir şey yok…
0 yani.. bişey olur, gök gürler, sinek ısırır, elektrik çarpar falan… zero…!
ayrıca türü kara komedi gibi duruyor da komediyle karayı seçtik şimdilik…
Pazar gecesi oynanacak Super Bowl nedeniyle HBO, A Knight of the Seven Kingdoms ve Industry yeni bölümleri Cuma günü TSİ 11:00’de, yani erkenden HBO Max’ten yayınlayacakmış.
Oh, yes.
1×03 üzerine:
– Bölüm sonuna gülümsedim. Bilmeyen için güzel bir twist.
– Dizinin bölümlerinin uzun olmaması hoşuma gidiyor.
1×3
İşte bu bölümden sonra olaylar başlıyor, Yani ya 1 ve 2 ardından 3 ve 4 , 2 hafta şeklinde yayınlanmalıydı yada 1 , 2, 3 aynı anda yayınlanıp geriye kalanlar haftalık yayınlanmalıydı.
Burada bu dizi özelinde HBO’nun stratejik bir hatası var. Kitap konusuna ve Asoiaf evrenine güzel göndermeler yapmışlar, dikkatli izleyen ilk bölümde ve şuan Üçüncü bölümde güzel detayı yakalayabilir. İlk at sahnesine güldüm. Dizi de her bölüm extra bir komik veya kimine göre eğrilti duran sahne eklemişler. İlk bölümde de vardı, ikinci de de gördük üçüncü bölümde bu sefer insan değil At oldu vs. Neyse izleyecek olanlar 4.bölüm erken geleceği için ilk 4 bölümü aynı anda izleyince daha zevkli olur.
4.bölüme göre de finalin nerede biteceği netleşir zaten.
104 bugünden gelmiş, yes.
Industry yeni bölüm de gelmiş.