Max’in 2025’in bahar aylarında Türkiye‘ye geleceğini Aralık ayında gelen haberden zaten biliyorduk. Bugün yapılan açıklamayla da kesin geliş tarihi belli oldu.
Warner Bros. Discovery’nin premium yayın hizmeti Max, Türk yayıncı BluTV’nin yeniden markalaşarak Max’e dönüşeceği önemli bir geçişle 15 Nisan’da Türkiye’de faaliyete geçmeye hazırlanıyor.
Warner Bros. Discovery bugün yaptığı açıklamada, 2023 yılı sonunda satın aldığı yayıncı BluTV’nin yerel hikaye anlatma gücünden yararlanarak ve bunu daha da zengin bir içerik dizisiyle birleştirerek, gelişmiş özelliklere ve işlevselliğe sahip gelişmiş bir küresel platform olan Max’e dönüşeceğini belirtip, yayın hizmeti Max’in 15 Nisan’da Türkiye’de faaliyete geçeceğini duyurdu. Yerel yapımlara yaptığı yatırımı artıracağını yineledi.
WBD’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin 77. Max bölgesi olduğu ve 2024’ün dördüncü çeyreğinde 6.4 milyon abone ekledikten sonra şu anda 116.9 milyon aboneye sahip olan WBD’nin yayın hizmetinin küreselleşmesinde önemli bir ana işaret ettiği belirtildi. “Almanya, İngiltere ve Fransa’dan daha fazla nüfusa sahip olan EMEA bölgesindeki en kalabalık ülkelerden biri olarak Türkiye’deki lansman, WBD’nin birinci sınıf stüdyolarından film ve televizyonda yüksek kaliteli içeriklerle milyonlarca yeni hayranı eğlendirmek ve onlarla etkileşim kurmak için büyük bir fırsat sunuyor.”
Narenciye dünyasında geçen Succession türündeki hit Türk dizisi Magarsus’un beklenen 2. sezonu bu Perşembe BluTV’de başlıyor ve gelecek bölümler haftalık olarak yayınlanacak. Firma, “BluTV dizisinin son iki bölümü daha sonra 17 ve 24 Nisan’da sadece Max’te yer alacak” dedi. “Bu sevilen dizinin BluTV’den Max’teki yeni evine geçişinin sinyalini veren, ünlü Türk sanatçı Ethem Onur Bilgiç’in yaptığı bir Magarsus ailesi portresi, bugün İstanbul’daki bir Magarsus gösteriminin ardından görevliler tarafından taşındı.
Max ile aboneler, popüler BluTV programlarının ve dizilerinin keyfini çıkarmaya devam ederken, en yeni prestijli HBO ve Max Originals’a, BluTV’nin en sevilen yerel yapımlarının gelecek sezonlarına, özel yeni Türk orijinallerine ve Warner Bros Pictures ve DC Studios’tan gişe rekorları kıran filmlere erişebilecekler. Aboneler ayrıca Eurosport’tan dünya standartlarında spor programlarına, Cartoon Network ve Cartoonito’dan çocuk içeriklerine, CNN International’dan canlı haberlere, çok çeşitli discovery+ programlarına ve ilgi çekici gerçek suç ve belgesel dizilerine erişebilecek ve tüm ev halkı için eksiksiz bir izleme deneyimi sunacak.
Max, şu anda BluTV’de mevcut olandan binlerce saat ve yüzlerce başlık daha fazla sunacak. “Magarsus”, ‘Prens’ ve ‘Bezhat Ç.’ gibi son derece popüler yerli yapımların yanı sıra, aboneler ‘The Last of Us’, ‘The White Lotus’, ‘House of The Dragon’ ve ‘The Penguin’ gibi küresel hit dizilere de erişebilecek.
Platformda ayrıca “Barbie”, “Wonka”, “Dune”, “Dune Part Two” ve “Harry Potter” serisi gibi gişe rekortmeni Warner Bros. filmleri de yer alacak. Lansmanla birlikte aboneler, son derece popüler olan “Friends” ve “The Big Bang Theory” dizilerinin tüm bölümleri ve Türk izleyicilere ilk kez sunulacak olan “And Just Like That…” dizisinin tüm sezonları gibi çeşitli kütüphane içeriklerine de erişebilecekler.
Ve daha gelecek çok şey var! Lansmanla birlikte Max, Türkiye’deki yerel yapımlara yaptığı yatırımı artırmaya ve platforma her zamankinden daha fazla yerel hikaye getirmeye kararlı. Önümüzdeki aylarda platforma heyecan verici yeni Türk yapımları eklenecek ve lansman tarihi yaklaştıkça daha fazla duyuru yapılacak. Ayrıca aboneler, TLC’nin “90 Day Fiancé” ve DMAX’ten “Wheeler Dealers” gibi hayranların favorilerinin yeni sezonlarının tadını çıkarabilecekler.
Spor hayranları için Max, Roland-Garros ve Tour de France’ın canlı yayınları dahil olmak üzere dünyanın en büyük etkinlikleri için nihai adres olacak. Daha genç izleyiciler için Max, Cartoon Network’ten “Gumball” ve “Teen Titans Go!” ile Cartoonito’dan “Batwheels” ve “Mr Bean” gibi yakında çıkacak çocuk içeriklerinden oluşan özel bir seçki de sunacak.
Warner Bros Discovery CEE, MENA ve Türkiye Genel Müdürü Jamie Cooke şunları söyledi: “Max’i dünyaya açarken Türkiye kilit bir pazar… BluTV’nin en iyi içeriğini Max’in küresel içeriği ve geliştirilmiş küresel platformuyla bir araya getirerek, yalnızca kullanıcı deneyimini iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda abonelere çok daha fazla seçenek sunuyoruz. Bu, BluTV’nin Warner Bros Discovery’nin küresel portföyüne tamamen entegre edilmesinde önemli ve heyecan verici bir kilometre taşını işaret ediyor.”
BluTV ve Türk e-ticaret markası olan Hepsiburada, 2022 yılında stratejik bir ortaklık kurarak Hepsiburada Premium üyelerinin BluTV’ye erişimini sağladı. WBD Salı günü yaptığı açıklamada, “BluTV Max’e geçerken, Hepsiburada Premium üyeleri gelişmiş platforma erişimden yararlanmaya devam edecek” dedi.
.
yorumlar
HB Premium işi tam olarak nasıl olacak merak ediyorum.
HBP durumu reklamlıydı benim bildiğim sanki öyle okumuştum bir yerde hoş hiç kullanmadığım için bilmiyorum.
Max gelmesi güzel oldu ya en azından net ulaşılabilir içerik oldu. Benim ağırlıklı izlediğim HBO Max ve Netflix yapımları sevdim bu işi
HB Premium aboneleri aynı şekilde max aboneliklerine devam edecek şeklinde bir açıklamaları vardı. Reklamlı diyor ama ben görmüyorum (network bazında reklam engelleyici – pihole kullandığım için olabilir)
Ama umarım rezil apple TV – tvOS uygulamasını bırakırlar ve max’ın kendi uygulaması ile devam ederler. Şimdilik apple store mağazasında (tvOS) yok Türkiye için max’ın uygulaması.
Samsung android tv’de blutv uygulaması sorunlu. İzlediğin birşeyi ileri geri sarmak, durdurup başlatmak acayip sıkıntılı. Max geldiğinde umarım kullanımı daha kolay olur.
@aytackara’nın yazdıklarını çalıp buraya ekleyeyim:
“15 Nisan’da yayın hayatına başlayacak Max’ın abonelik ücretleri açıklandı.
Standart Paket: 229,90₺
1080p ve aynı anda 2 cihazdan oynatma.
Özel Paket: 299,90₺
4K ve aynı anda 4 cihazdan oynatma.
Halihazırdaki BluTV aboneleri 15 Nisan’da standart paketten aboneliklerine devam edecek ve BluTV abonelik ücretlerinde bir değişim olmayacak.”
Bir sinema bileti fiyatı değil ama her bir halta üye olunca fazla geliyor maalesef. Bir şeyleri elemek gerekince de günün sonunda Prime ile mutlu mesut yaşarım diyorsun.
Yani yıllık HB Premium alsak (360 TL) bunla sorunsuz izleyebilirsiniz demek mi istiyorlar?
Yoksa bir zaman sonra, orası ile sözleşmemiz bitti, doğrudan abone olmak zorundasınız mı diyecekler?
Bence ikinci seçenek olacak.
Disney’in normal üyelik fiyatını reklamlı üyeliğe çevirmesi gibi, bunlar da HB bittiği için üyeliğiniz standart paketten devam edecek yapacaklar gibime geliyor.
Ama ne zamana olur bilemedim tabii. Öteki türlü kim HB varken bu fiyata üye olsun ki? Gerçi reklamlı/reklamsız farkından böyle kalabilir diyorum bazen. Yine de aradaki fiyat farkı bir miktar uçurum geliyor.
Nerede aylık 229 TL nerede 30 TL.
HB Pre olanlar Full HD ve reklamlı olacak diyorlar en azından Müşteri hizmetleri öyle diyor. Dün aramıştık.
Gönderdikleri bültende HB ibaresi yok bu arada.
Ama Hepsiburada Premium üyeleri standart paket üyesi olarak devam edeceklermiş diyenleri de gördüm.
Bu sene HBP olayı bir şekilde devam eder yine bir şekilde hizmet verirler artık 720p mi olur 1080p mi olur ancak seneye başka çözüm bulurlar. Ben öyle anladım
Şurada da (https://www.max.com/tr/tr)
“Hepsiburada ile olan iş birliğimiz kapsamında, tüm Hepsiburada Premium üyelerine şu anda bir BluTV aboneliği sunulmaktadır. Mevcut BluTV abonelikleri, şu özelliklere sahip Max reklamlı temel plana taşınacaktır:
Aynı anda 2 cihazda izleme
Full HD video çözünürlüğü
Diğer tüm Hepsiburada Premium müşterileri, Max hesaplarını etkinleştirdiklerinde Max reklamlı temel plana hak kazanacaktır. Hüküm ve Koşullar geçerlidir. 18+
Hepsiburada Premium fiyatlandırma bilgisi için Hepsiburada web sitesini ziyaret edin.”
“Şu Anda” bir BluTV aboneliği sunulmaktadır
@abidin77 Müşteri Hizmetleri de buna benzer söyledi hatta acaba burayı mı okudu diye düşündüm şimdi
Yıllık HBP alın açın geçin ya. 15’marttan sonra ben alacağım extra kesilsin. Eniştem dün aldı.
@DarkRose: Doğrudan bunu okumuştur
Ben de yıllık alacağım, bedavadan biraz fazla
İptal etseler de sorun değil, sık sık sipariş veriyoruz, kargo parası için bile karlı.
Aynen. Dayanamayıp aldım ben. Aktif etmesi çok kolaymış. Şuan Tüm BluTv dizi/filmleri 720p kalitede izliyorsunuz. 2 Tane farklı dizi bölümü açtım ilk başta 26sn’lik 2 tane reklam çıkıyor sonra gelmiyor.
Max için 15 Nisan’da abone olmak şart. Abone olunca Otomatik HBP üyeliğini görüp Max içerikleri 1080p’de izleyebileceğiz. ‘ Lansman gününden (15 Nisan 2025) itibaren buradan veya tüm büyük uygulama mağazalarından ve Hepsiburada’dan kaydolabilirsiniz. ” şöyle bir ibare mevcut.
Muhtemelen reklam mantığı aynı. başlangıç 2 tane olur belki ortalarda 1 tane olur. İndirme yok bu arada Ne BluTV ne Max.
BluTV veya Max’i Hepsiburada Premium üzerinden alırsanız, Reklamlı Max Basic planına sahip olursunuz.
Reklamlı Temel plan özellikleri
Aynı anda 2 cihazda yayın yapın
Full HD 1080p çözünürlük
Ouw reklam olayı tam bir sapıklık. Disney başta 1 ve ortalarda en az 1 tane 1.5-2 dklık reklam koyuyor. Tahammülüm kalmadı. Birkaç dizimi bitirip kapatacağım.
Onları örnek alırlarsa büyük sıkıntı. İndirip metroda izleyememek de büyük bir eksi.
Disney+ beni reklamlarla değil de bilgisayarda videoları 720p’ye sabitlemesiyle sinir ediyor. Modern dizilerde yine bir yere kadar tahammül edebiliyorum ama geçen 90’lardaki X-Men animasyonunu izleyeyim dedim, görüntü iyice çamur haline geldi. Bölümler kolay kolay korsana düşmesin diye aldıkları bir önlemmiş anladığım kadarıyla da bunun çözümü bu olmamalı yani. BluTV’de de şimdilik bu 720’ye sabitleme olayı var gibi duruyor, Max’e geçince çözülür umarım.
Son 4 gün. Max 15 Nisan Salı günü açılıyor.
Blu’nun hesabını Max Türkiye yapmışlar (StreamMaxTR)
Açılmış
Telefona Max şeklinde uygulamayı indirdim, blutv k.adı ve şifre ile girdim şifreyi kabul etmedi ama sıfırlama gönderip yeni şifre belirleyince girdim.
HBP üyeliğiniz varsa reklamlı olarak 1080p olarak izlenebiliyor. İçerik olarak Blutv & HBO diye ayrıca belirtiyor uygulama içerisinde , HBO içeriklerin baya fazla olduğunu gördüm bu arada.
e-posta adresi ve parola istiyor, giriyorum ama olmadı. sıfırlama yap dedim ama e-mail’e bir şey gelmedi. ay uğraştırmasa bu kadar.
5 dakika sonra geliyor @abidin77
Ben direkt BluTV şifremle MAX’in web sitesine girdim, sorun olmadı.
İçerik olarak biraz olsun fark var. The Handmaid’s Tale 6. sezon BluTV’de yok ama MAX’in sitesinde var. Six Feet Under ve Boardwalk Empire mesela BluTV’den kalkmıştı, keza orada varlar.
@DarkRose: Galiba 5 dakikayı geçti. Biraz daha bekleyeyim.
BluTV kapandı, Max’e git diyor. Keşke girebilseydim
Ben BluTV’ye kayıtlı mail adresim ve şifremle web sitesi üzerinden sorunsuz giriş yaptım. Hatta ara ara izlediğim Looney Tunes Cartoons’dan bir bölüm de izledim. Şimdilik gözüme çarpan 2 şey oldu (tabii ki izlemiş olduğum LTC üzerinden);
1) eksik bölümler var, yani LTC’nin 6 sezonu da eklenmiş ama sezonlar tam değil.
2) muhtemelen bu içerikle alakalı (yani sanmıyorum HBO’nun Succession’ında, GOT’unda falan da böyle bir şey yapacaklarını) ama seslendirmede TR ve EN seçenekleri varken altyazı seçeneği yoktu.
@abidin77 aynen blutv direk max’e yönlendiriyor artık. zaten yönlendirince de blutv ve hbo içerikleri ayrı bölümde. Girememene üzüldüm valla
@DarkRose: İşin komik yanı BluTv’nin 2 gün önce gönderdiği “Sevgili Üyemiz, BluTV Max’e dönüşüyor. Max, BluTV’nin yerel hikaye gücünü arkasına alarak 15 Nisan’da Türkiye’ye geliyor” e-mal’ini görmek.
Neyse, bir yol bulup gireceğiz artık
TV uygulamasında hiçbir şey yapmadan direkt Max’i indirince açıldı (Şifre bile istemedi.)
Ama PC’den deneyince şifre istiyor, sıfırla dedim ve bana da hala gelmedi mail.
Telefon uygulamasını indirim uygulama üzerinden şifremi unuttum seçeneğinden mail adresime 5 dakika sonra geldi link.
Bilgisayardan şifremi unuttum diyorsanız ve gelmediyse birde telefon uygulamasından deneyin
Ben ikisini de denedim.
@abidin77 Aynen bende o maili görmüştüm.
Telefonda blutv yüklüydü, maili görünce ardından max android uygulaması için istek listesine ekledim google playden. Bugün direk telefon titreyince baktım uygulamayı indirdi sonra şifre sıfırlama ile giriş yapıp deneyince buraya yazdım açılmış diye.
Düzelir muhtelemen giriş yaparsın
Bende de olmadı bludan geçiş yaparken hatta sıfırlamada yaptım error veriyor işin içinden çıkamadım yeni hesap açmaya kalksam acaba blu tv geçişi kendiliğinden olup para alır mı acaba
Ben de telefondan girdim ama ipadden giremedim şifremi de sıfırlamak istemedim bi daha deneyeceğim
Allah razı olsun, gece sıfırlama linki göndermişler. Yeni şifre ile giriş yapabildim.
“Nehir Tuna’nın prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve İstanbul Film Festivali’nde büyük ödül Altın Lale’yi kazanan ilk uzun metrajı Yurt, şimdi sadece Max’te.”