SW : The Clone Wars Poster

SW : The Clone Wars Poster

Yayına gireceği, 22dakika’da 2007 yılında duyurulan Star Wars : The Clone Wars (Yıldız Savaşları : Klonların Savaşı) dizisi 12 bölümdür bizlerle.
Dizi, 2008 Ağustos ayında 98 dakikalık bir film ile başlayıp, 22 bölüm olarak planlanmış ilk sezonuna Ekim ayında Cartoon Network kanalında giriş yaptı.
Dizinin prömiyeri (yani ilk bölümünün ilk gösterimi) 4 milyon izleyiciyle Cartoon Network’ün şimdiye dek en çok izlenen dizi prömiyeri olmuş. Ayrıca, çocuk kanalları içinde tüm yaş gruplarının hepsinde birden en yüksek reyting’i aynı anda yakalamış. Şöyle ki :
Yaşları
* 2-11 arasında 1,8 milyon,
* 6-11 arasında 1,4 milyon,
* 9-14 arasında 1,2 milyonkişi dizinin prömiyerini izlemiş.
2003-2005 yılları arasında yayınlanmış olan aynı konulu çizgi dizinin ardından, yaratıcı George Lucas, bu kez isme bir “the” ekleyerek 3 boyutlu bilgisayar animasyonu ile efsanenin satır aralarını dolduruyor.
22’şer dakikalık bu bilgisayar animasyonlarında hikaye, Star Wars filmlerinden Star Wars Episode II: Attack of the Clones ile Star Wars Episode III: Revenge of the Sith arasındaki zamanda geçiyor.
Doyamadığımız jedi dövüşlerine doyuyor, yepyeni ırklar ve teknolojiler ile tanışıyoruz.

Jedi dediğin tentacle'lı olmalı

Jedi dediğin tentacle’lı olmalı

böyle dark side'a can kurban

Böyle Dark Side’a can kurban

Star Wars hikayesinin sadece bir aşk dolambacı ya da aile kaosu olmadığı gözümüze sokuluyor. Ayrıca Jedi ağabeylerin de Sith Lord’larının da filmlerdeki kadar “üstün” olmayıp, zamanında az savaşmadıkları, barışı yakalamak ya da yok etmek için karşılıklı az dövüşmedikleri buram buram yansıtılıyor. Her bölümün başında bir anlatıcı (narrator) sesi ile o bölüme sanki bir spor müsabakası anlatılıyormuş gibi heyecanla giriliyor olması benim gözümde gülünç bir hava katsa da zaman zaman Avatar tadı aldığım diziden memnunum.

avatar kokusunu yayan Ahsoka

Avatar kokusunu yayan Ahsoka

Resmi web sitesinde yayınlanmış birçok fragman (tanıtım filmi) , sneak peek (gösterime girmeden yayınlanan bazı sahneler) ve bölüm özetlerinin ön gösterimleri var. Sitenin bu “videolar” bölümünde bazı bölümlerin perde arkası içeren belgesellerini de izleyebiliyoruz. Bu belgesellerde, yönetmen ekibinden Dave Filoni (kendisi daha önceAvatar: The Last Airbender‘da çalışmış), “bu bölümde gördüğünüz klonların zırhları maviydi çünkü…” ya da “bölümdeki asanın ucundaki madalyonu tasarlarken şuradan esinlendik” tarzında yorumları, açıklamaları ile bize tatlı ayrıntıları aktarıyor.
Toplamda en az 100 bölüm olarak planlanan dizinin resmi web sitesinde bölümler arası hikayecikler içeren bir çizgi romanı da var.
Ufak kupleler izleyerek fikir edinmek isteyenler için birkaç kısa video bağlantısı vereyim :
sneak peak (“spoil önemli değil, action var mı” diyenlere)
tv trailer 1 (“ne var ne yoksa göresim geldi” diyenlere)
sinema trailer (“filmde ne var ne yoksa göresim geldi”cilere)
tv trailer 2 (“filmde ne var ne yoksa göresim geldi”cilere)
tv trailer 3 (“spoil yemeden, grafiklere, animasyonlara bakıp çıkacağım” diyenlere)
Dizi, benim gibi Yıldız Savaşları’nın özel olarak taraftarı olmayan ama animasyonlarla arası da kötü olmayanlar için bence özellikle biçilmiş kaftan.
Yok eğer, Yıldız Savaşları’nın fanatiği, hatta 3 boyutlu oyunlarına kadar oynayan biriyken bu dizileri kaçırdıysanız çok şey kaybetmişsiniz diyebilirim.
Olur da “Oyunları oynamadım ama filmlerine hastayım” diyorsanız, belki bir Anakin Skywalker, bir Obi-Wan Kenobi tiplemelerinin görünüşlerini (bkz. yukarıdaki afiş) alıştığınızdan uzak bularak burun kıvırabilirsiniz. Ancak hikayenin akışı kesinlikle filmlerdekilerden aşağı kalmıyor.
(“Clone Wars Nedir” konulu başka bir yazı için tıklayın.)