Starz draması The Hunting Wives’ın kadrosu yavaştan şekilleniyor.
18 yorum abidin77 16 Şubat 2024 18:00

Rebecca Cutter
Starz, geçen sene Ekim ayında 2021 yılında yayınlanan aynı adlı May Cobb romanından uyarlanacak The Hunting Wives adlı gerilim dramasına 8 bölümlük bir onay vermişti.
Hightown’ın yaratıcısı Rebecca Cutter, dizinin yazarı, yönetici ve yürütücü yapımcısı. Prodüksiyonuna bu baharda Charlotte, Kuzey Carolina’da başlaması planlanan dizinin yapımcılığını Lionsgate Television ve 3 Arts Entertainment üstleniyor.

Malin Åkerman
Ocak ayında Malin Akerman (Watchmen, Billions), dizinin ilk başrol oyuncusu olarak açıklanmıştı.

Brittany Snow
Geçtiğimiz günlerde dizinin diğer oyuncusu olarak Brittany Snow (Pitch Perfect, Almost Family) açıklandı.
Sophie O’Neil (Snow), kıskançlık uyandıran kariyerini ve büyük şehir Chicago’nun stresli, rekabetçi yaşamını geride bırakarak kocası ve küçük oğluyla birlikte küçük bir Teksas kasabasına yerleşir. Huzurlu bir kırsal toplulukta güzel bir ev ile hayat mükemmelmiş gibi görünüyor. Ancak Sophie çok geçmeden hayatın artık çok sessiz olduğunu, sıkıldığını ve huzursuz olduğunu fark eder. Daha sonra gizlice “Hunting Wives” olarak bilinen elit bir zümrenin parçası olan çekici sosyetik Margot Banks (Åkerman) ile tanışır.
Sophie, kısa sürede Margo’nun karşı konulamaz cazibesine yenik düşer. Kendini tamamen ona kapılmış halde ve onun gece yarısı atış talimlerine ve tehlikeli partilerle dolu gizemli dünyasına sürüklenirken bulur. Sophie’nin merakı yerini tam bir takıntıya bırakırken, ailesinin güvenli ortamından uzaklaşıp bu şer yuvasının derinliklerine doğru kayar.
Grubun buluştuğu ormanda genç bir kızın cesedi bulunduğunda, Sophie kendini bir cinayet soruşturmasının ortasında bulur ve hayatı kontrolden çıkar.
Romanın yazarı Cobb ve 3 Arts’tan Erwin Stoff (Julia, Blue Eye Samurai, The Serpent Queen), Rebecca Cutter ile birlikte dizinin yönetici yapımcıları.




yorumlar
Başroller cazip, konu da kötü değil gibi. İzlenir gibi duruyor.
+Dermot Mulroney
Evan Jonigkeit
++Chrissy Metz, Jaime Ray Newman, Katie Lowes, George Ferrier
++Karen Rodriguez, Michael Aaron Milligan & Hunter Emery
Lionsgate ve Starz ayrılığının ardından ABD’de Netflix’e geçiş yapmış
İlk Foto
Bir Sahne
hmms… iki kızımızı da severim ama konu… bilemedim. kızlarımızın hatrına bakabilirim.
Poster
Netflix haklarını almışken ABD için almış, genel için değil.
S01E01
Düşük başladı açıkçası bölüm. Kaçıncı dakikada izlemeyi bırakırımı düşünmeye başlamıştım. Bölümün ilk yarısı hep bu kafada geçti benim açımdan. Başrolleri sevmiyor olsam o aralıkta çoktan bırakırdım zaten. Bölümün 2. yarısı ise biraz daha hareketli ve de eğlenceli geçti denebilir. Ama hala net bir not veremiyorum bu provokatif dizi için. Biraz daha deneyelim bakalım.
S01E02
Herkesin birbirini düdüklediği bu hikaye için ’70’lerde mi geçseydi acaba?’ diye düşünmekteyim.
* Eğer ellerinde telefon falan olmasa bu karakterlerle/tiplerle dönem draması çektiklerini düşünebilirdim. Belki de Teksas’ta geçtiğinden öyle geliyordur. Gözüme karikatür veya klişe gibi gelen şeyler de oldu. Malin Akerman’ı ilk bakışta tanıyamadım ama Brittany Snow’la iyi ikili oldular gibi.
* Herkes herkesle sıvı değişimi içinde ya da yapmanın peşinde ^.^ Gidişattan da bunu bekler olduğum için fazla şaşırmadım ve artık gülmem geldi. Kablolu kanal rahatlığı var sayılabilir (Netflix’e kaysa da dizi).
Önemli olan birbirlerine açık olmaları ve anlatmaları anlaşılan. Valilik yarışı nedeniyle daha kapalı ve gizlilik isteyen bir yola girdiler. Margot, bahaneyle Callie’den ayrıldı ama Brad tepki gösterince gizlilik tarafına kaydı. Sophie falan derken burası asıl oradan karışır daha. Brad’in bir yandan Abby’yle birlikte falan olması da cabası ayrıca.
* Sophie intibası verseler de öldürülen kişi büyük ihtimalle Abby. Her bölümde bir hafta azalıyorsa 4. bölümde öğreniriz kim olduğunu. Kim niye öldürdü kısmı daha sonra çözülür belki.
Malum cinayet gizemini nihayet çözüp gerisini darmadağın edip gittiler. 8 bölüme, biraz da hedef şaşırtmak adına o kadar çok şey tıktılar ki… Bunların bir kısmı, özellikle de orta kısımda başarılı denemeler de değildi zaten. Sona doğru hızı artırdılar, o da artık bir zahmet.
Ayrıca Cumhuriyetçi karakterler özellikle mi böyle yazıldı yoksa oyunculardan dolayı bu kadar karikatürdü arada karıştırdım artık
Tanrı affetsin, sevilesi insan da yoktu. Pembe diziden hallice bir sezondu geneli de. Netflix’in (ABD’de) neden satın aldığını daha iyi anladım.
* Abby öldü. Margo, Brad’den hamile kaldıktan sonra kürtaj olduğunu öğrendiğini fark edince ortaya çıkmasın falan+filan diyerekten öldürmüş.
* Papaz öldü. Silahla intihar etti. Saçma bir ölüm oldu, kimin ne işine yaradıysa. Kahrından öldü sanırsın.
* Abby’nin annesi (Starr) öldü. Katilin Jill olduğunu düşünerek evine silahla gidince Jill önce davrandı.
* Jill öldü. Margo ve Callie, Starr’ı ölü halde bulunca çıkan silah tehditli tartışmada Callie öldürdü.
* Kyle öldü. Onu da kendimi koruyayım derken Sophie ezdi.
– Sophie’nin Demokratlara verdiği söz var. Kyle’ı denize attı, olayın üstünü örttü. Abby’nin ölümü Jill’e kaldığı için Margo da açıkta değil (Jed ve Sophie biliyor).
– Graham birkaç günlüğüne şehir dışına diye gitti. Callie, gereksiz kocasıyla TV programı yapacak. Jed güya Margo’ya Brad yüzünden posta koydu ama valilik kampanyası sürerken Margo’ya ihtiyacı var. Brad en son depresyondaydı.
+ Jill yaptı sandılar tamam da Jill aslında ne yaptı peki? Yani o gün Abby’yle görüştüğünü saklamak mıydı sadece derdi? Arabayı falan o kadar sildi etti. Orayı tam açmadılar.
+ Brad’in Sophie’nin hamile sevgiliyle ilgili sorduklarının üstüne gitmemesi saçma kaçmadı mı? Zeki sayılmaz belki aptal da değil ki bu.
Yeter bu kadar toparlama. İşini görüyor mu emin değilim ama 3 haftadır Netflix Top 10’de geziyor. Tanıtımını da yapıyor arada. Olur da onay verirse görüşürüz elbet.
2. sezon görüşmelerine başlamışlar.
Çok uzun bir ara verdikten sonra bugün son 3 bölümü izleyerek bitirdim bunu da.
Sezonun ilk yarısından razıyım ben ama ikinci yarısı için aynı şeyi söyleyemem. Özellikle de sezon finalini hiç ama hiç beğenmedim.
Kendilerince topladılar/dağıttılar falan ama cidden çok kötü açıklamalar ve yeni hamlelerle bezeli bir bölümdü. 2. sezonda yokum ben. 
++Kim Matula, Alex FitzAlan