İngilizlerin başlıca kanalları olan BBC1, BBC2, ITV için sonbahar ve kış aylarında hangi yeni yapımları izleyeceğimizi birer bildiride işlemiştik. Bunlardan sonra sıra Channel 4 ve yavrusu e4‘e geldi. Kanal, sonbahar ve kış aylarında yer vereceği dizileri şurada duyurmuştu. Gelin kimisiyle tanıştığımız, kimisiyle ise tanışmak üzere olduğumuz 7 adet diziyi birlikte inceleyelim :

 

— o —

Secret State – 7 Kasım 2012’de yayına girdi. Yayınlanan 4 bölümünün ardından, devam siparişi almayınca mini dizi olarak kaldı.

Secret State, A Very British Coup isimli romandan esinlenilerek ortaya çıkmış bir dizi.
Dizide, Başkan vekili Tom Dawkins, İngiltere’de 19 kişinin öldüğü bir fabrika patlamasından sonra, bir petrokimya firmasını karşısına alıyor. Ordu, hükümet, özel sektör üçgeni derken tam bir “derin devlet” dizisi olan Secret State‘in başrolünde Gabriel Byrne‘ı izliyoruz. Kendisine Douglas Hodge, Gina McKee, Charles Dance, Rupert Graves, Jamie Sives, Ralph Ineson, Ruth Negga, Stephen Dillane‘den oluşan zengin kadro eşlik ediyor.

Diziye, şu posketimizde de değinmiş ve tavsiye etmiştik.

 

— o —

The Fear – 3-6 Aralık 2012’de peşpeşe yayınlandı ve sona erdi.
4 bölümlük bir mini dizi.
Suç örgütü elebaşı Richie Beckett’in hayatı ve işleri iki yeni düşmanı tarafından tehdit altında : Arnavut Mafyası ve yaşadığı bilinç kayıpları…
Mafya babası Richie’nin serüvenine şu posketimizde de değinmiştik.

Peter Mullan‘ın başı çektiği kadrosunda Harry Lloyd, Paul Nicholls, Anastasia Hille ve Richard E. Grant yer alıyor.

 

— o —


Utopia – 15 Ocak 2013’te yayına girecek.
İlk sezon, 60’ar dakikalık 6 bölümden oluşacak.

Birbirini önceden tanımayan bir grup insan, Internet’te bir çizgi roman forumunda tanışıyorlar. Efsanevi çizgi roman The Utopia Experiments’ın (Ütopya Deneyleri) orijinal müsveddesi ellerine geçiyor ve buluşmaya karar veriyorlar. Ardından, olaylar karışıyor. Kahramanlarımız kendilerini, gizli ve tehlikeli bir teşkilat olan The Network tarafından kovalanır buluveriyorlar.

Paul Higgins, Nathan Stewart-Jarrett, Alexandra Roach ve Neil Maskell başrollerde. (Meraklılar için tırıvırı video : Dizide kullanılacak bir sahne için yapılan dublör çekimlerinden biri şurada.)

 

— o —

My Mad Fat Diary14 Ocak 2013‘te E4’te yayına girecek.

90’ların ortasında, ergenlerin yaşamlarına eğlenceli ve dürüst bir bakış açısıyla yaklaşan dizinin kahramanı, 16 yaşındaki Rae. İlginç bir annesi olmasına ve kişisel akıl sağlığı problemlerine rağmen, hayata derinden ve sevgiyle bağlı olan komik ve şişman bir kız Rae.

Başrolde Sharon Rooney‘i izlediğimiz dizi, Rae Earl’ün gerçek hayatını kaleme aldığı ve sonradan kitaplaştırılan günlüğünden uyarlama.

 

— o —


Southcliffe – 2013 baharında yayına girecek.
Ödüllü senarist Tony Grisoni, Channel 4’e 4 bölümlük bir drama ile dönüyor.
Southcliffe, İngiltere’de küçük bir kasabada, günün birinde pazar yerine ateş açılmasının ardından kasaba halkının yaşadığı şoku ele alıyor. Çocukluğunu geçirdiği bu kasabaya dönen bir gazetecinin gözünden, kasabada yaşanan trajedi, yas, sorumluluk, bedeller ve hayatta kalma üzerine kurbanların yakınlarının yaşadıklarını izliyoruz.
Yönetmen Sean Durkin‘in (Martha Marcy May Marlene – Sundance Film Festivali Yönetmen Ödülü) ilk dizi yönetmenliği.
Oyuncu kadrosunda ise Joe Dempsie, Kaya Scodelario, Rory Kinnear ve Eddie Marsan var.

Henüz bir tanıtım filmi yok.

 

— o —


 
 
 
 
Run – 2013’te yayına girecek.
4 bölüm sürecek olan dizide, birbirinden ayrı hayatlara sahip 5 kişinin nasıl da birbirlerine bağlı hayatlar yaşadığını izleyeceğiz. Kahramanlarımız, yapmak zorunda kaldıkları seçimler yüzünden, hayatta kalmaları bile bir lüks haline gelen hayatlar yaşamakta. Dizinin her bölümünde, ayrı bir karakter ele alınacak.
Başrollerde Olivia Colman, Katie Leung, Lennie James ve Jaime Winstone‘u izleyeceğiz.

Henüz bir tanıtım filmi yok.

 

— o —

Youngers – 2013’te E4 kanalında yayına girecek. İlk sezonu 8 bölüm.
Londra’nın güneydoğusunda geçen bir komedi drama. Dizi, müzik kariyeri uğrunda yola çıkan bir grup genç arkadaş çevresinde gelişecek.
Youtube’la ünlenmiş olan Mandem On The Wall üçlüsünün (Jovian Wade, Percelle Ascott, Dee Kartier) yanında yer alacak kadro henüz belli değil.

Henüz bir tanıtım filmi yok. Şubat sonunda çıkan tanıtım filmi :

http://www.youtube.com/watch?v=zfW1UOsFZuk

 

— o —