haziran20141

Yeni dizi sayısı açısından oldukça zengin ama elle tutulur yeni dizi sayısı açısından fazlasıyla kesat geçen 2013-2014 sezonunu geride bıraktık ve geldik yaz sezonuna. Yaz ayları yeni diziler açısından yine epey zengin. Üstelik birçoğu oldukça iddialı.

Haziran ayına baktığımızda hiç İngiliz dizisi göremiyoruz ama tam 14 tane yeni Amerikan dizisi çıkıyor karşımıza. Gelin şimdi bunların 7 tanesine göz atalım, tanıyalım, sindirelim. Kalan 7 tanesini ise önümüzdeki günlerde inceleyelim.

Halt and Catch Fire

halt

Halt and Catch Fire (AMC)
Başlangıç Tarihi: 1 Haziran Pazar 
Tür: Drama, Dönem Dizisi
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Lee PaceScoot McNairyMackenzie DavisKerry BishéToby Huss.
Konu: 1980’lerin başlarında geçen dizi, bilgisayar devrimini işin içindeki kurgusal karakterlerin gözünden bizlere resmediyor.

Konusunun biraz daha ayrıntısı için şu yazımıza, yapımcı ve oyuncuların açıklamaları için ise şu yazımıza bakabilirsiniz.

Jennifer Falls

10341534_685947371470905_6749533942678837843_n

Jennifer Falls (TVLand)
Başlangıç Tarihi: 4 Haziran Çarşamba
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: Belli değil
Oyuncular: Jaime PresslyJessica WalterMissi PyleEthan SupleeNora KirkpatrickDylan Gelula.
Konu: Bekar bir anne olan Jennifer, yüksek maaşlı işini kaybettikten sonra tekrar annesi Maggie’nin yanına taşınmaya karar verir. Jennifer burada hayatına dair bir değerlendirme yapıp ve her şeyi gözden geçirip yepyeni bir düzen kurmaya başlamalıdır.

Dizi ayrıca kanalın çoklu kamera yöntemiyle çekilen (yani kahkaha efektsiz) ilk dizisi olma özelliğini taşıyor.

Power

indir

Power (Starz)
Başlangıç Tarihi: 7 Haziran Cumartesi
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 8
Oyuncular: Omari HardwickNaturi NaughtonJoseph SikoraLela LorenSinqua WallsAdam HussKathrine Narducci50 CentLucy WaltersAndy BeanLuis Antonio RamosGreg Serano.
Konu: Dizi “Hayalet” lakaplı ve New York’ta çok popüler bir gece kulübünün sahibi  James St. Patrick’in etrafında gelişiyor. Kendisi aynı zamanda şehrin en büyük uyuşturucu tacirlerinden biri ve bu iki hayat arasındaki dengeyi sağlamak konusunda büyük mücadele veriyor. Sonunda uyuştrucu işini bırakıp sadece yasal olan işine yönelmeye karar verdiğinde bu denge epey bir gürültü çıkararak bozuluyor.

Yapımcıları arasında 50 Cent’in de bulunduğu dizi 10 bölümlük 2. sezon onayını aldı.

Murder in the First

murderfirstnt3-700x400

Murder in the First (TNT)
Başlangıç Tarihi: 9 Haziran Pazartesi
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Taye DiggsKathleen RobertsonNicole Ari ParkerSteven WeberTom FeltonRichard Schiff.
Konu: San Francisco cinayet masası dedektifleri Terry English ve Hildy Mulligan başlangıçta birbiriyle alakasızmış gibi görünen iki dava üzerinde çalışmaktadır. Sonradan öğrenirler ki bu iki cinayet de bir bilgisayar dahisi Erich Blunt ile bağlantılıdır.

Bu da son yıllarda epey popüler olan, davanın bir sezona yayılıp sezon finalinde çözüme kavuştuğu dizilerden.

Chasing Life

10177359_691957677527259_4968582699967033295_n

Chasing Life (ABC Family)
Başlangıç Tarihi: 10 Haziran Salı
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 20
Oyuncular: Italia RicciMary Page KellerRichard BrancatisanoHaley RammAisha DeeAbhi SinhaVondie Curtis-Hall.
Konu: Meksika pembe dizisi Terminales’in uyarlaması. Daha başlamadan 13 bölümüne 7 ek bölüm alarak 20 bölümlük ilk sezonu kapmış oldu.

April Carver, yakında bir gazete muhabiri olacak, genç ve başarılı bir hanımdır. Dul annesi Sara, asi kız kardeşi Brenne ve büyükannesinden oluşan ailesi ile aynı zamanda iş arkadaşı da olan sevgilisi Dominic arasında dengeleri kurmaya çalışan, gayet sıradan bir yaşantıya sahip April, bir gün kanser olduğunu öğrenir ve hayatındaki her şey alt üst olur.

Dominion

Dominion_Poster

Dominion (Syfy)
Başlangıç Tarihi: 19 Haziran Perşembe
Tür: Kıyamet Sonrası, Doğaüstü, Aksiyon
Bölüm Sayısı: 13
Oyuncular: Christopher EganTom WisdomRoxanne McKeeAlan DaleAnthony HeadLuke Allen-GaleShivani GhaiRosalind HalsteadCarl Beukes.
Konu: 2010 yapımı Legion (Kıyamet Melekleri) filminin uyarlaması. Aslında sequel’i (sonrasını anlatan) desek daha doğru…

Hikaye, filmdeki olayların 25 yıl sonrasında başlıyor. Dört büyük melekten Gabriel’in (Cebrail) düşük mevkili melekleri toplayarak insanoğluna karşı başlattığı savaş, şiddetini düşürse de halen devam etmektedir. Michael (Mikail) kendi türüne arkasını dönmüş ve insanlarla birlikte Gabriel’e karşı mücadele etmeye karar vermiştir.25 yıldır devam eden ve sonucu epey yıkıcı olan savaşlar sonrasında, hayatta kalan insanları koruyan yeni müstahkem şehirler ortaya çıkmıştır. Bizim hikayemiz de bu şehirlerden Los Angeles yerine kurulan Vega’da geçiyor ve olayların bu şehirdeki bir grup insana olan etkisine tanık oluyoruz.

Almost Royal

almosy

Almost Royal (BBC America)
Başlangıç Tarihi: 21 Haziran Cumartesi
Tür: Komedi
Bölüm Sayısı: 7
Oyuncular: Ed GambleAmy Hoggart.
Konu: BBC America’nın ilk orijinal komedisi. Yarı reality tarzda çekilen dizide, iki genç İngiliz aristokratın ABD seyahatleri ele alınıyor.

İngiliz kraliyeti ailesi soyundan gelen ve Caunty Manor’ın varisleri kardeşlerimiz Georgie ve Poppy Carlton, Norfolk’ta ayrıcalıklı hayatlarından gayet memnun olarak yaşamaktadırlar. Amerika’ya düzenleyecekleri resmi olmayan bir kraliyet gezisinde yaşayacakları her anı kameraların çekmesine müsaade ederler ve yola koyulurlar. Burada o lüks ve sorunsuz yaşamlarından epey farklı şeylere tanık olacaklardır.