The Sandman, 5 Ağustos’ta ekranlarda olacak.

Yıllardır birçok kez sinemaya uyarlanmaya çalışılan ama her denemesi başarısızlıkla sonuçlanan Neil Gaiman’ın ünlü çizgi roman serisi The Sandman’in Netflix’e 10 bölümlük dizi olarak uyarlanacağı ile ilgili haberi 2019’un Temmuz ayında almıştık.

Tom Sturridge (Irma Vep), Gwendoline Christie (Game of Thrones), Vivienne Acheampong (The One), Boyd Holbrook (Narcos), Charles Dance (Game of Thrones), Asim Chaudhry (Hitmen), Sanjeev Bhaskar (Unforgotten), Kirby Howell-Baptiste (The Good Place, Barry), Mason Alexander Park (Cowboy Bebop), Donna Preston (Hard Cell), Jenna Coleman (Doctor Who, Victoria), Niamh Walsh (Jamestown), Joely Richardson (Nip/Tuck), David Thewlis (Harry Potter), Kyo Ra, Stephen Fry (The Dropout), Razane Jammal (Paranormal), Sandra James-Young (Casualty), Patton Oswalt’ın (M.O.D.O.K) dizinin kadrosunu oluşturdukları ilgili haberler ise 2021’in Ocak ve Mayıs aylarında gelmişti.

Mark Hamill’in Merv Pumpkinhead’in sesi olacağı ile ilgili haber ise bugünkü Netflix’in Geeked Week’inde açıklandı.

The Sandman’de çağdaş kurgu, tarihî drama ve efsane kusursuzca iç içe geçiyor. Modern mit ile karanlık fantezinin zengin bir harmanı olan yapım hem Rüya Tanrısı Morpheus’un uzun varoluşu boyunca yaptığı kozmik ve insani hataları onarma sürecinin hem de onun yaptıklarından etkilenen insanların ve yerlerin öyküsünü aktarıyor.

Gözlerimizi kapatıp uykuya daldığımızda bizi bambaşka bir dünya bekler. Rüyalar Âlemi denen bu yerde Düşler Lordu Sandman (Tom Sturridge), en derindeki tüm korkularımızı ve fantezilerimizi şekillendirir. Ancak Düş beklenmedik şekilde yakalanıp yüz yıl boyunca tutsak edilince, yokluğu hem rüyalar âlemini hem de gerçek dünyayı sonsuza dek değiştirecek bir dizi olayı tetikler. Düş, düzeni yeniden sağlamak için farklı dünyalarda ve zamanlarda seyahat ederek sonsuz varlığı sırasında yaptığı hataları telafi etmeye çalışır. Bu yolculuk sırasında hem eski dost ve düşmanlarıyla tekrar karşılaşır hem de kozmik ve insani yeni varlıklarla tanışır.

Neil Gaiman tarafından yazılan ödüllü popüler DC çizgi romanından uyarlanan THE SANDMAN, ana karakter Düş’ün yaşadığı maceraları konu alan 10 destansı bölümde, kusursuzca iç içe geçen mitoloji ile karanlık fantastik öğelerin karakter odaklı, zengin bir harmanını sunuyor. Gaiman dizinin baş yapımcısı ve eş senaristi. Dizinin yapımını Warner Bros. Television üstleniyor. Allan Heinberg (Wonder Woman, Grey’s Anatomy) baş yapımcı ve dizi sorumlusu olarak görev alıyor. David S. Goyer (Batman Başlıyor, Kara Şövalye, Terminatör: Kara Kader, Foundation) baş yapımcı. Goyer ve Heinberg aynı zamanda dizinin senaristlerinden.

Kaynak

POSTERLER 2. SAYFADA