Fotor0904201838

Geçtiğimiz sezon yayınlan dizilerde pek çok karakter ve dolayısıyla da pek çok oyuncu dikkatleri üzerine çekti. Gelin, yeni sezona yavaş yavaş başladığımız şu günlerde geçen sezonun yıldızlarına bir göz atalım.

Not: Bu yazı; Entertainment Weekly’nin hazırlamış olduğu şu dosyadan, birtakım değişiklikler yapılarak uyarlanmıştır.

Margaery Tyrell/Natalie Dormer/Game of Thrones

HBO‘nun sevilen dizisi Game of  Thrones pek çok kurnaz karaktere sahip. Ancak hiç biri Margaery gibi  hem genç hem de kurnaz değil.
(Alttaki gizli paragraf, 3. sezon ispiyonu içermektedir.)
Soylu bir genç kadın olan Margaery’nin, Kral Joffrey ile nişanı geçtiğimiz sezonun önemli kısımlarından biriydi. Özellikle kimsenin baş edemediği genç kralı  bir güzel manipüle etmeyi başarmasıyla ayrı bir takdiri hak ediyor.

Natalie Dormer‘ı daha önce The Tudors, Elementary, W.E ve Silk gibi yapımlarda izledik.

 

Morgan Tookers/Ike Barinholtz/The Mindy Project

Ike Barinholtz, The Mindy Project dizisinde “kaçık” Morgan’ı canlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda dizinin yazarlığını ve hikaye editörlüğünü de üstleniyor. Morgan’ın dövmesinde her ne kadar “daha fazla araba çalmak yok” yazsa da kendisi dizide rol çalmaktan hiç geri durmuyor.

 

Joan Watson/Lucy LiuElementary

Sherlock Holmes uyarlamalarında gördüğümüz Dr. Watson‘lardan  farklı bir karakter çizen Joan Watsonüstelik sadece kadın olmasıyla değil– eski bir cerrah, yeni bir bağımlılık danışmanı ve her zaman olduğu gibi Sherlock‘un bir numaralı destekçisi. Lucy Liu ise daha önce pek çok yapımda karşımıza çıkan başarılı bir oyuncu.

 

Nick Miller/Jake Johnson /New Girl

Görebileceğiniz en huysuz ev arkadaşı olan Nick, Fox‘un hit dizisi  New Girl‘in merkezinde yer alan karakterlerden biri.
(Alttaki gizli paragraf, 2. sezon ispiyonu içermektedir.)
2. sezonda Jess ile gelişen romantik ilişkisi sebebiyle karakter önemli bir yere geliyor.  Dizi boyunca Nick’in tek boyutlu sıradan bir karakterden esas oğlana evrilmesine tanıklık ettik. 

 

Claudia/Margo Martindale/ The Americans

Claudia, dışarıdan bakınca cana yakın bir büyükanne izlenimi vermiyor mu size de?  Ama bu büyükanne, sırf, mensubu olduğu KGB‘yi koruyabilmek için ölesiye dayak yemeyi göze alıyor. Altında çalışan diğer ajanlara sert emirler vermekten de çekinmiyor.

 

Peter Russo/Corey Stoll/House of Cards

Geçen sezonun en dikkat çekici işlerinden House of Cards‘ın en dikkat çekici karakterlerinden biri olan kongre üyesi Peter Russo, dizinin baş kahramanı olan Frank Underwood tarafından bir piyon gibi kullanılıyor. Bu duruma kendisinin geçmişte yaşadığı bazı durumların sebep olduğunu da söyleyebiliriz.
Oyuncu Corey StollErnest Hemingway‘i canlandırdığı  Midnight in Paris filmiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Nero Padilla/Jimmy Smits/Sons of Anarchy

Eski bağımlı ve gangster, eskort servisi sahibi Nero Padilla, kirli işlerden elini ayağını çekmeye çalışan bir karakter.
Karaktere hayat veren oyuncu Jimmy Smits‘i pek çoğumuz Dexter ile tanıyoruz.

 

Juliette Barnes/ Hayden Panettiere/ Nashville

Nashville‘in ilk bakışta tek boyutlu, yüzeysel bir country yıldızı olarak görünen Juliette‘i hepimizi şaşırtmayı başardı. Sezon boyunca kendisinin aile ilişkilerine, psikolojisine, hayal kırıklıklarına, sevinçlerine, aşklarına tanıklık ettik.
Karakterin bu kadar öne çıkmasının sebeplerinden biri de pek çok kişinin kendisinden beklemedik bir şekilde  iyi bir oyunculuk çıkaran Heroes‘un ponpon kızı, Hayden Panettire idi.

 

Jacob Wells/Nico Tortorella/The Following


(Alttaki gizli paragraf, 1. sezon ispiyonu içermektedir.)
İlk bölümde cana yakın eşcinsel bir karakter olduğunu sandığımız Jacob, aslında Joe Carrol‘un müritlerinden biriydi. Emma ile olan inişli çıkışlı ilişkisi, Joe ile olan bağı, yaşadığı vicdani çelişkiler derken, karakter bu sezon aklımızda yer etmeyi başardı.  

 

Dalia Royce/Carly Chaikin/Suburgatory

Rakun gözü makyajı, duygusuz surat ifadesi ve gizlediği zekasıyla Dalia, lisenin bilindik zorba kız imajından her zaman bir adım ötede.
Özellikle geçtiğimiz sezon, oyuncu Carly Calkin bu rolde çok iyi işler çıkardı.

 

Jeremy Jamm/Jon Glaser/ Parks and Recreation

Parks & Recreation’da izlediğimiz meclis üyesi Jamm, şehir yönetiminde yaşanan bozuklukların en iyi örneklerinden biriydi; ancak, karakteri canlandıran Jon Glaser her sahneye neşe katmayı bildi.

 

Felicity Smoak/Emily Bett Rickards/Arrow

Dizinin yapımcıları, bir bilgi işlem görevlisi olan Felicity karakterinin bu kadar çok tutacağını ve dizinin ana kadrosunun vazgeçilmezlerinden olacağını ilk başlarda tahmin edememiştir muhtemelen. Yine de Felicity, onun meşhur iğnelemeleri ve dehası olmadan Arrow‘un ilk sezonu nasıl olurdu düşünmek çok zor.

 

Clarke Hayden/Nathan Lane/The Good Wife

Mahkeme tarafından atanan bir muhasebeci olan Clarke,  etiğe aykırı ve mali olarak şüpheli kararları incelemesi için gönderildi.
Nathan Lane ise daha önce pek çok filmde ve dizide rol almış ünlü bir aktör.

 

Michonne/Danai Gurira/ The Walking Dead

Elinde katanası, arkasında kendisine bağladığı 2 zombisiyle akıllarımızda yer eden Michonne, The Walking Dead‘in en ilginç karakterlerinden biri olmayı başardı ve kısa sürede dizinin sevenleri tarafından kabul gördü.

 

Fotor0908233517

EW’nun hazırladığı dosya bu şekilde. Peki sizin bu sezon performansını unutamadığınız isim kim?