tepenisan1

2014’ün Nisan ayı 15 yeni diziyle geldi. Malumunuz, ayı çoktan yarıladık ve bunların bir kısmı şu ana kadar yayınlandı, bir kısmı da önümüzdeki 2 hafta içinde bizlerle buluşacak. E madem bu kadar çok ve ilgi çekici dizi var, önce bunların yarısı kadarını tanıyalım, onları bir hazmedelim; kalan diğer kısmını da önümüzdeki günlerde inceleyim dedik.

İşte bu bereketli aydan 4’ü Amerikan, 4’ü İngiliz, 8 yeni dizi:


NEW WORLDS

article-2594060-1CBCFD0900000578-752_634x430

New Worlds (Channel 4)
Başlangıç Tarihi: 1 Nisan Salı
Tür: Tarihi Drama
Bölüm Sayısı: 4 (Mini Dizi)
Oyuncular: Jamie Dornan, Joe DempsieAlice Englert, Freya Mavor.
Konu: Yıl 1680… II. Charles, İngiltere’de 20 yıldır hükümdarlığını sürdürmektedir. Monarşi sistemini onararak, krallığın soğuk savaş yüzünden sürekli bölünmesini durdurmayı ummaktadır. Korktuğu ise Romalı Katolik kardeşi James’in, yaşlı dindar kesimin ve cumhuriyetçi idealizmi savunanların tahtı ortadan kaldırması.
Kral Charles, bu tehditlere ve babasının infazından sorumlu olanlara karşı kaba kuvvetle hareket etmeye karar verir ve onları tek tek avlamaya başlar. İntikamcı gözlerini Puritanların gerçek olmayan bir cumhuriyet kurduğu ve hükümdar katlinden kaçabildikleri bir sığınak olan Massachusetts‘e (Yeni İngiltere) diker. Bir kral olarak kolonideki pençesini iyice keskinleştirir; ama önünde karşı durması gereken bir başka tehdit daha vardır: Yerli Amerikalılar…


SILICON VALLEY

Silicon-Valley-e1397074631454Silicon Valley (HBO)
Başlangıç Tarihi: 6 Nisan Pazar
Tür: Komedi-Drama
Bölüm Sayısı: 8
Oyuncular: Thomas MiddleditchT. J. MillerJosh BrenerMartin StarrKumail NanjianiChristopher Evan WelchAmanda CrewZach Woods.
Konu: Daha önce şu yazıda da kısaca ele alınmıştı.  Mike Judge, UCSD‘nin Fizik bölümünden dereceyle mezun olmuştur ve ilk işi bir F-18 savaş uçağı yapımında bilgisayar programcısı olarak çalışmak olacaktır. İçine kapalı ve asosyal tipteki Mike, 1987’de Kuzey Kaliforniya’nın Silikon Vadisi bölgesine taşınır ve 5 iş arkadaşıyla birlikte teknoloji sektöründe insanların nasıl iyi bir yerlere gelebildiğini bizlere göstermeye başlar.


TURN

Turn-AMCTurn (AMC)
Başlangıç Tarihi: 6 Nisan Pazar
Tür: Dönem Dizisi
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Jamie BellSeth NumrichDaniel HenshallHeather LindMeegan WarnerKevin R. McNallyBurn GormanAngus MacfadyenSamuel RoukinJJ Feild.
Konu: Alexander Rose’un kitabı Washington’s Spies: The Story of America’s First Spy Ringden uyarlanıyor. 1776 ve 1777’de geçen hikayede New York’un Setauket bölgesinde bir çiftçi ile çocukluk arkadaşları, Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nının gidişatını değiştiren Culper Ring adındaki bir casus grubu kurar ve devrimin ilk adımını atarlar.
Olaylar, 1776’nın Ekim ayında, İngiliz işgalinin Long Island, Staten Island ve New York’ta başarılı olmasının kısa bir süre sonrasında başlıyor.


THE CRIMSON FIELD

1463The Crimson Field (BBC One)
Başlangıç Tarihi: 6 Nisan Pazar
Tür: Dönem Dizisi, Tıp, Drama
Bölüm Sayısı: 6
Oyuncular: Oona ChaplinHermione NorrisSuranne JonesKevin DoyleKerry FoxAlex WyndhamJeremy SwiftRichard Rankin.
Konu: I. Dünya Savaşı sırasında, Fransa’da kurgusal bir hastanedeki sağlık çalışanlarının ve hastaların başından geçenler üzerine kurulu bir drama.


Undeniable

UNDENIABLEUndeniable (ITV)
Başlangıç Tarihi: 7 Nisan Pazartesi
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 2 (Mini Dizi)
Oyuncular: Claire GooseFelix ScottPeter FirthPippa Haywood.
Konu: Jane, çocukken annesinin ölümüne tanık olmuş ve bunun üzerine psikolojik travmalar geçirmiş, sorunlu bir genç kadındır. Olay çözülememiş ve yıllar geçmiştir. Şimdilerde kocası Rob ile hayatını yeniden kurmaya çalışmaktadır. Ta ki yerel bir hastanede annesinin katilini görene kadar…
Saygın onkolog Andrew Rawlins’in annesini döverek öldüren kişi olduğundan emin olan Jane, kendine inanacak tek kişi olan bu soğuk davanın esas görevlisi DI Alison Hall’ı da bulup yanına alır ve olayın peşine tekrar düşer.


FARGO

FargoTrailerfrontFargo (FX)
Başlangıç Tarihi: 15 Nisan Salı
Tür: Kara Komedi, Suç Draması, Komedi-Drama
Bölüm Sayısı: 10
Oyuncular: Billy Bob ThorntonMartin FreemanAllison TolmanColin HanksBob Odenkirk.
Konu: Daha önce şurada ayrıntılı olarak ele alınmıştı.
1996 yapımı, Coen Kardeşler‘in aynı adlı kült filminden uyarlanan dizi, filmden farklı karakterler ve farklı bir vaka içeriyor. Eğer dizi 2. sezon onayı alırsa, yeni sezonda yeni bir vaka ve karakterler ile devam edilecek.
2006 yılında Lorne Malvo adındaki bir serseri Bemidji, Minnesota‘ya gelir ve suçları ve şiddetiyle kasabadaki herkese bela olur. Özellikle de sigortacı Lester Nygaard’a…


SALEM

Salem-TV-Series-image-salem-tv-series-36784562-337-500Salem (WGN America)
Başlangıç Tarihi: 20 Nisan Pazar
Tür: Doğaüstü Drama, Dönem Dizisi
Bölüm Sayısı: Belli Değil
Oyuncular: Janet MontgomeryShane WestSeth GabelAshley MadekweTamzin MerchantElise EberleXander BerkeleyIddo Goldberg.
Konu: Daha önce şu yazıda da ele alındı.
17. yüzyıl Amerikası’ndayız. İngiliz kolonilerin yaşadığı Massachusetts eyaletine bağlı Salem kasabasında kurulan acımasız Salem Cadı Mahkemeleri’nde yaşananlara tanık olacağız.

http://www.youtube.com/watch?v=5iAXTqL9CKA


JAMAICA INN

608Jamaica Inn (BBC One)
Başlangıç Tarihi: 21 Nisan Pazartesi
Tür: Drama
Bölüm Sayısı: 3 (Mini Dizi)
Oyuncular: Jessica Brown FindlaySean HarrisShirley HendersonJoanne WhalleyMatthew McNultyBen DanielsAndrew ScarboroughScarlett Archer.
Konu: Daphne du Maurier‘in gotik romanı Jamaica Innden uyarlanıyor. Alfred Hitchcock’a ait, 1939’da çekilen bir sinema uyarlaması da mevcut.

Mary Yellan, annesi öldükten sonra teyzesi Patience ile birlikte yaşamak için onun yanına, yani kocasıyla birlikte işlettikleri Jamanica Hanı’na taşınır. Mary, bir süre süre teyzesinin kocası Joss Merlyn’in büyüsü altına olduğunu fark eder. Zamanla burada hiç müşteri olmadığını ve kendisinin Joss tarafından ücret almayan bir çalışan olarak kullanıldığını anlar.
Zamanla Joss’un erkek kardeşi, yemek hırsızı Jem Merlyn’e abayı yakan kızımız, bir süre sonra bir Papaz ve onun kız kardeşiyle tanışır ve gözleri açılır. Handaki bazı tuhaf durumları görmeye başlar ve hayatının tehlikede olduğunu fark eder.