pizap.com144811447007612015’te anime sezonları inişli çıkışlıydı. Kimi sezonlar çok kötü geçerken kimi sezonlar bize kaliteli animeler verebildi. Ama açık konuşmam gerekiyor, 2016 için öyle animeler duyuruldu ki bu sene animeler altın çağını yaşayacak gibi. Zamanında hayranları tarafından çok sevilen, çok eski serilerin yeni sezonları mı dersiniz, en çok okunan mangaların anime duyuruları mı dersiniz… Bu sene dolu dolu geçecek. Kış sezonu da onun habercisi gibi duruyor. Zira oldukça güçlü animeler ile açılış yapıyoruz. Bakalım bizi hangi animeler bekliyormuş:

YENİLER

 386312_615

Türler: Aksiyon, Macera, Dram, Fantastik

Başlama Tarihi: 11 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Hayatta kalmak kolay değildir. Haruhito uyandığında kendini karanlıkta bulur. Nerede olduğunu, neden burada olduğunu, nereden geldiğini hatırlamıyordur. Etrafına baktığında ise onunla aynı durumda olan birkaç kız ve erkek daha görür. Birlikte karanlıktan uzaklaşmaya çalışırlar. Grimgar adındaki dünyaya adım atan gençlerin ne anıları, ne parası, ne de özel güçleri vardır. Bu, küllerinden doğan bir macera öyküsüdür.

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Yüksek

i12477860027

Türü: Macera, Korku, Gizem, Seinen, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 16 Ocak

Bölüm Sayısı: 13

Konusu: Bilim adamları, ölümsüz Kei üzerinde insanlığın yararı için deneyler yapmak istemektedirler. Bu, onun için binlerce kez ölmek ve bir deney faresi olmak demektir.

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Yüksek

bg_scene.png

Türler: Dram, Romantik, Okul, Bilim Kurgu

Başlama Tarihi: 12 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Yer çekimi ayakkabılarının üretilmesiyle gökyüzünde uçabilen insanlar “Uçan Sirk” adında yeni bir sporu keşfetmiştir. Ağır bir yenilgi sonrası şevki kırılan kahramanımıza nakil öğrenci Asuka yardımcı olacaktır.

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Orta

LTz7NEH

Türler: Psikolojik, Seinen, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Ölümleri engellemek için zamanda geriye giden manga yazarı Satoru, bir gün katilin kendisi olduğu bir olaya tanık olur. Sınıf arkadaşı Kayo kayıptır ve olayı aydınlatmak için onu bulmak zorundadır.

Fragman: 1 – 2 – 3

Yazarın Beklentisi: Yüksek

CUQrCxPUEAE7Fq5

Prince of Stride: Alternative

Türler: Spor

Başlama Tarihi: 5 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Serinin odak noktası isimde de geçtiği gibi Arşın sporu hakkındadır. Bu oyunda şehirlerdeki bayrak yarışında koşan 6 kişilik oyunculardan oluşan takımlar vardır. Hikayemiz ise Honan Akademisi’nde lise birinci yıl okuyan Takeru Fujiwara’nın ve Nana Sakurai’nin Arşın kulüplerine oyuncu toplamaya çalışmasını anlatıyor. Bu yolda Riku Yagami’den kendilerine yardım etmesini isterler. Amaçları ise mücadele verip Japonya’nın ev sahipliğini üstlendiği ve yabancı okulların da katıldığı üst düzey bir yarışma olan Yazın Sonu’nu kazanmaktır.

Fragman: 1 – 2 

Yazarın Beklentisi: Orta

c15067f2dcd1fa4dda861a79d22dcdc31445032180_full

Türler: Aksiyon, Fantastik, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 6 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Yakın bir gelecekte ruhlar ve canavarlar görülebilmektedir. Gözüken ruhlara ve canavarlara ise “hayaliler” denilmektedir. Liderliğini bir oğlanın üstlendiği özel yetenekleri bulunan bir grup ise dev bir organizasyona karşı çalışmalar yürütmektedir.

Fragman: 1 – 2 – 3

Yazarın Beklentisi: Orta

divine-gate

Türler: Aksiyon, Bilim Kurgu, Fantastik

Başlama Tarihi: 8 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Kutsal Kapı açıldığında dünya, cennet ve cehennem birbirine bağlanmıştır. Kaostan kurtulmak için Dünya Meclisi kurulmuş, barış sağlandığında da Kutsal Kapı bir şehir efsanesi haline gelmiştir. Günümüzdeyse insanlar kişisel amaçları için bu kapıya ulaşmayı hedeflemektedirler. Kapıya ulaştıklarında dünya değişecek midir?

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Orta

news_xlarge_dagashikashi_main

Türler: Komedi, Shounen

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Shikada’nın babasının meşhur bir tatlı dükkanı vardır ve bir gün burayı oğluna bırakmak istemektedir. Ancak Shikada’nın hedefinde mangaka olmak vardır. Bir gün Shidare adında tuhaf bir kız dükkanlarına uğrar. Burada çalışmak istemektedir. Babası, Shidare’ye oğlunu ikna etmeyi başarırsa onu işe alacağını söyler.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Orta

d1fbc06c-e000-4f64-9ae8-b30ff46098bc

Nijiiro Days

Türler: Komedi, Shoujo, Slice of Life

Başlama Tarihi: 10 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Yakın arkadaş olan dört lise arkadaşının hayatını ele alır. Natsuki, Tomoya, Keiichi ve Tsuyoshi kulüp aktiviteleri olmayan ve daha çok eğlenebilmek için derslerini hızlıca yapan arkadaşlardır. İlgilerini çeken tek şey aşktır. Natsuki başka sınıftan olan Anna’ya abayı yakmıştır ve arkadaşları ilişkilerine burnunu sokup duruyordur.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Düşük

 76828l

Türler: Okul

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Buntarou’nun gelecek konusunda hiçbir hayali yoktur. Gerçekleştirmek istediği bir hayali olmaması sebebiyle de günlerini arkadaşlarıyla gezip tozarak harcamaktadır. Bir gün sınıf arkadaşı Sayuki, kendisinin drama kulübünde güzel bir hikaye yazdığını görmesi üzerine kendisinden üzerinde çalıştığı bishōjo oyununda yardım etmesini ister. Ne var ki Buntarou’nun bishōjo oyunlar hakkında hiçbir fikri yoktur.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Düşük

b0012149_5617d97114a87

Türler: Bilim Kurgu, Seinen

Başlama Tarihi: 10 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: 2072 yılında, dünyanın enerji sorunu çapraz boyutlu elektrik alan indüktörleri olan bobinlerle çözülmüştür. Bu güçten yasal olmayan yollarla faydalanan bobinlerle baş etmek, bobin düşmanı Kyouma ve android Mira’nın işidir.

Fragman: 1 – 2 – 3

Yazarın Beklentisi: Yüksek

201510121818264c5

Türler: Aksiyon, Fantastik, Okul, Doğaüstü, Ecchi, Harem, Romantik

Başlama Tarihi: 11 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Lux, Arcadia Krallığı’ndaki isyanla 5 yıl önce tahttan indirilen eski prenstir. Bir gün banyoda kazara krallığın yeni prensesi Lisesharte’yi çıplak görür ve onun gazabına uğrar. Daha sonrasında Lisesharte ona kalıntılardan çıkarılmış silahlarla yapılan bir düelloda meydan okur. Düellonun sonucunda da Lux bu konuda ustalaşmak üzerine kurulmuş olan ve bayanlardan oluşan bir akademide okumak üzere bulur kendisini.

Fragman: 1 – 234

Yazarın Beklentisi: Orta

CVVEn7WVAAAUm7M

Türler: Mecha, Polisiye, Bilim Kurgu

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Sekizinciler olarak bilinen özel bir kamu güvenliği ekibinin güçlü Willware zırhıyla suçlulara karşı olan savaşını konu alır.

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Düşük

 main

Türler: Gizem, Romantik, Okul, Slice of Life

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Haruchika hafif roman (light novel) serisinin anime adaptasyonudur. Çocukluk arkadaşı olan iki lise öğrencisi Haruta ve Chika’nın üyesi olduğu üflemeli çalgı kulübü kapatılacaktır. Kapatılmaması ve günlük olarak sıkı çalışabilmek için iki arkadaş yeni üyeler toplamaya çalışır. Bu sırada okullarında olan bir olaydan sonra ikili, olanları çözmek için birlikte çalışacaklardır.

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Orta

 941a7affa08b60e667592e19e0517b741448450185_full

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!

Türler: Komedi, Macera, Romantik, Fantastik, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 13 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Kazuma Sato, tam bir anime, manga ve oyun delisidir. Fakat bir gün bir kaza geçirir ve hayatı son bulur. Ya da en azından bulması gerekirdi. Kazadan sonra uyanır ve kendini tanrıça olarak tanıtan güzel bir kızı karşısında bulur.

“Alternatif dünyaya gitmek ister misin? Yanında sadece bir şeyi götürebilirsin.” diye soran tanrıçaya “Öyleyse seni götürürüm.” diye cevap verir. Böylece diğer dünyaya geçiş yaparlar. İlk yapması gereken yemek, kıyafet ve sığınak bulmaktır. Kazuma huzurlu bir şekilde yaşamak ister ama tanrıça sürekli bir sorun çıkarır. İblis Kral’ın boyunduruğu altındaki bu dünyada Kazuma’yı büyük bir macera beklemektedir.

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Orta

 CMeP29MWUAAfiqB

Türler: Macera, Fantastik, Romantik, Shoujo

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?
Konusu: Hikayemiz gelecekte geçmekte. Heisei döneminde yaşayan ilkokul öğrencisi Suzuhara Sorata zamanda sıçrama yapar. Geldiği zamanı ilk olarak çözemese de okulda öğrendiği bilgilerle buranın Meiji ya da Taishou dönemine ait olduğunu düşünür. Bu dönemde de üç genç bayanla ve dokuz erkekle tanışır. Sonrasında fark ettikleri şey havada süzülen dev bir küre olan Norn gemisinde seyahat ettikleridir.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Orta

 22409803248_0052ea802f_b

Türler: Komedi, Okul, Slice of Life

Başlama Tarihi: 8 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Hikaye lise arkadaşları olan Galko, Otako ve Ojou’nun günlük hayatlarını ele alır. Galko biraz ağzı bozuk ama iyi bir kızdır. Ayrıca film delisidir. Sınıfın popüler kızlarındandır. Otako sınıfın arka köşesinde oturan bir kızdır. Bir nedenden ötürü Galko ile iyi arkadaşlardır. Ojuo ise Galko ve Otako ile sık konuşan aklı havada bir kızdır.

Fragman:

Yazarın Beklentisi: Orta

 df968a_521da7e6c221432683f41baf29886039

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

Türler: Dram, Josei

Başlama Tarihi: 16 Ocak

Bölüm Sayısı: ?
Konusu: Hikâye, iyi hâlden dolayı hapisten çıkan bir adam etrafında cereyan ediyor. Topluma döndükten sonra rakugoda (mizahi öykü anlatıcılığı) şansını denemek isteyen bu adam, “Shinigami” adlı oyundaki rolü yüzünden Musho Yakumo’dan çok etkilenir. Bunun üstüne Yakumo’dan kendisini çırak olarak almasını rica eder. Daha önce hiç çırak kabul etmemiş olan bu tecrübeli öykü anlatıcısı, eski mahkûmun gayretkeşliğini görünce rıza gösterir ve yeni öğrencisini “anti-kahraman”, “ahmak adam” anlamına gelen Yotarou ismiyle çağırmaya başlar.

Fragman: 1 – 2 – 3

Yazarın Beklentisi: Yüksek

 179435

Türler: Aksiyon, Fantastik

Başlama Tarihi: 9 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: 922 senesinde insanlık eşi benzeri görülmemiş bir krizle karşı karşıya kalır. Efsanevi Tetra cennetinde gerçekleşen 100 Yıl Savaşları sonucunda kaybeden Majin’ler yeni bir sığınak arar ve insanların dünyası Septpia’yı işgal eder. ALCA, diğer dünyadan gelen özel polis kuvvetleri ile sokakları güvenli tutmaktadır. Fakat ALCA’ya ait olan Logic kullanıcıları devlet tarafından işe alınır ve zorla savaşmaları istenir.

Logic kullanıcıları tanrıçalarla iş birliği yaparak savaşıyorlardır. Bir gün Logic gücü olmayan Yoshichika Tsurugi, ailesiyle huzur içinde yaşarken güzeller güzeli tanrıça Athena ile karşılaşır. Yoshichika, onda olmayan Logic gücünün Athena’da olduğunu fark eder ve bu beklenmedik karşılaşma ortak bir kader paylaşmalarına yol açacaktır.

Fragman: 1 – 23

Yazarın Beklentisi: Düşük

 23127860461_c4fb4a25ca_o

Türler: Komedi, Slice of Life

Başlama Tarihi: Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Hikaye özgür hayata adım adan bir erkeğin yaşadıklarını ele alır. Kiraladığı apartmana taşındıktan sonra ev sahibi ile tanışır. Ev sahibi orta okula giden küçük bir kızdır. Buna rağmen yemek yapabilen, ev işlerini kıvırabilen biridir.

Fragman:

Yazarın Beklentisi: Düşük

 mainvisual-1.png

Türü: Bilim Kurgu

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Phantasy Star Online 2 rol yapma oyununun anime uyarlamasıdır.

Fragman: 1 – 2

Yazarın Beklentisi: Düşük

 1448049406-jjujfqh-kopya

Reikenzan: Hoshikuzu-tachi no Utage

Türü: Fantastik, Komedi

Başlama Tarihi: 9 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Seride köklü bir geçmişe sahip olan Reiken klanı, büyük bir felaketi beraberinde getireceği söylenen kuyruklu yıldızla kaderi şekillenecek “o” kişiyi seçecek ve bu amaçla adayları belirleyeceği bir sınav düzenleyecek. Sadece bin yılda bir görülen özel bir ruha sahip Lu Wang ise bu sınava girmeye karar vererek bir bilge olma yoluna ilk adımlarını atacak.

Fragman: 

Yazarın Beklentisi: Düşük

 main_img-3

Fairy Tail Zero

Türü: Shounen, Komedi, Fantastik, Büyü

Başlama Tarihi: Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Fairy Tail Zero mangasının uyarlaması olan anime, Fairy Tail loncasının ilk kurulduğu zamanları anlatacak.

Fragman: 

Yazarın Beklentisi: Orta

 bg_03

Türü: 

Başlama Tarihi: 9 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: 10 yıl sonra Japonya’ya dönen Azuma Kazuki, silahlı yabancılar tarafından saldırıya uğrar ve yakalanır. Onu kurtaran ise çocukluk arkadaşı Kogane Asabuki ve onun sağ kolu Bubuki olacaktır.

Fragman: 123

Yazarın Beklintisi: Orta

 tumblr_ny68nx6t9l1ulzh2jo1_500

Türü: Aksiyon, Komedi, Bilim Kurgu, Ecchi

Başlama Tarihi: 8 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Nanakorobi Nene bir sayborgtur. Teyzesi ile yaşamak için Cenancle adasına taşınır fakat onu bekleyen şeylerden bir haberdir. Burada aşırı zengin mucit Uzal Delilah ile ve onun sayborg ortağı Clarion ile tanışır. Nene Clarion ile tanıştığı için mutlu olsa da kısa süre sonra süper güçlü bir terörist Cenancle adasına saldırır. Uzal bu felaketi önlemenin tek yolunun Clairon ve Nene’nin güçlerini birleştirerek savaşması olduğunu iddia eder. Fakat Nene süper güçleri olduğunu bile bilmiyordur.

Fragman: 

Yazarın Beklentisi: Düşük

 E6O0vB

Türü: Aksiyon, Dram, Mecha, Askerî, Bilim Kurgu, Uzay

Başlama Tarihi: 25 Aralık

Bölüm Sayısı: 4

Konusu: Uzay Çağı 0079. Federasyon birlikleri ve Zeon kuvvetleri, eskiden Side 4 “Mua” diye bilinen Thunderbolt Sektörü’nde şiddetli bir çarpışma içindedirler. İmha edilmiş uzay kolonilerinin ve savaş gemilerinin enkazlarıyla dolu olan Thunderbolt Sektörü, etrafa dağılmış metal parçaların oluşturduğu elektriksel boşalım yüzünden böyle isimlendirilmiştir. Bu bölgeye sevk edilen Federasyon askerlerinden biri olan MS pilotu Io Flemming’i, Zeon keskin nişancısı Daryl Lorenz savaş alanında bekliyordur.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Orta

 E87

Türler: Aksiyon, Askeri, Bilim Kurgu, Dram, Mecha

Başlama Tarihi: 11 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Doğu Almanya Ordusu 666. TSF Filosu Schwarzesmarken, BETA güçlerine alışılmadık taktiklerle saldıran bir özel kuvvetler birimidir. Aldıkları emirler yüksek gizlilik taşıdığından müttefiklerden gelen yardım çağrı gibi kısa bir süre için de olsa asıl görevlerinden sapmalarına sebepiyet verecek unsurları umursamamak da oldukça normal bir durumdur. Seri Muv-Luv Alternative serisine ait bir spin-offtur ve olaylar 1983 yılında geçmektedir.

Fragman: 12

Yazarın Beklentisi: Düşük

 sushi-police-movie-03

Türler: Komedi, Polisiye

Başlama Tarihi: 7 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın yaklaşmasıyla tüm dünyada baş gösteren bir suşi patlaması vardır ancak ortada servis edilen tüm bu kalitesiz suşilere bir son verilmesi gerekmektedir. Japonya hükümetinin bu duruma cevabı, Japonya’nın özgün yerel mutfağını tanıtmak ve korumak için dünyadaki diğer güçlerle birleşip Dünya Yemek Kültürünü Koruma Organizasyonu’nu kurmak olmuştur. Organizasyonun 9. Bölüğü Japon mutfağına eğilmek üzere oluşturulur. Nerede kötü suşi varsa oraya gidip onu ortadan kaldırmaya kararlı olan ve Sushi Police olarak da bilinen bu bölük, agresif davranışları sebebiyle kötü bir şöhrete sahiptir. Bunun yanında ABD, Rusya, Fransa, Çin gibi ülkelerde özgün olmayan Japon yemekleri servis eden herkese de sıkıntı çıkarmaktadırlar ve yakında dünyadaki pek çok restoranın nefret ettiği kişiler olacaklardır.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Orta

 

GERİ DÖNENLER

 

 visual

Türler: Dram, Fantastik, Tarihi, Romantik, Shoujo

Başlama Tarihi: 11 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Ülkenin prensi, şifacı Shirayuki’ye evlenme teklif eder. Prensin ısrarlarına dayanamayan Shirayuki, tek tanıdığı olan komşu ülkenin prensi Zen’in yanına kaçar ve genç adamın saygısını kazanmak için sarayında doktorunun yardımcısı olarak işe başlar.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Orta

 CTvsBm9U8AAk7J6

Türler: Aksiyon, Gizem, Doğaüstü

Başlama Tarihi: 9 Ocak

Bölüm Sayısı: 12

Konusu: Hikaye, Tokyo’nun Ikebukuro mahallesinde geçen kaçık bir gençliğin fantastik romantizmini konu alır. Serinin ikinci sezonunun üçüncü kısmıdır.

Fragman: 

Yazarın Beklentisi: Orta

 ansatsu01

Türler: Aksiyon, Komedi, Okul, Shounen.

Başlama Tarihi: Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: 3-E sınıfı öğrencilerinin bir görevi vardır: Mezun olmadan evvel öğretmenlerini öldürmek. Öğretmenleri çoktan ayı yok etmiş ve bir yıl içinde öldürülmezse de dünyayı yok etmeye ant içmiştir. Fakat bu sınıf, karşılaştıkları en iyi öğretmen olup Mach 20 hızına erişebilen bu dokunaçlı canavarı nasıl öldürebilir ki?

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Düşük

 mainImage4

Türler: Aksiyon, Macera, Fantastik, Askeri

Başlama Tarihi: 9 Ocak

Bölüm Sayısı: ?

Konusu: Hikaye, 21. yy.’da Tokyo’nun Ginza bölgesinde bir kapının belirmesiyle başlar. Kapıdan canavarlar, şövalyeler ve fantastik yaratıklar giriş yapar. Hükümet, ISDF’den küçük bir ekibi araştırmaya gönderir. Böylece tehlikeli bir macera da başlamış olur. Serinin 2. sezonudur.

Fragman: 1

Yazarın Beklentisi: Orta

 

Yazarın notu: Yeni bilgiler geldikçe yazı güncellenecektir. Duyurulan ama yeterli bilgi olmadığı için ekleyemediğim 2 – 3 anime de sonradan eklenecek.