FX’in Sex Pistols gitaristi Steve Jones hakkındaki Danny Boyle tarafından yönetilen 6 bölümlük mini dizisi Pistol’ın tüm bölümleri 31 Mayıs’ta geliyor.

Slumdog Millionaire’in Oscarlı yönetmeni Danny Boyle‘un İngiltere’de punk devriminin başlamasına neden olan efsanevi Sex Pistols grubunun gitaristi Steve Jones’un 2018 yılında yayınlanan Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol adlı anı kitabına dayanan mini dizide FX ile işbirliği yaptığı ile ilgili haberi 2021’in Ocak ayında şurada paylaşmıştık.

Craig Pearce (Moulin Rouge!) tarafından yaratılan ve yazılan dizinin yönetici yapımcılığını Pearce, Danny Boyle, Tracey Seaward, Steve Jones, Gail Lyon, Anita Camarata, Paul Lee ve Hope Hartman üstlendi.

Pistol, 1970’lerde yalnızca bir albüm çıkaran ancak rock-n-roll tarihindeki en önemli hareketlerden biri olarak kabul edilen Sex Pistols’ın kısa ama etkili kariyerini takip ediyor.

Jacob Slater (Paul Cook), Anson Boon (John Lyndon), Toby Wallace (Steve Jones), Christian Lees (Glen Matlock)

Toby Wallace‘ın (The Society) canlandırdığı gitarist Steve Jones, dizinin merkezi karakteri. Anson Boon (Shadowplay), şarkıcı Johnny Rotten/John Lydon; Christian Lees (Speechless), bas gitarist Glen Matlock; Louis Partridge (Enola Holmes), basçı Sid Vicious; Jacob Slater, davulcu Paul Cook rolünde grubun geri kalanını tamamlayan oyuncular.

Dylan Llewellyn (Derry Girls), sonunda Sex Pistols olacak olan Cook and Jones ile The Strand grubunu kuran Wally Nightingale; Maisie Williams (Game of Thrones), model, grubun süper hayranı, punk ikonu Jordan, nam-ı diğer Pamela Rooke; Sydney Chandler (Don’t Worry Darling), Chrissie Hynde; Emma Appleton (The Witcher), Nancy Spungen; Talulah Riley (Westworld), Vivienne Westwood; Thomas Brodie-Sangster (Godless, The Queen’s Gambit), Malcolm McLaren; Iris LawSoo Catwoman; Beth Dillon, Siouxsie Sioux; Jay Simpson (King Gary), Ron Dambagella rolünde dizide göreceğimiz isimler.

Bu devrimin merkezinde öfkeli, öngörülemez fırtına Sex Pistols ve bu dizinin merkezinde de Sex Pistols’un kurucu üyesi ve gitaristi Steve Jones var. Jones’un gülünç, duygusal ve zaman zaman yürek parçalayıcı yolculuğu, müzik tarihinin en destansı, kaotik 3 yılının sürekli değişen bir anlatımıyla bize rehberlik ediyor. Jones’un anılarına dayanan Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol, sıkıcı, yozlaşmış düzeni özünden sarsan, hükümeti devirmekle tehdit eden ve müziği ve kültürü sonsuza dek değiştiren, “geleceği olmayan” sivilceli, gürültülü, işçi sınıfı çocuklarından oluşan bir grubun hikayesi.

Pistol, Amerika’da Hulu’da, İngiltere, İrlanda, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Singapur’da Disney+’ta, Latin Amerika’da Star+’ta prömiyer yapacak.

.