Hiroyuki Sanada (The Twilight Samurai) ve Cosmo Jarvis (Lady Macbeth), FX’in James Clavell’in çok satan romanına dayanan mini dizisi Shōgun’un üç başrolünden ikisi olarak seçildi. Hikayeyi hem Batı hem de Japon perspektifinden anlatan projede Sanada ve Jarvis, Yoshi Toranaga ve John Blackthorne karakterlerini canlandıracaklar.

Justin Marks (Counterpart) ve Rachel Kondo tarafından yazılan Shōgun, feodal Japonya’da geçiyor. Farklı dünyalardan iki hırslı adam ve gizemli bir kadın samurayın çatışmasını anlatıyor. John Blackthorne (Jarvis), risk alan bir İngiliz denizci. Sonu Japonya’da biten bir gemi kazası sonrası, nihayetinde onu dönüştürecek olan yabancı bir kültürle karşılaşır. Lord Toranaga (Sanada), tehlikeli, politik rakipleriyle anlaşmazlığı olan, zeki ve güçlü bir daimyo.

Daha oyuncusu açıklanmayan Lady Mariko, değerini ve sadakatini kanıtlaması gereken, paha biçilmez becerilere sahip ama onursuz aile bağları olan bir kadın.

Orijinal roman 1975’te yayınlandı ve dünya çapında satılan 30 milyondan fazla kopya ile en çok satan kitaplardan biri oldu. Richard Chamberlain‘in Binbaşı John Blackthorne, Toshiro Mifune‘un Lord Yoshi Toranaga ve Yoko Shimada‘nın Lady Toda Mariko’yu canlandırdığı aynı adlı mini dizi 1980’de NBC’de yayınlanmıştı. Dizi ile ilgili şurada bir ufak tanıtım var.

FX, 2018’de projeye onay vermişti. Justin Marks ve Japon asıllı eşi Rachel Kondo, dizinin ortak yazarları. Romanın yazarı James Clavell’in kızı Michaela Clavell, Justin Marks ile birlikte dizinin yönetici yapımcısı. Rachel Kondo da dizinin ortak yönetici yapımcısı. FX Productions, dizinin yapım stüdyosu.

Kaynak