Bu yazıyla “Sirens” adlı iki komedi dizisini bir araya toparlayayım dedim. İki dizi birbirinden o kadar da ayrı değil, 2011’de İngiltere’de yayınlanan dizinin Amerikan uyarlaması 2014’te USA Network kanalında yayınlandı.

Her ne kadar Netflix, Julianne Moore’un kadrosunda olduğu bir Sirens dizisi geçenlerde duyursa da onun bunlar gram ilgisi yok tabii ki ^.^ Josh Segarra’nın 10 sene sonra yine Sirens adlı bir dizinin kadrosuna girmesi ise tabii ki tesadüf.

** Sirens (2011)

Channel 4 kanalında yayınlanan bir İngiliz komedi-drama dizisi. Brian Kellett‘in Blood, Sweat & Tea adlı kitabından esinlenilerek hazırlandı. Ekrana gelen sezonu 6 bölümden oluşuyor. Channel 4, birkaç ay sonra dizinin devam etmeyeceğini duyurdu. Bölümler 46-47 dk. bandında.

Ambulans servi̇s ekibinde çalışan, üç hoyrat ve başına buyruk sağlık görevlisinin (Stuart, Ashley ve Rachid) işte ya da iş dışında başından geçenleri konu alıyor.

  • Stuart Bayldon (Rhys Thomas): Yetenekli bir Acil Tıp Teknisyeni. Maxine’in yabancılaştığı babasından kaynaklandığına inandığı yakınlaşma sorunları var.
  • Ashley Greenwick (Richard Madden): Stuart’ın en yakın arkadaşı ve iş arkadaşı. Eşcinsel ama bunu Rachid ile tartışmaktan hoşlanmıyor.
  • Rachid Mansaur (Kayvan Novak): Stuart ve Ashley’nin ekibindeki stajyer.
  • Sergeant Maxine Fox (Amy Beth Hayes): Stuart’ın diğer en iyi arkadaşı.

Morven Christie, hastane terapisti Kirsty Schelmerdine rolünde. Tuppence Middleton, Rachid’in kız arkadaşı Sarah Fraisor rolünde. Ben Batt, itfaiyeci Craig Scruton rolünde. Annie Hulley, sağlık görevlisi Stella Woodvine rolünde (Stuart, Ashley ve Rachid’in patronu).




** Sirens (2014)

Orijinal dizi daha İngiltere’de yayına girmeden Amerikan uyarlamasının gündemde olduğu haberleri çıktı ve bir süre sonra USA Network kanalından resmi onay aldı. Denis Leary projeyi geliştirdi ve Bob Fisher ile birlikte yazdı. İkili aynı zamanda Jim Serpico, Hal Vogel ve David Aukin ile birlikte dizinin yürütücü yapımcıları.

Amerikan versiyon Sirens, 2014-2015 arasında iki sezon yayınlandı, hatta 2014 Mart ekranıyla ilgili şu yazımızda kısaca bahsi geçmiş. İkinci sezonun ardından kanal tarafından iptal edildi. Bölümler 22-25 dk. civarı sürüyor.

  • Johnny “Mousse” Farrell (Michael Mosley): Chicago’da yaşayan bir paramedik. Theresa ile dur kalk devam eden bir ilişkisi, ayrıca bağlanma konusunda korkuları var.
  • Henry Isaiah “Hank” St. Clare (Kevin Daniels): Johnny’nin ömürlük arkadaşı, paramedik ortağı. Eşcinsel.
  • Brian Czyk (Kevin Bigley): Yeni paramedik olarak işe alınıyor.
  • Theresa Kelly (Jessica McNamee): Chicago P.D.’den bir polis memuru ve Johnny’nin sevgilisi.
  • “Cash” (Bill Nunn): Acil yardım çalışanı. Vakti zamanında Vietnam’da görev almış, Twix çikolatalarına ayrı bir ilgisi var. İsmini yasal olarak Muhammed Ali’ninkine, yani Cassius Clay‘e değiştirmiş.
  • Billy Cepeda (Josh Segarra): Theresa’nın polis ortağı.