İlk çıkışından 25 yıldan fazla bir süre sonra Lara Croft, 10 Ekim’de Netflix’te başlayacak yeni animasyon dizisi Tomb Raider The Legend of Lara Croft’ta  antik kalıntıları geri almak için bir kez daha parmaksız eldivenlerini giyecek.

Dizi, büyük başarı yakalayan Survivor üçlemesi video oyunlarındaki (Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider) olayların hemen ardından devam ediyor.

Lara Croft, tehlikesi giderek artan maceralara tek başına atılmak için dostlarını geride bırakmıştır. Ancak Lara, Croft Malikanesi’ndeki tehlikeli ve güçlü bir Çin eserinin, esrarengiz bağlantılara sahip bir hırsız tarafından çalınması üzerine eve dönmek zorunda kalır. Gözünü karartıp eserin peşine düşen Lara Croft, dünyanın dört bir yanında unutulmuş mezarların dehlizlerinde gezineceği bir serüvene sürüklenir. Üstelik bu yolculuk sırasında gerçek benliğiyle yüzleşip nasıl bir kahraman olmak istediğine karar vermesi gerekecektir.

Netflix’in yepyeni animasyon dizisinin seslendirme kadrosunda Hayley Atwell (Lara Croft), Richard Armitage (Devereaux), Allen Maldonado (Zip) ve Earl Baylon (Tomb Raider video oyunlarındaki gibi yine Jonah karakterine sesiyle hayat verecek) yer alıyor.

Legendary Television tarafından hayata geçirilen “TOMB RAIDER: THE LEGEND OF LARA CROFT”un baş yapımcısı ve senaristi Tasha Huo (The Witcher: Blood Origin, Red Sonja). Diğer baş yapımcılar arasında dj2 Entertainment’ın Kurucusu ve CEO’su Dmitri M. Johnson (Sonic the Hedgehog, Life is Strange) ile Timothy I. Stevenson, şirketi Tractor Pants ile beraber Jacob Robinson (Skull Island), Crystal Dynamics adına Dallas Dickinson ile Noah Hughes ve Howard Bliss ile Jen Chambers yer alıyor. Dizinin imzasını taşıdığı animasyon stüdyosu ise bir diğer baş yapımcı olan Brad Graeber’ın şirketi Powerhouse Animation.

Orijinal Tomb Raider video oyunu 1996 yılında geliştiriciler Core Design ve Aspyr tarafından Sega Satrun’da piyasaya sürüldü ve 1997 yılına kadar 2,5 milyondan fazla sattı. 2024 yılı itibarıyla 20 Tomb Raider oyunu piyasaya sürüldü.

Kaynak