Disney, Simon de Waal’ın 2016’da yayınlanan aynı adlı kitabından uyarlanan Nemesis adlı Hollanda yapımı orijinal dizisinin tüm bölümlerini 16 Ekim’de ekranlara getirecek.

Dizi, kendi evinde bir tanığın öldürülmesinin ardından bir grup uluslararası suçlunun peşine düşen bir savcının adalet için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Willem Bosch‘un yaratıcısı olduğu 8 bölümlük dizinin başrollerinde Lies Visschedijk, Romana Vrede, Peter Blok, Jade Olieberg, Bram Suijker, Chris Peters ve Florian Regtien yer alıyor. Mustafa Duygulu da dizinin 3 bölümünde rol aldı.

Nemesis, Hollanda’da geçen, en üst yönetim kademelerinin dahil olduğu mali suçlar, vergi kaçakçılığını, izi sürülemeyen belgeler ve posta kutusu şirketlerinin karanlık dünyası üzerine bir komplo polisiye dizi. Lahey’deki savcı Sylvia van Maele (Visschedijk) ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde görevli dedektif Lars van Deurnen (Vrede), failleri ararken hem paranın hem işlenen cinayetlerin izini sürerler. Ama önleri, onları ne pahasına olursa olsun engellemeye çalışan acımasız bir seçkinler sınıfı tarafından kesilecektir. Özel hayatı ve iş hayatı iç içe geçmeye başladığında, Slyvia, çalışmasını engellemek için konulmuş kural ve uygulamaların bir amacı olduğunu anlar. Hayatta kalmak için, en çok güvendiği insanları karşısına almak anlamına gelse bile, sezgilerine güvenmeyi öğrenmek zorunda kalacaktır.

Willem Bosch ve Pieter Kuijpers (“Van God Los”, “The Spectacular”) dizinin yürütücü ve yönetici yapımcıları.

HOLLANDACA

Kaynak


Lies Visschedijk

Romana Vrede

Chris Peters

Florian Regtien

Jade Olieberg

Peter Blok

Bram Suijker