Netflix dizisi Boots 9 Ekim’de geliyor.
6 yorum abidin77 22 Eylül 2025 20:07

Miles Heizer (13 Reasons Why, Parenthood), 9 Ekim’de Netflix’te yayınlanacak olan Boots’da cepheye gidiyor. Eski ABD Deniz Piyadesi Greg Cope White’ın anı kitabı The Pink Marine’den esinlenen sekiz bölümlük dizi, yaratıcı ve ortak yürütücü yapımcı Andy Parker (Tales of the City, Imposters), yürütücü yapımcı Jennifer Cecil (One Tree Hill, Hostages) ve yönetici yapımcı Norman Lear tarafından hayata geçiriliyor.

Komedi drama türünde birer saatlik bölümlerden oluşan BOOTS, yetişkinliğe geçiş öykülerine alaycı, sıra dışı bir yorum getiriyor. Dizi, ABD Deniz Piyadelerinin zorlu ve öngörülemez dünyasında, orduda eşcinsel olmanın hâlâ yasa dışı olduğu 1990 yılında geçiyor ve cinsel kimliğini gizleyen, amaçsız Cameron Cope ile madalyalı bir deniz piyadesinin oğlu olan en iyi arkadaşı Ray McAffey’nin birbirinden çok farklı askerlerden oluşan acemi birliğine katılmasını konu alıyor. Bu askerler birlikte, acemi birliğinin hem mecazi hem de gerçek anlamda sıkça rastlanan mayınları arasında yollarını bulmaya çalışıyor, beklenmedik bağlar kuruyor ve sınırlarını zorlamak için tasarlanmış bir ortamda gerçek benliklerini keşfediyorlar. Arkadaşlık ve direnç temalarını keskin mizah ve yoğun bir duygusallıkla harmanlayan BOOTS, sizi dizginlemeye veya geride bırakmaya çalışan bir dünyada kendi yerinizi bulma yolculuğuna odaklanıyor.

Miles Heizer, Vera Farmiga’nın (When They See Us, Halston) canlandırdığı narsist annesi Barbara ile kaotik bir evde yaşayan Cameron Cope karakterine hayat veriyor. Barbara bir bukalemun gibi, eylemlerinin sonuçları nedeniyle sürekli kaçak hayatı yaşayan biri, ancak Cameron askere gittiğinde hayatı altüst oluyor.

Liam Oh, Cameron’ın en iyi arkadaşı ve aynı zamanda katı bir denizci babanın oğlu olan Ray McAffey karakterini canlandırıyor. Her zaman en iyi olmak zorunda olmanın baskısını taşır, ancak acemi birliği onun kendine olan inancını sarsınca, hayatının gidişatını yeniden değerlendirmek zorunda kalır.

Max Parker, seçkin bir Keşif Deniz Piyadesi olan Çavuş Sullivan’ı canlandırıyor. Çok sayıda gizli görevde gösterdiği cesaretle madalya alan Sullivan, kendi sırrını saklamakta zorlanıyor. Geçmişinin etkisinde kalan Sullivan, Cameron’da kendini görüyor ve onu, acemi birliği sonrası karşılaşacağı kişisel savaşa hazırlamaya çalışıyor.

Cedrick Cooper (Staff Sgt. McKinnon), Ana Ayora (Capt. Fajardo), Angus O’Brien (Hicks), Dominic Goodman (Nash), Kieron Moore (Slovacek), Nicholas Logan (Sgt. Howitt), Rico Paris (Santos), Blake Burt (John Bowman), Logan Gould (Mo Mason), Zach Roerig (Sgt. Knox), Johnathan Nieves (Eduardo Ochoa), Brandon Tyler Moore (Cody Bowman), Ivan Hoey Jr. (Benjy Cope), Anthony Marble (Harlan McAffey), Joy Osmanski (Ji-Yeong Setsuko), Brett Dalton (Sgt. Pitowski), Jack Kay (Joshua Jones) ve Troy Leigh-Anne Johnson (Alice) dizinin kadrosunda yer alan diğer oyuncular.

Norman Lear, Brent Miller (ACT III Productions aracılığıyla), Rachel Davidson, Scott Hornbacher ve aynı zamanda yönetmenlik de yapan Peter Hoar ile birlikte dizinin yönetici yapımcılığını üstlendi. Cecil ve Parker da yönetici yapımcılar.



yorumlar
Askerliğe alımın tanıtım reklamı gibi dizi neredeyse, ama iyi mi kötü mü anlamda tartışılır
Klasik “Yeni gelenleri eğitirken burunlarından da getirelim,” mantalitesi burada da var. “Ne bağırıyorsun,” tepkisi veresim geliyor bazı rütbelilere.
Komedi ya da drama dozu fazla değil, bu açıdan iyi. Oğlanın gay olmasını da kullanmadıkları söylenebilir, gündem maddesi sayılmaz. Birlikteki diğer önemli karakterlerin geçmişine de yer verecekler anlaşılan. Vera Farmiga’nın anne karakteri şimdilik az yer aldı, bir yandan onu da kullanırlar tabii.
Geriye bu kadar insanın dazlak haline alışması kaldı. Çok fazla XY kromozomu var, ona girmiyorum.
* Annenin giderken anlamaması, sonradan jetonunun düşmesi… Gülsem mi sövsem mi bilemedim, o ne saçma iş
* Bunun yaptığı dertsiz başına dert açmak bu arada, tabiri caizse adam olmak için başka yol mu kalmadı? Deniz piyadesi olmak için yanıp tutuştuğu da söylenemez sonuçta. Girdik bir alamete…
Üstüne bakarız.
bana hepi topu 1 ay geçirdiğim askerliğimden komik anılarımı hatırlattı. ortamı muhabbetleri gerçekçi buldum. karakterlerin hepsini sevdim umursayacağımız kadar gördüklerimizin de kendi hikayelerini güzel geliştirip bir iki kişiye sınırlamadılar hikayeyi. sonu da güzel bağlandıydı ki en sona gereksiz bir hamle koyup biraz can sıktılar. keşke o sahne olmadan bitirseydik. bence devamı gelecek ama gelmezse de buradan mini dizi olarak izlenebilir.
anlamadığım bir şey vardıysa bu dizide vera farmiga neden vardı. daha doğrusu neden yoktu. azıcık olan hikayesi oğlunun karakterine ışık tutsa da fazlasına hayır demezdim.
Pentagon, cidden ve üşenmeden, diziyi eleştirip ‘Woke Garbage’ falan dediği bir açıklama yapmış.
Sezonu yarıladım. Gittikçe daha iyi hale geliyor.
Minik bir ek olarak, benim ilgimi Cameron’dan ziyade Sullivan’ın hikayesi daha fazla çekiyor, ben zaten bu diziden esasında onunki gibi bir hikaye bekliyordum. Bunlar anlatmak istediklerini Cam’e değil de onun etrafındakilere serpiştirmişler sanırsın.
Az/kısa süreli olsa da diğer recruit kişilerin dışarıdaki hayatlarına girmeleri de hoş oluyor.
1×05 üzerine:
Başta parodi bir havası olduğu için acaba olmuştum, neyse ki o yolda ilerlemedi. Absürt bir tarafı vardı tabii ama o kısmı biraz da askerlikte aklını bir kenara bırakıp emir odaklı ilerlemek gerektiği olgusundan kaynaklıydı.ç Üstelik ve maalesef, gösterdiklerinin abartı olmadığını söyleyenlere denk geldim ve açıkçası öyle olduğuna inanmak insana hiç zor gelmiyor
Sezonun geneli itibarıyla Cameron’ın gay bir genç olarak askere katılmasının bir önem arz etmediğini söyleyebilirim. Araya kattıkları bazı parçalarla anca yer verdiler. Bununla birlikte, bence, Sullivan, Cameron da dahil olmak üzere ekipte daha fazla ilgi çekilen, daha iyi yazılan ve kullanılan bir karakter oldu. Bir nevi yan karakterin ana karakterden daha sevilmesi durumu. Sezonun genelinde etraftaki karakterlerin hayatına, yeri geldi mi flashback da katarak, yer verdiler ama, yine bence, en dişe dokunur kısmı Sullivan ile onun askeriye ile olan bağıydı.
Vera Fermiga’nın Boots’taki varlığı biraz da ismini koymaya benzemiş. Onun tanınırlığındaki biri için az bir malzeme vardı ortada. Umarım olası 2. sezonda biraz daha fazla kullanırlar.
Ve evet, umarım ve lütfen, 2. sezon onayı elbet gelir. Rahatsız edici bir açıklık yok, hatta soru işareti bırakarak gitmedikleri iyi olmuş; fakat son sahnede olanlara bakarsak bariz belli ki niyetleri var. Netflix de bayağı tanıtım yaptı mesela. Bakalım.
Irak’ın Kuveyt’i işgali Ağustos 1990’mış, dolayısıyla biz de oradayız. ABD’nin de olduğu koalisyon gücü Ocak-Şubat 1991 döneminde savaştayken bizim bu birliğe ne kadar iş düşer bilmiyorum ama boşuna göstermediler herhalde işgal haberini.
Umarım Sullivan’ı kullanmaya devam etmenin bir yolunu biliyorsunuzdur. Amen.