Genndy Tartakovsky, Cartoon Network Studios ve Prime Video ile birlikte Conan the Barbarian dizisini geliştiriyor; bu da animasyon dünyasının bu büyük isminin, Sony ile birkaç yıl süren çalışmalarının ardından, bu yılın başlarında Adult Swim’de yayınlanan Primal’ın yeni sezonuyla ardından Warner Bros. bünyesine tam anlamıyla geri döndüğünü gösteriyor.

Duyuru, Warner Bros. Animation, Cartoon Network Studios ve Hanna-Barbera Studios Europe’un Annecy Studio Focus etkinliğinde yapıldı. Annecy’de geleneksel olarak düzenlenen bu etkinlik, bu yıl stüdyoların başkanı Sam Register, Hanna-Barbera London başkanı Sarah Fell ve WBA’in mevcut dizilerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jay Bastian tarafından sunuldu.

Tartakovsky, Robert E. Howard’ın 1932’de yarattığı bu karakterin animasyon versiyonunu ilk olarak 2008 yılında önermişti. Çeşitli televizyon kanalları ve dijital yayın platformları projeye ilgi göstermişti, ancak artık proje Prime Video’da kesin bir yuvaya kavuştu. Proje henüz geliştirme aşamasına girdiğinden, diziden herhangi bir şey görebilmemiz için biraz zaman geçmesi gerekecek.

Yeni dizinin resmi özeti şöyle: “Korsan kraliçesi Bêlit’te aşkı bulan, savaşta sertleşmiş Conan, her şeyi yok etmekle tehdit eden karanlık bir büyünün elinden onu kurtarmak için tanrılara, kadere ve hatta ölüme bile meydan okur.”

Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde gösterilen önceden kaydedilmiş bir video mesajında Tartakovsky, “2008’den beri ‘Conan’ı hayata geçirmeye çalışıyorum, ancak dünya buna hazır değildi” dedi. “Ancak şimdi, Adult Swim’in Samurai Jack ve Primal dizilerinden sonra, bu projenin hayata geçmesi için en uygun zaman geldi” diye devam etti. “Kişisel bir bağım olduğu Robert E. Howard’ın kitaplarından çok ilham aldım. Şu ana kadar çok heyecanlıyım. Bu, ‘Star Wars: The Clone Wars’ dışında üzerinde çalıştığım tek fikri mülkiyet ve bence çok özel bir şey olacak.”

​​Tartakovsky, belki gelecek yıl bazı animasyon taslaklarını ve ondan sonraki yıl da bazı kaba animasyonları paylaşabileceğini şaka yollu ifade etti.

Tartakovsky, Conan the Barbarian’da yönetici ve yürütücü yapımcı olarak görev alacak. Ona diğer yönetici yapımcılar Darrick Bachman, Fred Malmberg ve Mark Wheeler eşlik edecek.

Tartakovsky’nin Cartoon Network’e geri dönüşü büyük bir olay; zira o, stüdyonun kuruluşunda öncü isimlerden biri olarak Dexter’s Lab ve Samurai Jack gibi ilk dizilerin geliştirilmesinde rol almıştı. Primal, yaratıcının son zamanlarda adını duyurduğu aksiyon-animasyon türündeki tek çalışmasıydı; son dönemde ise Fixed ve Hotel Transylvania 4: Transformania gibi Sony yapımı komedi filmlerine yönelmişti. Conan ile Genndy’nin yeniden sınırlarını zorlayabileceği düşünülürse, bu haber hayranlar için oldukça heyecan verici.


2024 yılında, Dexter’s Laboratory’nin yaratıcısı Genndy Tartakovsky, Annecy’deki sahnede Adult Swim’in başkanına bir dizi fikrini sundu.

Geçen yıl, Heist Safari adlı dizinin geliştirme aşamasında olduğunun haberi gelmişti; bugün ise dizinin onaylandığını ve adının Heist Brothers olarak değiştirildiğinin haberi geldi.

Heist Brothers’ın Tartakovsky’nin geçen yıl Annecy’de dizinin ilk bölümüne ait animatik görüntülerini kısaca gösterdiği sırada açıklanan detaylardan ne kadar farklı olacağı henüz belli değil. Bu görüntülerde, bir bankayı soymaya çalışan üç kurbağa kardeş, güvenlik düğmesine basamadan önce banka kasası müdürü olan bir fareyi kovalıyordu.

Her biri 15 dakika sürecek 10 bölümlük dizi şu anda Cartoon Network Studios tarafından üretiliyor.

Kaynak