Bilim Kurgunun Silahları
34 yorum unfortr 23 Eylül 2015 08:58
Bilim kurguyu neden sevdiğimize yönelik kendimizce birçok neden sıralayabiliriz. Bu nedenler içerisinde daha önce ’’Bilim Kurgunun Memeleri’’ adlı bir bildiriyle bol bol fotoğraf ve yorum paylaşarak fikirlerimizi o alanda belirtmiştik. Şimdi ise bu türün olmazsa olmaz öğelerinden olan silahlara değineceğiz. Birbirinden ilginç ve kendine has özellikleri ile hafızalarımızda yer eden ve bu türün kahramanlarının maceralarında en büyük yardımcıları olan bu silahları tanıtırken kısa bilgilerle dizilerden ayrıntılara da değineceğiz.
Stargate SG1
Dizinin geniş tanıtımına şuradan ulaşabilirsiniz.
– Ma’Tok
Goa’uld ordusu Jaffa’ların standart personel silahlarıdır. Baş kısımları badem şekline benzer ve mekanizmayı çalıştırmadan önce bu kısım açılır. Yakın mesafeden ateş edildiğinde öldürücü bir etkisi olan, uzak mesafe atışlarında ise düşmanında şiddetli ağrılara neden olan yaralara sebebiyet verir. Duvar ve ağaç gibi sert nesnelere de yıkıcı bir etkisi var.
Plazma silah kategorisinde olan bu metal alaşımlı sopanın güç kaynağı , Stargate evreninde naquadria’dan sonra en güçlü ikinci element olan naquadah’ın rafine edilmiş sıvı halidir. Bu element içeriğine sonradan eklendiği herşeyi daha güçlü kılar. Bir bombanın yıkıcı etkisini normalinden 100 katı fazlasına kadar çıkarabilir. Eşsiz özellikleri ile bu evrendeki tüm gelişmiş teknolojilerin temelini oluşturur.
– Zak’Nik’Tel
Yine bir Goa’uld teknolojisi ürünü olan bu silah, Ma’tok’un aksine daha farklı ve daha zayıf bir enerji şekli kullanır. Daha az yıkıcıdır ama yine de ölümcüldür.
Yılan şeklinde olup ateşlendiğinde mavi elektrik enerjisi şeklinde bir güç çıkarır. Goa’uldlar silahı bir kere ateşlemekten zevk aldıkları için silahı da buna göre dizayn etmişlerdir. İlk atışta büyük acı vererek düşmanı etkisiz hale getirir. İkinci ateş ise çoğunu öldürür. Üçüncü ve son atışta ise düşman parçalarına ayrılıp yok olur. 3. sezon ile birlikte yapımcılar, silahın yok etme özelliğini kullanmaktan vazgeçerler.
Biz silaha Jack O’Neil’ın verdiği kısa isimle ’Zat Gun’ diyoruz.
Stargate Atlantis
Stargate Atlantis’e gezegeni olan Sateda (PR3-534)’den gelen gözüpek savaşçı Ronon Dex, Pegasus Galaksisi‘ne hakim bir ırk olan Wraith’lerin gezegenlerine olan saldırılarından sağ olarak kurtulmuştur. Sateda 20. yüzyılın sonlarına gelindiğinde teknoloji seviyeleri neredeyse Dünya ile aynı konumda iken Wraith’lerin gezegenlerini itlaf etmesiyle şimdi harabe konumda ve tamamen terk edilmiştir. Ronon ise bu yıkımdan sonra Wraith’lerden nefret etmekte ve onlarla olan savaşında dövüş sanatındaki yeteneği kadar silahı da bir o kadar yardımcı olmaktadır.
Kabzasında sarılı olan nesne ilk görünüşte ipe benzeyip aslında avladığı Wraith’lerin saçlarından dokumadır. Silahın arka bölümünde yanan turuncu ışık ise silahın güç hücresini gösterir. Sersemletici, öldürücü ve düşmanını yakmak olmak üzere üç ayrı ayarı vardır. Nişan aldığı yerde 25 cm’lik delik açan bu alet, görüntüsüyle de oldukça yakışıklıdır.
Teal’c: Ben bu silaha sahip olmak için neler vermezdim.
Logan’s Run
Dünya’yı kasıp kavuran nükleer savaşın üzerinden 200 yıl geçmiştir. İnsanlar 2319 yılına gelindiğinde kubbeli bir şehirde dışarıdan tamamen izole bir konumda keyiflerince yaşamaktadırlar. Sınırsız bir şekilde her türlü istekleri yerine getirilir. Tüm yaşayanlar gençtir. Bu şehirde hiç kimsenin 30 yaşından sonra yaşamasına izin verilmez. 30. yaş gününde büyük kalabalıklar önünde Carousel adı verilen bir tören ile uykuya dalmak zorundasınız. Yenilenmek ve başka bir bedende doğmak için yapılan bu uygulamada bazı şüpheler oluşur. 30 yaşına gelip de bu törene katılmak istemeyenler kaçak konumuna düşer. Onları da yakalamak ’Sandman’ polislerine düşer.
The D.S Pistol (DS: Deep Sleep)
Sandman’lerin kullandığı lazer tipi uzun, ince ve siyah tabancanın en ilginç özelliği tetiğe basıldığı anda bir mavi ışık yayarak düşmanını derin bir uykuya daldırmasıdır. Silahın namlu kısmının arka tarafında bulunan mekanizmayı saat yönüne çevirdiğinizde silahında ateşleme özelliğini değiştirebilirsiniz. Normal bir tabanca işlevinin yanında yangın da çıkartabiliyor. İlginçliği ise blaster tipi silahlar arasında namlu dışına yeşil ateş püskürten tek örnek olmasıdır.
Not: Blaster silahları ilk olarak Star Wars karakteri Han Solo kullandı. 2. Dünya Savaşı’nda Britanya Kuvvetleri tarafından Sterling Machine marka makinalı tüfeklerin üzerinde yapılan değişikler ile son halini aldı.
Battlestar Galactica
Dizinin geniş tanıtımına şuradan ulaşabilirsiniz.
Colonial Handgun (Revolver)
Bu standart bir koloni silahıdır. Yapımcı Ronald D. Moore’un yorumlarında bahsettiği üzere bu silah, 1982 yapımı kült bilim kurgu filmi Blade Runner’da kullanılanların birebir kopyasıdır. Mini dizi versiyonu, ilk sezon versiyonu ve 2. sezondan sonra kullanılanı ile birlikte 3 farklı tipi vardır. İki namlusu olan silahın, alttaki namlusu patlayıcı başlığı taşır.
Koloni kurtarma timinin ana saldırı silahıdır. Gerçek hayatta Belçikalı Herstal tarafından dizayn edilen bu yarı otomatik silah, kurşun geçirmez yeleklere etkili olabilmesi için tasarlanmıştır.
FN P90, Vancouver’da ortak stüdyoda çekilmenin bir neticesi olarak, Stargate Sg1 ve Stargate Atlantis’ten dizinin setine taşınmıştır. Stargate hayranlarının hatırlayacağı üzere birçok macerada ve özellikle Replica’lar ile olan savaşta bol bol sahne aldılar.
1978 yılında yayınlanan orijinal seride kolonilerin kullandığı blaster tipi silahtır.
Dune
İmparatorluğun en çorak topraklarından olan Arrakis gezegeni buna karşın evrenin en değerli gezegenidir. Çünkü burası tüm evrende baharatın bulunduğu tek yerdir. Ama bu baharat sizin bildiğiniz baharata benzemez. Evrenin bu en değerli hazinesine sahip olan, her şeye hakim olur. Bu savaş ve saray entrikalarına bulandığımız muhteşem bilim kurgunun geniş tanıtımına şuradan ulaşabilirsiniz.
Sardokar Tüfeği
Bizi ilgilendiren kısma gelince, imparatorluğun askerleri olan Sardokar’lar tüm evrende nam salmış ve acımasız yöntemleriyle herkes onlardan korkmaktadır. Son derece çetin bir eğitim sürecinden geçirilen bu askerlerden sağ kalanlar imparatorun otoritesini korumak için görevlerine başlarlar. Onların kullandıkları tüfek, oldukça etkili bir ölüm makinesi ve 5 adet namludan oluşuyor.
V (Visitors)
Ziyaretçiler demek, 80’lerin sonunda 90’ların başında çocuk olmak demektir. Trt yıllarından gece olunca battaniye ve yorganın altına geçip çadır pozisyonunda izlediğimiz bu dizide, evrenin bir diğer ucundan gelen ziyaretçilere kapılarımızı titreyerek açtık.
Elbette lazer silahları ile donanımlı gök savaşçılarını unutmadık. Gezegenleri, Dünya’ya 8.7 ışık yılı uzaklıktaki, bizim Sirius dediğimiz çift takım yıldızın dördüncü gezegenidir. Yüksek ısı kaynağı ile mavi bir enerji çıkaran bu silahın gazabına uğrayan her insanın bir yerleri kavrulmuştur.
Buck Rogers in the 25th Century
İlk romanı 1928 yılında yayınlanan, televizyona uyarlanması 1979 yılını bulan ve ülkemizde de Trt’nin siyah beyaz olduğu yıllarda yayınlanan Buck Rogers 25. Yüzyılda’yı elbette unutmamız mümkün değil. Özellikle Android robot Twiki’nin ’’Bili bili bili’’ diye çıkardığı sesler o yıllar dillere pelesenk olmuştu.
Nasa 1987 yılına gelindiğinde, araştırma amaçlı derin uzay sondaları başlatmıştır. İçinde astronot Buck Rogers’ın bulunduğu tek kişilik keşif aracı yola çıkar. Fakat her şey planlandığı gibi gitmez ve uzay mekiği beklenmedik şekilde yörüngeden çıkar. İçindeki Buck Rogers donarak bir nevi kış uykusu durumuna geçer. Gözünü açtığında yıl 2491’dir. Dünya büyük bir nükleer felaketten çıkmış ve insanoğlu radyasyondan dolayı toprağı işleyemez durumdadır. Dolayısıyla yiyecek sıkıntısı içerisindeki Dünya, diğer gezegenler ile ticaret yapmak zorundadır. Ama korsanlarla da başı derttedir. Taze kan olarak gelen Rogers mücadeleci ve savaşçı kişiliğiyle sorunların çözümünde önemli rol oynar.
Burada Buck Rogers’ın silahının roman serilerinde kullanılan ve tasarımını daha çok beğendiğim soldaki versiyonunu da paylaşıyorum.
Babylon 5
Dizinin geniş tanıtım ve yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Dünya kuvvetlerine ait olan bu küçük, zarif ama oldukça etkili silah, özellikle yakın mesafeden isabet ettiği canlıda iç organ yanıklarına sebebiyet verip ölüme neden olabiliyor. Eğer kullanıcı silahın deşarj güç ayarlarını düşürür ise daha hafif yaralanmalarla saldırgan yine etkisiz ama canlı olarak ele geçirilebilir.
The Middleman
Wendy’nin çalıştığı laboratuvarda işlerin ters gittiği bir gün yapılan deneyde ortalık karışır. Yoğun bir sis ve dumanın içinden başka bir dünyadan gelen kötü bir yaratık belirir. Korkusuz Wendy yerde bulduğu meyve bıçağıyla bu yaratıkla mücadeleye girer. Tam bu esnada elinde ilginç silahları olan ’The Middleman’ adında bir adam da çıkagelir. Wendy’nin cesaretine hayran kalan bu kahramanımızın, kötülerle savaşında bir iş arkadaşına ihtiyacı vardır. İkilinin ortaklıkları da bu andan itibaren başlar. ABC Family’nin 13 bölüm süren bu komedi-bilim kurgu türündeki dizisinin biraz da silahlarını tanıyalım.
Sadece ilk bölümde karşımıza çıkan bu kabaca silahın aslında açılır kapanır bir özelliği var. Silindir biçimindeyken, arka kısımda yer alan mekanizmaya bastığınız zaman namlu ve kabzası ortaya çıkıyor.
Bu içinde yeşil bir kimyasal bulunan şırıngaya benzeyen silah da düşmanı hemen bayıltma özelliğine sahip.
Andromeda
Şimdi tarihlerimizi çok uzaklara alıyoruz. Yıl 11942, Tern-Vedra takım yıldızı sistemi içerisinde Commonwealth (bir nevi İngiliz milletler topluluğu) adı altında anayasal bir monarşi hüküm sürmektedir. Binlerce tür ve aynı zamanda insanoğlu bu sistemler topluluğunun bir parçasıdır. Commonwealth yayılmacı anlayışı içerisinde Samanyolu, Andromeda ve Triangulum galaksilerinde mutlak hüküm sürmektedir.
Bu silah Commonwealth subaylarının ana saldırı ve savunma silahıdır. Kapalı haliyle 25 cm uzunluğunda bir lazer tabancasına dönen, açıldığında 2 metre uzunluğuna erişen çok işlevli bir mızrağa dönüşür. Bu haliyle dövüş sporlarında oldukça iş göreceği gibi, üç koldan çıkardığı kırmızı renkteki elektrik akımı ile düşmanı şok etme özelliğini de kazanır. Kapalı halinde ayarlarını değiştirerek bir el bombasına da dönüştürebiliriz. Son olarak karanlıkta subayların yollarını bulmalarını sağlayan bir aydınlatma cihazına da dönüştüğünü ekleyelim.
Andomeda gemisinin yönetimini ele geçirmek isteyen Nietzsche’lilerin paralı suikastçisi olarak ortaya çıkan Tyr’ın silahı elektro manyetik bobinler aracılığı ile süper sonik hızda mermiler gönderiyor. Eğer düşmanınız bir labirentin içerinde ise isabet etmesi için silahın görüş alanında olmasına gerek yok. Silahı ateşlediğinizde mermi istediğiniz hedefi manevralar yaparak bulacaktır.
Continuum
Dizinin geniş tanıtım ve yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Yıllardan 2077, güvenlik subayı Keira’nın silahından bahsetmezsek olmaz. Bonus özellik olarak hedefi doğru isabet ettirebilme özelliği sağlayan bir ekranı var. En havalı özelliği ise kolay taşıma amacı güden dikdörtgen bir şekil ile katlanıp kompakt bir şekilde açılabilmesidir. Sahibi dışında silahı bir başkası kullanırsa geri tepme özelliğini de bulunduruyor.
Warehouse 13
Burası Kuzey Amerika K-39 3-Z bölgesi, bu deponun sorumlusu olan Artie’nin deyimiyle burayı Amerika’nın mahzeni olarak düşünebilirsiniz. Yeni görevlerinde iki gizli ajan Pete ve Myka, ilginç ve doğaüstü nesneleri toplamak ve bunları depoda korumakla görevlendirilir.
– Dizinin bu listeye silahlarının güzelliği kontenjanından girdiğini belirtelim.
Tesla
Anlatılana göre mermiye alternatif olarak ünlü mucit Nikola Tesla tarafından tasarlanan ve Steampunk rüzgarlarını buram buram içimize çektiğimiz bu silahlardan üstteki model bir çeşit bayıltma teknolojisine sahiptir. Ayrıca kısa dönemli olarak hafızayı da siliyor. Hemen sol taraftaki daha küçük modeli de yeşil renkte bir elektrik akımı yayarak düşmanını aynı şekilde şoklama özelliğini barındırıyor.
Space: 1999
Meta adında bir gezegen keşfedilmiştir. Buradan bazı sinyaller alınmaktadır ve gezegende canlı yaşam formları olduğu düşünülmektedir. Gezegene komutalığını John Koening’in yaptığı, astronotlardan oluşan bir araştırma sondası gönderilmesine karar verilir. Bu ekibin üyeleri tam da bu sırada, ay yüzeyinde bulunan nükleer atık istasyonunda bir dizi felakete maruz kalırlar. Görevlerini yerine getiremeyecek kadar hastalanan astronotların rahatsızlıklarının kaynağı çözülememektedir. Devam eden daha büyük patlamalar sonucunda Ay, Dünya’nın yörüngesinden uzaklaşır ve üzerindeki 300’e yakın mürettabatın tüm bağlantıları kesilir. Uzayın derinliklerine doğru uzaklaşan mürettabatın geri dönme gibi bir şansları yoktur. Tek çıkar noktaları yeni gezegenler ve yeni uygarlıklar keşfederek bu çıktıkları macerada hayata tutunmak olacaktır.
Stun Gun
İngiliz itv kanalında 1977-1979 yıllarında 2 sezondan toplam 48 bölüm yayınlanan dizi, ülkemizde de TRT’nin siyaz beyaz yayın yaptığı yıllarda evlerimize konuk oldu.
Tasarımı beğendiğim bu lazer tabancasının ayar anahtarı kısmı ile hem sersemletici hemde öldürücü etkisi vardır. 1999 yapımı Showtime dizisi Total Recall 2070 dizisinde polislerin kullandığı silahlar bu modelden aşırılmıştır.
Farscape
Hayatınızın dönüm noktasına geldiğinizi hissettiğiniz o anlar öncesinde kendinizi nasıl hissederdiniz?
İşte o gün Kumandan John Crichton büyük bir deneye hazırlanmaktadır. O zamana kadar hiç denenmemiş bir hızla atmosferin yer çekim kuvvetini hız arttırıcı olarak kullanacağı bu tehlikeli denemede, kendi dizaynı olan olan Farscape 1 gemisine pilotluk yapacaktır. Deney başarılı olması halinde yıldızlar arası yolculukta önemli bir aşama kaydedilecektir. Fakat deney sırasında birtakım terslikler olur ve John Crichton gemisiyle beraber açılan bir solucan deliğiyle kendisini evrenin çok farklı bir yerinde Moya adlı gemide bulur.
Mahkum nakli için kullanılan Moya’da isyan çıkmış, içinde birbirinden enterasan çizgi film karakterlerini andıran formda esirler gemiyi ele geçirmişlerdir. Peşlerinde onları kovalayan sert ve acımasız galaktik bir düzen örgütü olan Peacekeeper’lar vardır. John Crichton’a, esir düşmüş Peacekeeper subayı Aeryn Sun ve kaçak mahkumların içinde bulunduğu ekip ile sıkı bir maceranın startını vermiş oluyoruz.
Diziyi kısaca tanıttıktan sonra Peacekeeper subaylarının silahına geçelim. Bu darbeli güce sahip silah sarı veya kırmızı renkte enerji çıkarıyor. Bu soğukkanlı askeri gücün oldukça işini görecek kadar öldürücü bir silah, bir de bunun mini modeli var.
Luxan’ların ağır ama dayanıklı malzemeden yapılmış yaklaşık 1 metre boyundaki silahlarıdır. Silahın namlu kısmında kılıç şeklinde oldukça keskin iki başlık vardır. Bir nevi süngülü tüfek diyebiliriz.
Firefly
Yayınlandığı 14 bölümün ardından iptaliyle hayranlarını derin yasa boğan ve acısı kalplerimizde hala taze duran bu western-bilim kurgusu dizimizin tanıtımına şuradan ulaşabilirsiniz.
Mal Gun – Macolm’s Pistol
Kaptan Malcolm’un bu silahı antika rüzgarlarını arkasına almış, tam müzelik duruyor.
O bir servet değerinde, modern lazer teknolojisi öncüsü Lassiter’ı unutmamız mümkün değildi.
– Vera
Jayne Cobb’un bu tam otamatik tüfeği zırh delici özelliğe sahip, kendisinin en favorisidir.
Blake’s 7
İngiliz BBC kanalında 1974 yılında başlayıp 4 sezon süren, TRT’de 1985 yılında yalnızca 13 bölümü yayınlanan oldukça depresif atmosfere sahip bir bilim kurgudur. İlk dakikalardan başlamak üzere dizide karakter kıyımı başlar ve ardı arkası kesilmez. Yalnız ilerleyen bölümlerde değişen atmosferle farklı mecraalarda yüzmeye başlar.
23. yüzyılda geçen hikayede Terran Federasyonu, gezegenleri boyunduruğu altına alıp kolonileştirmiştir. Baskıcı ve otoriter rejim uygulayan federasyon, insanların beyinlerini yıkayarak ve ilaçlarla pasifize ederek kontrol altında tutmaktadır. Burada küçük bir isyancı gruba önderlik eden siyasi muhalif Blake ve ekibinin mücadelesine ortak oluyoruz.
Geldik bu listenin kendi açımdan bir numarasına. Güler misin, ağlar mısın tadında bir durum var. Görüntüsünün komik, kullanımının enteresan olmasından dolayı beni her zaman eğlendirmiştir. 2. sezon 3. bölümü izlemenizi tavsiye ediyorum. Çeşitli güç seviyeleri var bu silahın; daha üst modeli ile tanrı rolüne bürünülebiliniyor.
Star Trek: The Orginal Series
Orijinal seriden biraz örnek verelim, diğer serilere de girersek kaybolup çıkamayız.
Laser pistol
Orijinal serinin pilot bölümünde sahne alan bu silahlar, efsane diziyle özdeşleşen phaser tabancalardan da önce kullanılmıştır. 18 yıl önce kaybolan bir uzay gemisinden sinyal aldıklarını düşünen Kaptan Pike önderliğindeki ekip, sinyalin geldiği gezegene vardıklarında kaybolan mürettabatı karşılarında görürler. Yalnız bu bir yanılsamadır. Talosian’lılar onları tuzağa düşürmüş ve üzerlerinde deney yapmaya başlamışlardır. İşte bu macerada karşımıza çıkan lazer tabancalarının namlu kısmındaki mekanizmayı çevirdiğinizde silah biraz daha uzayıp emniyetini de böylelikle açmış oluyoruz.
Phaser
Bu işin fanatikleri tarafından her zaman en iyi bilim kurgu silahları listesinde kendine her daim yer bulan Phaser’lar, kendinden sonra gelen bu türde gerek dizi, gerekse filmde kullanılan bir çok lazer tabancasının tasarımında ilham kaynağı olmuştur.
Phaser’ların düşmana çeşitli hasarlar verebilmek için bir ayar döngüsü var. Mesela düşmanı canlı yakalamak istiyorsak Phaser’lardaki ayar döngüsünü en alt seviyeye almamız gerekiyor. Bu da sersemletmeye yarıyor. Ölümcül bir silah olduğu gibi bir koridor duvarını kesmek için de işlevsel olarak işimize yarayabiliyor.
Phaser Rifle
Phaser tüfek ilk olarak orijinal serinin 3. bölümünde karşımıza çıktı. Kuvvetli lazer etkisi ile koca bir kayayı dahi yerinden oynatabilip devirdiğine şahit olduk. 2013 yılında yapılan müzayede de 231.000 dolara kendine alıcı buldu. Bu Star Trek eşyaları arasında kaptan koltuğuna ödenen 304.750 dolarlık fiyatın ardından ikinci sırayı aldı. Serinin diğer devam dizilerinde gelişerek yerini Type 3 versiyonuna bıraktı.
İlk defa 23. bölümde NGC 321 yıldız kümesi içindeki Eminian birliğinin yönetim merkezi gezegeni olan Eminian 7’ye yapılan barışçıl amaçlı bir ziyerette bu silahla tanıştık. Değişen versiyonlarıyla bu evrende üç farklı yüzyılda kullanıldı ve Star Trek Tng ile yerini soldaki modele bıraktı.
Sizlerde yorumlarınızla beğendiğiniz modelleri paylaşabilirsiniz.
yorumlar
Çok güzel yazı olmuş Agents of SHIELD’da da güzel silahlar var.
Icers (Dondurucular)
Destroyer Armor Prototype Gun
Ne güzel bir yazı olmuş. Ellerine sağlık @unfortr
Unforttan yine unforta yakışır bir yazı omuş Çok teşşekkürler
harika bir çalışma teşekkürler bana önerebileceğiniz şu an devam etmekte olan bilim kurgu dizisi varmı…
bu arada herkese iyi bayramlar
Benim için silahların en faydalısı ve en güzeli! Her işe yarar! Sonik tornavida!
Elin sağlık @unfortr. Çoğu bilmediğim bilim kurgu dizilerini gördüm, faydalı ve eğlenceli bir yazı olmuş
Beğeniler için teşekkürler.
The Flash’cılardan ses çıkmadı ama bunlar da bu listede olmayı hakediyor.
Konu dışı ama şunu paylaşmazsam çatlarım
The Flash ispiyonu:
<3<3<3
@donjuan: 12 Monkeys eğer izlemediyseniz bir bakın diyebilirim.
@necdetcem: İşte bende ispiyon yerim korkusuyla The Flash’daki silahları inceleyip listeye ekleyememiştim. Eminim daha çok vardır.
İyi etmişsin bende o yüzden ispiyon içine aldım. Çünkü tek silahın fotoğrafı yok baktığım kadarıyla ama senin paylaştığın resmi zaten herkes gördü sorun olmaz. Benim paylaştığımı görmeyen olabilir diye düşündüm.
Vardır. Doctor Who’yu ele alsak oo sürüsüyle çıkar. Aklıma gelmedi şimdi sonik dışında.
@necdetcem: Ben zaten bu yazıyı aklıma geldikçe bol bol fotoğraflıyacağım. Özellikle bu sene yeniden bir Star Trek maratonu yapma hazırlığı içindeyim, orda ne kadar cevher varsa buraya ekleyeceğim.
@unfortr: Çok güzel olur o zaman iyi düşünmüşsün. Güncel bir yazı olmuş olur.
unfortr sonundaki r yi yazarken bazen atlıyorum.Kusura bakma.
9.bölümden sonrası için ispiyon
@gomen: Yok canım ne kusuru, dkamoy da bazen sonunu trt yapıyor
Çok güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık @unfortr.
Nasıl iştahla okudum bu yazıyı tahmin edebilirsin unfortr. Hakkaten leziz olmuş valla ellerine sağlık. Üstelik de onca izlediğim bilim kurguda silahlar en son ilgimi çeken şeyler olmasına rağmen.
Ben sonik tornavidanın bir silah olduğunu kabul etmiyorum. Hatta Doctor Who izlerken sürekli “Yahu sürekli kaçarak veya konuşarak sorun çözen bu kadar kahraman bir karakteri (ve yardımcılarını) bunca sezon nasıl sunabiliyorlar?” diye düşünüp durur, takdir ederim Sonik tornavida daha çok maymuncuk gibi bişi aslında bence. Hani evet savunma amaçlı kullanılıyor ama o mantıkla evde kullandığımız çekice de (merhaba, Lester) bir silah diyebiliriz.
Yukarıdaki yazıdaki değil ama yorumlardaki 5th Element silahı benim de favorilerim arasındadır bu arada. Ay bak şimdi düşününce yine gülme geldi. :)))
Ha bi de Star Trek demişken geçenlerde denk geldiğim ve 22dakika’ya taşımaya niyetlenip üşenme+zamansızlık ile vazgeçtiğim şu makaleyi de buraya kondurayım madem.
@dkamoy: Afiyet olsun Beğenmene çok sevindim.
Sonik tornavida konusunda bende aynı şeyleri düşündüğüm için eklememiştim.
Birde bunun ben bir ara ırk çeşitlemeleri üzerine olanını da yapmayı düşünüyorum.
Ben sonik tornavidayı esprisine söylemiştim zaten.
Stargate Atlantis’den Wraithlerın silahını ekleyelim. Sersemletici ışınlara sahip ve direk felç etme gibi bir özelliği var. Avlarını yiyebilmek için canlı yakalamak zorundalar ve bu yüzden silahlarının öldürücü etkisi yok.
çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık;)
doctor who’da jack harkness’ıb sonik silahı vardı. fotoğrafını bulamadım ama birinci sezonda videodaki sahnede kullanmışlardı.
buldum :roll:
@towanda: Resim çıkmamış ama sanırım buydu değilmi?
supernatural de colt var dı ..
Bu arada yukarıda Farscape’te “Pulse Pistol” diye geçen silahla ilgili ufak bir ekleme:
Crighton’ın ikide birde tutukluk yapan silahı bir pulse pistol’dı ve özel adı vardı: Winona
İsmini Winona Ryder‘dan almış oluşu ile benim için eğlenceli.
@dkamoy: Bak ben o detayı atlamışım.
@sinyor semi: Güzel parçaymış Gerçi ben diziyi bilim kurgu sınıfından saymıyorum ama hatırınız kırılmasın
Farscape’da Tavlek’lerin kullandıkları Gauntlet‘i de ekleyeyim buraya.
Star Trek TOS
Vianların silahınıda yeri gelmişken koyalım. Silahın tetikleyici mekanizması yok, sadece akli komutlarla aktive ediliyor.
Yalnız şunlar gibi zamanından kat kat ötede iyi tasarlanmış yaratıkları şu anda bi sürü sözümona bilim kurgu dizisinde bile göremiyoruz ya yanarım ona yanarım.
çünkü artık her türün iyisinde kötüsünde güzellik, yakışıklılık, görüntü ön planda. seksi olsun bizim olsun. bu tarz yaratıkları bundan sonra göremeyecek olmamıza şaşırmıyorum o yüzden.
Orası da doğru ama şu dizide o dediğin şeylerin hepsinden fazlası var. Kirk’un kızlarının, Bond kızlarından aşağı kalır hiçbir yanı yok diyim ne demek istediğimi anla. Zaten dizinin temalarından biri seksizim.
80 bölüm Star Trek Tos, 22 bölüm animasyon serisi ve 4 filmin ardından The Next Generation’a ulaşabildim sonunda, eh 2017’ye bir şey kalmadı. Vaktinden önce yetişeceğim bu gidişle.
Neyse efendim Ferengilerin kamçılarına geldi sıra, kovboylarınkinden daha havalı pek tabii, enerji fışkırtıyorlar hey maşallah