Jules Verne’in Seksen Günde Devriâlem romanı bir kez daha dizi oldu.
Ashley Pharoah (Life on Mars, Ashes to Ashes) ve Caleb Ranson’ın (Child of Mine, Heartless) uyarladığı dizinin 8 bölümlük sezonunu Steve Barron, Brian Kelly ve Charles Beeson yönetti. Yapımını Slim Film + Television ve Federation Entertainment üstlendi. Diziyi France Télévisions (Fransa), ZDF (Almanya), RAI (İtalya), BBC (İngiltere), PBS (ABD), Seven West Media (Avustralya) ve RTS (İsviçre) yayınlayacak.
İngiliz centilmen Phileas Fogg’in uşağı Jean Passepartout’la ve haber yazmak için onlarla seyahat eden gazeteci Abigail Fix’le birlikte dünyayı 80 günde turlamasını ve bu sırada yaşadıkları maceraları konu alan dizinin başrollerini David Tennant (Des, Good Omens), Ibrahim Koma (OSS 117, Wùlu) ve Leonie Benesch (The Crown, Babylon Berlin) üstlendi.
Dünya prömiyerini 8-13 Ekim tarihleri arasında Cannes’da 4. kez düzenlenecek Canneseries’de yapmaya hazırlanan Around the World in 80 Days’in yarışma dışı kısımda yayınlanacağı açıklandı.
yorumlar
Keşke denizler altında yirmi bin fersah da uyarlansa
@zeldamavi O zaman dans, dermişim. Orijin hikayesi olacağı için roman sayılmaz gerçi ^.^
@aytackara olur olur buna da varım
Trailer
PBS’e gelişi 2 Ocak.
Official Preview
İlk 2 bölümü izledim. Yayın çifter bölüm halinde devam edecekmiş gibi duruyor.
Romanı çocukken okuduğum için az buçuk hatırlıyorum ama severim. Tennant da sağ olsun, şimdilik fena açmadı. Hiç değilse 2 sezona yayacaklarını düşünürsek hikayenin geçtiği dönemi ve yolculuk kısmını biraz “kendi kafasına göre” de işleyecek gibi duruyor şimdilik.
Neyse bakalım.
@aytackara Ya, benim okumamın üzerinden neredeyse yarım asır geçmiş olacağından hiç hatırlamıyorum da
@aytackara Çook teşekkür ederim.
1×03’ü izlerken bir ara “Jules Verne bunu izlese ne düşünürdü acaba?” diye geçti aklımdan. Ama bölümün sonlarına doğru toparladı ve hoşuma giden şeyler oldu.
1×04 öncekilerle benzer ayarındaydı sanki. Romanın/dizinin en nihayetinde nereye varacağı malum olmasa “Kanki sen vazgeç bu işten,” derdim. Öyle bir şansızlık/beceriksizlik/her şeye burnunu sokmak sanırsın.
Ayrıca kapanışta sezonun tamamını BBC iPlayer’a eklediklerinden bahsettiler. Yakında düşüverir falan da.
Bitirdim ilk sezonu. Eğlencelik bir işti, güzel zaman geçirtti. 2. sezonda varım.
@aytackara Ben de sık sık Jules Verne ne düşünürdü diye düşündüm.
S01E01
15 dk. kadar şans verdim ve sıkıntıdan patladım.
Benlik bir iş olmamış kesinlikle.

Birbirimize alıştık sanırım, rahat ilerledi. Jules Verne’e rahmet okutmaya devam etmelerini geçersek konuyu da dişe dokunur ilerlettiler sayılır.
Sezonun kalan 2 bölümünde de böyle gitseler fena olmaz. Onları da elbet izlerim bir ara.
Kitabı toplayıp tamamladılar, ben bir noktasında duracaklar ve kalanı 2. sezonda gelecek diye düşünmüştüm. 80 Günde Devr-i Alem temasını ve ana karakterleri alıp iç kısmını kendileri yazdılar. Ana kadrosu iyi iş çıkardı, onları tebrik edebilirim.
Kitabı ya da Verne’i sevenlere denemesi için hala tavsiyedir. 15 dakika izleyip kapatmayın tabii, bari hayrına bölüm bitirin.
* 2. sezon:
15 dakika izleyip kapatmayın tabii, bari hayrına bölüm bitirin.
evime kamera mı yerleştirdin doğruyu söyle.

aa onu okumamıştım
kahvaltı yaparken açıp kahvaltı bitince kapatmıştım bir ara, ama tekrar başına oturacağım.