Kıyafetini Hiç Değiştirmeyen 10 TV Karakteri (ve Nedeni)
5 yorum hemreeroglu 02 Haziran 2014 09:12
Gizli bir kuruluşun saklı üyeleri gibiler: Sonsuz Kıyafetlerin Birliği. Bu 10 TV karakteri, her yıl aynı kıyafetleri giyerek sanal hayatlarında gezintiye çıkıyorlar ve biz sıklıkla bunu fark etmiyoruz. Öyle, sadece kendine özgü bir görünüşten bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz tam olarak küçük farklılıklarla her hafta tam olarak aynı kıyafeti giymek. Karşınızda EW’nun güncel dizilerden hazırladığı en iyi 10 örnek listesi. Aynı zamanda her karakter için görünüşünün neden değişmediğine dair biraz da araştırma yapılmış – nedenler de oldukça açıklayıcı. Hadi başlayalım.
Ichabod Crane (Sleepy Hollow)200 yıllık uykusundan uyandı ama koloniler döneminden kalan kıyafetleri hala oldukça uyumlu. Ancak hayranlar daha şimdiden Ichabod’un, hiç 21. yüzyıla – hatta belki 19. yüzyıla – daha yakın bir şey giyip giymeyeceğini soruyor. Ichabod donatlardan ve saç kurutucularından etkilenmiş durumda, bunların yanına neden bir de rahat Lucky Brand kot pantolunu gelmesin? Yapımcı Alex Kurtzman, Ichobad’ın izleyicilere farklı bir zamandan olduğunu hatırlatmak için kıyafetini kesinlikle koruyacağını söylüyor. “Onun güvenli battaniyesi.” diyor Kurtzman. “Bizim dünyamızda asla rahat hissedemez. Rahat hissettiği an dizi biter.”
Gerçekçilik Puanı: 5 üzerinden 2
Patrick Jane (The Mentalist)Seri katil Red John’un en şeytani eylemi ne? Patrick Jane’i asla bir tişört giyemeyeceğine ikna etmek. Yaratıcı Bruno Heller bir keresinde, Jane’in karısının ve kızının ölümünden çok fazla etkilendiğini ve o ana sıkışıp kalarak, medyum-şarlatan günlerindeki aynı takım elbiseyi giymeye devam ettiğini söylemişti (aslında iki tane birbirine benzer var; ikisi de mavinin tonlarında, Simon Baker’ın gözlerini ortaya çıkarıyor). Takımlar aynı zamanda içlerine bir şeyler sakladıkları küçük cepleri olan bir sihirbazı temsil etme amacını taşıyor. Hipster erkeklerin birkaç yıl önceki yelek takıntısını teşvik etmesi nedeniyle övmekte (ya da suçlamakta) özgürsünüz.
Gerçekçilik Puanı: 3
Arya Stark (Game of Thrones)Westeros’taki diğer ana karakterler, bir noktada görünüşlerini geliştirme fırsatını yakaladılar. Ancak Arya 1. sezonun başından beri aynı tunik ve pantolonu giyiyor (gerçi şimdi değişmiş olan yelek benzeri üst kıyafeti vardı). Kişiliğine ve cehennemvari hikayesine bakıldığında izleyiciler, Arya’nın bir baştan yaratma isteği ve fırsatı olmamasını kabul ediyor. Ancak dizinin başlangıcından bu yana, 16 yaşındaki Maisie Williams büyüdüğü için, birazcık hile de mevcut. Williams, Thrones gardırop ekibinin sinsi sinsi aynı kostümü daha büyük hale getirdiğini söylüyor.
Gerçekçilik Puanı: 5
Rick Grimes (The Walking Dead) (az çok)AMC’nin zombi dramasındaki karakterlerin eşsiz özgünlükte kıyafetleri var ancak yeterince uzun süre hayatta kalırlarsa gelişme gösteriyorlar. Örneğin Dale, bulunduğu iki sezon boyunca o kirli atleti ve gömleğini giymişken, Daryl 4. sezon prömiyerinde yeni bir siyah gömlek aldı (bir de kısa süreli bir panço dönemi vardı, ama bunu unutmak en iyisi). Kostüm tasarımcısı Eulyn Womble “Kıyametvari dünyamızda bütün olay önceliklerde; kıyafetleri değiştirmek ana odak noktası değil.” diyor. “Her karaktere bağlanmış imza gibi parçalar var – örneğin Daryl’in yeleği. Bu çizgi roman hissiyatı ve koleksiyon oyuncukları için. Yol sırasında parçalar topluyorlar.” Haki şerif yardımcısı gömleğinden, şu andaki hala eski mesleğini hatırlatan uzun kollu versiyonuna geçen Rick en tutarlı olan olabilir (tabii 2. sezondaki en az bir koyu renk gömlek sapağı dışında). Yine de, zombiler kıyafet yemediğine ve çok fazla korkunç katliam yaşandığına göre, kahramanların bazılarının mağazalardan ya da evlerden sıklıkla kıyafet almamaları biraz garip. Zombi kokusu yaydıkça, dünya nüfusunu arttıramazsınız ki!
Gerçekçilik Puanı: 4
Ajan Coulson (Agents of S.H.I.E.L.D.)Balta girmemiş bir ormanda yürüyüş yaparken bile Ajan Coulson, yakışıklı bir şekilde takım elbisesi içinde yakıyor. S.H.I.E.L.D. ekibinin lideri bir hükümet adamı ve biraz tutucu, bu yüzden buna inabiliriz. “Durum ne olursa olsun Coulson, kendi en rahat takım elbisesinde hissediyor.” diyor dizinin yürütücüleri Jed Whedon ve Maruissa Tancharoen. “Tutarlılığı ve gelenekselliği seven bir şirket adamı. Dizi ilerledikçe onun başka yönlerini göreceğiz – grinin diğer tonları da dahil!”
Gerçekçilik Puanı: 4
Revolution Karakterlerinin ÇoğuBir tür kıyamet draması olan Revolution, ilk birkaç bölüm boyunca kıyafetlerin çok temiz görünmesi nedeniyle eleştiriler almıştı. Kıyafetlerin değişmemesi ise muhtemelen burada daha gerçekçi. Ekibimiz elektrik kesildikten sonra 15 yıldır ülkede dolaşıyor ve burada nüfusu büyük ölçüde azaltacak zombiler yok. Tüm fabrika yapımı kıyafetler muhtemelen kapılmış durumda. Bu nedenle dizinin yürütücüsü Eric Kripke’nin belirttiği gibi her madde ya elle yapılmalı ya da ölen kişilerden yağmalanmalı – yani siz de kendi kirli kıyafetlerinizi, bir cesetten çalınan bir şeye tercih etmez miydiniz?
Gerçekçilik Puanı: 4
Dexter Morgan – Gizli Takip/Öldürme Durumunda (Dexter)Dexter geçtiğimiz yıl finalini yaptı ancak burada olmasının nedeni, hakkında ne kadar fazla düşünürseniz o kadar inanılmaz hale gelmesi. Dex, kurbanlarını gizlice takip ederken ve öldürürken aynı American Apparel ordu-yeşili yakasız polo tarzı tişörtünü giydi. Laboratuvar teknisyeni 100’den fazla kişiyi ölümüne bıçaklamış, uzuvlarını bedenlerinden ayırmış ve atmış olsa da durum böyle. Belli ki hiçbir zaman, tişörtünün suç teşkil edici bir kan damlası bulaşıp da, tişörtten kurtulması gerekmemiş. Ya da belki de dolabı bu tişörtlerle doludur? Dizinin kıyafet tasarımcısı Dex’in tişörtünün ve kargo pantolonunun, Batman tarzı bir süper kahraman kostümü gibi olduğunu açıklamış ve ayrıca yakasız tişörtün Michael C. Hall’un fiziğini gösterdiğini belirtmişti.
Gerçekçilik Puanı: 1
Jeff Probst (Survivor)Yarışmacılar, yarışmalar ve kazananlar değişebilir; Jeff Probst’un mavi safari gömleği ise ölümsüzdür. Probst her bölümde kıyafetini hafifçe değiştiriyor, ama çok değil. 2009 yılında bir röportajda “Aynı şortu dokuz yıldır giyiyorum.” diye belirtmişti. Gömlekleri daha önceden Columbia markalıydı ve mavinin ya da yeşilin farklı tonlarında boyanıyordu (CBS’in bir diğer yıldızı Simon Baker gibi mavi, gözlerini ortaya çıkarıyor). Bu günlerde ise, gömlekler sipariş üzerine yapılıyor ve yakın zamanda sahalardan uzaklaşacak gibi de durmuyor.
Gerçekçilik Puanı: 3
Doctor WhoDoktor, her bir yeni aktörün role girişiyle önemli bir değişime uğruyor. Ancak her bir Doktor’un süresi boyunca, kıyafetlerinde sadece çok hafif değişiklikler oluyor. Yapımcı Steven Moffat, 2008 yılında diziyi aldığında, yeni zaman hakimi Matt Smith’in gardırobunu daha çeşitli hale getireceğine kararlı olduğunu söylüyor. Daha sonra ise fikrini değiştirmiş. Moffat’ın mantığı bu listede neredeyse her karaktere uyuyor ve bir yapımcının bir karakteri neden her hafta aynı görünümde sunduğuna dair harika bir açıklama getiriyor: “O aktörü Doktor gibi hissettiren bir görünüş buluyorsunuz ve bir şekilde ona takılıp kalıyorsunuz.” diyor Moffat “Muhtemelen birazcık çocukça takılıp kalıyorsunuz ve değişikliğe gitmiyorsunuz. Genç Matt Smith’in bir sürü kıyafet denediği ve birdenbire Doktor’un size baktığı o büyülü ana sahip oluyorsunuz.
…ve düşünüyorsunuz ‘İşte Doktorun giyeceği şey bu.’ Kolay kolay da başka bir şeye inanmıyorsunuz.”
Gerçekçilik Puanı: Söylemesi zor. Büyü işte!
Neredeyse Şimdiye Kadarki Her Çizgi KarakterDüzenli kıyafetinin değiştiği (bir bölümün hikayesi için gerekli olan kıyafet değişikliği dışında) bir çizgi karakter örneği düşünmek gerçekten çok zor. Bazı örnekler Avatar: The Last Airbender ve Futurama’daki LaBarbara. Kıyafetin altında gerçek bir vücut olmadığı için bir çizgi karakter, kıyafetin kendisi aslında. Daha da gerçekçi olmak gerekirse, çizerler için tutarlı kalmak daha kolay. Çizgi karakterler yaşlanmadığına göre de zamanın geçtiğini yansıtan değişiklikler yapmaya gerek yok. Lisa Simpson’ın bir kere söylediği gibi: “Bu aynı kırmızı elbiseyi yüzyıllardır giyiyormuş gibi hissediyorum!”
EW sitesinde hazırlanmış bu listeye, tarafımdan herhangi bir ekleme ya da çıkarma yapılmamıştır ancak hepimizin eklemek istediği karakterler olabilir. Yorumlarda buluşalım!
yorumlar
Eline sağlık hemreeroglu, güzel liste.
En gerçekçisi The Walking Dead’dekiler. Leş kokuları ekrandan gelirdi burnuma resmen.
Ekleme olarak da Castiel derdim.
@rpdi sağol ben de castieli bu listede görmek isterdim
Castiel’ı nasıl unutmuşlar ya.Kaç sene oldu.Oyuncuyu başka kıyafetle görünce garipsiyorum ben.Listedekilerden daha önde benim gözümde.Yalnız o melek gücüyle yeniliyebiliyormuydu kıyafetlerini hatırlayamadım.Yoksa gerçekçilik puanı 0.
Aklıma gelen
Moone Boy’daki hayali arkadaş
Wilfred’tan Wilfred
Aynen castiel buyuk eksiklik olmus. Canim ya o ilk halleri ne kadar eglenceliydi
Eline saglik guzel bir derleme olmus
Ayrıca listeye Justified dizisinden “Raylan Givens” (Timothy Olyphant) karakteri de girebilir.
Yıllardır tarzda hiç değişiklik yok aynı kot – spor gömlek – kravat – ceket in uyumsuz birleşimi. Kovboy şapkası zaten simge haline geldiği için 5 sezondur kafasından çıkmadı.
Yapımcılar 4. sezonda durumu şu şekilde kotardılar. Bir bölümde karakterin karısı gelir dolabını açar ve şöyle der; Raylan sadece 2 kot 2 gömlek ve 1 ceketin var. Seni gören ne kadar sade bir adam olduğuna şaşırır.