22dakika.org

  • Anasayfa
  • İptal/Devam
  • Takvim
  • Kategoriler
  • Dizi Listesi
  • 22viki
  • Ayrıntılı Arama
  • Hakkımızda
  • Bildiri
  • Tanıtım
  • Mini Tanıtım
  • Mini Bildiri
  • Kısa Haber
  • Video
  • Biyografi
  • Özel Dosya
  • Alternatif
  • İnceleme
  • Anime
  • Televizyon Sözlüğü
  • Yazarlara Öneriler
  • Ayrıntılı Yazılar
  • 2026 İlkbahar-Yaz Takvimi
  • ABD'de Yayın Akışı
  • Reytingler
  • ABD Ulusal Kanallarında İptal/Devam Durumları
  • ABD Kablolu Kanal Dizilerinde İptal/Devam Durumları
  • Netflix Dizileri/Projeleri
  • 2025-2026 Yenileri
  • Yeni Dizi Projeleri
  • Çok Tutulan Yazılar
  • Oylama
  • Reytingler Hk. Sık Sorulan Sorular
  • Bildiri Önerileri
  • Gelecek Program
  • Teknik Abiler

Kısa Haberler

  • Firefly animasyon dizisinin geliştirme aşamasında olduğunu duyuruldu.
  • 5 diziye onay: The Night Agent, DOC, Marshals, The Forsytes, The Audacity
  • 2-8 Mart 2026 Reyting Durumları / Yorumları
  • Fox, Family Guy'ın uzantı dizisi Stewie'ye onay verdi.
  • Man On Fire, The Hawk ve You’re Killing Me'den tanıtım fragmanları geldi.
  • Amazon, Riz Ahmed komedisi Bait'in fragmanını yayınladı.
  • Senaristler Birliği Ödülleri’nde (WGA Awards) 2026’nın kazananları belli oldu!
  • Tyler Perry'den Netflix'e Where There’s Smoke adlı bir drama geliyor.
  • 10 Onay: 9-1-1, High Potential, Industry, Robin Hood, Doctor Foster...
  • 3 Onay / 3 İptal-Final: The Bear, Palm Royale, Black Snow...
  • FX, Victoria Pedretti ve Kiera Allen başrolünde olduğu Peter Gould draması Disinherited'e onay verdi.
  • 37. GLAAD Medya Ödülleri’nin kazananları belli oldu
  • Prime Video'nun yeni yarışma programı The Traitors Türkiye 25 Mart'ta başlıyor!
  • Amazon'un gerilim dizisi Day One 13 Mart'ta geliyor.
  • HBO Max'in DC Comics uyarlaması dizisi Lanterns’ın tanıtım fragmanı yayınlandı.
  • 23 Şubat-1 Mart 2026 Reyting Durumları / Yorumları
  • MGM+ ve Paramount+'ın onayladığı Treasure Island dizisinin başrol oyuncuları açıklandı.
  • Marwan Kenzari ve Rianne van Rompaey, Netflix dizisi The Silence'ın başrolünü üstlenecekler.
  • Emma Roberts'ın başrolünde olacağı Bride Wars dizisi Peacock'ta yapım aşamasında.
  • 37. Yapımcılar Birliği Ödülleri’nin (PGA Awards) kazananları belli oldu

Postane

yorumlar

dogukantevfikmeric | 23 Ağustos 2016 23:56

Benim için bambaşka bir önemi daha var tabi The Exorcist’in. 8 yaşındayken izlediğim ilk korku filmi buydu. Şimdi düşünüyorum da zirveden başlamışım korku filmlerine. Belki de bu filmle başladığım için bu kadar seviyorum türü. Filmin sonunda tabi üstüm başım ter içindeydi ve o gün uyuyamamıştım orası ayrı :D :D

Avatar fotoğrafıdkamoy | 24 Ağustos 2016 19:39

@dogukantmeric Şuradaki yorumuna cevaben:
Yani ben sana bi hakaret etsem, caps olunca hakaret olmayacak mı o? Kusura bakma ama ben o kadar geniş mezhepli değilim. Artık eski kafa mı dersin, fazla ciddi mi dersin bilmiyorum ama bir caps ile biri bana “bitch” derse “sürtük” dememiş olduğunu düşünmem. Beni Obama kullanarak da olsa hedef gösterirse, önemserim.

Hani orada şakayla karışık kendi sözlerinle “amanın! heri potırcılaaar! saldırııın :)” gibi bişi yazsan batmayacak belki bana, ama öyle bir caps ile geldiğinde ben rahatsız olma hakkımı sonuna kadar kullanırım, üzgünüm.

O yazının altında farkındaysan necdetcem de bir caps kullandı ve ona ses etmedim. Çünkü ne hakaret, ne hedef gösterme, ne de kişiselleştirme içeren bir caps onunki. Hatta bence cuk da oturuyor. Benim derdim içerik ile.

Avatar fotoğrafıdizimania | 24 Ağustos 2016 21:38

Ben kendi adıma söyleyeyim hiçbir şekilde aşağılamak veya ciddi bir şekilde küfür etmek istememiştim. Tamamen o anda aklıma gelen capsleri paylaştım çünkü gerçekten komik buluyorum onları. Düşünemediğim şey ise bunun ciddiye alınacağıydı. Daha önce bu capsi paylaştıklarım hep gülüp geçtiler, aynı tepki olur sandım. Ayrıca öyle Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi falan fanı değilim. Sevdiğim filmlerdir sadece. Hem öyle herkesin sevdiği, kült olmuş efsane filmleri de izlememek gibi bir huyum da var. Tabi ki herkes herşeyi sevmek zorunda değil. Ben, ve eminim ki @dogukantmeric de aşağılamak veya küfür etmek istemedik. Ben tekrar kendi adıma özür dilerim. Konuyu da uzatmamalıyız diye düşünüyorum. Affedebilirseniz ne güzel olur :)

Avatar fotoğrafıdkamoy | 24 Ağustos 2016 21:47

@dizimania : Durup dururken bu capsler (hele de o karakteri tanıyanlar için) kullanıldığında elbette ki eğlenceli oluyor. Misal ben, Severus’un o tavırları aklıma geldikçe bile gülen biriyim.
Ama burada bir kişinin ettiği laf üzerine o caps’ler gelince ister istemez bu kişi hedef tahtası oluyor. Benim sıkıldığım kısım buydu.
Açıkçası kendi tarafımda olayı büyütmedim, benim açımdan affetmelik bir durum da yok, ama “dikkat” demeye çalıştım. Yanlış anlaşılmamak adına da sürekli laf yetiştirip açıklamaya özeniyorum, uzuyor.

Avatar fotoğrafıitsmypurgatory | 24 Ağustos 2016 21:56

Yeni pc aldım yazılara istediğiniz kadar yüklenebilirsiniz kasmıyor :D

Avatar fotoğrafıtyndale | 24 Ağustos 2016 22:45

Biraz geç olacak ama şu “tekrar eden bir rolle” kalıbı var ya, başta uzun bir süre “eski rol aldığı dizilerdeki gibi bir karakterle” olarak algılamıştım ben onu :) Sonra hangi başlıktı hatırlamıyorum ama izlediğim bir dizide çıkınca heeeeee demiştim. :nerd:

Avatar fotoğrafıpirate | 24 Ağustos 2016 23:18

:sweat_smile:

Avatar fotoğrafıitsmypurgatory | 24 Ağustos 2016 23:55

açıkla da biz de anlayalım :( sitede bunu açıklamadılar.

Avatar fotoğrafıdkamoy | 25 Ağustos 2016 00:02

@purga : Kime, neyi sorduğunu ben anlamadım. Arada biri yorumunu mu sildi? Mevzu nedir? Hangi sitede n’olmuş? (meraklı melahat mode on)

Avatar fotoğrafıitsmypurgatory | 25 Ağustos 2016 00:02

Tekrar eden rolle ne demek :(

Avatar fotoğrafıdkamoy | 25 Ağustos 2016 00:06

@purga : Haa, recurring işte. Anlamıyorsun madem, haberin kaynağına tıklayıp bakmıyor musun hiç? İngilizce biliyorsun nasıl olsa. Bunun ciddi bir soru olduğunu düşünmedim hiç senden geldiği için. Hani anlamamak değil de eleştiriyorsun herhalde..?

Avatar fotoğrafıitsmypurgatory | 25 Ağustos 2016 00:07

Yok cidden anlamını bilmiyorum. Kaç kere sorasım vardı konusu açılınca soruyum dedim.

Avatar fotoğrafıdkamoy | 25 Ağustos 2016 00:11

“Birden fazla bölümde izlyeceğimiz rol” diye de yazamayız herhalde. Bana gayet anlaşılır geliyor “tekrar eden rol” lafı.

Avatar fotoğrafıitsmypurgatory | 25 Ağustos 2016 00:15

WOA ben de cidden ty’ın dediği gibi algılıyordum bunca zaman.

Avatar fotoğrafıtyndale | 25 Ağustos 2016 00:18

resmen sitede bir konuya açıklık getirdim :))))

Avatar fotoğrafıpirate | 25 Ağustos 2016 00:20

Tekrar eden rolle yer alan oyuncu: Kadrolu oyuncu olmayıp sezonun her bölümde yer almayan, sezon içerisinde sıklıkla karşımıza çıkan oyuncu. Bir sonraki sezonda da yer alma ihtimali mevcut.
Birden fazla bölümle konuk olan oyuncu: Sezon içinde birden fazla bölümde karşımıza çıkan ama; bir sonraki sezon yer almayacağını bildiğimiz oyuncu.
Kadrolu oyuncu: Sezonun ve muhtemelen sonraki sezonların her bölümünde yer almak üzere anlaşmaya varılan ama; senaryo gereği her bölümde yer almadığı da tecrübe edilen, yer almadığı bölümlerin de ücretini çatır çatır alan oyuncu.

Avatar fotoğrafıitsmypurgatory | 25 Ağustos 2016 00:23

teşekkürler korsan

Avatar fotoğrafımeorman | 25 Ağustos 2016 00:40


Avatar fotoğrafıdesperate houseboy | 25 Ağustos 2016 08:01

Şu “ama”dan sonraki her noktalı virgülde gözlerim kanıyor.

Avatar fotoğrafıabidin77 | 25 Ağustos 2016 23:29

Yine ne oldu ki bu sosyal medya yavaşladı?

Avatar fotoğrafıaytackara | 25 Ağustos 2016 23:38

Ben de ona bakıyorum da neden yok yahu. Öğlen son dakika pozisyonundaydık da akşama kadar eski hale döndü yine ülke.

Avatar fotoğrafıabidin77 | 26 Ağustos 2016 01:06

:)

Sarah Paulson joining the all-female 'Ocean's Eleven' spinoff https://t.co/0AHzbbIRJ2 pic.twitter.com/RP1F0qZJiP

— The Hollywood Reporter (@THR) August 25, 2016

Avatar fotoğrafıaserat | 26 Ağustos 2016 15:09

Benim bir sorum daha var. Mesaja link ekleyebiliyorum, ama onu nasıl gömeceğimi bilmiyorum. Mesela bir haberle ilgili yeni bir gelişme yaşanmış ve “Kaynak” başlığı altında linki vermek istiyorum ama olmuyor. Bunu nasıl yapabilirim?

Avatar fotoğrafıaytackara | 26 Ağustos 2016 15:24

Postane mesajını kastediyoruz değil mi? Ben onlarda gömme yok diye biliyorum, ekle öyle gitsin. Çok sorun yaratmaz herhalde.

Avatar fotoğrafıozgun14 | 26 Ağustos 2016 15:31

mesaj dediği yorum bence. linklenmesini istediğin kelimeyi seçiyorsun mouse ile ve sonra yazı yazma kısmının hemen üstündeki linke tıklıyorsun ve oraya tıklanmasını istediğin linki yapıştırıyorsun aserat.

Avatar fotoğrafıaserat | 26 Ağustos 2016 15:38

@ozgun14 @aytackara Yardımınız için teşekkürler, hallettim. :)

Avatar fotoğrafıdesperate houseboy | 26 Ağustos 2016 15:47

Ne zamandır aklımda sorayım diye, unutuyorum. Yakın zamanda yapacağımdan falan değil de sadece merak. Sitenin fikrini merak ediyorum.
TV filmi tanıtımı sitenin konseptine aykırı mı? Düşününce öyle gibi geliyor. Ama çok uzak da değiliz. Hatta bazen iki bölümlüklerde mini dizi mi tv filmi mi karışabiliyor bile.
Sizce?

Avatar fotoğrafıaytackara | 26 Ağustos 2016 15:56

İki bölümlük olanlar mini dizi sayılır bence, onlarda bir sorun yok. Bir ara teenage bir işi ben de yapacaktım hatta (iki bölüm), ama her biri 135 dk.lık falan olduğundan iki film tavsiye ediyormuşum gibi hissettiğimden geri durmuştum. Ama bölümleri 90 dk kadar süren Labyrinth için (iki bölüm) de yazdıydım, güzel de oluydu.

TV filmi olanlara da şahsen karşı değilim, istisnalar olabiliyor sonuçta. Ama özellikle bunla ilgili genel fikre bakalım tabii.

Avatar fotoğrafıdesperate houseboy | 26 Ağustos 2016 16:18

Bir de @dkamoy’un şurdaki yorumundaki gibi de oluyor. Ya da çok baz almıyoruz desek de IMDb tv filmi diyebiliyor.

Avatar fotoğrafıozgun14 | 26 Ağustos 2016 16:29

birden fazla part halinde yayınlanıyorsa her türlü burada satışı uygundur. ama bir parça halinde yayınlanıp bitiyorsa tv filmi deyip geçmek ve buraya almamak lazım mantıken.

benim şahsi fikrimse toplamı 2 saat civarı süren iki bölümde anlatılan yapımlar da dizi sayılmamalı. mesela 2000 yapımı madame bovary 2 bölüm halinde art arda yayınlanmıştır ama her yerde tv filmi olarak geçer. adamlar tvde filmi ikiye bölüp yayınlıyor sonra bu mini dizi oluyor. yanlış bence.

Avatar fotoğrafıdesperate houseboy | 26 Ağustos 2016 16:45

Benim sormak istediğim aslında direkt tv filmiydi de son cümlemle ortalığı karıştırdım galiba. Temple Grandin gibi, Normal Heart gibi.

Avatar fotoğrafıozgun14 | 26 Ağustos 2016 17:12

temple grandin çok güzeldi bu arada tavsiyedir. :hugging:

bence buraya uygun değiller ama.

Avatar fotoğrafıdkamoy | 26 Ağustos 2016 17:59

Bence de uygun değiller.

Avatar fotoğrafıdesperate houseboy | 26 Ağustos 2016 18:24

Tamam. Merakımı giderdim. :smiley:

Avatar fotoğrafıaytackara | 26 Ağustos 2016 23:07

Daha bu gece başlayacağı için ancak yarına, o zaman da bulunur herhalde. Bakarız.

Avatar fotoğrafıitsmypurgatory | 26 Ağustos 2016 23:11

o zaman benim trakt hatalı

Avatar fotoğrafıaytackara | 26 Ağustos 2016 23:14

Wikipedia 26 diyor, doğru diyordur o.

Avatar fotoğrafıaserat | 26 Ağustos 2016 23:31

Birkaç saat önce açtığım kısa habere etiket eklemeyi unutmuşum da acaba yetkili kişiler ekleyebilir mi?

Avatar fotoğrafıaytackara | 26 Ağustos 2016 23:34

Halloldu.

Bir başka aklında olsun: Değişiklik gerektiğini düşündüğünde yazıların başlığının altında “Düzenle” diye bir şey var. Yazarı olduğun yazının içine girip onu bul ve tıkla. İstediğin değişikliği yapıp tekrardan onaya gönderebilirsin.

Ek: Ay acaba ben niye uyumuşum ona bakarken?

Avatar fotoğrafıaserat | 26 Ağustos 2016 23:39

Tamam teşekkürler. :)

Avatar fotoğrafıbasket case | 26 Ağustos 2016 23:54

22.11.63′ ün tanıtımı yapıldı mı veya hazırlamakta olan kimse var mı acaba?

Avatar fotoğrafıaytackara | 27 Ağustos 2016 00:00

Sağ kolondaki Önemli Başlıklar’ın içindeki Gelecek Program aklının bir kenarında dursun öncelikle.

Elros taaa 15 Şubat’ta ayırmış görünüyor. Ama…

1. Üye epeydir ortada yok, varsa bile benim haberim yok.
2. Yazıda da bahsedilen üç aylık ayırtma süresi haliyle doldu.

Yapasın varsa buyur.

Avatar fotoğrafıbasket case | 27 Ağustos 2016 00:10

Yapasım var zamanım da olsa… ama aklımın bir köşesine yazdım. Neden bilmem umduğumdan fazla beğendim çünkü.

Avatar fotoğrafıozgun14 | 27 Ağustos 2016 13:22

2016 – 2017 sezonuna giriyoruz ve 2014 – 2015 sezonu ve öncesinden kalma dizilerde hala derleme tanıtımların belki de kısa haberlerin altında konuşuyor olmamız beni çok üzüyor.

3. sezonuna gelmiş dizilerin ona bir tanıtım kazandıracak hiç mi seveni yok yav. genel bilgiler konu ve karakterlerden oluşan basit bir tanıtım. ben izliyor olduğum dizilerin ilk sezonundayken bile tanıtımının olmamasına üzülüp tanıtım yazıyorum.

Avatar fotoğrafıdkamoy | 27 Ağustos 2016 13:35

Kişisel fikrim: Bence zorlama tanıtımlar yerine içten gelen tanıtımlar çok daha güzel ve dizi adına yararlı oluyor. Ayrıca derleme/mini tanıtımların altında konuşuluyor oluşundan ben kendi adıma hiç rahatsız olmuyorum.

Avatar fotoğrafıozgun14 | 27 Ağustos 2016 13:39

yorumların bütünlüğü açısından zorlama bir tanıtımı kısa haber altına tercih ederim.

ayrıca zorlama tanıtım nasıl oluyor ki, sonuçta o diziyi izleyip seven birisi yazacak. en fazla kalıplaşmış bir tanıtım olur kötü olacağı anlamına gelmez.

Avatar fotoğrafıaserat | 27 Ağustos 2016 13:58

Konuya Youtube’dan bir video ekliyorum; ama yazının ön izlemesine baktığım zaman sadece linki görünüyor, yani video haliyle değil. Daha önce defalarca denememe rağmen olmadı. Nasıl halledebilirim acaba?

Avatar fotoğrafıdizimania | 27 Ağustos 2016 14:08

Linki direk yazıya yapıştırıyorum ben, link ekle seçeneğini kullanmıyorum. Gerçi ben de tecrübeli değilim :)

Avatar fotoğrafıozgun14 | 27 Ağustos 2016 14:09

linki yapıştırdıktan sonra altında bir satır boşluk bırak :)

Avatar fotoğrafıaytackara | 27 Ağustos 2016 14:10

Yazıya linki öylece ekle, sonra da linkin üstünde ve altında 1-2 boşluk bırak. Olması lazım, olmazsa da gönder yazıya öyle.

‹ Önceki Yorumlar 1 … 103 104 105 106 107 … 217 Sonraki Yorumlar ›

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmalısınız.

Tüm diziler

girişkayıt

Kim ne demiş ayol?

  • Nahid Sırrı Örik'i...
    33
  • Postane
    10819
  • Taylor Sheridan'ın...
    10
  • Legacies -- Tanıtı...
    109
  • Tell Me Lies -- Ta...
    24
  • One Piece – Tanıtı...
    69
  • Disney+'ın Star Wa...
    2
  • The Lincoln Lawyer...
    55
  • Julia Garner ve An...
    1
  • The White Lotus --...
    120
devamı
İzlemediğiniz 5673 yeni video var
  • Bildiri Gönder
  • Yeni bildiri gönderin
  • Yazarken nelere dikkat etmeli?
  • Yazı nasıl yazılır?
  • Önemli Başlıklar
  • Ayrıntılı Yazılar
  • Televizyon Sözlüğü
  • Yazarlara Öneriler
  • ABD’de Yayın Akışı
  • 2026 İlkbahar-Yaz Takvimi
  • Reytingler
  • ABD Kablolu Kanal Dizilerinde İptal/Devam Durumları
  • ABD Ulusal Kanallarında İptal/Devam Durumları
  • 2025-2026 Yenileri
  • Yeni Dizi Projeleri
  • Netflix Dizileri/Projeleri
  • Çok Tutulan Yazılar
  • Oylama
  • Bildiri Önerileri
  • Reytingler Hk. Sık Sorulan Sorular
  • Gelecek Program
  • Teknik Abiler

RSS

  • Yazılar için RSS
  • Yorumlar için RSS
  • Kısa haber için RSS
Aşağı İn Yukarı Çık

©  22dakika Altyapısı: Pilli (2006 - 2012), Özgür Yazılım A.Ş. (2013 - )