- Disney+ dizisi If It’s Tuesday, It’s Murder'ın fragmanı yayınlandı.
- 9-22 Şubat 2026 Reyting Durumları / Yorumları
- Winona Ryder, Tim Burton ve Jenna Ortega ile yeniden bir araya gelerek Wednesday'in 3. sezonuna katılıyor.
- 6 Onay / 6 İptal-Final: The Assassin, Breathless, Tell Me Lies, Terminator Zero, Mistletoe Murders...
- Apple TV'nin psikolojik gerilim dizisi Imperfect Women'ın fragmanı yayınlandı.
- Carrie-Anne Moss, Noah Reid, Clark Backo ve Hudson Williams, Crave dizisi YAGA'nın başrolüne geldi.
- Channel 4 dizisi The Rachel Incident'ın oyuncu kadrosu açıklandı.
- Elisabeth Moss, Hulu'da yayınlanacak David Shore dizisi Conviction'ın başrolünü üstlenecek.
- 2026 Independent Spirit Ödülleri’nde kazananlar belli oldu
- Channel 4, The Siege adlı dramasının oyuncu kadrosunu açıkladı.
- Channel 4, Anthony Boyle draması Close to Home'a onay verdi.
- BBC, HBO ve A24 draması First Day on Earth'ün kadrosu açıklandı.
- HBO Max dizisi Banksters 20 Şubat'ta başlıyor.
- James Van Der Beek 48 yaşında hayata gözlerini yumdu.
- 2-8 Şubat 2026 Reyting Durumları / Yorumları
- Kevin Williamson First Lie Wins romanını televizyona uyarlayacak.
- Disney+'ın canlı aksiyon Eragon dizisinin yapım ekibi belli oldu.
- 78. Directors Guild of America Awards’ta (DGA Awards) kazananları belli oldu
- 9 diziye onay: A Man On The Inside, St. Denis Medical, Finding Her Edge, The Åre Murders, Dark Winds...
- Craig Mazin'in imzasını taşıyan Baldur's Gate dizisi HBO'da yapım aşamasında.
yorumlar
TENET’i 31 Temmuz‘a almışlar.
Blu tv sanırım sınırlarıni zorlamaya karar vermiş Ismi ciplak.Bölüm sürüleri 20 yirmi dakika gibi.Iki bölümü yayınlandı şimdilik.Sanki bir starz dizisi uyarlaması gibi..Bir yerli dizi için son derece cüretkar. Müge bayramoğlu iyi oynamış
CGV durum iyi değil. borsa da değeri 2015 de 119 milyar dolar’ken 2017 de beri düşerek en son 24 milyar kadar gerilemiş.
Sinema salonular 1 temmuz da açılacak ama bence sinema salonular açılış tarihin 1 eylül kadar erteleyip yeniden sıkı yönetim ilan etmeleri lazım. Şu ana salonular açsalar dahil gösterecek film bulamazlar eylül de açarlarsa hem gösterilecek çok film olur hem de çok seyirci. Muhtemelen o zaman da salgın geçmiş olur. Tenet falan o zaman rahat izleriz.
Netflix eğer Cannes iptal edilmeseydi bu sene Da 5 Bloods film Cannes gönderecekmiş.
Oscar’ı 2 ay ertelemişler. 25 Nisan.
* Emmy‘de teknik ödüllerin törenlerini iptal etmişler. Emmy’nin after partisi (Governers Ball) da iptal. Ana tören şimdilik yerinde.
* BAFTA’nın film ödülleri töreni de 11 Nisan’a kaldı.
Emmy’yi yine Jimmy Kimmel sunacak. Törenin detayları yakında belli olacak.
Critics Choice‘u da 7 Mart’a almışlar.
Altın Küre‘yi de 28 Şubat 2021’e almışlar.
Sinemaların (tam haliyle külter ve sanat tesisilerinin) açılışıyla ilgili kurallar açıklanmış (Detaylı hali).
* Büfelere izin var.
* Salonların en fazla %60’ı dolu olabilecek ve izleyiciler birer koltuk mesafeyle oturacaklar.
* Sinemaya giriş sırasında maskesi olmayanlara maske temin edilecek ve film süresince maskeler çıkarılmayacak. Büfelerden alınan yiyecek içecekler için istisna sağlanacak. Ancak yiyecek bulunduran izleyiciler için koltuk mesafesi ikiye çıkarılacak.
* Salon sayısının üçte biri kullanılacak.
* Aynı aileden olan bireyler ise yan yana oturabilecek. Ancak izleyicilerin aynı aileden olup olmadığının tespitinin kimlik sorgulaması dışında nasıl yapılabileceği bilinmiyor.
Vizyon takvimi 3 Temmuz’la başlıyor. Bazı filmler 2. kez vizyona geliyor hatta.
Hiç anlamı yok bence çünkü gişede batar büyük filmler. Yani 3 milyon gişe beklentisi olan filmin 150 bin gişe yapması kimsenin işine gelmez. 2 yıl sonra da olsa bekletir büyük filmleri BKM, TAFF gibi yerli şirketler. Şahan ve Cem falan da bu salon şartlarında film falan sokmaz vizyona. Bu sırada bol bol senaryolaşmış film görürüz ama. Yani 1-2 yıl sonra bu işler bittikten sonra(eğer biterse) art arda büyük gişe filmleri girer vizyona.
Yabancı filmler ise girer eğer genel merkezden izin gelirse ama o filmlere de 1 milyon kişi gidecekse 100 bin kişi anca gider. Nasıl olacak bilmiyorum.
@dogukantevfikmeric 2021 Ocak ayında kontrol sosyal hayat 4.adım başlayacak ve maske olay kalkacak o zaman her yer tamam anlamıyla normaleşeceği için Sinema da yasaklar kalkacaktır.
Tamam canım ona bir şey demiyorum. Yasaklar kalksın veya kalkmasın. Önemli olan insanların gidip gitmemesi. Eğer önümüzdeki 5-6 ay içinde günlük vaka oranları 1000 ve civarında gezmeye devam ederse göreceğim ben sinemasını, eğlencesini. Hiçbir şey kalkmaz. Ayrıca okulların da açılamayacağını düşünüyorum. Eğer bu seviyede seyrederse tabii. İnsanların sinemaya eskisi kadar gideceği bir ortam olması için günlük yeni vaka seviyesinin 40-50 olması lazım maksimum.
@dogukantevfikmeric muhtemelen bu saatten sonra tekrar salonular, restorantlar kapatalım kafasına girmeyeceklerdir girecek olsalardı gecen hafta yaparlardı. Belki sahiller ve parklar tekrar da kapatırlar o kadar. Okullar açılmama ihtimali konusun da haklısın. Bu arada ben de Eylül kadar sinemaya gitmeyi düşünmüyorum.
Bilinçli izleyiciyi bilmem de avm’lerde şahan falan izleyenlerin umursayacağını sanmıyorum. Brezilya başkanı gibi kimse sallamıyor artık. Tekrar 5 binlere çıksak bile eve dönen veya döndüren olmaz.
@rpdi söylene rakamlar hiç inanmayan birisi olarak. 5 Bin çıkmaz. Ki çıksa bile bir daha her yer kapatmazlar.
ViacomCBS Int’l Studios, Miramax to Co-Produce ‘The Turkish Detective’ https://t.co/K9OOgoL0I1
https://www.rtuk.gov.tr/duyurular/3788/8338/duyuru.html
RTÜK da lisans almayanlar arasında MUBİ de varmış. Duyur 22 Haziran da yapılmış. halen site açık olduğunu da lisans almışlardır herhalde.
Tenet bu sefer de 12 Ağustos olmuş.
Ya Turkcell her yer de çekiyor ya Süper online de her yer de çekiyor mu?
RTÜK Başkanı daha şubat ayını da idari para cezası uygulanmaya başlamadan önce bizim ile işbirliği yapmayan platformlar ile ilgili hareket gecegiz demiş. Artık ileri de netflix, prime video ve mubi para cezalar uygulanmaya başlanır.
oktay_1907 : Videolari gömülü link şeklinde verirmisin? Hıç vermezsen daha guzel olur gerçi.
@unfortr: Son cümlesi +1.
Disney+’a gelen Hamilton filmini izledim. Aslında bir sürü Amerikan dizisinde ve filminde, dahası medyada hakkında bir şeyler duymaktan kaynaklanan meraktan. 2 saat 40 dakikaya yakın bir sahne prodüksiyonu var önümüzde resmen.
Ama iyi ki izlemişim. Harika bir şeydi. Hatta bunu canlı olarak izleme fırsatım olsaymış keşke. Ayrıca oyunun orijinal kadrosuyla çektikleri bir versiyonu yayınlamaları da iyi oldu. Sağdan soldan tanıdığım kişilerin olması artı taraflarındandı. Müzikleri ve performansları da tabii.
Lin-Manuel Miranda, Daveed Diggs, Leslie Odom Jr. ayrı iyiydi. Jonathan Groff az görünmesine rağmen rol çalmış resmen. Onun olduğu kısımlarda yüzüm gülüyordu hep. George Washington’ı oynayan Christopher Jackson’ı ben Bull’daki mahkeme salonundaki giyim kuşamdan sorumlu Chunk olarak biliyorum. Biraz ne alaka oldum ama 5. sezon onayı alan bir dizi olduğunu düşünürsek doğru bir tercih bile denebilir…
Neyse sevgiler ve bolca saygılar.
Aşk 101 dizisinde Osman karakterinin eş cinsel olduğu ama bunun diziden çıkarıldığı söylentileri AK parti sözcüsü Mahir Ünal tarafından doğrulandı. #Love101
Ek: senaryo halindeyken çıkarmışlar daha dizi çekilmeden.
Sezonun Türk dizileri, ortalama uzunlukları:
En uzun olanlar
‘Benim Adım Melek’ (160 dakika),
‘Hercai’ (155 dakika),
‘Sefirin Kızı’ (154 dakika),
‘Kalk Gidelim’ (152 dakika),
‘Payitaht Abdülhamid’ (150 dakika).
En kısaları
‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ (60 dakika),
‘Tutunamayanlar’ (70 dakika),
‘Ev Yapımı’ (72 dakika),
‘Baraj’ (110 dakika),
‘Öğretmen’ (112 dakika).
Sina Koloğlu, Milliyet. (Yaratıcı Yapımcılık)
RTÜK Hakan Muhafiz izlemiş.
Hulu, 10 Temmuz’da “Palm Springs” isminde bir film yayınlamıştı. Andy Samberg ve Cristin Milioti başrolde.
Romantik komediye çalan Groundhog Day temalı bir konusu var. Film, Hulu’nun en iyi açılış yapan orijinal yapım projesi ve filmi olmuş.
Hafta sonu izlemiştim. Pek çok benzeri olmasına rağmen iyi kotarmışlar filmi, başroller de sağ olsun tabii. Bu yoklukta gideri var.
“dijital Mecralar komisyonu” kurulacak.
Huysuz ölümün gerçekten üzüldüm.
Seyfi Dursunoğlu
Türkiye çok önemli bir starını daha kaybetti maalesef. 
”Palm Springs”i geçen izledim, tatlı bir film olmuş, çok beğendim.
Seyfi Dursunoğlu’na üzüldüm. Ansızın gelen vefat haberleri daha çok vuruyor insanı. Bir devir kapanıyor gerçekten, yitip giden sanatçıları gördükçe zamanın acımasızlığı daha da yüzümüze vuruyor. ”Benzemez Kimse Sana”yı çok severdim. Aklıma sürekli programdan sahneler, o günler geliyor. Instagram’da dolanan, Huysuz’la vedalaştığı video kesiti içimi hüzünle doldurdu. ”Judy” filmindeki gibi, böyle büyük sanatçıların vedaları insanı ürpertiyor. Huzur içinde uyusun.
Baba biz “En azından dijital platformlarda insanlar bir şeyleri yaratmakta ve izlemek isteyenler bu yaratılanları izlemekte özgür olsunlar” vs. diyoruz da Türkiye’de işler cidden hiç öyle yürümüyor. Demin Kardeş Payı’na denk geldim salondaki televizyonu kapatırken. Denk geldiğim sahnede Emrah “Sex and the City” diyor fakat bir de ne göreyim! Adamlar “sex” kelimesini sansürlemişler. İnanılmaz bir olay seks kelimesine sansür gelmesi. Türkiye iki ayrı uçta yaşayan insanların ülkesi durumunda yıllardır zaten ama bu hiç son zamanlardaki kadar ayyuka çıkmamıştı. Benim de içinde bulunduğum bir taraf böyle kısıtlamalara uzaylı gören masum köylü gibi şaşırırken çoğunluk olan %51-52 cidden bizden ve bizim özgürlük anlayışımızdan rahatsız ki RTÜK ve zihniyetini ölümüne savunuyor. İnanılmaz bir bok batağındayız ve ben siyasi iklim ve bu iklimin baş aktörlerini körükleyen vatandaşa hakarete varan bazı ifadeler sarf etmemek için kendimi zor tutuyorum.
Gerçeklikten o kadar uzak yaşıyor ki halk ve doğal olarak toplum; her aileden en az 3 çocuk isteyen bir insanın yönettiği bir ülkede seks kelimesi sansür yiyor. Ben bundan sonraki neslin seksi, cinselliği, sevişmeyi ciddi ciddi şeytani bir şey olarak göreceklerini düşünüyorum artık ciddi ciddi. Çünkü büyüdükleri sosyal çevre bu maalesef.
@dogukantevfikmeric “bu iklimin baş aktörlerini körükleyen vatandaşa hakarete varan bazı ifadeler sarf etmemek için kendimi zor tutuyorum.” Ben de bu tarz durumlarda hakaret etmemek için zor tutuyorum. Son dediğin gelirsek. Ben bunda 50 ve ya 100 yıl sonra bizim gibi aşırı dindar olmayan ve ya hiç olmayan insanlar giderek artacağını düşünüyorum.
Yine netflix ile ilgili taglar havada uçuşuyor. Allah razı için lütfen disney plus falan gelmesin yoksa kafayı yerler orta Doğu da olduğu gibi bir dijital platforum lisans anlaşması yapsın kurtulsun ya. Artık BeIn mi verirler Blu TV mi versinler kurtulalım.
ABD sinemalar 2021 de önce açılması Zor deniyor.
Alternatif platformlar cogaliyor ama yeni gelenler de berbat! Vodafone TV’de ilk defa bir film izleyeyim dedim sigara blurlanmis, kufurler kesilmis… En azindan bi BluTV gibi bi sey cikar mi diyordum ama alakasi yok. Yazik cidden…
Acun Medya dijital platform kuruyor.
Pek girdiğim bir yer değildi ama kapanıyormuş.
Warner Bros., TENET için yine çark edip bu sefer önce Avrupa’da vizyona sokma kararı aldı. 26 Ağustos’tan itibaren başlayacaklar. ABD’de seçili eyaletlerde 3 Eylül’de vizyona girecek vs.
Variety’nin dediğine göre biz 26 Ağustos’tayız. Bu da değişmezse tabii.
Yeni sosyal medya yasasına Twitter haricinde diğer hepsin de olumlu yanıt almışlar.
Şaka maka TENET’i dünya çapında ilk gün izleyebilecek ülkelerden biriyiz tarih değişmezse. Umarım bu kadar vukuattan sonra hayal kırıklığına yol açmaz. Lüzumsuz olacak ama posterlerini hiç beğenmedim filmin; bu ölçekteki filme yakışmayacak nitelikte basit ve yavanlar… Bir de filmin kadrosuna rağmen sadece Washington’ın yer alması can sıkıcı.
Bu arada otobüslere çatır çatır maskeli biniyorsak ve klima açık oluyorsa; sinemanın farkı ne ki? Otobüste de her türlü virüs kapılır, sinemada da… Hatta bence otobüslerdeki dipdibe duruma nazaran sinemalar daha az riskli.
NASA bu sefer de Mars için roket uçuruyor. 14:50‘de.
Okuyacak çok şey birikmiş
Mulan’ı direkt olara Disney+’a getiriyorlarmış. Ama 30$ ücretle. Disney+ olmayan yerlerde de sinemaya.
Şimdi uzun uzun düşündüm de bu yeni “star” platform o kadar saçma bir fikir ki ellerin de ki markalar her yer de bulursun seni orijinal içerik yaptırman lazım eee Amerika dışında yayın yapacaksın diğer ülkeler de şirket mi alacaksın yoksa elin de ki şirketler gidin şu ülke de yerel içerik mi üretin diyeceksin?
ViacomCBS, CBS ALL Access kapatıp “Global Streamer” isimli yeni bir Streaming servis açacaklar 2021 de CBS ALL ACCESS içerikler oraya taşınacak.
Disney Mulan konusun da kumar oynuyor ben bu kumar kazanacağın düşünüyorum. 30 milyon kişi de her birin de 30 dolar toplasa 800-900 milyon dolar iyi para Bir de 30 dolar hiç bir şey yabancılar için biz de 30 TL neyse yabancılar için 30 dolar o.