- Friends figürleri, Türkiye'deki McDonalds şubelerine de geliyor.
- 2026 Independent Spirit Ödülleri’nde TV adayları belli oldu
- Amerikan Film Enstitüsü (AFI), “2025'in En İyi 10 Dizisi” listesini belirledi
- Richard Armitage ve Annabel Scholey, PBS ve ITV dizisi Winter'ın başrolüne geldi.
- Nicholas Hoult ve Daisy Edgar-Jones, Tony McNamara komedisi Mosquito'nun başrolüne geldi.
- Netflix dizisi Innato 23 Aralık'ta geliyor.
- Ed Weeks, Ghosts'un yaratıcılarından gelen Eternally Yours'un başrolüne geldi.
- Nicole Wallace dizisi Postcards From Italy'nin çekimleri tamamlandı.
- SkyShowtime'dan İspanya'da yeni bir drama geliyor: The Tribute (El Homenaje)
- Corey Stoll ve Julia Stiles, Recap adlı dizinin başrolüne geldiler.
- 17-23 Kasım 2025 Reyting Durumları / Yorumları
- “Wednesday”in yaratıcılarından Netflix’e ''Grim'' uyarlaması geliyor.
- 3 Onay / 3 İptal-Final: All's Fair, The Way Home, Poker Face...
- Noah Hawley ve Rob Mac'ten oyun uyarlaması Far Cry dizisi geliyor.
- Günün Tırıvırısı: Stranger Things
- ''Joey'' dizisinin yayınlanmayan son 8 bölümü 20 yıl sonra yayınlandı.
- Netflix, Joel Edgerton'ın başrolünde olduğu A24 dizisi Trigger Point'e onay verdi.
- Leslie Bibb, soğuk savaş suç dizisi Top of the Rock'ın başrolünü üstlenecek.
- BBC'nin Prisoner 951 adlı draması 23 Kasım'da başlıyor.
- Nina Dobrev, Night Float adlı erotik gerilim dizisinin başrolüne geldi.
yorumlar
İptal kararı da vermiyorlar yalnız. Tek sezonluk hazırlıyorlar. Bazılarının devamı gelse iyi olur tabii.
“Fantastic Beasts” serisinde Johnny Depp’in yerine Mads Mikkelsen getirilmiş.
pereval dyatlova (dead mountain dyatlov pass incident) iye tam benlik bir 2020 yapımı rus dizisi var ancak altyazısı hiçbir yerde yok. denk gelirseniz mutlaka haber edin pls.
Mads mı Ohaaaa, güzel güzel.
Gerçi yalan yok Deep biraz daha yakışıyordu role ama son izleyeli baya oldu seriyi zaten.
https://whatsondisneyplus.com/disney-renaming-fox-channels-in-latin-america-to-star/
@aytackara disney global de ki kanallar da “FOX” isimin kaldırmaya başlamış bunu Türkiye de Bir karşılığı olur mu ve “star” isimin tercih ederler mı?
Biz bu konuyu @dkamoy ile de konuşmuştuk bi ara ama 22 dakika ahalisine de sorup konu açayım, içimi dökeyim.
Artık birileriyle dizi film muhabbeti yaparken bir süre sonra neler izledik kısmında izlediklerimin bir kısmını bilmediklerinden sırf Netflix’te olan izlediğim şeyleri sayıyorum çünkü sadece oradakiler ortak izlediklerimiz oluyor.
Benim gibi hisseden yaşayan var mı acaba? Merak ettim. 
Bunu sitede bir-iki yerde de konuşmuştuk diye hatırlıyorum.
Netflix dizileri BluTV’nin çoğu dizisinin falan da aksine dizi sitelerine de altyazılı bir şekilde eklendiği için geniş bir kitleye ulaşabiliyor. Ayrıca doğruya doğru, halkımızı kolaycılığa alıştırdı. Ben de otobüste, dışarıda dizi izleyeceksem Netflix’ten telefona indirdiklerimi tercih ediyorum.
Netflix dışı da izleniyor da o dizinin bir yerinden insanı çekmesi gerekiyor işte. Ama Netflix’inki ülke sınırlarında domisyona yaklaştı gibi gibi. Bir defasında bir arkadaşıma Netflix’te Olanlar+Olmayanlar diye iki ayrı tavsiye listesi hazırlamıştım.
Herhangi bir diziden bahsedince Netflix’te var mı cümlesi genelde duyuluyor. GOT gibi üzerinde çok konuşulan diziler değilse, insanlar pek malum ortamlardan arayıp bulup indirmekle uğraşmak istemiyorlar artık. Ben edindiğim dizileri verip izleyin diyorum zaman zaman
Netflix ve Amazon’un kolay ulaşılabilir olması bu platformlardaki dizilerin öne çıkmasını tabii ki kolaylaştırsa da artık 2020’nin sonuna yaklaşmışken, kim hangi dizi türüne meraklıysa o türdeki dizileri araştırıp, bulup izleyebilecek donanımda olduğunu düşünüyorum. Bu kişiler o platformlar haricinde de muhteşem diziler olduğunu zaten bilip ona göre hareket ediyordur. Bunlar tabii ki azınlık.
Bunun dışındaki çoğunluğa da zaten izledikleri yetiyordur herhalde. Ki bazı Showtime, AMC dizilerinin de belli bir süre sonra bu platformlara geldiğini varsayarsak, kaçırdıkları en bariz diziler HBO dizileri, belki birkaç İngiliz dizisi, birkaç kaliteli ulusal dizisi. Bunların da her sene vakit ayırmaya değecek maksimum 2 dizisi, bazen 1 dizisi çıksa… Yani pek bir kayıp yok.
Mesela yıl sonuna kadar izlemeyi planladığım dizilere bir bakıyorum şimdi. Crown Netflix’de, Bly Manor öyle. Fargo yok, Des yok, Undoing yok. Bu üçünü izlemesem çok şey kaçırır mıyım, hayır. Şu an malum yollardan edinmeden güncel izleyemeyeceğim bir Better Call Saul aklıma geliyor, bir de This is Us. Ki ikisi de bir süre sonra platformlara geliyor.
Yani böyle.
Korsan dizi sitelerindeki reklamla ugrasmak istemeyen ve @abidin77’nin de dedigi gibi malum ortamlarla pek isi olmayan -ki artik diziler kismi icin yavastan ben de o kisma dogru evriliyor gibiyim- kesim icin oyle bir durum var. Mesela uzunca bir sure sevecegini bildigim insanlara Years & Years izletene kadar gobegim catlamisti. Neden, cunku Netflix’te yokmus
Ama dedigim gibi ben de o tembellige yavastan alisiyorum. En son Greys ve Undoing icin malum ortam kullaniyordum ki onu da beinconnect’le cozunce isin o kismi da kapandi. Film icin ayri tabii, ona yine muhtac kaliyoruz.
O yuzden ben genelin sadece belli platformlarda olan dizilerle ilgilenmesini yadirgamiyorum artik. Bir sure sonra birak malum ortami, altyazisini vs ugrasmayi; o sitelerdeki uc bes saniyelik goz kanatan reklamla bile bogusmak istemiyor insan.
Yanarım yanarım The Boys’un bilinmeyişine yanarım.
(biz son poskette de bu durumdan bahsedip kantarın topuzunu biraz kaçırmıştık hatta)
The Boys, Netflix dışı diziler arasında bilinenlerin arasına girer bence. Ederi olandan fazlası olabilir tabii.
Bir de Amazon’da olunca “Mutlaka İzleyin”lik listelerde falan da epey gordum ben onu.
Discovery de Discovery+ açıyor. 4 Ocak. Önce ABD.
Posket lafı geçmişken, yakın bir gelecekte bir şey gelir mi?
Ah keşke ya. Spotify’a falan da haftalık tarzı bir şey gelse mükemmel olmaz mı? Çok heyecanlı.
Warner Bros. will debut entire 2021 film slate on HBO Max & theaters simultaneously
• ‘The Suicide Squad’
• ‘Matrix 4’
• ‘Dune’
• ‘The Many Saints of Newark’
• ‘Godzilla vs. Kong’
• ‘Mortal Kombat’
• ‘Space Jam: A New Legacy’
https://www.youtube.com/watch?v=bGy16GQHz-g
Ay Spotify ne kadar guzel fikir aslinda
Hatta eski bolumler falan yuklenebilir mi ki? (Teknik kismini bilmiyorum.)
Dkamoy sonki yayında eski bölümleri Youtube’a ekleme sürecinden biraz bahsetmişti. Uğraştırıcı bir iş olduğu ve sayıca çok oldukları için haliyle biraz sürüyor.
WTF! HBO Max gözünü karartmış. Bu kadar büyük hamle beklemiyordum.
Uzun bir süre boyunca sinemaya gitmek istemiyorum ama büyük ekranda izlemek istediğim tek film Dune. En çok onun vizyon tarihinde tekrar değişiklik yapacaklar mı onu merak ediyorum. İkilemde kaldım hem 1 yıl beklemek istemiyorum hem de şu ortamda salonlara koşmak istemiyorum.
@vesper listede ki filmler vizyon tarih değişmeyecektir. sinema ile aynı gün HBO MAX de olacaklar Dune 1 ekim de vizyona girecek belki o zaman kadar hastalık azalmış olur. bulunan aşılar sayesin de tabi sars 2 hastalığı çin de dışarı çıkmaz ise.
HBO Max, bir haftalık deneme süresini kaldırmış bu arada. Haliyle.
Disney Perşembe günü yatırımcılar gün 4 saat süreceğin açıkladı.
https://twitter.com/reservoird0gs/status/1334582348881399808?s=21
Indiwire da kendince başlamış.
The Best TV Posters of 2020
The Best TV Scores of 2020
The Best New TV Shows to Debut in 2020
En fazla 35
The average age of these four actors is 52.
yani diyor ki : götü yere yakın piliç geç kartlaşır
Vurunca ortalamaya 1.69 m çıkıyor
Ben buna sevineyim bari
Ulan ne kadro kurdunuz be
Ufak bir ayrıntı
:
Chris Evans bugün setteyken COVID testi olurken görüntülendi. Okuduğum bir haberde “Henüz ismi resmen duyurulmadı ama yakında duyurulabilir,” diyordu.
Amazon Prime aylık bülten göndermeye başlamış. Netflix kadar kapsamlı değil henü ama başlamaları hoşuma gitti.
Ayın 3’ünde bunu istemiştim ben de ^.^
@aytackara hep şansını böyle harcıyorsun bak
ay ay ay youtube abonelikler feedimde neler görüyorum
Acun daha önce Hem Reklamlı hem de Reklamsız 2 paket sunacağın söylemişti. Reklam olan 10 TL Reklamsız 20-30 TL olacağı konuşuluyor.
Evet ben de şimdi farkedip buraya geldim. Youtube abonelikler kısmım 22dakika’dan geçilmiyor.
Yağdırmış @dkamoy
Şerefine yeni bir tane daha patlatsanız keşke.
Bitmedi. Bitince haber yapıcam. (20-30 tanesi teliften otomatik silinmiş sanırım. tam bitiyor derken yeniden iş çıktı bana. küfretmekle meşgulüm)
Şerefine bi tane daha patlatma niyetimiz vardı hazır millet evdeyken filan diye ama insanüstü gayretime rağmen bu haftasonuna yetişmedi. Hele şimdi bi de 44 tanesini yeniden upload edip düzenlemem gerektiği ortaya çıktı.
@dkamoy videolar silinmemiş de engellenmiş olabilir mi? Emin değilim ama YouTube Studio üzerinden “videoların şu kısımlarında telifli içerik var, bunları çıkarırsanız videonuz yayınlanabilir” gibi bir mesaj oluyor ve oradan kesme falan yapılabiliyordu sanki. Öyle bir durum varsa boşuna tekrar yüklemekle falan uğraşma diye söyleyeyim dedim.
@ahmetoktay Yok onlardan zaten zibille oldu ve o işlemlerden geçirdim bir bir. Hatta yarısı filan telife takıldı diyebilirim. Neyse ki önemli bir kısmında “bundan para kazanamazsınız” telifi var. Onları ellemem gerekmedi. Sağol yine de. (upload edeli herhalde en az 2-3 yıl olmuştur. o yüzden yolda n’oldu emin olamıyorum. ama son 2 haftadır editlediğim bölümlerin içinde bu 44 tane yok. o yüzden belki de hiç upload etmemişimdir, şu account karışıklığında diğer hesaba upload etmişimdir herhalde diye çuvaldızı kendime batıracağım artık)
Ha ama şunun yanıtını bilen varsa hiç araştırmakla uğraşmayayım:
“Videoları belli bir sırada göster” diyebiliyor muyum?
playlist oluşturup orada istediğin gibi sıralayabilirsin sanırım. (hatta bence karışıklığı önleme adına playlist oluşturmak iyi olur.) ama videolar sekmesinde yüklenme tarihine göre sıralı ve değiştirilemiyor diye biliyorum.
@ozgun14 Bana da öyle geldi de alternatif çözüm varsa buna kasmiym dedim. (Ayrı playlist oluşturacak kadar farklı bir liste değil malum. 1 ya da 2 tane kategori dışı video var sonuçta.)
Yeni eklenen 22dakika videolarına ilginin yoğunluğundan Youtube çökmüş
@zaburt
Ya sorma, sabunlu kaldım düzenlemenin ortasında.
@dogukantevfikmeric Wikipedia da baktım da HBO MAX Başın da ki kişi Bir noktada platforum 190 ülkeye açacaklar ama henüz planlamayı yapmadıklarını söylemiş eğer ciddi de platforum 190 ülkeye açmayı planlıyorlarsa. Bir noktada tüm dünya da varız madem Türkiye de platforum açak diye bilirler.