Sitemizin iyileştirilmesi ve güzelleşmesi için aklınıza gelenleri, takıldığınız teknik sorunları alttaki yorumlara taşırsanız çok seviniriz.
- Sheryl J. Anderson ve JoAnna Garcia Swisher'dan Netlix'e yeni bir dizi geliyor: Ladies of the House
- Hulu, Anna Symon’dan İbiza’da geçen Heatwave adlı mini diziyi sipariş etti.
- Peacock, Kennedy Ryan romanına dayanan Before I Let Go dizisine onay verdi.
- Edie Falco, Fox'un dizi onayı verdiği Katie Greaves adlı hukuk dramasının başrolüne geldi.
- Meghann Fahy, David E. Kelley imzalı Smokeshow adlı mini dizinin başrolüne geldi.
- Jodie Whittaker, ITV'nin In Contempt dizisinde başarılı bir medya avukatını canlandıracak.
- Netflix'in psikolojik gerilim dizisi The Trap (Die Falle) 13 Ekim'de geliyor.
- Pablo Larraín imzalı mini dizi My Sad Dead (Mis muertos tristes), 24 Eylül'de Netflix'e geliyor.
- Jessica Chastain ve Amy Ryan, Netflix draması The Retrievals'ın Emilia Jones'a katıldı.
- Netflix ve Blizzard Entertainment, Diablo animasyon dizisi üzerinde çalışıyor.
- Netflix, Larry McMurtry’nin romanından uyarlanan Zoe Kazan ve Jeb Stuart imzalı Lonesome Dove dizisini sipariş etti.
- 3 Onay/3 İptal-Final: Spider-Noir, Mobland, Ransom Canyon, Tires...
- Li Jun Li, Christy Hall’un senaryosunu yazdığı Hulu mini dizisi Victoria'nın başrolüne geldi.
- Jessica Gunning, Baby Reindeer sonrası Feral dizisiyle Netflix'e geri dönüyor.
- Netflix'in biyografik dizisi Aquel (A Day Like No Other) 9 Ekim'de geliyor.
- Netflix'in hukuk draması Habeas Corpus 23 Eylül'de geliyor.
- Netflix dizisi Mal de amores (Lovesick) 2 Eylül'de geldi.
- John August, Alfonso Cuarón ve Hasbro, Netflix için Dungeons & Dragons dizisi Ravenloft üzerinde çalışıyor.
- FX'in Snowfall evreni, 8 Eylül'den itibaren The Drop: A Snowfall Saga ile genişliyor.
- Prime Video'dan çok sayıda İtalyan dizisi yolda: Bro, Postcards from Italy, Two Hearts for Rent, The Perfect Day, Ingorgo, Super Market
yorumlar
Postanedeki sorun düzeltilene kadar ufak bir tüyo vereyim:
Mesajınızı gönderdikten sonra yazdığınız şey alta düşüyor. Mesajı attıktan sonra attığınız son mesajı görecek şekilde aşağı doğru inerseniz, mesaj gelmediği halde gelmiş gibi kırmızı yanmaz.
Nam-ı diğer kendi attığınız mesajı okursanız “okunmamış mesaj” kalmaz.
Postane değişmiş. Artık yanıp yanıp sönmüyor POSTANE yazısı ve alta alma sorunu ortadan kalkmış gibi.
Şu günlerde en heyecanlandığım şey dizi listesine getirilecek yenilik
Bir de bazen siteyi boğmak istemediğimden o hafta inceleme yazmıyorum. Şöyle kısa haber ve bildiri arasında bir büyüklüğü olan yeni bi kategori gelse inceleme için onu seçsek ne güzel olur
@purga : Postane’de değişiklik yapılmadı. Placebo
şu tarz bir şey olabilse ana şema bildir kısa haber farkı biraz daha netleşse güzel olabilir.
Teknik olarak yapılaiblirliğini bilmiyorum ama kullanıcı kafamla benim aklıma yatmadı+hoşuma gitmedi son 7 bildirinin rotasyona girmesi.
sürekli dönüp durmayacaklar ama hürriyet haber gibi düşün. son 7 günün bldirilerini hızlıca dönebileceksin ve hiç aşağıyya düşmemiş olacaklar hemen altında da kısa haberler sıralanacağı için onlarda görünmez olmayacak.
yani en son çıkan görünecek ama sen bir yna gidip son 7ye kadar hepsini gezebileceksin. 1 hafta siteye mi giremedin hemen hızlıca neler kaçırmışsın görebileceksin.
Aslında fikir çok güzel
maalesef şuanki altyapıya uyumlu değilmiş bu önerim. arka planda konuşuldu mümkün olmadığına karar verildi.
ama kısa haberler konusunda daha dikkatli olunacağından aynı sıkıntıları tekrar yaşamayız fazla.
Yorumlarda gönderilen resimleri küçültebileceğimiz bir şey olsa ne güzel olurdu aslında. Üstüne tıklayınca büyüse falan. Yatay olanlar neyse de dikey olanlar çok aşırı yer kaplıyor.
Yorumlarda dikine uzun fotoğraf çıkmasın mı diyorsun? Doğru mu anlıyorum?
Aynen bazılarında böyle in in bitmiyor dikeylerde. Çok büyük bir sorun değil ama bana batıyor bazen. Hele bi yorumda iki tane dikine varsa falan, spoiler içine alasım geliyor.
Benim de tam tersine o büyük görseller hoşuma gidiyor.
ben de yazılarda dikey görsel yerine yatay görsel tercih eden biriyim, daha göze hitap ediyor gibi geliyor bana. bir de kapladığı yer kaplama şekli de göze daha hoş görünüyor sanki. ama dikey görsellerle de sorunum yok söyliyim dedim.
o özellik gelse itiraf edeyim yazılarımda kesinlikle kullanmam. ama yorumlar için kullanırdım sanırım. yazıların güzelliğini bozar gibi geliyor bana.
ekleme: sadece yorumlardan bahsediliyormuş ben yanlış gelmişim. yorumlarda çok bir şey fark etmez. olsa da olur olmasa da olur.
Yazı yazarken D harfini kullanarak dizilere bağlantı eklemede bazı dizilerin bağlantıları çıkmıyordu. Bu diziler isminin içinde & ve ‘ tırnak işareti olanlardı. O sorun artıkın yok. D’nin artık sorunsuz çalışıyor olması gerek. Sorun farkettiğinizde haber veriniz.
Aşırı yavaş.
Şu an düzeldi sorun yok bende. 5 dakika boyunca giremedim siteye.
Ben de internetimde sorun var zannediyordum
Düzeldi bende.
ben de internetimden şüpheleniyordum iyi oldu yazdığınız acı çekiyorum resmen bugünlük burda bırakmak en mantıklısı
Ben şu siteyi kullanıyorum sorun bende mi, yoksa sitede mi diye anlamak için.
Teknik abiler bugün Postane’deydiler
* Postane’de özel mesaj yazarken kendi yazdığımız mesajların bize yeni mesaj gelmiş gibi görünmesi hikayesini hallettiler.
* Uzun mesaj yazınca gitmeyebiliyordu. Onu da düzelttiler.
* Ayrıca yine Postane’de özel mesajların içindeki bağlantılar artık tıklanabilir haldeler.
* Postane’ye bir de ek özellik geldi: Bir yazışmayı açan kişi sonradan yeni bi katılımcı ekleyebiliyor.
Yani mesela aytackara’nın başlattığı özgün14 ile yaptığı bir yazışmaya sonradan beni katmak isterlerse aytackara bunu yapabilecek. (Yöntemi şöyle: Yazışmaya girdiğinde, sağ üstte yanında küçük artı işareti olan tek kişilik kafaya tıklayarak kullanıcı ekleyebiliyor.)
Teşekkkürler
O TAKVIM ne zamandır orada?!!?
Ben kendimi bildim bileli orada. 2009’dan beri de sürekli güncel. Bi yamuk mu yaptı abisi?
Yok artık?
Benim gibi google takvim kullananlar için inanılmaz bir şey o. Oha yeni fark ettim.
İyi bari birilerinin işine yarayacak olmasına sevindim. Kendim çalıp kendim oynuyorum diye düşünüyordum onu sürkeli güncel tutcam derken.
Oyuncu bağlantısını O harfi ile eklediğimizde oyuncu isimlerine imdb bağlantısı ekleme şu anda çalışmıyor. Teknik abilere haber verdim. Bi vakte düzeltilir.
Oyuncu bağlantısı hikayesi için imdb’den kaynaklı geçici bi sorun olduğu düşünülüyor. Şimdilik etrafından dolaşarak geçici çözümlerle gelecek teknik abiler. Siz yine O’yu kullanmayı bırakmayın. Bugün görünmese 2 gün sonra görünecek o bağlantılar.
Oyuncu bağlantıları düzeldi. Bu arada bir miktar yanlış yazılmış oyuncu ismi de çıktı arada. Elle düzelttik onları. O harfini kullandığınızda oyuncunun/yapımın adını imdb’deki gibi yazmazsanız çıkmaz.
Ben bir şey soracağım. Eğer D’ile etiketlediğimiz dizinin adı bu sitede yoksa, o zaman otomatik olarak wiki bağlantısı mı geliyor ?
Hayır. Dizi listesinde ne varsa o geliyor. Dizi listesinde yoksa hiç bişi gelmiyor. purga’ya mesaj atıp varsa wiki maddesini, yoksa web sitesini (ya da ne bulabiliyorsanız onu) ekletiyorsunuz.
Tamamdır. Ben zaten olmadığını bildiklerimi kendim etiketliyorum da bir sorayım dedim.
İşte kendin ekle ama dizi listesinde de tuzun olsun.
Bu başlıktaki merlin adlı kullanıcı aynı yazıyı nasıl 2 kere tutabilmiş?
E adam büyücü işte
:lol: :lol: :lol:
Site bugün çok yavaş.
Bende sorun yok.
İlk sayfada gördüğüm bildirileri 2. sayfaya geçince de görüyorum. Bu bir teknik sorun mu? Yeni bir şeyler görmem için 3. sayfaya geçmem gerekiyor. (Bildiri olarak, kısa haber değil.)
1 haftalığına tepeye yapışıklar tepeye yapışık işte.
2. sayfada (ve 3. 4. 5. vs.) aslında olmaları gereken yerlerde görünüyor o bildiriler.
Daha önce bi yazıda kullandığımız bi resmi ortamdan nasıl tekrar bulabiliriz? Mesela ben ispiyon çizgisi resmini her seferinde link olarak ekliyorum yazıya.
Ortamdan yeterince geri gidersen bulursun herhalde de bağlantı ile eklemenin ne sakıncası var ki?
Sakıncası yok da kolayı varsa bileyim diye sordum.
Cahil kalmıyım diye
Şu son yazdığım yazıda yazan kişi 0 5 3 0 diye gözüküyor
Ara ara olan bir hata, @dkamoy geldiğinde hallediyor onu.
Hallettim şimdi.
Editör tayfası olarak bir değişiklik yapıp kaydederken bazen 0 5 3 0 ‘a (sitenin alfabetik olarak en üstte olan kullanıcısı) dönüşebiliyor yazı sahibi. Düzeltmesi kolay, yeter ki farkedelim. Karışıklık için pardon.