Yaz dizilerine “Merhaba” diyeceğimiz dönem yavaş yavaş yaklaşırken, hatta bir çok dizimizi gelecek sezon görüşmek üzere uğurlamışken, hangi karakterleri kalbimizin derinliklerine gömdük, hangileri “Sonunda öldü!” dedirtti bir bakalım dedim.
NOT: Bu yazı ‘benim‘ takip edebildiğim diziler kadarıyla elimden geldiğince hazırladığım bir yazı. Elbette kaçırdıklarım veya yazamadıklarım oldu/olmuştur, kusuruma bakmayın… Breaking Bad‘ten Homeland‘e, Dexter‘dan Hannibal‘a diğer bazı dizilerdeki çeşitli ölümler için ispiyon (spoiler) uyarısını unutmamakla birlikte şuraya da göz atabilirsiniz.

NOT 2: Bu yılın başında “TV Dünyasının 2013 Enleri” adında, içinde ölümleri de barındıran TVLine destekli bir yazı da sitede kendisine yer bulmuştu. İlginizi çekerse oraya da göz atmanız tavsiye edilir.
Giriş öncesinde yazının bundan sonraki kısmında sırasıyla Game of Thrones, Teen Wolf, Banshee, House of Cards, Person of Interest  ve The Walking Dead‘e ait ayrı ayrı gizlenmiş içerik bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. (İspiyonların her biri saklı olduğundan yazıya devam etmenizde hiçbir sakınca bulunmamakta.)

GAME OF THRONES

dead-joffreyGame of ThronesKral Joffrey Baratheon (Jack Gleeson): TV’nin 3 sezon boyunca en çok nefret edilen karakterlerinden biri olan Kral Joffrey, 4. sezonda kendi düğününde, belki dizi hayranlarının istediği şekilde kanlı olmasa da zehirlenerek öldü.

TEEN WOLF

alisonTeen WolfAllison Argent (Crystal Reed): Allison’un ölümü ilk aşkı Scott’un kollarında Oniler (şeytani ninjalar) tarafından oldu.

BANSHEE

banshee1x03-screencaps2BansheeMr. Rabbit (Ben Cross): Banshee’deki kahramanlarımızın başlarındaki en büyük bela olan Mr. Rabbit, ya öl ya öldür taaruzu sonucunda kaçacak yeri, yaşama amacı da kalmayınca kafasına dayadığı silah ile baba-kız kovalamacasına son vermiş oldu.

HOUSE OF CARDS

zoe barnesHouse of CardsZoe Barnes (Kate Mara): İlk sezonun ana karakterlerinden biri olan Zoe, ikinci sezonun açılış bölümünde ani bir şekilde Frank Underwood tarafından metronun altına itilerek öldürüldü.

PERSON OF INTEREST

carter deadPerson of InterestJoss Carter (Taraji P.Henson) Tam beklenen John-Carter aşkı gerçekleşti derken, John ile birlikte hepimizi hayal kırıklığına uğratan bir ölüm oldu.

THE WALKING DEAD

hershel-swordThe Walking DeadHershel Greene (Scott Wilson) Dizinin hayranlarını en çok şoka uğratan ölümlerden biri. Serinin baba figürü Hershel hiç haketmediği bir son ile Vali tarafından tüm grubun gözü önünde öldürüldü.