Pilot* bölüm derken..?

2012-2013 sezonunu yarılayınca, Amerikan kanalları yavaş yavaş önümüzdeki sezon için projeleri incelemeye başladılar. Yeni dizi denemeleri haberleri de önümüze yığılıyor haliyle. Hatta projeler belli oldu, oyuncu seçimlerine geçtiler.

Madem öyle, biz de boş durmayalım. Geçen yıllarda yaptığımız gibi, bu yeni olası diziler neler üzerineymiş bir toparlayıp bakalım.
Bunların şimdilik sadece proje aşamasında olduklarını hatırlatarak, buyurun 2013-2014’ün olası yeni diziler listesine diyoruz.

* “pilot” kelimesi her ne kadar dilimizde başka bir anlama geliyor olsa da dizi alemi ingilizcesinde “bir dizinin deneme bölümü, ilk bölümü” anlamında kullanılıyor ve bizler de zaman zaman “deneme bölümü” demeye üşenip yanlış da olsa direkt ingilizcesini kullanmayı tercih ediveriyoruz.
Yine de siz siz olun ve “pilot” yerine “deneme bölümü” demeyi ihmal etmeyin.
;)


Komediler

ADOPTED
KEEP CALM AND KAREY ON
CRAZY GENE
Evlatlık ergen, zenci oğlu ile hapisteki erkek kardeşinin çocuklarını birlikte büyütmeye çalışan bir kadın üzerine bir komedi.
 
BACK IN THE GAME
İsimsiz CULLEN BROTHERS Projesi
+
Kararlı, boşanmış, bekar bir anne olan kahramanımız, babasının yanına taşınır. Babası, küçük bir beyzbol liginde kariyerini tamamlamış, sivri dilli bir adamdır. Bir yandan babasının yanında yaşarken, bir yandan da buradaki mahalleli ile başa çıkarak oğlunun minikler ligindeki takımına koçluk yapmaktadır.

 

BAD MANAGEMENT Kahramanımız, üst düzeyde lüks tüketim malzemeleri satan bir departmanda müdür olan hafif ben merkezli bir hanım. Bu kadının başına, patronun oğlu gelip de firmanın odağını gençlik ve seks üzerine kaydırınca işler karışıyor.
DIVORCE: A LOVE STORY Bir İsrail sitkomu uyarlaması. Yeni boşanmış, orta yaşlarında bir çift, evliliği beceremediklerini bilmelerinin üstüne, boşanmış olmayı da beceremediklerini farkediyorlar.
 
THE GOLDBERGS
HOW THE HELL AM I NORMAL?
+
1980’lerde, hayli berbat ve yine de sevgi dolu bir ailenin kollarında büyümek üzerine. (Yazarın notu : Shameless..?)

 

KING JOHN
İsimsiz JOHN LEGUIZAMO Projesi
New York’ta yaşayan John Leguizamo‘nun profesyonel, özel ve aile hayatına dayanan bir komedi.

 

MIDDLE AGE RAGE Orta yaşlarında bir anne ve eşin, görünmez biriymiş gibi davranılmaktan sıkılıp, sesini yükseltmeye ve hak ettiği saygıyı talep etmeye başlaması ile başlıyor bu komedi.

 

MIXOLOGY
+
Manhattan’da işlek bir barda, 5 erkek ve 5 kadının aşkı arayışı üzerine bir komedi. (The Hangover yazarları, Jon Lucas and Scott Moore’dan geliyor.)

 

PULLING Aynı isimli İngiliz dizisinin uyarlaması. İçlerinden biri nikahtan 1 gün önce nişan atmış olan ve aynı evde yaşayan 30’larında 3 bekar kadın üzerine.

 

SEE YOU NEXT TUESDAY Dünyanın en kötü patronu için çalışan insanların dayanışması üzerine bir komedi.

 

SPY Yine bir İngiliz komedisi uyarlaması. 9 yaşındaki büyümüş de küçülmüş oğlunu etkileyebilmek için yanıp tutuşan bekar ve bahtsız bir babanın, bir bilgisayar firmasındaki satış elemanlığından ayrılması ile başlıyor. Ancak kahramanımız bunun hemen ardından kendini yanlışlıkla İngiliz istihbaratı olan MI5 için çalışır buluyor.

 

SUPER FUN NIGHT
+
Geçen yıl CBS’in pas geçtiği bir komedi denemesi. Yapımcılarından birinin Conan O’Brien olduğu bu komedide, 3 inek hatun, her cuma süper felekten bir gece çalmaya, eğlenmeye çalışıyorlar.

 

TROPHY WIFE
+
Eskiden o parti senin bu parti benim gezen, şimdilerde durulan bir hatun, aşık olduğu adamın yüzünden kendini, 3 çıkarcı çocuk ve 2 eski eşten oluşan karışık bir ailenin ortasında bulur.

 

Dramalar

BETRAYAL
+
Mutsuz bir evliliği olan bir kadının, güçlü bir ailenin avukatlığını yapan bir adamla ateşli bir yasak aşk yaşaması üzerine.
 
BIG THUNDER Doğa üstü macera. Disneyland ve Disney World’deki aynı isimli lunapark trenine dayanan bir hikayesi var. 19. yüzyılın sonlarına doğru New York’lu zeki bir doktora odaklanıyor. Kahramanımız ve ailesi, önemli bir maden kasabasına yerleşme şansını elde ederler. Ancak kasabada işler göründüğü gibi değildir.
 
DOUBT Eskiden bir polis şimdi ise açıkgöz ve yakışıklı bir avukat, bir yandan kendine has yöntemleri ile müvekkilleri için çarpışırken, diğer yandan da eski karısı ile uğraşmaktadır.

 

RESURRECTION
FOREVER
+
Dünya genelinde ölü olduğu bilinen birçok insan, birdenbire hayatlarına ve sevdiklerine dönerler. (Yazarın notu: Fransız dizisi Les Revenants‘ın uyarlaması gibi duruyor.)

 

GOTHICA San Francisco’da kimliğini bulmaya çalışan bir kadının, doğa üstü gizem ve gerilim dolu bir dünyaya dalması ve gizemli bir adam tarafından yönlendirilmesi üzerine.

 

MIND GAMES
INFLUENCE

+
İki erkek kardeş arasındaki karışık ilişki üzerine. Biri bipolar ve insan psikolojisi üzerine bir dahi. Diğeri ise kurnaz bir eski mahkum. İkisi birlikte insan motivasyonu ve manipülasyonu üzerine bilimi kullanarak müşterilerinin sorunlarını çözmeye çalıştıkları, farklı bir acenta işletiyorlar.

 

KILLER WOMEN
+
Bir Arjantin dizisi uyarlaması. Teksas’lı bir orman bekçisi kadının maceralarına odaklanıyor.

 

LUCKY 7
+
The Syndicate isimli ingiliz dizisinin uyarlaması. Queens’te bir benzin istasyonunun 7 çalışanının hayatı, birlikte aldıkları loto biletine büyük ikramiye çıkınca tamamen değişir.

 

MARVEL’S AGENTS OF SHIELD
SHIELD
+
Marvel Evreni‘nde geçecek olan bu diziye, daha önce şu yazıda da değinmiştik. S.H.I.E.L.D. olarak bilinen Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division‘ın maceraları üzerine.

 

MURDER IN MANHATTAN  Bir kadın ve kızı, New York’ta amatör dedektifliğe girişirler.

 

ONCE UPON A TIME IN WONDERLAND
+
Once Upon A Time‘ın potansiyel uzantısı. Hikaye, Alice Harikalar Diyarında masalının Alice’inin gözlerinden aktarılacak.

 

RECKLESS Karısı ülkeden uzaklarda rehin alınan genç bir Amerikalı, tehlikeli bir paralı asker ordusu ile birlikte çalışarak onu kurtarmaya çalışmak zorunda kalır.

 

WEST SIDE Kaliforniya’nın Venedik mahallesinde geçen “Romeo ve Jülyet”vari dramada, iki düşman aile ve ortalarında gelişen yasak ve tehlikeli bir aşk hikayesini içeriyor.

 


Komediler

BAD TEACHER
+
Ağzı bozuk, köşeyi dönme meraklısı bir lise öğretmeni üzerine bir komedi
 
THE CRAZY ONES
+
Reklam dünyasında geçecek olan bu komedinin başrolünde Robin Williams‘ı kızıyla birlikte çalışan parlak bir reklamcı olarak izleyeceğiz.
 
WE ARE MEN
EX MEN

+
Yeni bekar kalmış ve kendisinden daha tecrübeli arkadaşlarının kanatlarının altına alınmış bir adam etrafında gelişen bir komedi.
 
FRIENDS WITH BETTER LIVES
+
Birbirlerinin hayatlarının kendilerininkinden daha iyi olduğunu düşünen 35 yaşında bir grup arkadaş üzerine kurulu.
 
GAFFIGAN New York’ta iki odalı bir apartman dairesinde, karısı ve 5 çocuğu ile yaşayan bir adamın hayatı üzerine.
 
JACKED UP Yeni emekli olmuş, sevilen bir beyzbol oyuncusu, emekliliğe alışmanın sandığı kadar kolay olmadığını fark ediyor.
 
THE MCCARTHYS İrlanda kökenli, katolik, spor hastası Boston’lu bir aile ve en önemli günahı cinsel yönelimi değil de ailesiyle daha az vakit geçirmek istemesi olan eşcinsel oğulları etrafında gelişecek.
 
MOM
+
Alkolü yeni bırakmış ve hayatını toparlamaya çalışan bekar bir anne üzerine.
 
MOTHER’S DAY Bir İsrail komedisi uyarlaması. 40’larındaki 3 çocuklu bekar bir kadının etrafında gelişecek. Çocukları, sevgilisi, dostları ve kariyerini bir arada götürebilmek için kahramanımızın sürekli beyaz olan/olmayan çeşitli yalanlar savurup, kafasını karışan işlere sokup çıkartmasına tanık olacağız bu komedide.
 
SUPER CLYDE Mütevazi bir fast food dükkanı çalışanının, bir süper kahraman olmaya karar vermesi ile başlıyor.
 
THE MILLERS
İsimsiz GREG GARCIA Projesi

+
Yeni boşanmış olan kahramanımızın anne ve babası, onun yanına taşınmaya karar verince hayatı karışıyor.
 
İsimsiz TAD QUILL Projesi Dul bir babanın, bir yandan 12 yaşıdaki oğlunu yetiştirmeye çalışırken, diğer yandan da birileriyle çıkarak yeni bir ilişki peşinde koşmasını ele alıyor.
 

Dramalar

THE ADVOCATES Eski bir sabıkalı adam ile avukat bir kadın, mağdur insanları müdafaa etmek üzere bir ekip oluyor ve yasaların kıyısında köşesinde dans ediyorlar.
 
THE ANATOMY OF VIOLENCE FBI ajanı bir kadın, geçmişinin bir şekilde çakıştığı esrarengiz bir psikiyatrist için çalışmaya başlar.
 
BACKSTROM Leif G. W. Persson‘un kitaplarının, insanlardan hoşlanmayan cinayet masası dedektifi kahramanına dayanan bir drama.
 
BEVERLY HILLS COP Aynı isimli film serisinin uyarlaması. Eddie Murphy dizide de yer alacak. Filmin ana karakteri Detroit’li polis dedektifi Axel Foley iken, dizinin ana karakteri onun polis memuru olan oğlu olacak.
 
HOSTAGES
+
Büyük bir politik komplonun ortasına düşen ve bu yüzden hayatları değişen bir aile üzerine.
 
INTELLIGENCE
+
Beynine, çok gizli ve deneysel bir mikroçip yerleştirilen bir adam, kazandığı yetenekler sayesinde gördüklerini ve olayları bir bilgisayar mantığı ile algılamaya başlar.
 
THE ORDAINED Kennedy Ailesi‘vari bir ailenin oğlu, papazlığı bırakıp avukat olur. Böylece politikacı olan kızkardeşini süikastten koruyacaktır.
 
RECKLESS
+
İki hasmı izleyeceğimiz bir drama. Müthiş bir Yankee avukatı ile Güneyli bir avukat, şehri yerle bir edecek olan bir polis seks skandalı çerçevesinde uğraşırken, aralarında oluşan çekimi saklamaya çabalamaktadırlar.
 
SECOND SIGHT Bir İngiliz dizisi uyarlaması. Bir cinayet masası dedektifi kör olur. Ama bu durumu bir avantaja dönüştürmeye başlar. Şöyle ki artık, keskinleşen diğer duyuları ve sezgileri ile davaları çözmektedir.
 
THE SURGEON GENERAL Ana karakterimizin cerrah olduğu bir tıp dizisi. Çok güçlü biri olan kahramanımızın lakabı “General Cerrah” ve kendisinin 315 milyon hastası var. “Amerika’nın Doktoru” ve ekibi, politika ve iş dünyasının güçleri ortasında, sıradan Amerikalıların sağlık sorunları için savaşıyorlar.
 
NCIS LOS ANGELES’ın İsimsiz Uzantısı Bu NCIS uzantısında küçük ve gezici bir ajan ekibi, birlikte çalışıp yaşamakta. Bu arada da ülke genelinde gezerek suç işlenmiş davaları çözmekteler.
 

Dramalar

BLINK Babası komada olan ve karanlık bir aile geçmişine sahip bir kız üzerine.
 
COMPANY TOWN Norfolk Deniz İstasyonu’nda yaşayan genç insanların hayatı ve aşkları üzerine bir drama
 
THE HUNDRED
+
Bir kıyamet sonrası dizisi. 100 sabıkalı çocuk suçlu, vahşice değişmiş olan Dünya’ya salıveriliyorlar; üstelik insanlığın kaderi de tamamen onların elinde
 
THE ORIGINALS
+
The Vampire Diaries uzantısı. 25 Nisan 2013’te yayınlanacak olan bölümden türeyecek.
Klaus’un New Orleans’ın -yıllar önce kurulmasına yardım ettiği- Fransız Mahallesi’nin doğa üstü ortamına geri döndüğü ve vampirlerin orijinal ailesini ele alan bir konusu olacak. Bu dizi de yine iki vampir erkek kardeş ile bir kızın etrafında gelişecek. Bunda farklı olarak kızımız, sıradna bir insan değil, bir kurtadam.

 
STAR-CROSSED
OXYGEN

+
İnsana benzeyen 9 uzaylı genç 10 yıl önce Dünya’da terk edilmişlerdir. Bu gençler şimdi bir banliyö mahallesinde lisede okumaktalar. Lisenin uyguladığı özel bir program kapsamında uzaylı ve insan olan gençlerimiz bir kampa katılırlar. Zorlu bir ortam olan bu kampta, insan bir kız ile uzaylı bir oğlan arasında bir aşk yeşermeyi ihmal etmez.
 
REIGN
+
İskoç Kraliçesi Mary‘nin ergenliğinin fanstastik olarak uyarlaması.
 
THE SELECTION – 2013 Versiyonu 300 yıl sonraki bir gelecekte geçiyor. Yoksul bir kadın, piyango sonucunda savaşta harap olmuş ülkenin kraliçesi oluveriyor.
 
THE TOMORROW PEOPLE
+
Aynı isimli İngiliz dizisinin uyarlaması. Telepati ile iletişim, ışınlanma gibi özel yetenekleri olan bir grup genç insan, insanlığın evrimi konusunda gelecek adımı atacaktır.
 

Komediler

BROOKLYN NINE-NINE
İsimsiz GOOR & SCHUR Projesi
+
New York’un kenarındaki bir bölgede görevli bir grup dedektifin hayatları üzerine.
 
DADS
+
30’larında başarılı iki adamın hayatları, babalarının yanlarına taşınması ile altüst olur.
 
ENLISTED
+
Birbirinden farklı 3 erkek kardeşin etrafında gelişen komedinin kahramanları Florida’daki küçük bir ordu karargahında geçiyor.
 
US & THEM
FRIENDS & FAMILY
+
İngiliz komedisi Gavin & Stacey‘nin uyarlaması. Bir yandan kendi ilişkilerini oturtmaya, bir yandan da zıt kutulardaki ailelerinin arasını yapmaya çalışan yeni sevgili olmuş bir çiftin etrafında gelişiyor.
 
THE GABRIELS Normal olan herşeye tepkili ve içinde yaşadıkları küçük kibarlık budalası kasabaya uyum sağlamaya çalışan kuruntulu bir aile üzerine.
 
SURVIVING JACK
I SUCK AT GIRLS
+
Reşit olmanın ne demek olduğunun Google’lanamadığı zamanlarda geçen hikaye bir oğlanın bir erkeğe ve bir erkeğin bir babaya dönüşmesini ele alan bir komedi.
 
LIFESTYLE LEMONAID Nikki Joel’in blogundan esinlenmiş. Joel’in Brandt Joel ile evliliği üzerine bir komedi.
 
TO MY ASSISTANT Büyük bir New York avukatlık firmasındaki asistanların çvresinde gelişiyor. Asistanlarımız her gün sabırlarını ölçercesine iğrenç ve otoriter olan patronlarına karşı bir aile gibi birlik olmuşlardır.
 
TWO WRONGS Bu komedi bir çiftin etrafında gelişiyor. Çiftimizin aileleri de arkadaşları da onların birbirlerine uygun olmadıklarını düşünüyor.
 

Dramalar

BOOMERANG Hükümet için süikastçı olarak çalışan bir aile üzerine bir drama.
 
DELIRIUM Tüm gençlerin “hezeyan” olarak adlandırılan aşktan arındırılmasına ve böylece toplumun güvenliğinin korunmasına çalışan bir hükümet var bu dramanın geçtiği dünyada.
 
GANG RELATED
+
San Francisco Polis Teşkilatı’na sızması için gönderilen bir çete üyesi teşkilat içinde yükselir ve suçlu ailesi ile bağlılığının günden güne arttığı yeni “ailesi” arasında dengeyi oturtması gerekmeye başlar.
 
ALMOST HUMAN
İsimsiz JH WYMAN Projesi
+
Yakın gelecekte geçen hikayede, Los Angeles Polis Teşkilatı polisleri, oldukça gelişmiş insan benzeri androidlerle birlikte çalışmaya başlar.
 
THE LIST Bir Amerikan kanun adamı (marshal) olan Dan Shaker etrafında gelişiyor. Federal Tanık Koruma Programı’ndaki insanlar öldürülünce, kahramanımız bu insanların kim olduklarına dair bilgileri içeren dosyayı çalan kişinin peşine düşüyor.
 
RAKE
+
Zeki ve fakat kendi kendini baltalayan bir savunma avukatının etrafında gelişen bir komedi drama.
 
SLEEPY HOLLOW
+
The Legend of Sleepy Hollow hikayesinin modern uyarlaması. Ichabod Crane, Sleepy Hollow’un dişi şerifi ile ortak olup iyilik ile kötülüğün savaşının ortasında bulunan kasabadaki gizemleri çözmeye başlar.
 
WILD BLUE Bir uçak gemisinde geçen bir drama.
 

Komediler

THE FAMILY GUIDE
…THEN CAME ELVIS

+
1980’lerde geçen bu komedi, anne ve babaları boşanınca bir araya gelen bir aile etrafında geçiyor. Hikaye, büyük oğulun ağzından aktarılıyor bizlere.
 
ABOUT A BOY
+
Çocuk ruhlu bekar bir adam ile genç bir oğlanın ilişkisini ele alıyor. Oğlan, tuhaf annesi ile beraber taşındığı evde bu bekar adama komşu oluyor ve macera başlıyor.
 
ASSISTANCE İdealist bir asistan etrafında gelişen bir komedi. Kahramanımız, bir yandan patronunu memnun etmeye çalışırken, diğer taraftan da kendi özel hayatını dengeye oturtmaya çalışıyor.
 
BRENDA FOREVER Başrolünde hem 31 yaşında bir kadını, hem de 13 yaşında bir kızı barındıran bir komedi. Tombul, garip ama kendisinden gayet emin bir 13’lük ergen kız büyür ve 31 yaşında bir kadına dönüşür.
 
THE DONOR PARTY Bir sperm bankasına yaptığı bağışlardan olan çocukları olduğunu öğrenen sorumsuz bir adamın hikayesi. (Yazarın notu : Daha başlamadan Seed‘den arak..? )
 
GATES Aynı isimli İngiliz komedisinin uyarlaması. Ebeveynlerin her gün çocuklarını okula bırakıp almaları sırasında oluşan durumlardan bir komedi çıkabiliyormuş.
 
GIRLFRIEND IN A COMA 34 yaşında bir kadın 20 yıl sonra komadan uyanır ve ne zaman hamile kalıp doğurduğunu bile bilmediği 17 yaşında bir kızı olduğunu öğrenir.
 
SEAN SAVES THE WORLD
HAPPINESS

+
Yanına taşınan 14 yaşındaki kızına babalık yapmayı öğrenmesi ve bu sırada da işyerindeki sağı solu belli olmayan patronunu idare etmeyi becermesi gereken bir adam etrafında gelişiyor.
 
HOLDING PATTERNS Bir düğün yolundayken hayatları değişen bir grup arkadaş etrafında gelişen bir komedi.
 
JOE & JOE & JANE Bir çocuk kitapları yazarı, kendisini bir türlü paylaşamayan iki çatlak insan arasında kalmaktadır : Biri karısı, diğeri de hem en iyi arkadaşı hem de birlikte kitap yazdığı kişi
 
THE JOHN MULANEY SHOW John Mulaney‘nin kendi hayatına ucundan da olsa dayanan bir komedi.
 
MJF
+
Şimdiden 22 bölüm sözü almış olan bu komedi Michael J. Fox‘tan geliyor.
Aktör, 3 çocuklu, evli br New York’lu adamın ailesi, kariyeri ve Parkinson hastalığı dahil hayatındaki zorluklarla başa çıkan bir adamı canlandırıyor. Dizi, Fox’un hayatına ucundan kıyısından dayanıyor.

 
UNDATEABLE
+
Birbirinden çok farklı iki adamın kadınların radarına girememeleri sayesinde birbirlerine yakınlaştığı bir komedi.
 
İsimsiz CRAIG ROBINSON Projesi
+
Yetenekli bir müzisyenin büyük bir şehirdeki bir lisede müzik öğretmeni olarak başladığı yeni hayatına adapte olması, bu sırada da okulda öğretmenler arası politika ve bekar annelerin çekiciliği arasında kaybolması üzerine
 
İsimsiz JESSICA SIMPSON Projesi Şarkıcı/aktris Jessica Simpson‘ın kendi hayatına dayanan bir komedi
 
İsimsiz ROBERT PADNICK Projesi Şehirde yaşayan 4 kişi, aşk hayatlarında birer mayın tarlasında ilerlemektedirler.
 
WELCOME TO THE FAMILY
+
Kızlarının liseden mezun olduğunun ertesi günü hamile oluğunu öğrenen anne-baba ve oğullarının mezuniyetinin ertesi günü bir kızı hamile bıraktığını öğrenen başka bir anne-baba. Bu birbiriyle pek de ilgisi olmayan iki aile, durumla nasıl baş edecek bakalım.
 

Dramalar

THE NIGHT SHIFT

+
San Antonio’da bir hastanede gece nöbetinde birlikte çalışan bir grup ordu doktoru etrafında gelişen bir drama
 
BELIEVE
+
7 yıl içinde ortaya çıkacak olan özel yetenek/güçleri olan bir kızın çevresinde gelişecek olaylar. Kızımızı yakalamak isteyen insanlardan, hapisten fırlamış bir adam koruyacak.
 
THE BLACKLIST
+
Keyser Soze’vari uluslararası bir suçlu, esrarengiz bir biçimde Federal’lere teslim olur ve bütün ömrü boyunca koruduğu adamı yakalamaları için birlikte çalışmayı önerir.
 
BLOODLINES paralı asker, haydut ve katillerden oluşan eski bir grup tarafından doğumunda terk edilen genç bir kadın üzerine. Genç kızımızın normal hayatına dönmesi için kendi annesini silahlı bir karşılaşmada yenmesi gerek.
THE HATFIELDS & MCCOYS
İsimsiz HATFIELDS & MCCOYS Projesi
Geçen yıl History Channel’da izlediğimiz mini dizinin uyarlaması. Hikaye, bu kez günümüzde geçecek.
 
I AM VICTOR İlişkiler üzerine kendine has bir bakış açısı olan güçlü bir boşanma avukatı üzerine.
 
IRONSIDE
+
1967-1975 arasında yayınlanmış olan polisiyenin uyarlaması. Bir San Francisco polis dedektifi, vurulduktan sonra kötürüm olunca suçla savaşmanın başka yollarını keşfetmeye girişir.
 
THE SECRET LIVES OF HUSBANDS AND WIVES Kaliforniya’da bir banliyöde gerçekleşen bir cinayet ve arkasından ortaya çıkan sırlar, olaylar, olaylar…
 
THE SIXTH GUN Oni Press’ten çıkan aynı isimli çizgi romanın uyarlaması. Başka Vahşi Batı’da başka bir dünyaya ait güçleri olan 6 tabancadan en tehlikeli olanı, Becky Montcrief isminde masum bir kızın eline geçer. Kızımız ve yanında yer alan silahşör Drake Sinclair, bu silahı ele geçirmeye çalışan aşağılık adamlarla savaşmak zorundadır.
 
CHICAGO PD
İsimsiz CHICAGO FIRE Uzantısı Projesi

+
Chicago Fire‘ın Şikago Polis Merkezi’nde geçecek olan uzantısı.
 
CRISIS
İsimsiz RAND RAVICH Projesi

+
Washington D.C.’de geçen dramada, bir gizli servis ajanı işinde ilk gününde kendini uluslararası bir krizin ortasında bulur.
 
WONDERLAND Alice Harikalar Diyarında romanına gönderme bir drama. Romanı Clara diye yeni bir karakter etrafında kurguluyor. Clara, Harikalar Diyarı’nın Kraliçesi ve aynı zamanda bizim bir zamanlar Alice olarak bildiğimiz insana karşı savaşı sürdürmek zorunda.
 

Komediler

CONTINUING FRED 20’lerindeki Winifred “Fred” Harris, ailesi tarafından korunup gözetilegelmiş yeni mezun bir tembel iken bir ilkokulda öğretmen olunca şaşırtıcı bir biçimde kendini buluveriyor.
 
PHYS ED Lisedeyken popüler bir sporcu olan Ed, yıllar sonra mezun olduğu okulunda öğretmen olunca görür ki kendisi değişmiş olsa da okulda pek bir şey değişmemiştir.
 

Dramalar

CHASING LIFE
TERMINALES

+
20’lerinde zeki ve hazırcevap bir gazeteci kadın Bir Boston gazetesinde dik başlı editörüne yaranarak yükselmeye çalışmaktadır. Bu arada dul annesi, büyükannesi ve kız kardeşinden oluşan ailesiyle de başa çıkması gerekmektedir.
 
HOT PROPERTY Kitap uyarlaması olan bu komedi drama, New York emlak piyasasında birlikte çalışan va yaşayan bir anne ve 2 kızına odaklanacak.
 

Dramalar

HALT & CATCH FIRE
+
1980’lerde geçen hikayede kişisel programcılığın patlamasını temel alıyor. Dizide ileriyi gören bir adam, bir mühendis ve bir dahinin birlikte geliştirdikleri teknolojik buluşlar direkt olarak dev kurumların önünü kesiyor. Kişisel ve profesyonel hayatları açgözlülük ve ego çatışmaları yüzünden karışacak ve Texas’ın Silikon Vadisi’ndeki kültürü de değiştirecek.
 
THE TERROR Bilim kurgu, gerilim ve fantastik roman yazarı Dan Simmons’ın 2007’de çok satanlar listesine giren romanının uyarlaması.
1847 yılında Kraliyet Donanma keşif seferi, Kuzey Kutbu’nun tehlikeli Kuzeybatı Geçidi’ni keşfetmenin peşindeyken canavar bir yırtıcıyı keşfeder.
 
TURN
+
Washington’s Spies isimli kitabın uyarlaması.
1778 yazında başlayan hikayede, NewYork’lu bir çiftçi, çocukluk arkadaşları ile bir olup, ülkenin ilk casusları denen The Culper Ring grubunu oluşturur ve birlikte Amerika’nın bağımsızlığı için savaşmaya başlarlar.

 
İsimsiz LAGRAVENESE & GOLDWYN Projesi Etik, kişisel ve politik anlamda karışıklıklar içeren bir hukuk gerilim draması. Sansasyonel bir cinayetle ilgili yeni bir delil bulan ve davayı yeniden açan bölge başsavcısı etrafında gelişiyor.
 

Komediler

BRONX WARRANTS Yapımcılardan David Joglar ile Richard Wetzel’in kendi hayatlarına dayanıyor. Bronx’ta görevli bir grup ruhsat dedektifi, inanılmaz izin belgeleri olan insanları yakalayıp, tutuklayarak getirdikleri adam başına ikramiye almaları sayesinde yasaların dışına çıkartılamayacak kadar zengin oluyorlar.
 
CHOZEN
CHOSEN
+
Yeni bir mesaj ve yeni kabiliyetlerle ortalığa çıkan bir rapçi üzerine bir animasyon komedisi.
 
HOW AND WHY Nükleer bir reaktörün neden ve nasıl çalıştığını bir çırpıda izah edebilen ama hayata dair hiçbir fikri olmayan bir adam hakkında.
 

Dramalar

THE BRIDGE
+
Aynı isimli İskandinav dizisinin uyarlaması. Biri Amerikalı diğeri Meksikalı iki polis dedektifi iki ülke arasındaki sınırda bulunan bir ceset nedeniyle aynı cinayet davasını aydınlatmak için birlikte çalışmaya başlıyorlar.
 
CRASH & BURN The Full Burn isimli kitaba dayanan hikayenin ana kahramanı Doc Dixon. Dixon, dublörlük yaparak hayatını sürdürmeye çalışan bir adam.
 
DIVA. CLOWN. KILLER. Yapımcıları Kurt Sutter ile John Shiban. Karanlık, aksiyon/gerilim draması. Dizide, eski bir özel tim askerinin, Cehennem’in kural tanımaz iblislerini yakalamak üzere zamanda gidip gelişlerini izleyeceğiz.
 
THE STRAIN
+
Klişeleşmiş vampir temasına farklı bir boyut getireceğini iddia eden bir drama.
 
TYRANT
+
Mütevazi bir Amerikan ailesinin Orta Doğu ülkelerinden birinin karmaşık çalışmalarının ortasına düşer.
 

Komediler

GETTING ON
+
Aynı isimli İngiliz komedisinin uyarlaması. Sömürülen hemşireler, kaygılı doktorlar ve yöneticiler kara mizah eşliğinde fazlasıyla dürüstçe ve gönülden bağlı bir halde, bozuk sağlık sistemindeki yaşlıların sağlık sorunlarına eğilmeye çalışıyorlar.
 
LORIMER
+
San Francisco’da yaşayan 30’larında üç arkadaş, çağdaş yaşamın tüm imkanlarını kullanmaya ve modern eşcinsel tecrübelerin karışıklığı ile başa çıkmaya çalışmaktadır.
 
PEOPLE IN NEW JERSEY New Jersey’de yaşayan biri kadın biri erkek iki kardeşin kendilerine büyük/küçük sorular sorarak günü atlatmaya çalıştıkları bir komedi.
 
SILICON VALLEY
+
Modern Silikon Vadisi’nde teknik anlamda altına hücum üzerine bir komedi. Dizide başarı şansı en yüksek olan insanların aynı zamanda başarıya ulaşamayı bir türlü becerememelerine tanık oluyoruz.
 
TOGETHERNESS
+
Aynı evde yaşayan 2 çiftin bir yandan kişisel hayallerini gerçekleştirme, diğer yandan da ilişkilerini ayakta tutma çabaları etrafında gelişen bir komedi.
 
İsimsiz ANDREW GURLAND Projesi Karısının, evliliklerini kurtarmak için bir metres edinmesine izin verdiği evli bir adamın komedisi.
 

Dramalar

CRIMINAL JUSTICE
+
Peter Moffat’ın İngiliz dizisinin uyarlaması. Bir kişinin adalet sistemindeki yolculuğu diyerek özetleniyor.
 
THE LEFTOVERS
+
Tom Perrotta‘nın aynı isimli romanının uyarlaması. Hikaye “Eğer Rapture gerçekleşmiş olsaydı ve Dünya üzerinden milyonlarca insan silinmiş olsaydı neler olurdu?” diye soruyor.
 
THE MISSIONARY 1960’larda Soğuk Savaş sırasında, genç bir kadının Doğu Berlin’den kaçmasına yardım ederken yakalanan Amerikalı genç bir misyoner üzerine bir drama.
 
OPEN 5 ana karakter etrafından gelişecek renkli bir ilişki(ler) dizisi. Bu beşlide, 30’larında bir çift, çiftin erkek olanının erkek iş arkadaşı ve 40’larında bir yoga eğitmeni kadın var.
 

Dramalar

THE AFFAIR
+
2 evlilik ve onları dağıtan bir evlilik dışı ilişkiyi, tüm karmaşıklığı ve sonuçları ile masaya yatırıyor.
 
THE VATICAN
+
Günümüz katolik kilisesi ve arka/ön planındaki politik işleyiş üzerine bir drama. (Yazarın notu : The Borgias’ın günümüze uyarlanmış hali..?)
 

Dramalar

HELIX
+
Kuzey Kutbu’nda yüksek teknoloji ile donatılmış bir araştırma merkezinde görevli ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri‘nden bir grup bilim adamı, olası bir salgın hastalığı araştırmaktadırlar. Bu esnada kendilerini, insanlığın kurtuluşu ya da tamamen yok oluşuna yol açacak korkunç bir ölüm kalım meselesinin ortasında bulurlar.
 
HIGH MOON John Christopher’ın en çok satanlar listesine girmiş olan romanı The Lotus Caves’in uyarlaması. İlk olarak şu yazıda ele aldığımız dizinin deneme bölümü 90 dakikalık olacak. Gelecekte geçen dizide, Ay’ın çeşitli bölgelerindeki kaynakları kazıp çıkartmak üzere Dünya’daki ülkeler Ay üzerinde koloniler kurmuşlar. Yeni bir yaşam formu ortaya çıkınca, kaos başlıyor. Çünkü, bu yaşam formunun önemli sırlarını ortaya çıkartmak ve kendi emellerine alet etmek üzere farklı grupların didişmeleri baş gösteriyor.
 

Dramalar

THE LAST SHIP
+
Dünya genelinde gerçekleşen bir felaket nedeniyle insanlık yok olmanın eşiğine geliyor. Bu yüzden, bir muhribin (torpido, top ve denizaltılara karşı silahlarla donatılmış, küçük, hızlı giden savaş gemisi) mürettebatı, gezegende yaşayan yegane insanlar olduklarını anlamak üzeredirler.
 
LEGENDS
+
Casus kitaplarının usta yazarı Robert Littell‘ın aynı isimli romanından uyarlama.
Gizli görevde olan Martin Odum, her operasyon için kendini bambaşka kişiliklere sokabilen biri. Ancak günün birinde gizemli bir yabancı ona, kendisinin aslında kim olduğunun farkında olmadığını söyleyince Martin gerçek kimliğinin peşine düşüyor.

 
MURDER IN THE FIRST
+
Gerici ve sürükleyici suç draması, 1 sezon boyunca tek cinayet davasını ele alacak. Cinayetin işlenişinden, soruşturulmasına, tutuklama ve mahkeme aşamaları da dahil.
 
İsimsiz KAFA AVCISI Projesi Hikaye, Mackenzie Green‘in yaşamından esinlenmiş bir dizi.
Bu dramatik ve alışılmadık projede, kafa avcısı alışılmadık bir kadın, garip taktikleri sayesinde, zorlu ve beklenmedik mesleğinde avantaj sahibi oluveriyor.
 

Komediler

PAGING DR. FREED Babalarının doktor muayenehanesini miras alan iki erkek kardeş üzerine olan bu komedi geçen yıldan kalma bir proje.
 
SIRENS
+
Şikago’nun en iyi 3 acil servis sağlık uzmanı etrafında gelişiyor. Kimi zaman kendinden nefret eden, kim zaman narsistlikte bir numara olan ama daima kendilerine zarar veren kişilikleri, onları, ilişki yaşama, dostluğun tadına bakma ve başka mesleklerde başarılı olma konularında başarısız kılıyor. Ama buna rağmen, soluğu ambulanslarında alan şanssız insanları kurtarma konusunda gayet başarılılar.
 
PLAYING HOUSE
İsimsiz PARHAM & ST CLAIR Projesi
+
Evli olmayan bir anne olan Lennon, bekar ve kariyerine odaklı biri olan en yakın arkadaşı Jessica’yı yeni doğmuş olan bebeğine bakmak için yardıma çağırırsa…
 

Dramalar

HORIZON
+
2. Dünya Savaşı sırasında geçen dizi, FBI’da görevli bir sekreter etrafında gelişiyor. Kahramanımız, kocasının Güney Pasifik’te bir uzay gemisi ile gerçekleşen bir çarpışma sırasında öldüğünü farkediyor. Gerçeğin peşine düşmesi ile Dünya ve Dünya’yı istila etmenin peşindeki uzaylılar arasındaki tek insan oluveriyor.
 
WHEN THE WOMEN COME OUT TO DANCE Elmore Leonard‘ın antoloji romanı When the Women Come Out To Dance‘in uyarlaması. (Bu antolojide, Justified‘ın uyarlandığı Fire In The Hole hikayesi de bulunmakta.)
Mektupla eş arayan birilerini tavlamaya çalışırken, kendini Güney Miami’de bir iş kadını olarak bulan Kolombiya’lı bir kadın, bir yandan da sorunlu geçmişinden kaçmaya çalışmaktadır.
 

Tüm denemelerle ilgili ayrıntılı bilgi ve listeyi sürekli güncellenen şu adresten takip edebilirsiniz.(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların isminin yanına da + işareti ekleyip turuncuya boyuyoruz. Pas geçilenlerin ise başlık ve konusunun üstünü çiziyoruz.)

Bu listedeki dizilerle ilgili oyuncu haberleri için şu yazıya bakabilirsiniz.