Geçtiğimiz günlerde sitede Beverly Hills, 90210 dizisinin uzantılarından Melrose Place(1992) ve aynı zamanda onun da uzantısı konumundaki Melrose Place(2009) tanıtımları yapılınca ben de bir başka uzantı olup halen de devam etmekte olan 90210 dizisinin tanıtımını yapayım dedim. Dizinin nasıl bir dizi olduğunu merak ediyorsanız buyurun yazının devamına.

İsmini dizinin geçtiği Beverly Hills bölgesinin posta kodundan alan 90210, The CW kanalına ait 2008 yapımı bir dizi. Tanıtımın yapıldığı şu sıralarda kanalda, dizinin 4. sezonu yayınlanıyor. Gençlik draması türündeki dizi, başladığı zaman elde ettiği başarıyla 2009 yapımı Melrose Place dizisinin de yayınlanmasına sebep olmuştu.

Öncelikle dizinin konusundan bahsedecek olursak…
Dizi, genel olarak orijinalinde de olduğu gibi Beverly Hills’e yeni taşınan Wilson Ailesi ve oradaki West Beverly Hills Lisesi’nde okuyan bazı öğrencilerin yaşadıkları üzerine kurulu.

Wilson Ailesi

Wilson Ailesi (soldan sağa):

Dixon, Tabitha, Debbie, Harry, Annie

Ailenin babası Harry Wilson, yıllar önce West Beverly Hills Lisesi’nden mezun olduğunda Beverly Hills’ten taşınmış. Ancak, annesinin alkol sorunu olunca onunla ilgilenmek için ailesiyle (eşi Debbie, kızı Annie ve üvey oğlu Dixon) birlikte okulun yeni müdürü olarak eski evine geri döner. Bu dönüşten sonra Harry ve Debbie, taşındıkları yerde bir düzen oturtmaya çalışırken, Annie ve Dixon da gönülsüz taşındıkları bu yeni yerdeki çevreye uyum sağlamaya çalışırlar. Ama bütün bunlar hiç de düşündükleri gibi kolay olmaz.

Dizinin öteki ve aslında asıl parçası West Beverly Hills Lisesi ise okuyan öğrencilerin çoğunun ultra zengin olduğu bir lise. Dizide bu lisede olup da önemleri büyük olan belli birkaç karakter var: Naomi, Ethan, Silver, Navid ve Adrianna. Karakterler üzerinden anlatarak diziden bahsetmeye devam edelim:

Naomi ve Ethan

Naomi, lisenin kraliçesi konumundaki ayrıcalıklı kızı ve aynı zamanda Ethan’ın da sevgilisi. Ailesinin boşanması nedeniyle bazı sorunları olan Naomi’nin, Ethan ile de sağlıklı bir ilişki yürüttükleri söylenemez.Ethan, Dixon’ın da içinde yer almak istediği lakros takımın yıldız oyuncusu ve okulun gözde erkeklerinden birisi. Bir-iki yaz öncesindeki büyükanne ziyareti sırasında Annie ile de aralarında ufak bir şeyler yaşanmış.

Adrianna, Navid, Silver

Adrianna, Navid, Silver

Silver, dizinin okulda pek sevilmeyen ve biraz da sorunlu kızı. Naomi’nin eski en iyi, Annie’nin ise yeni en iyi arkadaşı olan Silver’ın dedikodular üzerine yayınladıklarıyla çevresindekilerle dalga geçtiği bir blogu da var.Bir diğer karakter Navid, dizinin Dixon’ın yakın arkadaşı olan parçası ve okul gazetesinin yazarı. Ayrıca Adrianna için de beslediği bazı hisleri olan biri.Son olarak, Adrianna ise dizinin Naomi’nin madde bağımlısı olan en yakın arkadaşı olma özelliğine sahip kişisi.

Yukarıda da bahsettiğim gibi 90210, bu karakterlerin birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkileri üzerine şekillenmiş bir gençlik dizisi. Dizinin kadrosundan bahsedecek olursak:

Anne-babamız, Harry ve Debbie Wilson

Wilson Ailesi’nin babasına 92 yapımı Melrose Place’in de kadrosunda bulunan Rob Estes hayat vermiş. Oyuncu, başta CSI:Miami ve Women’s Murder Club olmak üzere, birçok tv yapımında da yer almış. Anne, Debbie Wilson ise benim özellikle Full House dizisinden tanıdığım Lori Loughin‘e emanet. Wilson Ailesi’nin çocuklarından Annie‘yi Shenae Grimes, Dixon‘ı ise Tristan Wilds canlandırıyor. Shenae Grimes, yakın zamanda vizyona giren Scream 4 filminin yanında, başta Degrassi: The Next Generation olmak üzere çeşitli tv yapımlarında da yer almış. Tristan Wilds ise daha sade bir kariyere sahip olmakla beraber, özellikle The Wire dizisindeki rolüyle tanınan bir oyuncu.

Naomi-Annie-Ethan-Silver-Dixon

Naomi-Annie-Ethan-Silver-Dixon

Diğer ana rollerden bahsedecek olursak:Dizinin en sevdiğim karakteri de olan Naomi Clark‘ı çoğunlukla televizyona yönelik ufak rollerden oluşan bir kariyeri olan AnnaLynne McCord canlandırıyor. Esas erkek Ethan Ward karakterini ise Shark Night, Final Destination 3 gibi bazı önemli filmlerde ve ufak tv rollerinde gördüğümüz Dustin Milligan üstlenmiş. Dizinin Erin Silver‘ı Jessica Stroup, Navid Shirazi‘si Michael Steger ve Adrianna Tate-Duncan‘ı Jessica Lowndes ise bazı dizilerde konuk oyunculukları bulunmakla birlikte dizi oyuncusu olarak ilk ciddi işlerinin içinde olan kişiler.

— Dikkat! Alttaki paragraf, gelecek sezonlara dair oyuncu ispiyonu içerir —
Ayrıca ilk sezondan beri okulun İngilizce öğretmeni Ryan Matthews olarak dizide yer alan Ryan Eggold‘u ve ilk sezonda yan rol olarak yer alsa da sonrasında kalıcı olarak devam eden Matt Lanter‘ı (Liam) da unutmamak gerek.— ispiyon bitti —

Orijinal dizinin başarılı bir uzantısı olduğunu düşündüğüm 90210, bir gençlik dizisinde olması beklendiği gibi heyecanını kaybetmeyen ve sürükleyiciliği elden bırakmayan bir dizi. Karakterler arası ve onların çevreyle olan ilişkilerindeki kurgu, izleyiciyi sıkmayan cinsten ve iyi planlanmış. Oyunculuklar için ise bir gençlik dizisi için uygun seviyede olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Sonuçta, eğer Gossip Girl veya One Tree Hill gibi gençlik dramalarını seviyorsanız ya da The CW dizilerine sempatiniz varsa, bu diziye ufak da olsa bir şans verin derim. Son olarak diziye ait fikir verici kısa bir video izlemek isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz. İyi seyirler…