İlk iki sezonuyla ekrana gelen Bridgerton, Netflix’in en beğenilen ve en çok izlenen orijinal yapım dizilerinden birisi oldu bile malumunuz. Julia Quinn’in kaleme aldığı roman serisinden uyarlanan Bridgerton,  3. ve 4. sezon onaylarını çok önceden aldı. Colin ve Penelope odaklı yeni sezon öncesi bir de uzantı diziyle tanıştık.

Tam haliyle Queen Charlotte: A Bridgerton Story bir prequel, yani ana dizinin öncesini konu alıyor ve adından da belli olduğu gibi Kraliçe Charlotte’u odağına alıyor. Mini dizi Queen Charlotte 6 bölümlük sezonuyla 4 Mayıs 2023’te başladı. Senaryosunu yine Shonda Rhimes kaleme aldı, bölümleri Tom Verica yönetti. Shondaland yapımını üstlendi.

Konusu:

Bridgerton serisini okuyanlar da farkındadır, romanlarda Kraliçe Charlotte ve saray hayatı yer almaz. Dizide olan kısım ise esasında uyarlanırken yapılan bir ekleme. Öte yandan Kraliçe Charlotte, tamamen kurgu birisi değil. Charlotte of Mecklenburg-Strelitz, Kral III. George’un eşi olarak uzun yıllar Birleşik Krallık’ın ve İrlanda’nın kraliçesi olmuş.

Uzantı dizinin hikayesi karakter üzerinden iki farklı zamanda ve çizgide ilerliyor: 1761 ve 1817. İlkine, yani 1761’e Charlotte’un görücü usulü / anlaşmalı bir şekilde halihazırda ülkenin başında olan genç Kral III. George ile evlenmek üzere saraya gelmesiyle başlıyoruz. Böylece ana dizide de kısaca yer verilen çiftin evliliğine ve malum perde arkasına bakıyoruz.

İkincisini, yani 1817’yi ise tahtın varisi Prenses Charlotte‘un vefatıyla açıyoruz. Bir sürü çocuğu olan Kraliçe Charlotte’un çocuklarından yalnızca birisi evlenip varis verebilmiştir. Tahtın geleceğini resmi bir varisle garanti altına almak için harekete geçen Charlotte, çocuklarına evlenmeleri için baskı yapmaya başlar.

Leydi Agatha Danbury – Kraliçe Charlotte – Vikontes Violet Bridgerton

Leydi Danbury: 1817 vs. 1761

Reynolds & Brimsley

1761 vs. 1817

** Dizinin iki zamanlı ilerlemesinin bir diğer özelliği ise ana diziden tanıdığımız başka isimlerin de yer alması.

Leydi Agatha Danbury ve Vikontes Violet Bridgerton’ı günümüzde Kraliçe ile birlikte görmeye devam ediyoruz. Genç Agatha ise mutsuz denebilecek bir evliliğin içinde olan genç bir kadın ve yeni Kraliçe’nin nedimesi olarak dizide yer alıyor. Kraliçe’nin sekreteri olarak izlediğimiz Brimsley, günümüzde kendisine kısa süreli yer bulmaya devam ederken kendisiyle genç haliyle geçmişte de karşılaşıyoruz. Ona Kral’ın sekreteri Reynolds eşlik ediyor.

** Queen Charlotte’un geniş kadrosunda buna uygun olarak India Amarteifio ve Golda Rosheuvel (Charlotte), Corey Mylchreest (George), Arsema Thomas ve Adjoa Andoh (Agatha), Ruth Gemmell (Violet), Sam Clemmett ve Hugh Sachs (Brimsley), Freddie Dennis (Reynolds) ve Michelle Fairley (Augusta) de yer alıyor.

Ana dizide dış ses olarak yer alan Julie Andrews, Leydi Whistledown’ı 1817’de seslendirmeye devam ediyor.

Queen Charlotte’tan gayet memnun kaldım ben.

Bir Bridgerton sezonu gibi elbette olmasa da işimi gördü. Bir nevi boşlukları doldurmaya da yaradı. Ana diziden dolayı bildiğimiz bazı şeylerin üstünden geçtikleri için merak faktörü bir tık azaldı sadece, o da dert değil. Sezon 6 bölüm olduğu için fazla sulanmadı da zaten. Bölüm süreleri bir tık uzun gelmiş olabilir bu arada, zira finali 86 dakika mesela. Öte yandan Brimsley-Reynolds ya da Leydi Danbury’nin gençliği gibi işe yarar ve izleyiciyi çekebilecek eklemeler de vardı. Derken kolayca aktı.

Bunun gibi fikirlerle araya başka uzantı diziler katacaklarsa varım. Bridgerton 3. sezonla yakında görüşmek dileğiyle.