2011 yaz takvimine şu ana kadar girmiş olan bazı yeni diziler belki dikkatinizi çekti, belki çekmedi. Hangi yeni yaz dizisi neye benziyor diye birer kısa tanıştırma yapalım istedik. Buyurun 2011 yaz aylarında tanışacağımız 10 yeni diziye.

Diziler yayına giriş tarihlerine göre kronolojik olarak sıralanmıştır.

* Scott and Bailey (ITV) – 29 Mayısİlk sezon 6 bölüm sürecek.İki kadın dedektifin hem özel hem de profesyonel hayatlarına tanık olacağımız drama ağırlıklı bir polisiye.Suranne Jones ile Lesley Sharp başrollerde.Tanıtım filmi :

* Franklin & Bash (TNT) – 1 Haziranİlk sezon 10 bölüm sürecek.İki tane laubali avukatın alışılmadık yöntemlerini izleyeceğimiz bir komedi drama. Mark-Paul Gosselaar ile Breckin Meyer başrollerde.Tanıtım filmi :

* Love Bites (NBC) – 2 Haziranİlk sezon 9 bölüm sürecek. (Sonradan ek : Sıfırıncı bölüm olan ilk bölüm yayınlanmadığı için 8 bölüme indi.)Sezon ortasında başlaması beklenirken bu zamanı bulan dizinin 13’ten 9’a indirilen ilk sezonundan sonra devam etmesi beklenmiyor. Zira, başrol oyuncusu Becki Newton, Love Bites‘ın yayına girmesinden ümidi kesmiş olacak ki kendine başka bir olası dizide bir rol buldu. Greg Grunberg ile Constance Zimmer‘ın da rol aldığı Love Bites’a konuk olanlar arasında Jennifer Love Hewitt var.Epey uzun tanıtım filmi :

* Teen Wolf (MTV) – 5 Haziranİlk sezon 12 bölüm sürecek.Haberini ilk olarak şu yazıda aldığımız bu film uyarlaması gençlik dizisi, orijinalinden biraz sapıp, Twilight‘ın kurt adam versiyonu olmaya özeniyor gibi görünüyor.Tanıtım filmi :

http://www.youtube.com/watch?v=wgb-0CX6ppE

* Injustice (ITV) – 6 Haziranİlk sezon 5 bölüm sürecek.Daha önce şu yazıda ele alınan bir ingiliz dizisi.Ceza avukatı olan bir adamın, geçirdiği ağır bir travmadan sonra hukuk sistemine olan inancı sarsılır. Görünüşte, hem profesyonel hem de özel hayatında başarılı mutlu bir adam profili çizmekte olan adamımızın iç dünyası aslında çalkantılar içindedir.Tanıtım filmi :

* Falling Skies (TNT) – 19 Haziranİlk sezon 10 bölüm sürecek.İlk haberini şu yazıda aldığımız bu Spielberg yapımı, bir kıyamet sonrası senaryosu. İnsancıkların dünyayı istila etmiş uzaylılarla olan mücadelesini konu alıyor.Başrolünde Noah Wyle‘ı izleyeceğimiz diziyle ilgili 22dakika’da çıkan çeşitli haberleri şurada bulabilirsiniz.Alttakinden daha uzun bir tanıtım filmi şu yazıda yer almıştı :

http://www.youtube.com/watch?v=Wsts0xw2BNc

* Suits (USANetwork) – 23 Haziranİlk sezon 12 bölüm sürecek.Çift bölüm ile başlayacak olan bu dizi de bir avukatlık dizisi. Çok zeki olmasına, okuduğu hiçbir şeyi unutmamasına rağmen üniversiteden mezun olamayacak kadar tembel bir genç adamın Manhattan’da büyük bir hukuk bürosunda avukatmışcasına işe girmesi ile başlıyor. Başrollerde Patrick J. Adams, Gabriel Macht‘ın olduğu dizide Gina Torres ve Rick Hoffman‘ı da izleyeceğiz.Tanıtım filmini resmi sitesinde izleyebilirsiniz.

* Wilfred (Fx) – 23 Haziranİlk sezon 13 bölüm sürecek.Avustralya’nın aynı isimli komedi dizisinin Amerikan uyarlaması olan bu diziden daha önce şu yazıda bahsedilmişti.Ryan dışında herkesin köpek sandığı (ve öyle gördüğü) Wilfred, dizide bize de sigara içen, ot çeken, huysuz bir insan olarak görünecek.Başrollerde Elijah Wood (Ryan) ile orijinal dizide de köpek-adam Wilfred’i canlandıran Jason Gann var.Tanıtım filmi :

http://www.youtube.com/watch?v=FjSbrUnZe3g

* Necessary Roughness (USANetwork) – 29 Haziranİlk sezon 12 bölüm sürecek.Çift bölüm ile başlayacak.Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenen bu dizi, bir amerikan futbol takımının terapisti olarak işe başlayan dişi kahramanımızın etrafında gelişecek. Tek çocuklu bir dul olan doktor Danielle Santino, yaptığı işle atletler, müzisyenler, politikacılar arasında popüler hale gelecek kadar ilerleyince yeni işi ile özel hayatını dengede tutmayı öğrenmeye çalışacak. Başrolde Callie Thorne‘u izleyeceğiz.Tanıtım filmi :

* Alphas (SyFy) – 11 Temmuzİlk sezon 12 bölüm sürecek.Daha önce şu yazıda ele alınan bu yeni bilim kurgumuz, özlediğimiz “süperkahramanlar” (X-Men, Heroes vb.) olgusunu yeniden ekranlara taşıyacak.Süper güçlere sahip olduğunu farkeden 5 insan, güçlerini adalet için kullanmak için birleşirler. Alphas ismini alırlar. Ardından farkederler ki yalnız değildirler. Ancak diğerleri güçlerini iyilik için kullanmıyorlardır. Şaşırtıcı… ;)Kadrosunu şurada inceleyebileceğiniz dizinin Syfy’ın elinde ziyan olmaması ümidiyle…Tanıtım filmi :

http://www.youtube.com/watch?v=mPaF_4-ZXVc