AdskızÖncelikle “Yeni Sezona Hazırlık” niteliğinde olan bu yazıya, dizi severler için ufak bir dua ile başlamak istiyorum:

“Bol reytingli, az iptalli, sıkan ve gına getiren dizilerin hemen iptali gördüğü, seyir zevki yüksek ve izlemeye doyamadığımız dizilerin ise çabucak yeni sezon onayı aldığı, ama ne olursa olsun hiçbir dizinin onay alacak mı almayacak mı ikilemi yaşatmadığı; komedi dizilerinin gülmekten gözlerinizi yaşarttığı, dramaların ise içinizi parçaladığı, aksiyon dizilerinin heyecana doyurduğu, korku dizilerinin geceleri korkudan uyutmadığı, bilim-kurgu dizilerinin ise hayal dünyanızın bile üzerine çıktığı; Game of Thrones kadar kaliteli, The Big Bang Theory kadar eğlenceli, Breaking Bad kadar dört dörtlük bir yeni sezon yaşamanız, yaşamamız dileğiyle…” _ “Amin!”

Bu küçük duadan sonra, yazının ilk kısmında en çok izlenen ulusal kanal olan CBS‘in mutfağında önümüzdeki sezonun ilk yarısında; yani sonbahar döneminde servis edilecek olan yeni yapımlara göz atabileceğiniz, hemen ardından ise 2013-2014 sezonunda CBS kanalının sonbahar yayın takvimine ulaşabileceğiniz yazımızın devamına buyurmanızı reca ediyorum.

Kısaca “Yazımızın planı” şöyle:

2013-2014 Sezonunda CBS’in Sonbahar Takviminde Yer Alacak Yeni Dizileri

  1. Hostages (Drama)
  2. The Crazy Ones (Komedi)
  3. The Millers (Komedi)
  4. We Are Men (Komedi)
  5. Mom (Komedi)

EK: 2013-2014 SEZONUNDA CBS KANALININ SONBAHAR TAKVİMİ

cbs

2013-2014 Sezonunda CBS’in Sonbahar Takviminde

Yer Alacak Yeni Dizileri

           

1. Hostages (Drama)

thumjbYapım Kadrosu: Alon Aranya, Omri Givon ve Rotem Shamir tarafından yaratılan Hostages, Traitor (Hain) filmini yazıp yöneten ve Homeland dizisinin de birkaç bölümünü yönetmiş olan Jeffrey Nachmanoff tarafından geliştirildi. Hostages’in yapımcıları ise CSI serileri, Dark Blue ve Cold Case‘in yapımcıları arasında yer alan Jerry Bruckheimer, yine dizinin geliştiricisi Jeffrey Nachmanoff ve daha pek çok kişi. Dizi, Jerry Bruckheimer Television ve Warner Bros. Television yapım şirketlerinin elinden çıkıyor.

Oyuncular: Toni Collette ( Karakteri: Ellen Sanders), Dylan McDermott (Karakteri: Duncan Carlisle), Tate Donovan (Karakteri: Brian Sanders), Quinn Shephard (Karakteri: Morgan Sanders), Mateus Ward (Karakteri: Jake Sanders), Billy Brown (Karakteri: Archer Petit), Sandrine Holt (Karakteri: Sandrine Gonzales), Rhys Coiro (Karakteri: Kramer Delaney), James Naughton (Karakteri: Başkan Kincaid).

Konu: Ellen Sanders, iyi bir kariyere ve statüye sahip bir cerrahtır ve önüne hayatını baştan aşağı değiştirecek bir fırsat(?) çıkar: ABD’nin Dönem Başkanı’nı (Başkan Kincaid) ameliyat edecektir. Fakat ameliyata az kala, Ellen ailesiyle birlikte maskeli kişilerce rehin alınır. Rehin alan, grubun başında yer alan kişi aslen FBI ajanı olan ve kendine göre haklı sebeplerle bu işe kalkışan Duncan Carlisle‘dır. Grubun diğer üyeleri ise: rehin aldığı aile üyelerine yakınlık duyan Kramer Delaney, çeşitli yeteneklere sahip eski asker Archer Petit ve gruba sonradan katılan, grubun tek kadın üyesi Sandrine Gonzales‘dir. Carlisle’ın ve bu grubun, Ellen’dan istediği şey ise; ABD Başkanı’nın ameliyattan sağ çıkamamasıdır; aksi halde hem kendinin hem de ailesinin başına kötü şeyler gelecektir.

Bir anda kendini böyle bir politik komplonun ortasında bulan Ellen; ya kocası Brian‘ı, kızı Morgan‘ı ve oğlu Jake‘i kurtaracak; ya da doğru bildiği yolda ilerleyecektir. Veyahut ikisini de gerçekleştireceği üçüncü bir yol arayışına girecektir…

Yayın Bilgileri ve Rakipleri: Hostages, pazartesi akşamı saat 10.00-11.00 arasında yayınlanacak ve ilk sezonu 15 bölümden oluşacak. Hostages ile aynı gün ve saatte yayınlanacak diğer yapımlar ise: yıllardır devam eden Castle (ABC), Dizi Tekrarları (CW), FOX News (FOX) ve yeni polisiye dizi The Blacklist (NBC).
Fragmanı:http://www.youtube.com/watch?v=MiSfA908WuE

Oyuncuların ve arka plandaki isimlerin röportajlarını da içeren fragman için tık tık.

hostages-toni-collette-tate-donovan-cbs

2. The Crazy Ones (Komedi)

The-Crazy-Oneks

Crazy-Ones-set-1Yapım Kadrosu: Harry’s Law ve Monday Mornings dizilerinin yaratıcı, yapımcı ve yazarlarından David E. Kelley tarafından yaratılan The Crazy Ones’ın yapımcıları ise David E. Kelley, Harry’s Law ve Monday Mornings’te yardımcı yaratıcılık yapmış olan Bill D’Elia, Arrested Developtmen’ın yazarlarından Dean Lorey ve daha pek çok kişi. Dizi, David E. Kelley Productions ve 20th Century Fox Television yapım şirketlerinin elinden çıkıyor.

Oyuncular: Robin Williams  (Karakteri: Simon Roberts), Sarah Michelle Gellar (Karakteri: Sydney Roberts), James Wolk (Karakteri: Zach Cropper), Hamish Linklater (Karakteri: Andrew), Amanda Setton (Karakteri: Lauren Slotsky).

Konu: Simon Roberts, alışılmadık yöntemleri ve tuhaf davranışları ile tabiri caizse sıra dışı ve sorumsuz bir patrondur. Dünyaca ünlü firmalarla, çok zengin müşterilerle çalışan bir reklam ajansının kurucusu ve hala da yöneticisi olan Simon, büyümeyi unutmuş bir çocuk gibidir. Hayattaki en değerli varlığı kızı Sydney de bu şirkette çalışmaktadır. Sydney ise; babasının aksine sorumluluk sahibi, çalışkan ve bu meslekte adını duyurmaya çalışan genç bir kadındır. Sydney’in en büyük derdi ise; tüm bu işlerle uğraşmasının yanında bir yandan da babasına göz kulak olmak zorunda kalmasıdır.

Şirkette baba-kızımızın haricinde yetenekli ve gençliğinin getirdiği tüm dinamizmiyle Zach, çalışkan olduğu kadar dengesiz Andrew, zeki ve tatlı mı tatlı Lauren de çalışmaktadır. Başta Simon’ı olmak üzere tüm ekibi reklam dünyasının altını üstüne getirirken seyredeceğiz…

Yayın Bilgileri ve Rakipleri: The Crazy Ones, perşembe akşamları 09.00-09.30 arasında CBS ekranlarını süsleyecek. Dizimizle aynı gün ve saatte yayınlanacak olan diğer programlar da şöyle: Yıllardır devam eden Greys Anatomy‘nin ikinci yarısı (ABC), tarihi drama türündeki yeni gençlik dizisi Reign‘in ikinci yarısı (CW), eğlenceli dizi Glee‘nin ikinci yarısı (FOX) ve yeni komedi dizisi The Michael J Fox Show (NBC).

Fragmanı: [youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pWEL-FqBW0o?version=3&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Oyuncuların ve arka plandaki isimlerin röportajlarını da içeren fragman için tık tık.

The-Crazy-Ones               

3. The Millers (Komedi)

The-Millers553735_464111767010307_787570705_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapım Kadrosu: My Name Is Earl ve Raising Hope dizilerinin yaratıcı ve yapımcılarından Greg Garcia tarafından yaratılan ve yazılan The Millers’ın yapımcısı da Greg Garcia; dizi Two And A Half Men, The Big Bang Theory, 2 Broke Girls gibi dizilerinin bazı bölümlerini de yönetmiş olan James Burrows tarafından yönetiliyor ve Amigos de Garcia Productions ile CBS Television Studios yapım şirketlerinin elinden çıkıyor.

Oyuncular: Will Arnett (Karakteri: Nathan Miller), Emmy ödüllü aktör Beau Bridges (Karakteri: Tom Miller), Emmy ödüllü aktrist Margo Martindale ( Karakteri: Carol Miller), J.B. Smoove (Karakteri: Ray), Eve Moon (Karakteri: Mykayla).

Konu: Nathan Miller, yeni boşanmış ve bekar hayatı yaşamayı dört gözle bekleyen yerel bir haber kanalının muhabirlerindendir. Nathan, kendisini ziyarete gelen anne babasına boşandığı haberini verince; 43 yıllık evli olan babası Tom da bekar hayatına öyle bir özenir ki, Nathan’ın da annesi olan eşi Carol‘dan boşanmaya karar verir. Böylece ayrı yaşamaya başlayan yaşlı çiftimizden, her işe karışmadan rahat edemeyen anne Carol, oğlu Nathan’ın yanına; hala bir çocuk ruhu taşıyan baba Tom ise Nathan’ın kız kardeşi Debbie, onun kocası Tom ve onun kızı Mykayla‘nın yanına taşınır. Nathan’ın en yakın arkadaşı ve kameramanı Ray ise Nathan’la yeniden bekarlığın dibine vuracakları için heyecanlıyken; anne Carol’ın Nathan’ın yanına taşındığını öğrenince hevesi kursağında kalır. Böylece Nathan ve kız kardeşinin hayatı baştan aşağı değişecektir… Biz de bu değişimin en büyük tanığı olacağız…

Yayın Bilgileri ve Rakipleri: The Millers, perşembe akşamları saat 08.00-08.30 arasında CBS ekranlarını süsleyecek. Dizimizle aynı gün ve saatte yayınlanacak olan diğer yapımlar ise şöyle: OUAT’ın uzantısı Once Upon A Time In Wonderland‘ın ikinci yarısı (ABC), CW’nun en iyi reytingli dizisi The Vampire Diaries‘in ikinci yarısı (CW), reality şov The X-Factor‘un ikinci yarısı (FOX), yeni komedi Welcome To The Family (NBC).

Fragmanı: [youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FxzXf5xVn_8?version=3&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Oyuncuların ve arka plandaki isimlerin röportajlarını da içeren fragman için tık tık.

35810               

4. We Are Men (Komedi)

We-Are-Men942707_10151491140128997_1315424514_n

 

Yapım Kadrosu: 4 Emmy adaylığı bulunan How I Met Your Mother‘ın yönetmenlerinden, aynı zamanda pek çok dizide yazarlık da yapmış olan Rob Greenberg tarafından yaratılan We Are Men’in yapımcıları ise; Rob Greenberg, Eric Tannenbaum ve Kim Tannenbaum. Dizi CBS Television Studios yapım şirketinin elinden çıkıyor.

Oyuncular: Chris Smith (Karakteri: Carter), Golden Globe ve Emmy ödüllü Tony Shalhoub (Karakteri: Frank Russo), Kal Penn (Karakteri: Gil Bartis), Jerry O’Connell (Karakteri: Stuart Strickland), Rebecca Breeds (Karakteri: Jill Russo).

Konu: Çok samimi arkadaş olan/olacak 4 bekar ve kafadar erkeğin hikayesini izleyeceğiz. “Kardeşler Takımı” adıyla anılan/anılacak olan bu grup, kendisini hala bir playboy olarak gören ve 4 kez evlenip boşanmış tekstilcimiz Frank Russo; ikinci eşinden boşanma süreci hala devam eden ve bu süreçte mallarını eşinden kaçırmaya çalışan Stuart Strickland; eşini aldatırken yakalanmış, aslında çapkınlık konusunda pek de yetenekli olmayan Gil Bartis ile kilisede evlenirken terk edilen grubun en yeni üyesi ve en genci olan Carter‘dan oluşmaktadır. Bu grupla yakın ilişki halinde olan tek kadın karakter -grubumuzun çiçeği- ise Frank’in evliliklerinden kalan tek güzel şey olduğunu düşündüğü, çekici mi çekici kızı Rebecca‘dır.

Düğün günü terk edilme deneyiminden sonra, yaşça kendinden büyük bu 3 ilişki gurusu(?) (Frank + Stuart + Gil) Carter’ı kanatlarının altına alarak; karşı cins konusundaki bilgi ve deneyimlerini ona aktarmaya karar verirler. İşin komedisi de, işte tam burada başlar…

Yayın Bilgileri ve Rakipleri: We Are Men, pazartesi akşamı saat 08.30-09.00 arasında CBS’te yayınlanacak. Dizi ile aynı gün ve saatte yayınlanacak diğer programlar ise; yarışma programı Dancing With The Stars‘ın ikinci çeyreği (ABC), tıp draması Hart Of Dixie‘nin ikinci yarısı (CW), yıllardır devam eden Bones‘un ikinci yarısı (FOX) ve en iyi reytingli yarışmalardan The Voice‘nin ikinci çeyreği (NBC).

Fragmanı: [youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uhjueI5OOfg?version=3&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Oyuncuların ve arka plandaki isimlerin röportajlarını da içeren fragman için tık tık.

we_are_men

5. Mom (Komedi)

momYapım Kadrosu: Two And A Half Men ile The Big Bang Theory‘nin yaratıcı, yazar ve yapımcılarından; Mike And Molly‘nin ise yazar ve yapımcılarından olan Chuck Lorre ile Two And Ahalf Men ile The Big Bang Theory’nin yazar ve yapımcılarından 6 Emmy ödül adaylığı ve 1 Emmy ödülü bulunan Eddie Gorodetsky tarafından yaratılan Mom’ın yapımcıları da Chuck LorreEddie Gorodetsky ve Pam Fryman. Dizi, Chuck Lorre Productions ve Warner Bros. Television yapım şirketlerinin elinden çıkıyor.

Oyuncular: Anna Faris (Karakteri: Christy), Emmy ödüllü Allison Janney (Karakteri: Bonnie),  Nate Corddry (Karakteri: Gabriel), Sadie Calvano (Karakteri: Violet), Blake Garrett Rosenthal (Karakteri:Roscoe), Matt Jones (Karakteri:Baxter), Spencer Daniels (Karakteri: Luke) , French Stewart (Karakteri: Chef Rudy).

Konu: Christy, alkolü yeni bırakmış, -4 aydır temiz- olan ve  iyi bir anne olmak,  geçmişini telafi etmek için canını dişine takan genç bir kadındır. 16 yaşında olmasına rağmen 25 yaşında gösteren kızı Violet ve “Doğrucu Davut” oğlu Roscoe olmak üzere 2 çocuğu vardır ve geçimini garsonluk yaparak sağlamaktadır. Tam bir şeyleri başarmışken, eleştirel ve mesafeli annesi Bonnie‘nin hayatına yeniden dahil olması ile işler yine çığrından çıkmaya başlar. Christy yakışıklı, ama evli patronu Gabriel ile sevgilidir; sorumluluklarından sürekli kaçan oğlu Roscoe’nin de babası olan eski kocası Baxter ile görüşmektedir; ayrıca hiçbir şeyden haberi olmayan Luke ile çıkmaktadır. Bu ilişki yumağının içinde kaybolmuşken; annesinin hayatına yeniden dahil olması Christy’nin isteyeceği son şeydir.

Christy, hayata Polyanna gibi bakmaya çalışsa da; hem çevresindeki sözde destek timi hem de çevredeki pek çok baştan çıkarıcı faktör Christy’yi tekrar yoldan çıkarmak için ellerinden geleni yapacaktır.

Yayın Bilgileri ve Rakipleri: Mom, pazartesi akşamları saat 09.30-10.00 arasında CBS’te olacak. Dizi ile aynı gün ve saatte yayınlanacak diğer yapımlar ise Dancing With The Stars‘ın son çeyreği (ABC), Kristen Kreuk‘lu Beauty and The Beast‘tin ikinci yarısı (CW), yeni dizi Sleepy Hollow‘un ikinci yarısı (FOX) ve bol reytingli ses yarışması The Voice‘nin son çeyreği (NBC).

Fragmanı: [youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vlVG3EY35os?version=3&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Oyuncuların ve arka plandaki isimlerin röportajlarını da içeren fragman için tık tık.

o-MOM-CBS-faceboşlok

EK: 2013-2014 SEZONUNDA CBS KANALININ

SONBAHAR TAKVİMİ

CBS-Official-Schedule-Fall-2013-e1368623864910Dipnot: CBS’in 2013-2014 sezonunda yayınlayacağı tüm dizileri, 2013 sonbaharında yayınlanacak olanlar ve 2014 ilkbaharında yayınlanacak olanlar olmak üzere; 2 ayrı bildiri şeklinde ele almayı uygun gördük. O sebeple bu yazının ikincisi “2013-2014 Sezonunda CBS’in İlkbahar Takviminde Yer Alacak Yeni Dizileri” başlığı ile çok yakında 22 Dakika‘da…