PİŞTİİİ!

Amerikan ulusal kanalları 2013-2014 sezonu için yayın akışlarını açıklayınca ortaya çıkan tablo, çoğumuzun kafasında kimi soru işaretlerini ve kimi sonuçları doğurdu.
Tvline da bu konuda geri durmamış ve programın analizini yapıp, aklına ilk gelenleri bizlerle paylaşmış. Çoğumuzun yorumlarda koyduğu bu teşhisleri, gelin bir de Tvline’ın ağzından okuyalım.

Not: Bu yazıyı anlamak için bu listeye ve şu tabloya bakmanızı tavsiye ederiz.

Bones Cuma “Mezarlığında”?

Her yıl, Beyzbol Ligi‘nin, Fox’un sonbahar yayın akışını nasıl etkileyeceğini merak ederiz. “Ne dilediğine dikkat et” diye bir söz vardır… Bu yılın çözümü, Bones’u Pazartesi günleri yayınlayarak başlayıp, yaz ligi sona erince Cuma’ya almak oldu. Bu, FOX’un Bones‘u Cuma ile ilk tehdidi mi olacak acaba?


Mike & Molly Aşkına

Mike & Molly sezon ortasına dek ortalıkta olmayacak. CBS yöneticileri dizinin kısalmadığını, yine 22 bölüm süreceğini garanti ettiler. Denilene göre başrol oyuncularından Melissa McCarthy‘nin bu yaz yayınlanacak olan sinema filmi projesi yüzündenmiş bu gecikme. (Biz de anlamadık bağlantıyı.) Amerikan RTÜK’ü aynı anda 3’ten fazla Chuck Lorre dizisi yayınlamayı mı yasakladı ne? Yoksa, böyle önemli bir yıldızı kenara çekmenin mantığı ne olabilir ki?


Ağır Dans

ABC, Dancing With The Stars yarışma programının sonuçlarını yayınladığı bölümden vazgeçti. Keza, Fox da aynı şeyi So You Think You Can Dance için yapmıştı. Hatta Fox kanalı, X Factor ve American Idol yarışma programlarını şişirmekten vazgeçeceğine dair söz bile verdi. Reality televizyonları resmi inişe mi geçti ne?


ABC, Yüce S.H.I.E.L.D.’ını , NCIS ile Çarpıştırıyor

ABC’nin bu sezon elinde büyük, ses getirecek ve hayranları ekran başına çekecek Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.‘ı var. Dolayısıyla bu en iddialı yeni yapımı da ekranların şu anda en çok izlenen dizisi olan NCIS‘in karşısına koydu. S.H.I.E.L.D.’ın ayakta kalacağına eminiz ama Salı gününün kalan saatlerindeki 2 ABC komedisi (The Goldbergs ve Trophy Wife) ile 1 draması (Lucky 7) ne yapar emin değiliz. Geçmiş deneyimlerimizi göz önünde bulundurursak NCIS:L.A. ile Person of Interest bunları ezer geçer.


CBS, Salı Günlerine Kazık Çaktı

Golden Boy’un parlayamaması üzerine, CBS’in Perşembe dizilerinden birini kıpırdatması ve komedilerine yer açması gerekti. Böylece, en çok izlenen 3. dizisi Person of Interest de kendini Salı gününde 1. ve 2. sıradakilerin (NCIS ve NCIS LA’in) arkasında buldu. Person of Interest izleyicileri durumdan hoşnut ama olan, günü değişen ama yağmurdan kaçarken doluya tutulan Chicago Fire‘a oldu.


Hakkını Arayan Bir Uzantı

Vampire Diaries‘den çıkan bir uzantı dizinin onun ardından (Perşembe 9’da) yayınlanması mantıklı bir hamle olurdu elbette. Ama The CW kanalı The Originals‘ı ve hayranların hastası olduğu karakterlerini Salı gününe koymayı tecih etti. Üstelik de NCIS ile S.H.I.E.L.D. ile aynı saate. CW’ya en azından Perşembe gecelerini “kan emici geceleri”ne dönüştürmediği için gidişattan puan verebiliriz.


ABC’nin Çarşamba İsyanı

ABC’nin Modern Family‘nin ardına koyduğu dizilerden beklentisinin tam olarak ne olduğunu bunca zaman çözemedik ama bu sonbaharda piyango Rebel Wilson‘lı Super Fun Night‘a çıktı. Daha önce Cougar Town, Don’t Trust The B—- in Apartment 23, Happy Endings ve How to Live with Your Parents‘ın alamadığı rüzgarı bu alabilecek mi bakalım.


Bir Var mıymış, Yok muymuş?

Önceleri, Once Upon A Time ara verdiği sırada yayınlanmak üzere kısa sezonlu bir dizi olarak planlanmıştı Once Upon A Time In Wonderland uzantısı. Ama sonradan kendini ABC’nin problemli Perşembe 8 diliminde buluverdi. Disney-ABC yöneticisinin bu konuda açıklaması şöyle :
İlk bölümü çok sağlamdı. Bu yüzden de bu diziyle devam etmek ve gecikmeden piyasaya sürmek istedik“. Öyle bile olsa, hatta iyi bir fragmanı olsa bile bu B Planı ile onlar muratlarına eremeyebilir, biz de kerevetine çıkamayabiliriz.


Fox, Perşembe Avında

Michael J. Fox’un komedisini sipariş edince, şu andaki komedileri ile reytinglerde yerleri süpüren NBC’nin, diziyi Perşembe 8 kuşağına koyması bekleniyordu. Ama kanal, bunun yerine 9:30’u tercih etti ve ardından gelecek olan Parenthood‘a kendince kıyak(!) mı yaptı ne?


Kraliyet Izdırabı

Gelecekte geçmeyen veya distopya içerikli ya da doğa üstü olmayan bir dizi sipariş etti diye The CW’ya kin güdecek değiliz. İskoç Kraliçesi Mary’nin öyküsü büyük olasılıkla iddialı ve verimli olacaktır. Ama Reign, isimleri Amerikalılara aşina olmayan oyuncuları ve dönem dizisi oluşuyla Vampire Diaries’den aldığı seyirciyi taşıyamama konusunda Beauty and the Beast‘ten beter olacağı hissini veriyor.


Umudumuzu Yitirdik

Çılgın ve arızalı Raising Hope ailesi, sonbaharın sonlarında ve üstelik de Cuma günü 9’da yayına girerek Bones’un yanında “gözden çıkartılanlar” listesinde üst sıralara şimdiden yerleşti.


Sosyete Polisleri Oyun Dışı

Beverly Hills Cop (Sosyete Polisi) filminin uzantısı olacak bu proje, Eddie Murphy gibi bir komedyeni tv ekranına taşıyacağı için dizinin onay almaması çok şaşırtıcı oldu. Yine de 20 dizisi için devam kararı vermiş bir kanalın yeni dizilere pek yeri kalmadığı düşünülünce, bu karar pek de şaşırtıcı değil. Umarız Shawn Ryan‘ın bu projesi bir kabloluda hayat bulur.


Bauer Meydanda

Yani sorunun tam olarak ismini koyamasak da 24‘ün dirilişi haberinin ortalığı daha bir kasıp kavurması gerekmez miydi? Sonuçta Touch iptal olunca Jack Bauer’ın döneceği senaryosu ayan beyan ortadaydı. Buna rağmen Jack, Mayıs’a kadar yok mu yani? Üstelik bu 12 bölümlük özel sezon için FOX’un lansmanında hak ettiği bir sunuma bile rastlamadık. Madem öyle, haydi hep birlikte : Kahretsin, Chloe!