vecihi

Pilot* bölüm derken..?

2014-2015 sezonunun yarısını solladığımız bu günlerde önümüzdeki sezon için ısınma turları başladı. Amerikan kanallarının önümüzdeki sezon için yeni proje, deneme bölümü sipariş haberleri gittikçe çoğalıyor.

Geçen yıllarda yaptığımız gibi, bu yeni olası diziler neler üzerineymiş bir toparlayıp bakalım. Bunların çoğunun şimdilik sadece proje aşamasında olduklarını, deneme bölümü siparişi aldıklarını hatırlatarak, buyurun 2015-2016’in olası yeni diziler listesine diyoruz.

Yazarın notu: Çevirilerin yarısını hüpleten aytackara‘ya sonsuz teşekkürler.


(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların isminin yanına da +++ işareti ekleyip

böyle

ya da

şöyle

kızartıyoruz.
Pas geçilenlerin ise başlık ve konusunun üstünü çiziyoruz.)

* “pilot” kelimesi her ne kadar dilimizde başka bir anlama geliyor olsa da dizi alemi ingilizcesinde “bir dizinin deneme bölümü, ilk bölümü” anlamında kullanılıyor ve bizler de zaman zaman “deneme bölümü” demeye üşenip direkt ingilizcesini kullanmayı tercih ediveriyoruz.
Her zamanki gibi yineliyoruz: Yine de “pilot bölüm” yerine “deneme bölümü” demeye çalışsak sizce de hoş olmaz mıydı?
;)


İçindekiler
netflix150 starz turner-network-television

Komediler

THE 46 PERCENTERS Romantizm karşıtı bir romantik komedi. Nüfusun %46’sının evli olmayı tercih ettiği bir toplumu 3 çiftin gözünden izleyeceğiz.

ALL STARS Tony ödüllü Broadway oyuncusu bir anne ile çok zeki bir babanın oğulları doğuştan spora fazlasıyla yatkın bir atlet oluverince bu üçlünün hayatı komedi oluyor.

NERD HERD Fazlasıyla başarılı ve zeki bir aile, görünüşün zekadan önde geldiği bir mahalleye taşınınca işler karışıyor.

CHEVY 60’lı yaşlarını sollayıp tam “altın yıllarımıza giriyoruz” diye düşünürken torun bakmaya mecbur bırakılan bu çift bakalım sevenlerini ne kadar güldürecek.

DELORES & JERMAINE ’90-2000’lerde büyümüş ve büyük fikirleri olmasına rağmen bu konuda harekete geçmeye üşenen biri olan kahramanımız, pek yakın olmadığı büyükannesinin yanına taşınıyor. O da öyle bir kadın ki futbola bayılıyor ve hatta eski bir polis. Kadın hayatında heyecanlı bir gencin olmasına ne kadar sıcaksa, torun da eski kafalı bir yetiştirilme tarzına o kadar sıcak.

DR KEN
+++
Hasta ilişkisinde sıfır kabiliyeti olan parlak bir doktor üzerine komedi

FAMILY FORTUNE Popüler bir beden eğitimi öğretmeni etrafında gelişiyor. Kahramanımız aile ve arkadaş çevresine eşcinselliğini açıkladığı sırada didişip duran boşanmış anne babası da yeniden birlikte olduklarını açıklayınca seyreyle gümbürtüyü.

THE REAL O’NEALS
+++
Seks yazarı ve eşcinsel hakları aktivisti Dan Savage‘ın yarı otobiyografik hikayesi.
Mükemmel görünen bir ailenin en küçük oğlu eşcinsel olduğunu açıklayınca, ailenin tepetaklak oluşuyla başlıyoruz hikayeye. Bunun ardından aile bireyleri oldukları gibi davranmaya başlayınca, bu ailenin göründüğü kadar mükemmel olmadığı ortaya çıkıyor.



IRREVERSIBLE İsrail komedisi Bilti Hafich‘in uyarlaması.
Orta halli bir aile olduklarını kabul etmeyen bir anne-babanın orta halli yaşamla mücadelesi üzerine.

THE KING OF 7B Açık alan korkusu olan ve kabuğuna çekilmiş bir hayat yaşayan bir adam, karşı apartmanda yaşayan ve hayatının aşkı olabileceğini düşündüğü hatun uğruna 20 yıl sonra ilk kez dışarı çıkmaya teşebbüs ederse komik olur mu?
UNCLE BUCK
+++
1989 yapımı aynı isimli filmin uyarlaması. Çocuksu bir adam, kardeşinin çocuklarına kendine has yöntemleri ile bakmaya girişince, yetişkin olmayı öğrenmeye başlar.

KNOXVILLE Amerika’da kamera şakalarıyla ünlü Johnny Knoxville‘in anlatıcı olduğu ve yapımcılığı üstlendiği dizide 12 yaşındaki Johnny, ailesinin “haydut kültürü” ile Knoxville kasabasında olanlar sayesinde yaşadığı çocukluk maceralarını kaydederek günümüzün en mükemmel kamera şakacılarından biri oluşunu bizlere anlatacak.
WARRIORS NBA dünyasında İngilizce bilmeyen bir çaylak ile basketbolca bilmeyen bir çevirmenin maceraları.

Dramalar

ADVERSARIES New York’ta bir avukatlık hanedanının başındaki adam kendi davalık olunca işler karışır. Üstelik federal savcı olan kızı da kimden yana olacağına karar vermelidir.

THE ADVOCATE Zorlu, işinin ehli, bir numara bir iş kadınının en büyük korkusu yanlış teşhis konan bir hastalığı olmasıdır. Kahramanımız ABD sağlık sisteminin zararlarını birinci elden tadınca kariyerini bırakıp bu sistemin kaosu ve modern tıbbın azizliğine uğrayanların savunucusu olmaya soyunur.
BLOOD AND OIL
(Eski adıyla BOOM)
+++
Bir petrol damarı bulunmasıyla birlikte (1849’daki Altına Hücum zamanındaki boyutta) hızla kalkınan bir kentte geçiyor olaylar. Bu kente taşınıp Amerikan rüyasına kavuşmaya çalışan genç bir çiftin, bu modern “vahşi batı”da kabadayılar, üçkağıtçılar, petrol zenginleri, sabıkalılar ve kendileri gibi maden arayışında olanlarla başa çıkma macerası.
BROAD SQUAD 1978’de geçen bir polisiye. Kahramanlarımız Boston’ın ilk kadın devriye polisleri olarak akademiden mezun olacak hatunlar.




THE CATCH
(Eski adıyla SMOKE & MIRRORS)
+++
Gözü pek bir adli muhasebeci hatun, dolandırıcıları açığa çıkartarak para kazanmaktadır. Tam işinde ve aşk hayatında işler yoluna girmişken, hayatını altüst edecek bir davayı kucağında bulur.
THE FAMILY
(Eski adıyla ORIGINAL SIN)
+++
Bir politikacının, 10 yıl önce ortadan kaybolup öldüğü varsayılan oğlu birden çıkagelince ortalık karışır. Varsayılan ölümle suçlanıp hüküm giymiş komşusu ve onu hapse atan polis bu işten nasibini alacaktır.

KINGMAKERS Kahramanımız, kız kardeşi elit bir üniversitede ilk yılındayken ölü bulunan bir adam. Yeni bir kimlik edinerek gizlice okula ve onun yüzyıllık gizli derneğine sızıyor. Böylece imtiyazlı öğrencilerden, hırslı fakülte çalışanlarına kadar birçok kişiye erişimi oluyor ve kardeşinin ölümünü araştırmakta yol alabiliyor.
WICKED CITY
(eski adıyla THE LA CRIME)
+++
Los Angeles tarihinden kayda değer dönemlerde seks, politika ve pop kültürün etrafında gezinecek olan bir suç draması. Başroldeki iki Los Angeles polisi Bonnie ve Clyde’vari bir seri katil ikilisinin peşinde 80’lerin uyuşturucu ve rock ‘n roll ile yoğrulan Sunset Strip bölgesinde gezecek.

MIX Bir aile restoranının arka planında olanlardan yola çıkarak günümüz modern ailelerinin boşanmalar, evlatlıklar sayesinde çok kültürlü ve nesilli yapılarını ele alacak.


OF KINGS AND PROPHETS
+++
İnanç, hırs ve ihanetin eşliğinde savaşçı bir kralın, güçlü ve kinci bir peygamberin ve becerikli bir çobanın gözünden destansı bir İncil uyarlaması.


QUANTICO
+++
Çeşit çeşit FBI ajanının 21 hafta boyunca özel ajan olmak için aldıkları eğitimden neler çıkacak? Üstelik bu adayların biri gizli bir terörist ve yakın bir gelecekte 11 Eylül’den beter bir terörist saldırısını planlıyor.


RUNNER Geçen yıl Fox’a sunulan ve kanalın pas geçtiği proje bu yıl ABC’de deniyor şansını.
Yerli dizi Son‘un uyarlaması olacak.
Silah kaçakçılığının erkek egemen dünyasına kadın gözüyle yaklaşacağız. Kahramanımız kocasının düşündüğü kişi olmadığını öğrendikten sonra işler karışıyor.

Bernie Madoff Bernard Madoff‘un hayatından esinlenen mini dizi, The Madoff Chronicles isimli kitaptan uyarlanacak.
2009 yılında 150 yıllığına hapse mahkum olan rezil borsacının yükselişini ve düşüşünü izleyeceğiz. zatı-ı şahaneleri, bir saadet zinciri dolandırıcılığı ile 65 milyar dolarlık bir vurgun yaparak bu şerefe nail olmuş biri.

WHEN WE RISE 8 bölümlük bir mini dizi olarak planlanıyor.
1969’da LGBT bireylerinin eşit haklara sahip olması için savaş veren bir grup erkek ve kadının kişisel ve politik savaşlarını, arka planda olan biteni ele alacak.

Komediler

ANGEL FROM HELL
+++
Amy, Allison’ın hayatına girer ve onun koruyucu meleği olduğunu iddia eder. Alışılmadık bir dostluk kurarlar ve Allison hala Amy’nin deli mi yoksa gerçekten bir melek mi olduğunu kestirememektedir.

THE HALF OF IT “Yeni boşanmış bir baba sahip olduklarının yarısına tutunmak istemektedir ki bu evlendiği zamankinden daha fazlasıdır” diye dizi konusu mu olurmuş demeyin. Komedi olunca oluyor.
HAPPY LIFE Çevresindeki herkes düşlerinin peşinde koşarken ve hayatın tadını kendisinden iyi çıkartırken kahramanımız istediği her şeye sahip olduğunu fark eder.

LIFE IN PIECES
+++
Bir ailenin başından geçen olayların farklı bireylerinin gözünden anlatılışı.

THE MISTAKE Geçen yıldan devrolmuş bir proje.
Çocuklarını büyütmeyi yeni tamamlamış olan bir çiftin yeniden hamile olduklarını öğrenmelerinden sonra olan bitenin komedisi.
SUPER CLYDE (2015 versiyonu) 2013-2014 projelerinden devroldu.
Mütevazi bir fast food dükkanı çalışanının, bir süper kahraman olmaya karar vermesi ile başlıyor.

TAXI 22 Geçen yıldan bu yıla devreden bir proje daha.
Kanada yapımı Fransızca komedinin uyarlaması. New York’ta taksi şoförlüğü yapan Archie Bunker benzeri, patavatsız ve insan sevmez bir adam çevresinde gelişiyor olaylar.

İsimsiz O’SHANNON & WARREN Projesi Hayatlarının 3 farklı dönemindeki bir grup arkadaş ve aile grubu üzerine.

İsimsiz TOMMY JOHNAGIN Projesi Tommy Johnagin‘in hayatından uyarlanacak.
Bir standup komedyeni, büyüdüğü mahallede ailesini geçindirmeye çalışmaktadır.


Dramalar

CODE BLACK
+++
Los Angeles’ın en yoğun acil servislerinden birinde çalışmaya başlayan doktorun bozuk sistemle başa çıkarak, ideallerini ve hastalarını ayakta tutma çabası üzerine.



FOR JUSTICE Polisiye yazarı James Patterson‘ın ilk romanı The Thomas Berryman Number‘ın uyarlaması. Yapımcılar Bryan Cranston ve David Shore.
Bir FBI ajanı, ülke genelinde insan hakları çiğnenerek işlenen suçları araştırmaktadır.


LFE New York şehrinin en çılgın ve parlak doktorları şehrin en prestijli hastanesinde ikinci yıllarındayken alıyoruz hikayeyi.
LIMITLESS
+++
Aynı isimli (Limit Yok) filmin uyarlaması.
NZT isimli ilacın gizemli gücünü fark eden kahramanımız bu ilacın yardımı ile yeteneklerini arttırarak iyilik yolunda kullanma niyetinde.

RUSH HOUR
+++
Bitirim İkili (Rush Hour) film serisinin uyarlaması.
Hong Kong’lu sakin ve kurallara bağlı bir polis memuru Los Angeles’ta bir davaya atanınca bir ortak arayışında olmayan, kibirli bir Los Angeles polis memuru ile çalışmak zorunda kalır.

SNEAKY PETE 30’larında bir dolandırıcı, hapisten çıktıktan sonra hücre arkadaşının kimliğine bürünerek geçmişinden kaçmaya çalışır. Bu sırada bir yandan mafyadan saklanırken, bir yandan da kendinden beter suçluları yakalayarak hücre arkadaşının kefaletini toplamaktadır.
SUPERGIRL
+++
Şimdiden onay alarak diziye dönüştü.
Superman’in kuzeni, Krypton gezegeninden Kara Zor-El yeni bir dizinin merkezine oturuyor. Kahramanımız 24 yaşında ve o da kuzeni gibi kimliğini gizliyor.

CRIMINAL MINDS: BEYOND BORDERS
+++
Criminal Minds‘ın 10×19 bölümüyle bu girişime adım atılacak.
Uzantıda bütün dünyayı gezerek Amerikan vatandaşlarının karıştığı davalarda profil çıkartan bir ekibin gittikleri yerlerdeki yerel polisler ile çalışmalarını izleyeceğiz.
DOUBT 30’lu yaşlarındaki zeki ve başarılı bir savunma avukatı, vahşi bir cinayeti işleyip işlemediği belli olmayan müvekkiline beklenmedik bir şekilde aşık oluverince…

Komediler

CRAZY EX-GIRLFRIEND
+++
Showtime kanalının deneme bölümünü görüp vazgeçtiği projeyi The CW sahiplendi.
Genç, başarılı, hırslı ve muhtemelen deli olan Rebecca, prestijli bir hukuk firmasındaki ortaklığı ve Manhattan’daki lüks dairesi dahil olmak üzere bir anda hayatındaki neredeyse her şeyden vazgeçer. Çünkü gözünü karartıp romantizm, macera, aşk ve mutluluğu bulmak için West Covina, Kaliforniya’ya gitmeye karar verir.

Dramalar

CHEERLEADER DEATH SQUAD Washington D.C.’deki elit bir kolejde öğretmenlik yapan gözden düşmüş eski bir CIA ajanı, öğrencilerinin yeteneği olduğunu fark eder ve bunların birkaçını, onun uluslararası casusluk dünyasındaki gözleri ve kulakları olması için eğitmeye başlar. Amacı eski görevine geri dönmektir.

CONTAINMENT
(Eski adıyla Cordon)
+++
2014 yapımı aynı isimli Belçika dizisinden uyarlama.
Ölümcül bir bulaşıcı hastalık Atlanta’da kendisini gösterdiğinde şehir çabucak karantina altına alınır. Hayatları için savaşmak zorunda kalan insanlar da şehirde sıkışıp kalmışlardır. Dizi, birbirini seven ama trajik bir şekilde ayrı düşen kişilerin hikayesini anlatan, kordonun içindeyken insanlığın nasıl yozlaştığını gösteren ve beklenmedik kahramanların ortaya çıkışını işleyen bir yapım.


DEAD PEOPLE Neredeyse ölüyorken şans eseri kurtulan, yakışıklı ama serseri, yarı alkolik bir taksi sürücüsü bir anda hayaletlerle iletişim kurabilir hale gelir. Bunlardan birisi de gidişinin üstesinden gelemediği eski karısıdır.

TALES FROM THE DARKSIDE Her bölümü bir hayalet hikayesi, bilimsel macera veya açıklanamayan korkutucu olaylardan oluşan aynı isimli antoloji serisi (1983-1988) yeniden TV’ye getiriliyor.
DC’S LEGENDS OF TOMORROW
+++
Arrow ve The Flash ile aynı evrende geçen yeni bir DC Comics dizisi.
Diziden daha önce şurada bahsetmiştik.





Komediler

48 HOURS ‘TIL MONDAY Bir kocanın her haftasonunun cehennem gibi geçmemesi için ümitsizce çabalaması üzerine bir komedi. Kahkaha efektsiz.
THE BAD STANLEYS
(Yeni adıyla THE PERFECT STANLEYS)
Birisi hayatta erkenden havlu atmış, diğeri ise şimdilerde atmak üzere olan ve sürekli birbiriyle rekabet içinde olan iki kardeş ve onların ailesi üzerine bir komedi. Kahkaha efektli.
THE GUIDE TO SURVIVING LIFE
(Eski adıyla COOPER BARRETT’S GUIDE TO SURVIVING LIFE)
+++
Liseden mezun olup hayatımızı oturtana dek yaptığımız hataları tiye alan bir komedi
DETOUR Weezer grubunun solisti Rivers Cuomo‘nun hayatından uyarlama.
30 yaşındaki bir rock yıldızı beklenmedik bir şekilde grubunu bırakıp liseye dönmeye karar verir.
FANTASY LIFE Matthew Berry’nin aynı isimli çok satan kitabının uyarlaması.
Hayallerindeki işi -bir fantezi futbol şovunda sunuculuğu- kapan azimli bir adamın yıldızı hayal edemeyeceği derecede parlarken kahramanımız ofis içi politikalarla boğuşmak zorunda kalıverir.

GRANDFATHERED
(Eski adıyla GRANDPA)
+++
Uzun zamandır bekar olan karizmatik bir adam, günün birinde fark eder ki meğerse hem babadır, hem de dede… Kahkaha efektsiz olacak.
HOME FOR THE WEEKEND Sözümona belgesel (melgesel) türünde bir komedi.
Çeşitli ünlüler, meşhur olduktan bir süre sonra memleketilerine ziyarette bulununca eski anılar canlanır ve bu da beklenmedik sonuçlar doğurabilir.
Dizinin ilk bölümünde The Lonely Island grubundan Andy Samberg, Akiva Schaffer ve Jorma Taccone’u büyüdükleri mahalleye dönmüş izleyeceğiz.

THE TYLER ZONE Yeni bir şehre taşınan Tyler kendini bir dizi doğa üstü olayın ortasında bulur. Peki bunlar sahiden oluyor mudur, yoksa birer hayal midir?

İsimsiz DANA KLEIN Projesi Evde oturan mükemmel görümcesiyle sürekli bir yarış içerisinde olan çalışan bir annenin bakış açısından yaşananların anlatılacağı bir aile komedisi.

THE GRINDER
+++
Lakabı The Grinder (değirmen) olan bir televizyon kanalı avukatı, popüler dizisi sona erince, memleketine döner. Burada ailesine ait olan hukuk firmasını devralabileceğini düşünmektedir.

Dramalar

LOOKINGLASS
(Eski adıyla THE FRANKENSTEIN CODE)
+++
Ahlaken çökmüş bir FBI ajanına ölümden döndürülerek ikinci bir şans verilir.
LUTHER Bu proje sonraki sezonlar için rafa kaldırıldı.
Aynı isimli İngiliz dizisinin uyarlaması.
Kahramanımız, dahi sayılabilecek derecede parlak bir cinayet masası dedektifi olan John Luther, tutkularının neden olduğu şiddet eğiliminden muzdarip.
LUCIFER
+++
DC Comics’in çizgiroman kahramanı Lucifer de bu proje ile ekranlara taşınmayı planlıyor.
Cehennemin Efendiliği’nden bıkan mutsuz Lucifer (Şeytan), Los Angeles’ın ihtişamlı ve ışıltılı deliliği uğruna krallığını ve tacını terk edip, bu şehirde Lux adında bir bar açar.

MINORITY REPORT
+++
2002 yapımı filmin uyarlaması filmden 10 yıl sonrasına gidiyor.
“Suç öncesi (precrime) programı”nın sona erişinden 10 yıl sonrasındayız. Bir precog (geleceği görme yetisi olan kişi) yaşamını normal bir insan gibi sürdürmekte zorlanmaktadır. Gelecekten gördüğü görüntüler onu yormaktadır. Adamımızın, geçmişi sorunlu olan bir dişi dedektif ile karşılaşması, kahramanımıza bu yeteneğini uygun bir şekilde kullanma amacı tanıyacaktır.

ROSEWOOD
+++
Kahramanımız Miami’nin bir numaralı özel patoloji uzmanı olan parlak bir doktor. Ülkenin en gelişmiş özel laboratuvarlarından birinin sahibi olarak, ölü bedenlerde başkalarının kaçırdığı sırları yakalamaktadır. Ölülerle çevrelenmiş olmasına rağmen hayata çok bağlı biridir ve her anın tadını çıkartmaktadır. Onun bu bitmek bilmez iyimserliği, birlikte çalıştığı dedektif hatunu çileden çıkartıyor olsa da dedektifimiz, adamın kendine has yaklaşımlarının sonuçlarına itiraz edememektedir.

SCREAM QUEENS
+++
15 bölümlük sipariş aldı.
Seri katillerin dehşet saldığı üniversite kampüsünde geçen, korku-komedi türünde bir antoloji dizisi olacak ve ilk sezonu 15 bölüm sürecek. Önümüzdeki sonbaharda başlayacak olan dizinin daha önceki kadro haberleri için şuraya ve şuraya bakabilirsiniz.

STUDIO CITY Amerikan senarist, yapımcı Krista Vernoff‘un gerçek hayatına dayanan dramada kahramanımız yıldızlara uyuşturucu satan birinin kızı olarak büyümenin tecrübelerini paylaşıyor.

HOUDINI & DOYLE
+++
10 bölüm sipariş aldı.
Ünlü illüzyonist Harry Houdini ile ünlü yazar Arthur Conan Doyle‘un arkadaş olduğu bir evrende geçiyor. İkisi de zengin, ünlü ve zekiler ve birlikte orijinal bir ikili oluşturuyorlar. Houdini hiçbir şeye inanmazken, Doyle her şeye inanıyor.

Komediler

CUCKOO Proje daha önce CBS’e sunulmuştu.
Aynı isimli İngiliz dizisinin uyarlaması.
Yurt dışında geçirdiği yaz tatilinden Cuckoo (guguk kuşu) isminde çekici ve fakat bir o kadar da sinir bozucu ve garip bir adamla evli olarak dönen genç kız ve yeni eşi, özellikle babasını bu durumla çileden çıkartır.

THE CARMICHAEL SHOW
(Eski adıyla GO JERROD GO)
+++
Geçen yıldan devreden bir proje.
Bu yarı otobiyografik komediye, Jerrod Carmichael’ın sevgilisi ve ailesi ile ilişkileri konu olacak.

HOW WE LIVE
(Yeni adıyla WILD LIFE)
Bir blogcu ile karısı banliyöye taşındıktan sonra adamımız komşuları ve arkadaşlarının evlilik ve aile hayatı üzerine yazmaya başlar. Öyle ki kendisi sanki yeni bir kabile keşfetmiş bir antropoloji uzmanıdır adeta.

TRUTH TO BE TOLD
(eski adıyla PEOPLE ARE TALKING)

+++
Ebeveynlerinizin hakkında asla konuşmanızı istemediği seks, ırk vb. konular üzerine.

PROBLEM CHILD Aynı isimli filmin uyarlaması.
Bir anne-baba ile zeki ve fakat afacan oğulları arasındaki kedi-fare oyunları üzerine komedi.


SHARING Bir işyerinde yanyana çalışan bir grup insandan çıkacak olan bir işyeri komedisi.
STRANGE CALLS Geçen yıldan devreden bir proje.
Aynı isimli Avustralya komedisinin uyarlaması. Nantucket Adası’nda gece vardiyasına sürülmüş iyi niyetli, Boston’lı bir polis memuru olan Tob Banks’in çevresinde gelişiyor. Kahramanımız adanın fenerinin ve paranormal olayların bekçisi ile birlikte, bu civarda alışılagelen, açıklanamayan davaların peşine düşüyor.

SUPERSTORE
+++
Büyük bir mağazanın çalışanları aşk, dostluk ve günlük olayların güzelliğini tadarlarken biz de olanlara tanık olacağız.

TAKE IT FROM US 50’lerinde bir çift, hayatları boyunca yaptıkları hataları oğulları ve onun nişanlısıyla paylaşmaktadır ki yeni çiftimiz aynı hatalara düşmesinler. 90’lı yılların New York’unda olan olaylara da geri dönüşler yapılarak süslenen bir komedi.
HOT & BOTHERED
(Eski adıyla TELENOVELA)
+++
Doğrudan 13 bölümlük ilk sezon siparişi aldı.
İspanyol bir pembe dizinin kamera arkasında olan çılgınlıkları izleyeceğimiz bir komedi. Başroldeki divayı Eva Longoria canlandıracak.

NOT SAFE FOR WORK Bu ofis komedisinin yakın arkadaş olan iki ana karakterinden biri “mükemmel” kadınla sevgili olunca ikilimizin dostlukları tepetaklak oluyor.

İsimsiz MONICA POTTER Projesi Monica Potter’ın hayatına uzaktan da olsa dayanan bir komedi.
3 tane eski eşi olan bir kadın, yeni bir sevgili bulunca yoğun hayatıyla başa çıkması daha da zorlaşır.

CROWDED
+++
Ununu elemiş eleğini asmış bir anne-babanın yetişkin 2 kızı eve dönünce işler karışır.
COACH
+++
Deneme bölümü sunmadan direkt 13 bölüm onay aldı.
Aynı isimli 90’lar dizisinin uzantısına şu haberde yer vermiştik.
Kahramanımız Koç, artık emekli olmuştur. Şimdi de yetişkin oğluna yardım etmek için asistan koçluğa soyunur.

Dramalar

YOU, ME AND THE END OF THE WORLD
(Eski ve kolay adıyla APOCALYPSE)
+++
Komedi drama türündeki dizi 10 bölümlük ilk sezon onayını aldı.
İnsanlığın son günlerinde geçen adrenalin yüklü bir drama. Kıyamet kaosunun ortasındaki hikayede, geniş bir ailenin yolları en beklenmedik şekilde kesişmektedir.
Bir kuyruklu yıldızın Dünya’ya çarpması söz konusu olunca bu ailenin bağları tazelenir. Ailemizin bireyleri arasında ağzı bozuk bir rahip, nazik bir banka müdürü, mikrop fobisi olan bir siber terörist, 5 yıldızı olan bir general ve muhtemelen ölümden dönmüş olan bir çocuk bulunmakta. Bunların bazıları bir yeraltı sığınağına kapağı atacak ve bunun sonucunda insanlığın geleceği olacaktır.
(Evet, drama mı diye iki kere kontrol ettik bu projeyi.)

BLINDSPOT
+++
New York’ta Times Square‘de hafızasını kaybetmiş birinin bulunmasıyla birlikte, bir FBI ajanı kendini karmaşık bir komplonun ortasında bulur. Hafızasını kaybetmiş kadının vücudunda taze dövmeler bulunmaktadır ve bunlardan biri de bizim ajanın adıdır.

CHICAGO MED
+++
Chicago Fire ve Chicago PD ikilisine kardeş getirilmesi planlanan bu tıp draması projesinden daha önce şu haberde bahsetmiştik.

THE CURSE OF THE FUENTES WOMEN Miami sahiline vuran genç ve büyülü bir adam büyükanne Esperanza Fuentes, onun kızı Lola ve torunu Soledad’in Küba’daki çoktandır görüşmedikleri akrabaları olduğunu iddia etmektedir.

THE PLAYER
(Eski adıyla ENDGAME)
+++
Eski bir istihbarat çalışanı zenginler için güvenlik amaçlı çalışmaktadır. Ancak karısını öldürmekle haksız yere suçlanır. Çalıştığı güçlü insanlar ona özgürlüğü karşılığında riskli davaları çözmesini teklif ederler. Kahramanımız bir yandan kimliği gizli patronlarının karıştığı oyunvari komploları çözmek için çalışırken bir yandan da karısının intikamını almaya and içer.



GAME OF SILENCE
+++
2012 yılı içerisinde yayınlanan ve 2 sezon (28 bölüm) süren Türk dizisi Suskunlar‘ın uyarlaması olacak. İşinde yükselen başarılı bir avukatın mükemmel hayatı, uzun zamandır görmediği çocukluk arkadaşları geçmişlerinde kalan karanlık bir sırrı ortaya çıkarmaya kalkınca karışıveriyor.

HEARTBREAKER
(Eski adıyla HEART MATTERS)
+++
Dr. Kathy Magliato’nun hayatını anlatan aynı isimli kitabın uyarlaması.
Bu pembe tıp dramasında kalp nakli konusunda uzman birkaç dişi cerrahtan biri olan Alex Panttiere lafını sakınmayan biridir. Doktorumuz bir yandan hastaları yenilikçi yöntemlerle haftadan haftaya iyileştirmeye girişirken bir yandan da profesyonel ve romantik hayatındaki karmaşıklıkları dengelemeye çalışmaktadır.
LOVE IS A FOUR LETTER WORD Farklı farklı çiftler modern evliliği teste tabi tutunca ırk, seks ve cinsiyet rolleri karışır.

UNVEILED Bir krizin ortasındaki insanlara yardım etmek için mevzuya giren bir grup koruyucu melek üzerine.

WARRIOR Çağdaş, çok kültürlü, yerleşik ve bazen de büyülü bir ortamda, sorunlu bir dişi kahraman, uluslararası azılı bir suçluyu yakalamak için -esrarengiz bir dövüş sporları ustasından fiziksel ve ruhsal olarak yardım alarak- gizli görevde çalışmaktadır.


SHADES OF BLUE
+++
13 bölümlük sipariş aldı. Jennifer Lopez‘in hem yapımcı, hem başrol oyuncusu olduğu dizinin çekimleri 2015’te başlayacak ve 2015-16 sezonunda yayınlanacak.
Bekar bir anne ve “kirli” bir polis olan kahramanımız Harlee McCord, FBI’ın anti-yolsuzluk birimi için gizli göreve çağrılır.

MANHUNT Antoloji türünde bir drama daha.
Sokaklarında gezen suçlu bir kaçak yüzünden, şehirde süregelen kovalamaca ile tansiyon yükseliyor.

Komediler

KEVIN FROM WORK
+++
İşyeri komedisi. Deniz aşırı bir ülkede çalışmak için teklif alan Kevin, bu nedenle bir daha göremeyeceğini düşündüğü ve aşık olduğu çalışma arkadaşına ondan hoşlandığını itiraf eder. Ama bunun ardından iş iptal olur ve artık bu itirafın üstüne birbirleriyle çalışmak zorundadırlar.

TOUGH COOKIE Yeniden anne olmaya hazır olmayan genç bir anne ile kardeş sahibi olmaya hazır olmayan kızının hikayesini işleyecek. Eski bir söz “Bir çocuğu büyütmek için bir köy gerekir” der ama “Bir köyü büyütmek için bir çocuk gerekir” de denilebilir…

GORGEOUS MORONS Olaylar, fazlasıyla yakışıklı fakat bir o kadar da bön iki erkek kardeş etrafında gelişiyor. Kardeşlerin biri manken, diğeri de kişisel idman hocası. Evlerine, fazlasıyla zeki, edebiyat üzerine doktorası olan ve fiziksel anlamda ikilimizin standartlarının çok altında bir hatun taşınınca işler karışıyor.

Dramalar

RECOVERY ROAD
+++
Geçen yıldan devreden, 2015’te yayına girmesi beklenen bir dizi.
Hikaye, bağımlılıkla baş etmeye çalışan ergen bir kız etrafında şekilleniyor.

STITCHERS
+++
Geçen yıldan devreden, onay almış bir dizi. Kaç bölüm onay aldığı belli değil. (Kanalın alışkanlıklarını düşününce, büyük ihtimalle 10 bölümdür.)
Gizli bir devlet ajanı olan hatun kahramanımız, yeni ölmüş insanların belleklerine girip, onların hatıralarından aldığı bilgilerle çeşitli cinayetleri ve aydınlanmamış ilginç vakaları çözüyor.

BEYOND 12 yıl komada kaldıktan sonra uyananbir adam üzerine. Kahramanımız doğa üstü güçlere sahip olduğunu farkediyor ve kendini tehlikeli bir komplonun ortasında buluyor.
SHADOWHUNTERS
+++
İlk haberini şu yazımızda verdiğimiz The Mortal Instruments fantastik roman serisinin bu uyarlaması, deneme bölümü olmadan diziye dönüştü.
18. yaş gününde sandığı kişi olmadığını öğrenen kızımız Clary Fray meğer iblisleri avlayan insan-melek karışımı bir ırk olan Shadowhunter’lardanmış. Annesinin kaçırılması üzerine kahramanımız av işine giriyor ve periler, vampirler, kurtadamlar vb. doğa üstü varlığın olduğu dünyaya kapımızı açıyor.

Komediler

Dramalar

BADLANDS
+++
6 bölümsipariş aldı.
Bu dövüş sporları dizisine daha önce şurada değinmiştik.
uzaktan da olsa, klasik Çin destanı Batı’ya Yolculuk‘a dayanıyor. Derebeylerince yönetilen bir ülkede, korkusuz ve iyi eğitilmiş bir savaşçı olan Sunny ile macera için tehlikeli bir yolculuğa çıkan genç bir oğlanın hikayesi.

HUMANS
+++
8 bölüm sipariş aldı.
İsveç bilim kurgusu Akta Manniskor’dan uyarlanıyor. AMC’nin İngiliz Channel4 kanalı ile ortak yapımı olacak. Şurada ve şurada oyuncu haberlerine yer vermiştik.
Oldukça gelişmiş robotlar olan ve Sentetik (Synth) denilen androidler günümüzde insanların günlük işlerine yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Banliyö yaşatısı süren bir ailenin hayatına bu androidlerden biri girdikten sonra olaylar beklenmedik boyutlara ulaşıyor.

THE NIGHT MANAGER
+++
6-8 bölüm civarında sürecek bir mini dizi. BBC One ile ortak yapım olacak.
Daha önce şu yazıda ayrıntılı ele almıştık.
Aynı isimli casus romanının uyarlaması.
Günümüz suç dünyasına eğilirken aşk, kayıp ve intikama da dokunacak.
Eski İngiliz subayı Jonathan Pine (Hiddleston) Whitehall ve Washington’daki istihbarat zümresi ile gizli silah kaçakçıları arasındaki korkunç ittifakı araştırmaya koyuluyor. Bu sırada ateşli silah kaçakçısı Richard Onslow Roper’ın (Laurie) örgütüne sızıyor. Kahramanımız kötü adamları yakalamak için bir suçluya dönüşmek zorunda.


PREACHER 2014’ten beri bekliyor.
DC Comics’in Vertigo serisinden aynı isimli fantastik çizgi romanın uyarlaması. Teksas’lı sıkı bir rahip olan Jesse Custer etrafında gelişiyor olaylar. Tanrı’ya inancı kalmayan kahramanımız, Tanrı’nın aslında Cennet’i terk edip, sorumluluklarını yerine getirmediğini öğrenir. Üstelik kendisi de O’nun izini sürüp bularak, ihmalleriyle ilgili hesap sorabilecek tek kişi haline geliverir. Tanrı’yı aradığı bu macerasında Jesse’ye, insan kanını tercih etmeyen dost bir vampir olan eski kız arkadaşı eşlik ediyor. İkilimizin peşinde ise en meşhur kötü adamlardan biri var: Ölümsüz bir öldürme makinası olan Saint of Killers (Katillerin Azizi)

FEAR THE WALKING DEAD
+++
The Walking Dead‘in uzantısı.
Zombi kıyametinin yaşandığı aynı evrende geçmesi planlanan bir dizi. Yine zombilere karşı hayatta kalmaya çalışan bir grubumuz var. Bunların içinde herkes için doğru şeyi yapmaya çalışan bir baba, onun hayata öfkeli ergen oğlu, iki kızı olan 30’larında bekar bir anne, onun ergenliğini yaşayan biri kız-diğeri oğlan iki çocuğu ve kötü bir evliliği arkasında bırakmış olan bir kadın da var.

WHITE CITY Yakın tarihte ve dünyanın en çok tartışılan ama en az anlaşılan yerlerinden biri olan Afganistan’da geçecek. Dizinin merkezinde, son 10 yılının büyük kısmında Kabil’deki kıyıma tanıklık etmiş olan savaş bağımlısı Jon Liston var. Kendisine verilen bütün tavsiyelere rağmen Jon, isyancı kabile liderlerleriyle konuşmak için bir teşebbüste bulunur. Amacı vicdan azabını, şüphelerini ve hayal kırıklığını gidermek için onun veya Batılılar’ın Afganistan’a dair yapabilecekleri iyi bir şeyler bulmaktır.

İsimsiz DARBY KEALEY Projesi Yabancı bir ülkenin diktatörü tarafından kaçırılan ödüllü bir aktris, gizli bir güç mücadelesinin merkezi haline gelir.

Komediler

ATLANTA Geçen yıldan devreden bir proje.
Atlanta’da yeni filizlenen, popülerleşmek üzere olan ve “Yeni Güney” olarak adlandırılan bölgede çok başarılı olmanın peşindeki 30’larında iki muhabir üzerine bir komedi.

BETTER THINGS Ebeveyn olmanın zor bir şey olduğunu düşünüyorsanız bir de üç tane kızı tek başınıza yetiştirmeyi deneyin. Sam para kazanmak için aktörlük yapan, kızlarının hayatını idare eden, bir-iki arkadaşıyla eğlenen ve arada sırada seks yapan birisidir. Kendisinin izlemesi eğlenceli ama yaşamak istemeyeceğiniz türde bir hayatı var. (Bazı zamanlar hariç.) Dizinin ilk bölüm senaryosu Pamela Adlon ve Louis C.K.‘den çıkacak. Ayrıca iki isim dizide yapımcılık da yapıyorlar.

PARIAH TV’de çalışan ama yayındayken tepesi atan Joe Abbott, ekrandan sürgün yer ve belirli bir yeteneği olmayan birisi olarak toplumu yönlendiren birisi olmak zorunda kalır.

DEATH PACT Geçen yıl onay alan komedinin başrol oyuncusu Tracy Morgan bir trafik kazasında ağır yaralandığı için hala çekimlere girişilmedi. Ayrıntı için şu yazımıza uğrayabilirsiniz.

SEX & DRUGS & ROCK & ROLL
+++
Geçen yıldan devreden 10 bölüm sipariş almış bu diziyle ilgili şu yazımızda ayrıntı bulabilirsiniz.
Özetle; Rock ‘n Roll‘cu orta yaşlı bir adam zengin ve ünlü olmak için ölüp bitmektedir ve fakat sıfıra sıfır, elde var sıfır durumundadır.

BASKETS
+++
10 bölüm sipariş alarak geçen yıldan devreden bir dizi daha. 2016’da yayına girecek.
Zach Galifianakis başrolünde yer alacağı komedinin yazarlığını Louis C.K. ile paylaşıyor.
Kaliforniya’da, kurumssal çıkarlar ve toplumun homojenleşmesiyle çevrili bir dünyada yaşayan bir adam hayallerinin peşinden giderek bir palyaçok olmaya kalkar. Ancak Paris’teki seçkin bir palyaçok okulunda tutunamayınca, bulabildiği tek iş yerel bir rodeoda olur.
Dizi, Chip Baskets isimli kahramanımızın saygın bir palyaço olmak için çabalarını ele alıyor.

İsimsiz TRACY MORGAN Projesi Aktörün geçirdiği kaza nedeniyle iptal olan Death Pact’ten sonraki bu yeni proje 10 bölümlük onay aldı ve 2015’te yayına girmesi bekleniyor.
It’s Always Sunny in Philadelphia yaratıcılarından gelecek. Hakkında henüz başka bilgi yok.

Dramalar

AMERICAN CRIME STORY
+++
10 bölüm sipariş aldı.
Ryan Murphy‘nin bu yeni antoloji serisi aylardır çenemizi yoran bir yapım.
Her sezon gerçek hayatta olmuş bir suçu işleyecek.
İlk sezon O.J. Simpson davasını ele alacak ve ismi American Crime Story: The People Vs. O.J. Simpson olacak.

TABOO
+++
BBC yapımı 8 bölümlük dönem dizisi, Amerika’da FX’te yayınlanacak. Ama yine de bu listeden eksik etmeyelim dedik.
Daha önce şu yazıda değinmiştik.
1813 yılında başlıyor. Afrika’daki macerasının ardından 14 adet elmas ile İngiltere’ye dönen kahramanımız, babasının öcünü almanın peşine düşecek.

THE BASTARD EXECUTIONER
+++
Geçen yıldan devreden bir proje.
Kral III. Edward’ın komutasındaki bir savaşçı şovalye üzerine bir dönem dizisi. Kahramanımız, savaşın yıkıcılığı karşısında ezilmiş ve kılıcını terk etmiştir. Ancak şiddet onu yeniden bulur ve zamanın en kanlı kılıcını yeniden sallamak zorunda kalmasına neden olur.

SNOWFALL Los Angeles’ta kokain satışı salgının başlarını genç bir zenci oğlan, Meksikalı bir güreşçi ve ve para akışını sağlayan bir CIA ajanının gözlerinden serecek önümüze.

Komediler

DIVORCE
+++
Henüz deneme bölümü siparişi aşamasına geçmeyip kağıt üstünde bir proje olsa da oyuncu seçimleri ile öne çıktığından listemize aldık.
New York’ta geçen ve çok ama çok uzun süren boşanmayı konu olan bir komedi.

BROTHERS IN ATLANTA
+++
Atlanta’da eğlence işinde ayakta kalmaya çalışan iki yakın arkadaşın öyküsü

MAMMA DALLAS Texas’ta yaşayan muhafazakar bir aile, farkında olmadan yatılı olarak bir drag queeni, yani kadın elbisesi içinde dolaşan bir erkeği dadı olarak işe alıyorlar.

LIVING ON VIDEO
+++
1983 Los angeles’ında geçen ve o yıllarda patlayan müzik endüstrisinin oyuncularını ele alan bir komedi.

VICE PRINCIPALS
+++
18 bölümden oluşacak olan bu dizi, bir lise ve müdür yardımcısı olmak için yarışan kişiler üzerine olacak.

INSECURE Amerikalı modern, zenci bir kadının garip tecrübeleri ve müstehcen dertleri üzerine bir komedi.

BALLERS
+++
Geçen yıldan devreden onay almış bir dizi.
Miami’de yaşayan, kimi emekli kimi kariyerine devam eden bir grup atlet üzerine kurulu olacak. Dizinin kadrosunda Dwayne Johnson, yapımcılığında Mark Wahlberg de bulunuyor.

THE BRINK
+++
Geçen yıldan devreden 10 bölümlük onay almış bir dizi daha. 2015 yazında başlaması bekleniyor.
Bir kara mizah komedisi.
Düzenbaz bir general, Pakistan’ın kontrolunu ve ülkenin nükleer silah deposunu ele geçirince, dünyanın kaderi 3 adamın ellerine kalır: Dışişleri Bakanı Walter Larson, düşük seviye bir diplomat Alex Talbot ve bir numara savaş pilotu Zeke Tilson.
Orta Doğu’nun fırtınalı sokaklarından, Beyaz Saray’ın durum değerlendirme odasına ve Kızıldeniz üzerindeki bir uçak gemisine kahramanlarımız bu kaosun içinden çıkıp 3. Dünya Savaşı’nı engellemelidirler.

İsimsiz SARAH SILVERMAN Projesi Dürüstlükten uslanmayan bir kadının modern orta yaş krizine girişine güleceğimiz bir komedi

Dramalar

CODES OF CONDUCT
+++
Amerikalı genç, zenci bir adamın New York’un yüksek sosyetesine girişiyle yaşadığı deneyim ve göründüğü gibi olmayan bir geçmiş üzerine olacak.

CORTES Henüz deneme bölümü siparişi aşamasına geçmeyip kağıt üstünde bir proje olsa da oyuncu seçimleri yapmaya başladığından listemize aldık.
Aztek İmparatorluğu’nu deviren İspanyol isyancı Hernan Cortés’in, bunu yapmasına yardım eden Malinche adında Mayalı bir kızın ve Hernan’ın arkadaş olduğu ama nihayetinde zincire vurulan Aztek lideri Montezuma üzerine bir dönem dizisi.

ELISABETH Henüz deneme bölümü siparişi aşamasına geçmeyip kağıt üstünde bir proje olsa da oyuncu seçimleri yapmaya başladığından listemize aldık.
Uluslararası politikanın merkezinde olduğu bir dünyada geçen bir drama.

VIRTUOSO 18. yüzyılda Viyana’da geçen bir dönem dizisi.
Avrupa’nın prestijli bir müzik okulunda öğrenci olan bir sınıf dolusu gencin yaşadıklarını izleyeceğiz.

CRIMINAL JUSTICE
+++
Geçen yıl 7 bölümlük onay alan ve sırasını bekleyen bir dizi.
Peter Moffat’ın aynı isimli İngiliz dizisinin uyarlaması.
New York’ta bir kızı öldürmekle suçlanan Pakistanlı birinin davasını alarak boyundan büyük bir işe kalkışan avukat kahramanımızla bakalım neler yaşayacağız.
Başrolünde James Gandolfini vardı. Ancak aktör vefat edince, yerine önce Robert De Niro getirildi. Ancak daha sonra rolün John Turturro’ya kaldığı açıklandı.

WESTWORLD
+++
Yine geçen yıldan devreden onay almış bir dizi. Jonathan Nolan ve J.J. Abrams‘ın parmağı olan yapımla ilgili şu yazımızda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
Kısaca, başkaldıran robot kölelerin hikayesini ele alan bilim kurgu western filminin uyarlaması.

HISTORY OF MUSIC
+++
Yine geçen yıldan beri beklenen, onay almış bir dizi.
Yapımcıları arasında Martin Scorsese, Mick Jagger ve Terence Winter bulunan bir yapım.
1970’lerin New York’unda başlayan hikayede, uyuşturucu ve seks dolu müzik piyasasında punk ile disko çıkış yapmak üzereyken, markasını yeniden popüler kılmaya ve popüler olacak yeni müzik türünü bulmaya çalışan bir plak şirketi sahibinin gözünden müzik endüstrisini izleyeceğiz.

THE DEVIL YOU KNOW Jenji Kohan‘in kaleme aldığı bir dönem draması.
Kışkırtıcı bir dönem dizisi olarak tanımlanan New World için HBO “Amerikan tarihinin en ilgi çekici dönemlerinden birinde, komşunun komşuya tahammülsüzlüğü ve baskı uygulaması sonunda bir kasabada gerçekleşen toplu histeriye değinecek” diyor ve daha fazlasını söylememek için direniyor. Tahminler, dizinin 17. yüzyılda Salem Cadı Mahkemeleri sırasında olanları ele alacağı yönünde.

MS. Yapımcıları arasında George Clooney bulunan bir mini dizi.
Feminist kökenli, 70’lerde yayına başlayan MS. isimli bir derginin yayın hayatını izleyeceğiz.

MADAME X Kate Manning’in gerçek bir öyküden esinlenen My Notorious Life isimli kitabının uyarlaması olan bir mini dizi.
Viktorya Devri sırasında New York’ta geçen hikayede zengin, karizmatik ve tutkulu bir kadının, kocasının bir ebelik işi kurmasına yardım edişini ve kadınların doğum haklarının kabulünde etkili oluşunu izleyeceğiz.

netflix150

Komediler

F IS FOR FAMILY
+++
6 bölüm sipariş aldı. Yetişkinler için bir animasyon komedi.
1970’lerde Murphy Ailesi ile birlikteyiz. Öyle bir zaman ki çocuğuna vurabiliyorsun, kapalı alanda sigara içebiliyorsun ve havaalanına silahla girebiliyorsun.

FLAKED
+++
Daha önce şurada bahsettiğimiz komedi 8 bölüm sipariş aldı ve 2016’da yayınlanacak.
Kendi yalanlarına yetişmekte zorlanan, kendi kendini guru ilan etmiş bir adam en yakın arkadaşının çarpıldığı kıza aşık olunca hayatını çevreleyen yarı gerçek, yarı uyduruk ağ yavaş yavaş çözülmeye başlıyor.

LOVE
+++
Dizi 2 sezonluk anlaşma yaptı. 10 bölümlük ilk sezon 2016’da, 12 bölümlük 2. sezon 2017’de yayınlanacak.
Kahramanlarımız Gus ve Mickey’nin, fazla yakın, birbirine bağlı olmasının getirdiği coşku ve rezillikleri izleyeceğiz.

RICHIE RICH
+++
21 bölümlük sipariş aldı.
Klasik çizgi roman karakteri Richie Rich’in kanlı canlı oyuncularla televizyona taşındığı ve 2015’te yayına girecek olan dizi pek yetişkinlere uygun gibi görünmese de meraklıları içn listemize alalım dedik.
Kahramanımız dünyanın en zengin çocuğu. Yaptığı çevreci, teknolojik icat ile trilyon dolarlar kazandıktan sonra kendine ait bir konağa taşınıp hayal edilemeyecek bir hayat yaşamaya başlıyor. Biz de Richie’nin ve arkadaşlarının maceralarına tanık oluyoruz.

WET HOT AMERICAN SUMMER
+++
2015 yaz aylarında 8 bölümlüğüne geliyor.
2001 yapımı filmin uyarlaması, Firewood Kampı’nın meşhur yaz sezonunun ilk gününü anlatıyor.
Kalabalık ve tanıdık bir kadrosu var: Elizabeth Banks, Michael Ian Black, Bradley Cooper, Judah Friedlander, Janeane Garofalo, Joe Lo Truglio, Ken Marino, Christopher Meloni, Marguerite Moreau, Zak Orth, Amy Poehler, David Hyde Pierce, Paul Rudd, Molly Shannon, Michael Showalter gelen ilk isimlerdi ve şu video ile duyurulmuşlardı.
Biz de şu ve şu yazılarda kadrosuna katılan ünlülere değinmiştik.

SOME ASSEMBLY REQUIRED
+++
Knickknack oyuncak şirketinin yeni sahibi olan 14 yaşındaki Jarvis Raines, okuldan bir grup arkadaşını harika oyuncaklar icat etmek için işe alır. Ufaklıkların başlarından geçen günlük maceralar yetişkin olmayan izleyici kitlesini hedef alıyor.

Dramalar

BETWEEN
+++
İlk sezonu 6 bölüm sürecek.
Hayatta kalma üzerine bir gerilim dizisi.
21 yaşın altındakiler dışında herkesi öldüren bir virüsün hakim olduğu bir kasabada geçiyor olaylar.
Hükümet 16 km çaplı bir bölgeyi karantina altına alınca, bölgede bir iktidar boşluğu oluşuyor ve burada yaşayanlar kendi başının çaresine bakmak durumunda kalıyor.

THE CROWN
+++
10 bölümüyle 2016’da yayına girecek olan diziden daha önce şurada ve şurada bahsetmiştik.
2013’te Londra’da sahneye konan The Audience isimli Peter Morgan oyunundan esinlenmiş.
20. yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth‘in (evet, şu anda hala hayatta olan 88 yaşındaki kraliçeden bahsediyoruz) ve bakanlarının savaş sonrası İngiltere’sini şekillendirirken kulislerde olan biteni izleyeceğimiz bir drama. Ağırlıklı olarak Buckingham Sarayı ve 10 Numara’da (İngiltere başbakanının resmi konutu ve ofis merkezi) geçecek.
Entrikalar, aşk hayatları ve çağa yön veren büyük olayların arka planında dönen dolaplar gırla. Dizinin her sezonunda Kraliçe’nin hayatından 10 yıl ele alınacak. İlk sezon, kızımız 25 yaşındayken ve başbakan da Winston Churchill’ken başlıyor.
Dizinin mutfağında yazar Peter Morgan, yönetmen Stephen Daldry ve yapımcı Andy Harries var ki toplarsak bu ekibin 6 Oscar ödülü var. ;)
MARSEILLE
+++
2015’te yayına girmek üzere 8 bölümlük sipariş aldı.
Fransa’nın zengin kıyı şehri Marsilya’da geçecek. 25 yıldır şehrin belediye başkanlığını yapan Robert Taro’nun öyküsü. Önümüzdeki seçimlerde makamını devralmak için karşısına dikilen genç adamla kıyasıya bir mücadeleye tutuşurlar. Öyle ki işin içine uyuşturucu baronlarından, politikacılara, dernek yöneticilerinden, şehrin diğer önde gelenlerine kadar herkes karışır.
NARCOS
+++
Kolombiyalı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar‘ın hayatından esinlenen bir dizi.
Medellín kentinde kurulan uyuşturucu kaçakçılığı organizayonunun, Medellín Karteli’nin hikayesi bir kez daha ekranlara taşınacak.

SENSE8
+++
2014 sonunda yayına girmesi beklenen 10 bölümlük dizi hala ortalıklarda yok.
İlk haberlerini 2013’te aldığımız Wachowski Kardeşler‘in bu dizisiyle ilgili şurada çeşitli bilgiler paylaşmıştık.
O günden bu güne, konu hala “Bağlantılı zihinler ve avlanmış ruhlar üzerine sürükleyici bir hikaye” denip geçilmekte.

A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS
+++
Talihsiz Serüvenler Dizisi isimli kitap serisinin uyarlamasına daha önce şu haberde yer vermiştik.
Kötü kalpli Kont’un eline düşen 3 yetim kardeşin maceralarını anlatan bir dizi. Kahramanlarımızın peşini birçok bela, aksilik ve servetlerinin peşinde olan kötü bir amca bırakmayacak ve bizimkiler bunlarla başaçıkmaya çalışırken bir yandan da anne-babalarının esrarengiz ölümünü aydınlatmaya çalışacaklar.
THE OA
+++
2016’da yayınlanmak üzere 8 bölüm sipariş aldı.
Dizinin konusu şimdilik gizli tutuluyor.
THE GET DOWN
+++
2016’da yayınlanmak üzere 13 bölüm sipariş aldı.
1970’lerin bozuk, vahşi, paracı New York’unda geçecek ve hip-hop müziğin doğuşunu ele alacak. Baz Luhrmann‘ın elinden çıkacak oluşuyla dikkat çekiyor. Sanatçının Moulin Rouge!‘dan bu yana ilk müzik bazlı yapımı olacak deniyor.
Dizinin ilk reklam filmi de çıktı.
MONTAUK
+++
8 bölümlük dizi 2016’da yayınlanacak.
Long Island’ın Montauk bölgesinde 1980 yılında genç bir oğlan ortadan kayboluyor. Arkadaşları, ailesi ve yerel polis aramaları sonucunda beklenmedik gizemlere erişiyor. Çok gizli devlet deneyleri, korkutucu doğa üstü güçler ve garip bir küçük kız da bu gizemler arasında.

Komediler

CRAZY EX-GIRLFRIEND Genç, başarılı, hırslı ve muhtemelen deli olan Rebecca, prestijli bir hukuk firmasındaki ortaklığı ve Manhattan’daki lüks dairesi dahil olmak üzere bir anda hayatındaki neredeyse her şeyden vazgeçer. Çünkü gözünü karartıp romantizm, macera, aşk ve mutluluğu bulmak için West Covina, Kaliforniya’ya gitmeye karar verir.

DICE
+++
2016’da yayına girmek üzere 6 bölümlük sipariş aldı.
Komedyen aktör Andrew Dice Clay’in yarı otobiyografik hikayesi. Vegas’ta bir yandan ailesini ayakta tutmaya çalışırken, bir yandan da kariyerini yeniden canlandırmaya çalışan bir stand-up komedyeni üzerine. Ailesini derken, kız arkadaşını. … ve eski nişanlısını. … ve eski karısını. …ve kayınvalidesini. …ve oğlunun arkadaş takımını.

Dramalar

BILLIONS
+++
Geçen yıldan devreden bir proje.
New York’ta hırslı bir savcı ile ülkenin en zengin milyarderlerinden biri arasındaki gizli anlaşma üzerine bir drama.

ROADIES Müziğin ünsüz kahramanlarından oluşan ve hayatları yolda geçen bir grubun çıktığı başarılı bir rock müzik turunda yaşananları günbegün işleyen bir yapım olacak. Pervasız, komik, romantik, dokunaklı ve müzik için yaşayan hayatların olduğu grup, artık birbirinin ailesi haline gelmiş.

TWIN PEAKS
+++
2016’da yayına girmek üzere 9 bölümlük sipariş aldı.
90-91’in meşhur David Lynch dizisi İkiz Tepeler’in uyarlaması, hikayeyi devam ettirecek ve havada kalan sorulara yanıt verecek.
İkiz Tepeler’de, garip bir kasaba genç bir kızın ölümü ile sarsılmış, FBI’dan Dale Cooper da şerife bu davayı çözmek için yardıma gelmişti. FBI ajanımız işin içine girdikçe bu kasabanın bir sürü sırrı olduğu ortaya çıkıp durmuştu. Bir dizi garip olay, kasaba sakinlerinin daha da karanlık tecrübelere gömülmesine yol açmıştı.
25 yıl sonra, hikaye devam ediyor…


starz

Komediler

ASH VS EVIL DEAD
+++
10 bölümlük sipariş aldı.
81 yapımı filmin uzantısı olan dizinin haberini daha önce şurada vermiştik.
Filmin kahramanı olan Ash’in 30 yıl sonraki halini izliyoruz. Yıllar önce yaşadığı dehşeti unutmaya çalışıp, sorumluluklarından kaçan, olgunlaşmayı reddeden, yaşını almış bir çapkına dönüşmüş biri Ash. Ta ki ölümcül bir salgın insanlığı tehdit edene dek. Kahramanımız sonunda yeniden iblislerle savaşa tutuşmak zorunda kalıyor.

THE GIRLFRIEND EXPERIENCE
+++
13 bölüm sipariş aldı.
Bir antoloji dizisi daha.
Aynı isimli filmin uyarlaması. Filmin yönetmeni olan Steven Soderbergh dizinin de yapımcıları arasında.
Müşterilerine seksten çok daha fazlasını sağlayan sosyete fahişeleri ile müşterileri arasındaki ilişkileri ele alacak. Kahramanlarımızın bir eşten ya da sevgiliden daha yakın ve iyi sırdaş olduklarına ve bunun için fahiş paralar aldıklarına tanık olacağız.

Dramalar

ONE PERCENT
+++
Mazlum bir çiftçi tarlasına ve ailesine tutunarak hayatta kalmaya çabalarken kaderin bir cilvesi hayatını değiştirecektir. Bakalım bu değişiklik onları kurtaracak mı yoksa batıracak mı.

FLESH & BONE
+++
Geçen yıldan devreden, 8 bölümlük onay almış bir dizi.
Sorunlu bir geçmişi olan genç balerin Claire Robbins’in prestijli bir New York bale şirketine girmesiyle başlıyor her şey. Karanlık ve cesur bir dizi olacak olan Flesh & Bone, bale dünyasının sahne önünde ve arkasında olan biteni bizlere sunacak.

COUNTERPART Aslında henüz senaryo aşamasında bir proje ama başrol oyuncusunu seçtiği için deneme bölümü siparişi aldığını varsayıp listemize ekledik.
Bilim kurgu bir gerilim dizisi.
Bürokratik bir Birleşmiş Milletler biriminde çalışan alt kademe adamlardan biri çalıştığı kurumun bir sırrı koruduğunu keşfeder: Paralel bir evrene geçiş yolu!

Dramalar

DARK MATTER
+++
13 bölüm sipariş aldığını daha önce şurada haber vermiştik. 2015 yazında ekranlara gelecek.
Aynı isimli grafik romanın uyarlaması.
Terkedilmiş bir uzay gemisi çalışır hale gelip, içinde uzun zamandır uyuyan mürettebatı uyandırıldığında kim olduklarına, oraya nasıl geldiklerine, daha önce neler olduğuna dair en ufak bir fikri yoktur. Kahramanlarımız nereye gitseler kendilerini bir ihanet, intikam ya da gizli sırların ortasında bulduğundan, hayatta kalmak için birbirlerine tutunmak zorundadır.

HUNTERS
+++
13 bölümlük sipariş aldı.
Whitley Strieber’ın Alien Hunter isimli romanından uyarlama. Yaratıcıları Gale Anne Hurd ile Natalie Chaidez ile dikkat çekiyor..
Philadelphia’lı bir polisin karısı kaybolunca, kahramanımızın yolu gizli bir devlet birimi ile çakışır. Bu birim, bir grup teröristi avlamaktadır. Öyle teröristler ki Dünya gezegeninden olabilirler de olmayabilirler de… Orası şimdilik meçhul.
THE MAGICIANS
+++
Lev Grossman’ın New York Times’ın çok satanlar listesinde 1 numara olmuş kitabından uyarlama.
New York’ta sihir üstüne çalışan Quentin, küçükken kitaplarda okuduğu o dünyanın aslında çok gerçek olduğunu ama insanlık için büyük tehlikeler barındırdığını keşfediyor.

SPIN
+++
6 bölümlük bir mini dizi.
Şurada da bahsetmiştik.
Hugo ödüllü aynı isimli romanın uyarlaması. (Kitabın bir üçlemenin ilk kitabı olduğunu hatırlatalım.)
Dünya’yı çevreleyen ve diğer yıldızların görülmesini engelleyen gizemli bir bulut, gezegenimizin sonunu getirmenin eşiğinde. Bir bilim adamı da bizi bundan kurtarmaya çalışıyor.
OLYMPUS
+++
Geçen yıldan bekleyen, 13 bölümlük sipariş almış bir dizi. 2015 yazında gelmesi bekleniyor.
Sonradana ek: Şurada bir kısa fragmanı var.
Bu mitolojik dramada Tanrılara meydan okuyan bir grup insan onları Underworld (Yeraltı) isimli bir yere (bilinci yerinde olmayanların bulunduğu bir yer) sürüyor.
İşte bu zamanlarda yola çıkan kahramanımız, basit bir genç adamken yolculuğu boyunca başından geçenler (ihanet, aşk, hayal kırıklığı, sürgün gibi tecrübelerle) sayesinde insanlığın acımasız lideri olacak ve tanrılarla kafa kafaya bir güce ulaşacaktır.
THE EXPANSE
+++
Geçen yıl 10 bölüm sipariş aldı. 2015’te bekleniyor ve bir fragmanı var.James S.A. Corey’in meşhur kitap serisinden uyarlanacak. (Serinin ilk ve en bilinen kitabı Leviathan Wakes.)
200 yıl sonraki gelecekte uzayda geçecek olan bir dizi. Birçok ırkın birlikte yaşadığı bu dönemde genç bir kadının kaybolması üzerine zorlu bir dedektif ile ipsiz sapsız bir geminin kaptanı bir araya geliyor ve insanlık tarihindeki en büyük komployu ortaya çıkartmaya girişiyor.
“Game of Thrones’un uzayda geçeni” diye tanımlayan bile var.

KILLJOYS
+++
2015 için geçen yıl 10 bölüm sipariş almış bir dizi.
Bir uzay macerası daha. Gezegenler arası 3 kafa avcısından oluşan eğlenceli kahramanlarımız Quad bölgesinde dolanıp suçluları avlarken, bölgedeki kanlı savaşta tarafsız kalmaya çalışmaktalar.

INCORPORATED Henüz deneme bölümü siparişi almamışken şu haberimizde değinmiştik.
Sınırsız güçlere sahip şirketlerin olduğu bir gelecekte geçen casusluk-gerilim hikayesi, Ben Larson adlı bir adamı merkezine koyuyor. Kendisi, sevdiği kadını kurtarmak için kimlik değiştirip bu gaddar dünyaya sızıyor ve tüm ölümcül sonuçlarla birlikte bütün sistemi ele geçirmeye çalışıyor.

Dramalar

BREED Bu atmosferik, doğaüstü drama, Kuzeybatı Pasifik’te acımasızca cinayet işleyen dengesiz yaratıklardan oluşan bir ırk ve kadın bir kiralık katille bu ırkın izini sürmek için gönülsüzce çift olan bir FBI dedektifi üzerine. Breed merak, heyecan ve espriyi, unutulmaz karakterler ve neşelendirici beklenmedik olaylar yaratmak için karıştıran bir dizi.

COCAINE COWBOYS 1970’lerde geçen, Florida’daki uyuşturucu ticaretinin vahşi ve tahmin edilemez dünyası üzerine kurulu bir drama.

LUMEN Hayal gücüne dayalı ve çok satan listelerine girmiş kitapları olan ünlü bir yazar bir anda ortadan kaybolur ve dört kişilik bir aile kendilerini bu kadının çalışmasından esinlenilmiş mistik ve farklı bir dünyaya ışınlanmış bulurlar.

İsimsiz MAJOR CRIMES UZANTI (SPIN-OFF) Projesi 2012’de finalini yapan The Closer‘da izlediğimiz ve zaman zaman halen devam eden Major Crimes‘ta da yer alan Fritz Howard karakteri ve çalıştığı Özel Operasyonlar Bürosu’yla ilgili olacak bir uzantı.

AGENT X
+++
Geçen yıldan devreden, 10 bölümlük onay almış ve 2015 yazını bekleyen bir dizi daha.
Sharon Stone‘u Amerika’nın ilk kadın başkan vekili Natalie Maccabee rolünde izleyeceğiz. Kahramanımız zeki, güzel ve serinkanlı biri. Kocasının ölümünün ardından politik kariyerinde hızla yükselip, başkan vekili seçiliyor. Bu görev, beraberinde hiç beklemediği gizli bir görevi de getiriyor: Büyük kriz zamanlarında başvekili ve bu işe adanmış Agent X’in de yardımı ile Anayasa’yı korumak.

PROOF
+++
Geçen yıl 10 bölümlük sipariş alıp, sırasını bekleyenlerden.
Doğa üstü bir tıp draması. Şüpheci ve müspet bilim insanı olan kadın cerrah kahramanımız, reenkarnasyon, vücut dışı yaşam ve hortlaklar ile ilgili davaları incelemeye ve elle tutulur kanıtlarla olayları açıklamaya ikna ediliyor.

PUBLIC MORALS
+++
Geçen yıldan 10 bölümlük onay alıp sıraya giren bir dizi daha.
1967’nin New York’unda, binbir türlü davayla karşılaşan ve ahlak ile suç çizgisi arasında gidip gelen polisler için kurulu olan Ahlak Masası’nın etrafında gelişiyor.
Hem oyuncu, hem de yapımcı olan Edward Burns’ün çocukluğunda, zor bir zamanda polislik yapan ailesinden gördüklerine dayanan bir dizi.


Komediler

DONNY!
+++
6 bölümlük sipariş aldı.
Yarı doğaçlama bir dizi. Ünlü bir reklam adamı, bekar bir baba ve televizyon oyuncusu Donny Deutsch’un kurgusal hayatı üzerinden medya, zenginllik ve modern romantizme satirik bir dille yaklaşılacak.

Dramalar

COLONY
+++
Colony natüralistik bir aile draması. Bu aile karşı güçler arasında kalıyor ve hem bir arada kalmak, hem de insan ırkını kurtarmak için zor kararlar vermek durumunda kalıyorlar. Yakın gelecekte geçen hikayenin merkezi Los Angeles ve burası dış dünyadan gelen davetsiz misafirlerin işgal ettiği bir yer. Bazıları otoriteyle iş birliği yapmış ve yeni emirler alırken, bazılarıysa isyan edip sonuçlarıyla yüzleşecekler.

EVIL MEN Dürüst, orta sınıf bir aile adamı Harry Killas’ın hayatı, korkutucu bir şekilde güçlü bir adamın ona yaklaşıp şeytani adamları öldürmeyi emretmesiyle alt üst olur. Eğer bunu yapmazsa ailesi ve yaşadığı şehir tamamen yıkılacaktır. Sonrasındaysa ilk hedefi olması gereken neşe dolu bir psikopat, ona bu yeni kaderiyle nasıl baş edeceğini öğretmeye başlar.

MR ROBOT
+++
10 bölümlük sipariş alan diziden daha önce bahsetmiştik.
Genç bir programcı olan Elliot, antisosyalliğini insanları hack ederek yenebileceğine karar verir. Yeteneklerini, sevdiği insanları korumak için kullanmaya başlar. Kahramanımız kendini, çalıştığı siber güvenlik firması ile Amerika’daki şirketleri çökertmeye kararlı bir yeraltı organizasyonu arasında bulur. Bu sırada Mr. Robot lakaplı, gizemli bir anarşist Elliot’ı bir yeraltı hacker grubuna alır.

THE QUEEN OF THE SOUTH
+++
La Reina del Sur isimli pembe dizinin uyarlaması.
Uyuşturucu satıcısı erkek arkadaşı Meksika’da beklenmedik şekilde öldürülen bir kadın, kaçmak ve Amerika’ya iltica etmek zorunda kalır. Buradayken de geçmişinden gelen beklenmedik bir kişiyle, kaçtığı uyuştucurucu çetesinin liderini indirmek için iş birliğine girer.

STANISTAN Geçen yıldan devreden bir proje.
Bir Orta Doğu ülkesi olan Stanistan’daki Amerikan yerleşkesinde görevli dışişleri bakanlığı çalışanları, CIA mensupları ve gazetecilerin etrafında gelişmekte. Tüm bu ekip aptallıkla tehlike arasındaki dengeyi tutturmak için her türlü başa çıkma yöntemini kullanmaktadır.

COMPLICATIONS
+++
Geçen yıl 10 bölümlük sipariş aldı. 2015 yazında görünecek.Bu tıp dramasında ana karakterimiz varoş bir mahallede acil serviste çalışan John Ellis. Doktorumuz, günün birinde yoldan geçen bir araçtan açılan ateş sonucu genç bir çocuğun vurulmasını engelliyor ve hayatı değişiyor. Çünkü öğreniyor ki bu çocuk aslında hala “öldürülecekler” listesinde. Bizimki de kendisini, ne pahasına olursa olsun bu çocuğu korumaya adıyor.

FALLING WATER Bu dizi, merhum Henry Bromell’in doğa üstü projelerindendi; USA Network bir deneyelim dedi. :) Projeyi sırtlanan diğer isimler Blake Masters ile Gale Anne Hurd.
Gerçek ile bilinçaltının çakıştığı yerlerde gezecek bir gerilim.
Birbiriyle alakasız 3 kişi, aynı rüyanın farklı bölümlerini gördüklerini farkediyor. Her biri farklı bir arayışın peşinde – kayıp bir kız arkadaş, bir oğul, katatonik bir anne ile iletişimin yolunu bulma. Kahramanlarımız bu hedefleri uğrunda rüyalarını kullanmayı başarabildikçe, öngörülerinin kendi hayatları ile ilgili bir şeyler anlatmaya çalıştığını farkediyorlar.
SHOOTER Stephen Hunter’ın Point of Impact isimli çok satan romanından uyarlama. 2007 yılında bir de sinema filmi olarak uyarlanmıştı.
Denizci bir keskin nişancıyı merkezine koyan bir aksiyon dizisi. Amerikan başkanını öldürme teşebbüsü ile haksız yere suçlanan kahramanımızın kaçma kovalamacası.

hulu-logo-185

Komediler

CASUAL
+++
10 bölümlük sipariş aldı.
Gözde bekar bir erkek kardeş ile onun yeni boşanan kızkardeşinden oluşan arızalı bir aile etrafında şekillenecek. İkilimiz, aynı çatının altında yaşayarken bir yandan bir ergeni yetiştirmeye çalışıyor; bir yandan da birbirlerinin çılgın aşk hayatına yardımcı oluyorlar.

DIFFICULT PEOPLE
+++
Geçen yıl USA Network’e sunulup pas geçilen proje bu yıl Hulu’dan onayı kaptı.
Ana karakterlerimiz New York’ya yaşayan iki yakın arkadaş. Birbirleri dışında herkesten nefret eden ikilimiz pop kültürünün de yardımı ile bizleri nasıl güldürecekler bakalım.

Dramalar

11-22-63
+++
11/22/63 isimli Stephen King romanın 9 bölümlük uyarlaması. İşin içinde J.J. Abrams’ın parmağı var.
Amerikan başkanı Kennedy‘nin suikastını önlemek için zamanda geri giden İngilizce öğretmeni Jake Epping’i izliyoruz ana karakter olarak. Ancak kahramanımızın geçmişteki kendisi, tam o sırada aşık oluşu ve Lee Harvey Oswald bu görevini tehlikeye düşürüyor.
THE WAY
+++
10 bölümlük sipariş aldı.
Tartışmalı bir inanç hareketinin ortasında kalan bir aileyi ele alacak. Ailemizin ilişkileri, evlilik ve güç ele alınacak. Her bölümde istediğimiz ve yaşadığımız hayatlara derinlemesine inilecek.

Tüm denemelerle ilgili ayrıntılı bilgi ve listeyi sürekli güncellenen şu adresten takip edebilirsiniz.

(Yeni gelenler olduğunda bu yazıyı güncelliyoruz. Sipariş alanların isminin yanına da ++++ işareti ekleyip

böyle

ya da

şöyle

kızartıyoruz.
Pas geçilenlerin ise başlık ve konusunun üstünü çiziyoruz.)